1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Filmek és sorozatok

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Unio által indítva @ 2013. január 17..

 1. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Sajnos megnéztem! Jó volt a gerillamarketingje, hogy be van tiltva Oroszországban (mert nehogymá egy amcsi kommandó mentse meg az orosz elnököt) és Ukrajnában (mert sokkolta őket a hipermodern orosz haditechnika), bár utóbb kiderült, hogy mindkettő kamu volt és nem volt betiltva sehol sem.
  Szóval megnéztem, a sztori dióhéjban: nagyszabású orosz haditengerészeti gyakorlat zajlik Murmanszk közelében amit egy amcsi tengó figyel, egyszer csak egy renegát orosz tengó kilövi az egyik saját tengeralattjárójukat, majd a biztonság kedvéért az amcsi tengót is. Erre egy amerikai tengeralattjáró indul a saját tengójuk mentésére, majd egy párfős amcsi spec egységet (nem jöttem rá mik akartak lenni, talán navy seal) ledobnak, hogy ugyan nézze már meg mi zajlik Murmanszk közelében. Mindeközben az orosz elnök meglátogatja a hadgyakorlatot, ahol az orosz védelmi miniszter foglyul ejti és az elnök nevében ad ki parancsokat (azzal a céllal, hogy kirobbantsa a háborút amerikával, és miután megnyerte ő legyen az új orosz elnök. Ekkor a pár fős amcsi egység kimenti az orosz elnököt, az amcsi tengón kimenekítik, és az orosz sereg felett újra átveszi az irányítást leszámolva a lázadókkal.
  Nem is tudom mi volt a gagyibb, az orosz haditengerészeti bázis (ami úgy nézett ki mint a bélapátfalvi cementmű a lázbérci víztároló mellett) vagy az orosz technika (Uaz terepjárók, légvédelmi rakéták, mint föld-föld rakéták, vagy a '80-as évek szovjet hajóegységei), esetleg, hogy a pár fős amcsi egység mindenkivel végez. Abba bele sem mennék, hogy az orosz elnök sem szokott pár fős kísérettel utazgatni (tényleg nem láttak még ex-szovjet vezetőt utazni???). Olyasmi már fel sem tűnik, hogy hogyan nevezhetnek ki egy amerikai tengeralattjáró kapitányának olyan személyt akinek nincs tiszti rangja és többször is konfliktusba került a feljebbvalóival, hogyan tudnak kicselezni minden orosz érzékelőt, hogyan tud az orosz elnök az amcsi tengóról üzenetet küldeni, ha azt zavarják, stb.......
  Teljesen Zs kategóriás, még az asylum filmek színvonalát sem éri el!

  Egy normális kritika róla:
  https://www.filmtekercs.hu/kritikak/hunter-killer-kuldetes-kritika
   
  superjet100 and fip7 like this.
 2. dudi

  dudi Well-Known Member

  Legalább látványos?
   
 3. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Ez viszont tetszett:

  Upgrade

  Tipikus cyberpunk bosszúállós akciófilmnek indul, de azért van mondanivalója (nem akarom lespoilerezni a film végét).
   
 4. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Annyira nem mint a trailere mutatja!
  Gyakorlatilag majdnem az összes akciójelenet benne van a trailerben, a film többi részében a lepukkant kikötőben pár ember rohangál, meg a tengó parancsnoki hídján vitáznak, hogy mit is lehetne tenni.

   
 5. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  És hogy cselezed ki a sok reklámot és fake oldalt?
   
 6. Robur

  Robur Well-Known Member

  Fene tudja. Átlagban, nekem kb. 5-10 perc találni egy normális streamet. Ennyi idő alatt nem töltöm le.
   
 7. superjet100

  superjet100 Member

  Egy nagyon jo film a masodik csecsen haborurol. Csak ajanlani tudom. Film neve: Háború (2002). Most neztem meg a filmzona.me/film/11467/ -en, van hozza Magyar felirat is.
   
 8. blogen

  blogen Well-Known Member

  A Fivért is nézd meg, ugyanaz a főszereplő (Bodrov) és nagyon jó film!
   
  superjet100 likes this.
 9. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  A Mel Gibson jelenet miből van? Nem jövök rá, hogy ha ez Halálos Fegyver, akkor 1 vagy 2.
   
 10. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  https://expertin.blog.hu/2019/01/13/a_legjobb_haborus_filmek

  Érdekes, hogy milyen vérre menő vita tud lenni egy ilyen szubjektív bejegyzés kapcsán, de lényegi érvelés nélkül...

  Az én véleményem az, hogy a '90-es évek előtti háborús filmek nagy része kb. annyira szólt háborúról és annyira hiteles, mint egy pornófilm az átlagember szexuális élete kapcsán. Elhiszem, hogy valakinek alap, de én már tizenéves fejjel 1998 előtt is mosolyogtam rajtuk. Idealizált, sztereotipizált izék. A klasszikusnak tekintett művek is, a Híd Túl Messze Van, Halál 50 órája stb.

  Az első olyan filmek, amik a háború igazi brutalitását kezdték bemutatni azok Vietnám után jöttek a '70-es évek végétől, pl a Szakasz. Sokkal inkább bemutatták azt, hogy mi jár egy katona fejében.

  Vizuálisan az első normális film (bár a sorozattá vágott változat sokkal jobb) a Das Boot, de ott ugyebár csatatér = acélkoporsó volt csak. Az első vizuálisan is odabaszós film a Saving Private Ryan és a Thin Red Line voltak. A film után egyesek felháborodtak, hogy hogyan merészelték ezt, stb. Mire az omahai veteránok szóltak, hogy kb. ez történt, szóval bölcsebb lett volna kussolni. Mai napig sajnos ezek a mércék több téren, mert valahogy minden későbbi filmen érződik a gagyiság. Pl. a Fegyvertelen Katona több téren már a röhejesség szintjére csúszott és a túl sok CGI miatt a két fenti mű sokkal vállalhatóbban néz ki. Sok más háborús film meg egész egyszerűen gagyi vagy a látvány, vagy a történet, vagy a hitelesség, vagy a színészek, vagy ezek miatt együttesen.

  A margóra. Érdekes módon pl. a T2 sok mai filmnél szebb és jól állja az idők próbáját, mert CGI még nem volt szinte csak a T1000-es, de más téren meg a fizikai valóság és a modellekkel is sokkal szebb és vállalhatóbb a végeredmény. Ez igaz a háborús filmeknél is. A CGI nélküli filmek kiállják az idők próbáját látvány terén is. Ha ma mutatnák be pl. a Black Hawk Down-t, ma is államat keresném, hogy milyen kurva jól néz ki.
  Válasz erre


  A másik probléma az, hogy a kb. paródia / vígjáték vonalon levő Kelly Hőseit és mondjuk Tizedes Meg a Többiek féle alkotásokat szerintem felesleges egy kategóriába venni. Értelmetlen. Van ilyen jellegű és olyan jellegű háborús film.Van, ami tényleg valós eseményekről szól és már-már dokumentarista pontosság felé tart, van ahol meg csak szimplán a környezetet adja meg.

  Ez alapján kéne talán listát csinálni, mert máshogy katyvasz az egész. Mintha azonos kategóriában lenne a dráma meg a vígjáték az Oscar-on..
   
 11. dudi

  dudi Well-Known Member

  Azzal kezdtem,hogy legörgettem az aljáig,hogy milyen háborús filmek szerepelnek a listán.Abban a pillanatban zártam be amikor megláttam az Égi Háborút.Az,hogy ez szerepelt rajta komolytalanná tette az egész listát.
   
 12. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ezért olyan a lista, amilyen.
   
 13. dudi

  dudi Well-Known Member

  Nem a listával van a baj hanem a címmel.A legnépszerűbbnek kéne a címben szerepelni nem a legjobbnak.
   
 14. Ocses

  Ocses Well-Known Member

  Nekem az rémlik, hogy az 1 nek van egy rendezői vagy hosszbb változata. És annak az elején van.o_O
  De rég látta úgyhogy nem 100%
   
 15. Ocses

  Ocses Well-Known Member

  Valami csókát lelő egy iskolánál,vagy ovoda? Játszótéren?:cool: csak haloványan dereng:D
   
  molnibalage likes this.
 16. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  A 3. részből láttam csak a rendezőit, a többiből soha. Akkor ezért nem ugrik be.
   
 17. Star Trek86

  Star Trek86 Active Member

  Ezt látta már valaki?
   
 18. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  Jézus, mi a szarom ez? Wolfenstein a moziban..?
   
 19. megazez

  megazez Well-Known Member


  tessék, kivágott rész az első filmből.
   
  fip7, Ratamahata and molnibalage like this.
 20. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Köszi. A végén a pengetős zene ééééééééééédes, istenem, milyen jó volt az akkoriban, meg a szax.
   
  Ratamahata likes this.

Ezen oldal megosztása