1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Filmek és sorozatok

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Unio által indítva @ 2013. január 17..

 1. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

 2. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 3. KoviUbi

  KoviUbi Well-Known Member

 4. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Az egyik likvidátor fekete volt. Meg is keresték.
   
  cinikus likes this.
 5. Pista a hegyről

  Pista a hegyről Well-Known Member

 6. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  fishbed likes this.
 7. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 8. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Franc se tudja mi volt akkor és ott.
  Személy szerint hülyeségnek tartom a CIA beavatkozást, aztán lehet a titkosított akták mélyén olyan dolgok lapulnak amik miatt mindkét félnek jobb hülyének tettetni magát.
   
  megazez likes this.
 9. Shed

  Shed Well-Known Member

  Egyetlen angol nyelvű oldal tette fel a hírt, amit átvett a magyar média. Jelzem az angol oldal ez:
  https://www.themoscowtimes.com/2019/06/04/putins-media-struggle-to-deal-with-hbos-chernobyl-a65866

  Számomra ez egy orosz ellenes propaganda oldalnak tűnik, de lehet tévedek.
   
 10. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Az összes, erről a témáról szóló oldal az általad is linkelt szöveget ismétli, ugyanakkor a nevezett Alekszej Muradov-nál, a szóba hozott rendezőnél egyelőre nem látni semmiféle Csernobillal kapcsolatos munkát, ami készülne.
   
 11. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Baszki, milyen felvételeket és trükköket csináltak meg 1954-ben...   
  fishbed, Pocok75 and arbalest like this.
 12. jani22

  jani22 Well-Known Member

  fip7 and fishbed like this.
 13. fip7

  fip7 Well-Known Member

 14. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 15. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Film vs. valóság:

   
  svajcibeka likes this.
 16. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Végignéztem, bár néhol belepörgettem.
  • A Mt-os robbanásos rész orbitális hülyeség volt, de első blikkre nagyon komoly műszaki ökörséget emlékeim szerint nem láttam, bár nagyon későn nézem meg és itt-ott beletekerve csak olvasva az angol feliratot.
  • Az utolsó részben a tárgyalás során előadott szövegek azért mondjuk úgy, hogy eléggé hogy is mondjam.... Filmszerűek voltak.
  Az viszont tetszett, ahogy igen részletesen elmagyarázták, hogy mi volt a kiváltó ok és mi volt a reaktor alapvető viselkedése. Csak aztán teljes katyvasz lett az egész.
  • Ismerteti a pozitív üregtényezőt Legaszov a tárgyaláson, meg még a Xe felhalmozódást is (asszem, valamelyik alsóbb két táblája volt), majd drámaian kinézve kijelenti, hogy nem baj, ha a bíróság ezt nem érti és nem tudja... ha a kezelők sem.
  • Csak ehhez képest a flashback-ben meg az egyik kezelő már mát Xe pit és 24 órás vészleállítás és egyebekről beszél. Na, akkor most bakker tudták vagy sem ezt...? Vagy a Xe pit-et ismerték, de csak az poz. üregtényezőt nem? Kicsit szétesett itt a történet.
  • Azt sem tudom, hogy a valóságban tényleg ennyire erőltette és úgy a tesztet Gyatlov, ahogy. Erősen éreztem azért azt, hogy ez megint filmszerű. Ennek utána kellene nézni.
  A többi filmszerű rész is olyan, hogy filmben megállja a helyét és részben mai szemmel rendszer kritika, hogy pl. miért Scserbina lett a főnök (persze közel sem úgy, ahogy a filmben). Hogy azért bízták csak rá, mert jelentéktelennek tűnt a probléma első körben. (Persze nézőkén első gondolat, hogy akkor miért nem cserélték le később...)

  Összességében jó sorozat - leszámítva a Mt-os igen súlyos baromságot - de hype nagyobb körülötte, mint a valódi értéke a filmnek. Igen, a felső 10%-ban van, de hogy nálam azért nem no.1 az IMDB top 250 sorozatban az is fix. Ahhoz a Mt-os ökörség túl fájdalmas. Igen, a '80-as éveket szépem újraalkották, de ez úgy 6-10 éve már nem nagy truváj, az Argo filmtől kezdve más sorozat is megcsinálta ezt. Mondhati egy AAA film/sorozatnál ez a minimum.
   
  zsolti likes this.
 17. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Tévedések a sorozatban:

  http://www.karpatalja.ma/karpatalja...mi-maradt-ki-belole-es-mi-a-legfobb-tevedese/

  "A szovjet döntéshozók még közvetlenül a robbanás után sem állították le a csernobili típusú reaktorokat, illetve nem végezték el a szükséges módosításokat – ezt az HBO sorozata állítja. A főhős Legaszov professzor e küzdelemben bukik el, és csak öngyilkossága vezet áttöréshez. Itt azonban a film torzítja a valóságot: a katasztrófa vizsgálatát a szovjet hatóságok gyorsan megkezdték, és igen gyorsan rájöttek a hiba okára – a folyamat nem húzódott évekig. Ám a vizsgálat tanulságait valóban nem kommunikálták a lakossággal....
  A film azt suggalja, hogy a titkolózás mindvégig tartott Csernobil ügyében, és végül is ez vezetett a Szovjetunió bukásához. Csernobil a valóságban éppen a Szovjetunió demokratizálásához járult hozzá, igaz, iszonyatos áldozatok árán. Archie Brown brit történész szerint Gorbacsov három hónap múlva leváltotta a baleset felelőseit, és az “emberi hibát” emelte ki a tragédia előidézésében. Tehát nem csupán évek múlva keresték a felelősöket egy leszámolásjellegű kirakatperben....
  Az sem igaz szakértők szerint, hogy egy esetleges második katasztrófa még nagyobb, akár “négy megatonnás” robbanást idézett volna elő, ami Hirosimánál is pusztítóbb lett volna, és többek között Magyarországot is súlyosan érintette volna. A megszólaltatott nemzetközi szakértők ugyan nem mertek pontos adatokról nyilatkozni, de szerintük ez túlzás volt a filmben. Az sem igaz, hogy a bekövetkezett katasztrófa már maga is Hirosimával lett volna egyenértékű.

  Szintén dramaturgiai túlzás a filmben, hogy az égő reaktormagot, pontosabban annak helyét bórral és homokkal beszóró helikopterek közül az egyik belezuhan a füstölgő erőműbe. Egy helikopter ugyan jóval később, hónapokkal a reaktormag eloltása után lezuhan az erőműnél, de valószínűleg azért, mert egy daruba beakadt. Nem valószínű az sem, hogy az erőmű alatt alagutat fúró bányászok meztelenül dolgoztak volna, talán egy-kettő közülük megtette ezt, de általánosságban ez aligha történt így."
   
 18. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 19. weasel007

  weasel007 Well-Known Member

 20. Robur

  Robur Well-Known Member

  Emléxem amikor ezt moziban láttam. Tényleg jó volt.
   

Ezen oldal megosztása