1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Filmek és sorozatok

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Unio által indítva @ 2013. január 17..

 1. 2ndt

  2ndt Well-Known Member

  A Marvelből kiírása óta kb. semmiben sem szerepel...

  Lenyomott egy egesz korrekt sorozatot The Night Manager cimen 2016-ban; nem feltetlen kell mindenkinek ezer filmet csinalnia, plane, ha amugy jol keres.

  "Ők sorozaton kívül B kat színészek voltak. J.R. és Hurt Locker az egyik leszarabb film, amit valaha láttam. A falat kapartam volna a moziban, hogy legyen vége. A House M.D. egyik részében volt jó, ahol eddig láttam."

  Ezt irtam. Ehhez kepest most fellenduloben a karrierjuk.


  Pont erről van szó. Képregényen kívül kb. semmi.
  Ha jol keres vele, akkor minek mas, ha neki nincs ra igenye?


  "Thor és Szellemirtókon kívül csak az autóversenyes filmjét ismerem, de csak hallomásból, mert nem érdekel a téma."

  Most jott ki a Men in Black is, o ugy nez ki, hogy elegge foglalkoztatott szinesz lesz.


  "Amivel többet mutatott, mint a teljes Marvelban. A TV még a Iron Man 1 előtt volt..."

  Nem. Iron Man 1 utan volt, ugyanabban az evben.


  "Nem a művészkedős művészfilmekre gondolok a LVT szerű izéktől én is falnak megy. De nézd meg az a pár filmet, amit felsoroltam. 20+ éves pl. az L.A. Confidental és azóta nem láttam olyan bűnügyi + film noir alkotás. 20+ év után."

  Azok a filmek jok, amiket felsoroltal. Volt meg par jo, de Hollywood sosem ontotta magabol az "erteket" (amit a video emleget).
  Vannak/lettek kultfilmek, altalaban megismetelhetetlenul, de a blockbuster mint fogalom nem mai csirke.
  Ha az en fiatalkorom filmjeit nezem, a java reszuk pont ugyanugy MCU-kategorias "hozzaadott ertekben". Ha leveszem rola a fiatalkori "romantikat".

  Igazából, ha megkérdeznél, hogy a '90-es évek vége óta mit nézek bajba lennék. Olyan kevés igazán jó és időtálló film készült azóta, hogy az borzasztó. Kb. minden kedvenc filmem abból korszakból van...

  Ez igy van, de ez reszben a korodbol fakad.
   
 2. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  A MIB új része eddig kb. egy tucatfilm az értékelések (6 pont alatt van, nézd még a MIB3 is felette van, pedig az is csak pénznyomda alapon készült, moziban láttan, whatever film volt nekem) alapján és anyagi bukta közelében van, amennyire olvastam..

  Az, hogy próbálkoznak valakivel és sok gyenge filmben van az egy idő után kiút a fősodorból. Mondom, fejből mondjál egy igazán minőségi időtálló filmet az elmúlt 10 évből bármelyik marveles színésztől. Nekem egy sem jut eszembe. Scarlett J-nél is max a Her...

  Nem hinném, hogy csak a koromból fakad. Egész egyszerűen a '90-es éveket nem véletlenül tekinti sok mozihoz értő/szerető ember az egyik legjobb évtizednek. Sőt, csak egy évvel kiterjesztve 1990-re aztán tényleg nagyon durva lesz a helyzet a 2000-2010 időtartamhoz nézve (kiterjesztve az is.) Nézz szét a téma kapcsán. Egész egyszerűen piszok jó filmek voltak a 2000-es év első évtizedéhez képes és a young adult szarságok a 2010-es év táján aztán behozták a mélypontot.

  Ez nem véletlen műve, hogy ha most megkérnél, hogy mondjak egy emlékezetes filmet 1991-2001 között bakker a Gyűrűk Ura első részét leszámítva semmi nem jut eszembe, csak a Karib-tenger első része, ami zseinális volt. Aztán ott is jött a pénznyomda és a színvonal kőként állt bele a földbe. A 3. rész után torrenttékán sem néztem meg egyiket sem. Pedig voltam moziban. Az X-Men 2 talán minden idők legjobb képregény filmje lett és az és első része indította el az egész képregényes hullámot. Az X2 óta nem láttam olyan jót. Pedig volt egy pár. Csak azt sem moziban láttam. Persze a felsorolt '90-es évek filmjeit sem ott mégis emlékezetesek maradtak.

  Azokat, akit meg sokat félistenként tisztelnek nekem sokszor simán taszítóak. Pl. Christopher Nolan. Egy értékelhető filmet láttam tőle eddig, ahhoz képest a Nolan fanok többségének az nem jön be (The Prestige). Az agyonsztárolt Insterstellárnál nagyobb hulladék filmet keveset láttam. Még elviselhető lett volna, de azzal kombinálva, hogy a moziban a hangmérnököt (?) meg felpofoztam volna. A film vagy halk volt vagy üvöltött. De tényleg olyan szinten, hogy be kellett fognom a fülem, pedig airshow-t hallásvédő nélkül tolom Ostravában, ahol fejem felett 30 méterre húzott el Rafale és jó volt. Igen, ennyire fos volt. Még a sci-fi b*uzi bátyám és haverja is pislogot, hogy "ez mi a tököm volt". Ehhez képest a The Martian mérsékelt siker volt, amikor nálam kb. insta klasszikus. Mégis attól hangos még mindig a Net, hogy "Nolan, Nolan". Fura.

  És a legviccesebb az, hogy visszanézve ajánlott filmeket mindig a korábban nem nézett 90-es évek filmjei sülnek el jobban. Nem tudom, hogy ez véletlen-e.
   
  Ooorky likes this.
 3. 2ndt

  2ndt Well-Known Member

  Nem irtam, hogy CSAK a korodbol fakad, de a korodbol is fakad. Minden nemzedeknek megvannak a kultfilmjei, kultsztarjai, akciosztarjai, stb.

  Ha belegondolsz, a Fuggetlenseg napja kornyeken szinte egyaltalan nem keszultek pl. sci-fik Hollywoodban... Az inditotta el a sci-fi vonalat szep lassan (es emelte Will Smith-t magasba), azelott kb. szokoevente volt nagyobb koltsegvetesu sci-fi komoly marketinggel.

  Jo film keves van, mert jo filmet csinalni nehez es kockazatos, penznyomdat meg relative konnyu, ha meg van alapozva.

  Az Interstellar valami rettento fosrakas volt.
  Voltak egyebkent jo filmek azota is, csak keves; Tarantino azert csinalt egy-ket ertekelhetot.
  Kepregenyfilmben a Watchmen szerintem eleg jo volt.

  A 'young adult" kategoria a korodrol szol. Mar nem vagy young adult, maskepp nezed. Magamon is latom, nagyon keves olyan film bir lekotni, ahol nalam joval fiatalabbak a szereplok. Nem tudok azonosulni veluk, sem a problemaikkal.
   
  fip7 and molnibalage like this.
 4. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Egyébként az egész filmipari mocsárnak a legtökéletesebb indikátora az e disney féle élőszereplős ötlettelen, agyatlan újrázás. És ez is sikeres, ami valahol elkeserítő. Időtálló, klasszikus animációs filmek remakjei az eredeti színvonal közelébe sem tudnak kerülni, mert kb. mindent elrontanak bennük, amit csak lehet. Már eleve hülye ötlet ez pl. a Lion King vagy Dzsungel könyvénél az állatok minimákjának hiánya miatt, de hogy a semmiért felhízlalják őket és a narratívát megváltoztatja szét is cseszik, az már valahol LOL. És erre adnak pénz és bólintanak rá.
  Döbbenetes.

  Bővebben itt, ha valaki azt hinné, hogy ennek a kijelentésnek nincs alapja. Kín szenvedve végignéztem és a videó talán még vajszívű is volt és csak a legsúlyosabb eltolt dolgokat és felesleges változtatásokat emeli ki.


  És mindezt úgy, hogy a D kb. évente 10 filmet sem hoz már ki a neve alatt (ez 2000 táján 30 volt*) és az általa "gondozott" filmek közül tavaly valami 1 vagy 2 volt, ami nem előzmény, folytatás vagy remake volt. Ez 2000 táján kb. 1/3-2/3 arány volt az újdonságokra.

  Ez mai a filmipar a D szerint...
  Az én szememben ez valahol a botrányos és LOL között van.


  *Bár ezt nem tudom, hogy hogyan számolta, de ezt egy ezzel foglalkozó videóban láttam.
   
  fip7 and 2ndt like this.
 5. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ez magas labda!Samuel L. Jackson és a Django/Aljas nyolcas.Na jó ő kb az egyetlen valóban tehetséges A listás színész az egész Marvel univerzumban aki nem a a képregényes univerzumnak köszönheti a karrierjét.Egyébként szerintem Benedict Cumberbatch is jó színész ha már Marvell.
   
  fip7 and 2ndt like this.
 6. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Az Aljas Nyolcast nem mertem megnézni, mert nekem Q.T. stílusa nem nagyon jön be. A Ponyvaregény elment, a Becstelen B. csak a környezet körítés és a no1. mellékszereplő miatt tetszett. A Django kb. kétszer hosszabb, mint kellett volna lennie. Kb. a L.D-ig való találkozásig jó volt, aztán majdnem belealudtam.

  Benedict Cumberbatc a Marvel szereplés előtt lett elismert színész. Remélhetőleg nem teszi tönkre karrierjét ez a kitérő...
   
 7. Loken

  Loken Well-Known Member

  Addig is itt van kedvcsinálónak egy 6 részes "Fan made" mini epizódos sorozat az Astartes 1 részének a linkje...Eddig 1-4 rész készült el. Sajnos kb. 5 havonta jön ki egy újabb rész. Érdemes megnézni, nagyon brutál, ahogy ezek a genetikailag módosított szuper harcosok "dolgoznak"...:hadonaszos:
   
  Luthero, arbalest and Nemerson like this.
 8. dudi

  dudi Well-Known Member

  Az Aljas nyolcas jobb mint a Django pedig az is jó film.
   
 9. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Egyszer talán megnézem.
   
 10. Pista a hegyről

  Pista a hegyről Well-Known Member

  Megvárom a telet hogy újranézzem, hogy az idő is passzoljon hozzá :D
   
  dudi likes this.
 11. Pocok75

  Pocok75 Well-Known Member

  Ezt megnézheted nyáron is! :D

   
  anonim999 and Pista a hegyről like this.
 12. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  A hírös film amit a saját statisztái bepereltek :D
   
 13. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Bűnös élvezet.
   
 14. megazez

  megazez Well-Known Member

  Hát nekem úgy egyik sem tetszett, de abban igazad van, hogy a nyolcas jobb mint a django.
   
 15. dudi

  dudi Well-Known Member

  Én szeretem Tarantinót,a humora is közel áll hozzám az meg egész egyszerűen zseniális, hogy egy német "oktatja" az amerikai tahót faji kérdésekben.
   
 16. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  Én fordítva látom, a Djangoban legalább voltak vicces részek és egy jó csavar, az Aljas 8-as az elején még valamennyire elmegy, aztán egyre szarabb lesz a benyalunk a fekáknak részekkel, gyakorlatilag egy Kutyaszorítóban remake..
   
  fip7 likes this.
 17. dudi

  dudi Well-Known Member

  Szerintem nem nyaltak be a fekának.
  Mikor nyaltak be?
   
 18. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  SLJ karakterének sztorijára gondolj erősen.
   
 19. dudi

  dudi Well-Known Member

  Az a benyalás,hogy valójában semmi nem érdekelte csak az,hogy ölhessen(mind1,hogy barát vagy ellenség csak fehér legyen)?É a tökeit is szétlőtték...
   
 20. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  A déli tábornok sztorivonalra gondolok aminek kb semmilyen szerepe nem volt a filmben, már rég megvoltak az ellentétpárok a klasszikus ellenségek összezárva egy házban sztorihoz, ennek meg se füle, se farka nem volt.

  Nekem a Aljas 8-as egy csalódás volt, egy öncélú, felesleges valami. Sokat elmond róla hogy kb egy jelenet maradt meg belőle (amikor a postakocsiban szájba veri a zseniális suttyó csajt), a karakterekre amúgy már nem is emlékszem. Homályosan dereng hogy a Hans Landás osztrák színész is mintha játszott volna benne. Ehhez képest a Ponyvaregényből kb. mindenki emlékezetes, még a beteges taxis csaj is, pedig egy nyúlfarknyi jelenete volt.
   
  2ndt and fip7 like this.

Ezen oldal megosztása