Franica SSBN osztályok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
5 152
6 421
113
Franciaország nukleáris meghajtású, ballisztikus rakéta hordozó tengeralattjárói.
 
  • Tetszik
Reactions: Roni

Cifu

Well-Known Member
2010. július 12.
2 387
7 514
113
"sail-mounted hydroplanes."
Ez meg mi lehet?

A melső merülési kormányfelületek nem az orron vannak, hanem a torony két oldalán. Az eddigi francia nukleáris meghajtású tengók mind ilyen elrendezéssel épültek, pl. itt a Le Terrible SSBN:A "hagyományos" megoldás ugye az orron vagy az orr tetején való elhelyezés, például a brit Vanguard-osztályú SSBN így épült meg:A tornyon való elhelyezés áramlástanilag kedvezőbb, illetve nincs útban kikötésnél (a hagyományos elrendezésnél sokszor behúzhatóra kell tervezni őket, vagy mint a fent látható esetnél, olyan magasra tenni, hogy ne legyen zavaró kikötésnél), viszont ha például jég rétegen akarsz áttörni a felszínre emelkedéshez, akkor sérülékeny helyen van.