1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Gépkarabélyok

Diskurzus a(z) 'Gyalogsági fegyverek és felszerelések' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 6..

 1. dudi

  dudi Well-Known Member

  És igen M4-re gondoltam :)
   
 2. boki

  boki Well-Known Member

  dudi
  Tobben tippeltek M4-et, de Korotcsenko úr azt írta - Nyet :)
  Kíváncsi vagyok mikor fedi fel a a típust.:)
  Az volt a kérdés milyen fegyvertípus van a képen és ki a gyárto.
  http://i-korotchenko.livejournal.com/717806.html
  A Vepr-15-rol hallottál az is amerikai - orosz klón.
   
 3. GrGLy

  GrGLy Active Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Pedig ez Marine ENV M-4, rá is van írva. Ennyire csak nem klónozták le.
  (Ez egy normál M4-es alább és ugyanez olvasható a fentin is:)
  [​IMG]
   
 4. boki

  boki Well-Known Member

  GrGly
  Ezt én is olvastam. Ez így minden stimmel .:) De ettol fuggetlenul ezt pl. a grúzok is gyárthatják amerikai alkatrészekbol.....
   
 5. dudi

  dudi Well-Known Member

  Igazából rövidebb a csöve mint egy M4 nek kab akkor a mint az OA-15-nek(Oberland Arms gyártmány)de azokra nem azt írják amit
  GrGLy hanem azt,hogy Oberland Arms OA-15
   
 6. dudi

  dudi Well-Known Member

  Akkor most maygarul

  Igazából rövidebb a csöve mint egy M4-nek kb akkor a mint az OA-15-nek(Oberland Arms gyártmány)de azokra nem azt írják amit
  GrGLy linkelt és a képen is van hanem azt,hogy Oberland Arms OA-15 meg gyártási számot kalibert és hasonlókat.
   
 7. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Ezek Ak 47-esek, lehet akár 60-70 éves. Ki tudja mennyit lőttek már vele, és hol gyártották. Hasonló korú és és állapotú Usa fegyver hogy mozogna? És az első képen még a tokfedél sincs rajt. A másodikon is a tár és a tisztítóvessző mozdul be szemmel láthatólag. Bármilyen fegyvered lehet évi 2x20 lőszerrel nehéz megtanulni megfelelően célozni-lőni. Ha eleget gyakorolsz ezzel is el lehet találni elsőre kb 400 m-ről egy focilabda nagyságú célt. Ami kb egy katona feje.
   
 8. honved

  honved Well-Known Member

  "<i>Ha eleget gyakorolsz ezzel is el lehet találni elsőre kb 400 m-ről egy focilabda nagyságú célt. Ami kb egy katona feje."</i>

  Gondolom egy alap, optika nélküli fegyverre gondoltál. Mielőtt ilyet állítasz, gondold végig mekkora célt látsz 400 méterről, egy focilabdából. :)
   
 9. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  Amennyire én visszaemlékszem, gyakorlatokon a sorállománynak az említett célméret még 50m-nél is problémás volt. Pedig többet lőttünk mint most. Főleg zihálva, felcuccolva és nem éppen optimális körülmények között ... Mert azt ugye nagyrészt elmondhatjuk, harctéri szituban nem éppen azok vannak ..
  Sima lövészeten nyilván jobbak voltak az eredmények.
   
 10. Kuruc71

  Kuruc71 New Member

  400 METER FOCILABDA MERETU CEL.

  eZ MEG A fINNEK SEM MENT PEDIG O EGESZ ELETEBEN NYILT IRANYZEKKAL VADASZOTT ES O IS A 300-400 METERT FAVORIZALTA .

  400 METEREN SZERINTEM NYILT IRANYZEKKAL NEM LOVOD MEG A FOCILABDAT MAGSZIMUM SZERENCSED VAN. aRROL NEM IS BESZELVE HOGY A SZORAS ITT EZEN A KALIBEREN ES TAVON MAR KEZD KIMASZNI A CELBOL.
   
 11. boki

  boki Well-Known Member

  Multi-Purpose Rifle Systems , gyárto Israel Military Industries....
   
 12. dudi

  dudi Well-Known Member

  Nincs az az isten,hogy AK-val 400-ról eltaláljon egy gyakorlott lövész egy focilabdát.Dragunovval éppen belefér a 400 méterről a fej alak.400 méterről jó ha az álló alakot eltalálod.
   
 13. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Pedig elég szépen döntögettem még 5-6 éve is őket. És nem lőttem annyit mint Zaicev. A honvédségi AMD-m sorosként kalap xar volt,később a HM AMMSZ-em kicsit már jobb volt. AMD-vel az 50-est se mind találtam el. De a határőrségi AMMSZ-emmel élmény volt lőni mindig. Rövid sorozattal kellet, de 1-2 (3) lőszer/sorozatnál minden második sorozat tuti döntött. Ha a "tökét" célzod mellbe kapja, ha a gyomrot akkor fejbe. Vagy eltalálod vagy nem, az esélyt meg kell adni neki. Játszhattam vele kedvemre. Az arcon nincsen mellény miért ne fejre menjen az ember?
   
 14. dudi

  dudi Well-Known Member

  antigonosz

  Rövid sorozatokkal...
   
 15. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Az első ott is célzott, a többi 1-2 lőszer a vakszerencse. Nem olyan sorozatokkal mint a szír terroristák.:D Nem mondom ne legyen optika mert fejlődni kell,de olyan se legyen a fegyver mint egy karácsonyfa. Nekem bőven megfelelt úgy ahogy volt. De ez pl már még jobbnak tűnik: youtube.com/watch?v=JRSYOIS0wOs youtube.com/watch?v=1jIId6eeIuc
   
 16. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Na azt mondja meg nekem valaki hozzáértő hogy a 04:59-nél látható alsó fegyver és a lőszere mire való? A felső bullpub a Vepr? youtube.com/watch?v=dcjyyfTINeM
   
 17. dudi

  dudi Well-Known Member

  ASP a neve vízalatti karabély.
  http://en.wikipedia.org/wiki/APS_underwater_rifle
   
 18. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Ahham, azt hittem valami spec belövő fegyver. De így már világos, a hosszabb lőszernek nagyobb stabilitása van a víz alatt.
   
 19. Fade

  Fade Well-Known Member

  200m focilabda cél a jól képzett katona, minőségi fegyverrel. AMDt én nem tartom annak, majd dudi megmondja, hogy tényleg fixen tudja e a fegyver, képzett katona kezében a 200m focilabda célt. 400men maga a fegyver egyértelműen alkalmatlan a feladatra a 7.62ről meg már ne is beszéljünk.

  250m fölött uez már egyértelműen marksman, 5 emberből egy spec képzés után, dmr fegyverrel mint SVD, HK417... az átlagbaka fegyvere alkalmatlan erre.
  ld http://en.wikipedia.org/wiki/Designated_marksman

  500m fölött pedig sniper.
   
 20. ijasz

  ijasz Well-Known Member

  Gpu cél 200 m, ahol jobb esetben csak a fej látszódik az aljnövényzet miatt. Ha ezt nem lövi le egy képzett lövész könnyedén egy jól belőtt AK-val akkor húzzon krumplit pucolni.

  Amúgy már nekem is volt ilyen találatom fényjelzőssel, így igazolt. Persze maradjunk abban hogy álló célalak még lehetséges 400-ról.
   

Ezen oldal megosztása