1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Galileo

Diskurzus a(z) 'Helymeghatározó, kém- és egyéb műholdak, űreszközö' témában - Jeno által indítva @ 2013. január 6..

 1. Jeno

  Jeno Member

 2. joker

  joker Well-Known Member

 3. bartinieffektus

  bartinieffektus Well-Known Member

  nem, a centiméteres pontosság fizetős. bármilyen az eu-ban bejegyzett cég vehet magának ilyen szolgáltatást, ha akar. szoftveresen a legtöbb mérnök "kütyüvel" is alkalmazható lesz. https://www.gsc-europa.eu/
   
 4. joker

  joker Well-Known Member

  Ahoz gondolom olyan chip is kell a kütyübe, szóval a jövőbeli telefonomon előfizetéssel sem hiszem, hogy tudnám használni a centis pontosságot. Viszont ebben az esetben lesz mód az előfizetés megkerülésére is.
   
 5. bartinieffektus

  bartinieffektus Well-Known Member

  a telefonodon soha nem fogod használni a centis pontosságot. először is nincs értelme és anyagilag sem érné meg. a szolgáltatást főleg az építőiparban foglyák használni.a legtöbb telefonon firmwares frissítéssel használhatod a galileót is. lényegében csak a jelfeldolgozást kódolják fel.
   
 6. joker

  joker Well-Known Member

  Valami nem tiszta akkor, úgy tudtam a GPS és a GLONASS is külön fizikai chipet használ, mivel külön rendszer a kettő. A Galileo sem lehet másképp, nem tudod megkerülni, hardver kell az eszközbe. Most nem azon van a lényeg, hogy tudom-e használni telón vagy sem, mert szinte biztos, hogy soha sehol nem fog kelleni nekem a centis pontosság, de azt nem tudom, hogy ezt a pontosságot a beépített chip kell-e tudja (vagyis lesz egy civil és egy ipari chip) vagy csak szoftveres butítás lesz és egyforma chipek. Ha pedig előfizetéssel működik a centis pontosság ha megvan a megfelelő hardvered hozza, akkor lesz rá mód, hogy előfizetés nélkül is működjön.
   
 7. bartinieffektus

  bartinieffektus Well-Known Member

  a galileo már vagy 2 éve eus direktíva. a 2 legnagyobb modem gyártó már tavaly óta gyártja a galileo kompatibilis modemeket ha van e1- től 5-ig sáv feltüntetve a modemed specifikációjában, akkor egy frissítéssel fogod tudni használni a galileot.a kínai másolatokat nem tudom biztosra.a glonass más tészta, de egy sima usb vagy bluetoothos vevő antennával akármelyik rendszert használhatod.
   
 8. bartinieffektus

  bartinieffektus Well-Known Member

 9. joker

  joker Well-Known Member

  Én értem, hogy villanymotor, de mi hajtja? Ezek a műholdak ha nem valami más rendszer, mint a GPS meg a GLONASS akkor kár volt az egészet megcsinálni. Ha más rendszer, akkor meg melyik antennát használja és milyen chip fogja a műhold jelét feldolgozni?
   
 10. bartinieffektus

  bartinieffektus Well-Known Member

  a glonass más mint a gps. a galileo nagyobb adatforgalomra képes mint a gps és teljesen civil. a lényegükben pedig mind ugyanaz, ugyanazt tartalmazza, kivéve a glonass, mert az fele anyi műholddal tudja ugyanazt, mint a gps és sokkal több adatforgalomra képes több frekvencia tartományban.a műholdjaik is több frekvencián sugároznak, az alapján is tud a program következtetni bizonyos dolgokra a helyzetedről és nem kell bevárni a műhold pozíció jelét.még van benne pár turpisság, de azt csak a ruszkik tudják, hogy mi. neked európában anyi pluszt ad a galileo, hogy segélyhívás esetén szinta pár perc alatt behatárol a rendszer úgy , hogy nincs térerőd.
   
  fip7 and fishbed like this.

Ezen oldal megosztása