Gasztronómia, étel-ital dinomdánom

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

M

molnibalage

Guest
De ha megkapnám a gyártósort és a dokumentációt, akkor le tudnám gyártani otthon a garázsban is. A gép meg van tervezve, a gyártósor arra van kiképezve, a munkás meg ugyanazt a nem túl izgalmas dolgot kell sorozatosan és precízen végrehajtsa minden egyes példányon. Minden a kezük alatt van, annyi a dolguk, hogy odafigyeljenek és úgy gyártsanak le mindent, ahogy azt a tervezők leírták.
Én eddig 3-szor álltam neki Lasagne-t készíteni és egyszer sem sikerült rendesen, pedig más már elég jól megy. Pedig ez csak egy szutyok lasagne. N+1 recept után sem értem, hogy mi baj...
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Én eddig 3-szor álltam neki Lasagne-t készíteni és egyszer sem sikerült rendesen, pedig más már elég jól megy. Pedig ez csak egy szutyok lasagne. N+1 recept után sem értem, hogy mi baj...
Lehet nem szorult beléd annyi főzőtudomány, amennyi egy pohár forróvízhez kell. Van ilyen ember is. Egy gyári összeszerelő melóhoz is kell valamennyi műszaki érzék. De ha a melós nem alkalmas pl szegecselésre (lasagne), attól még lehet ha a kábelezéssel (töltöttkáposzta) vagy szénszálas elemek készítésével (piskótatészta) jól boldogulna betanítás után. Amúgy meg minden folyamat részekből áll össze, amiket olyan rövidre és egyszerűre darabolsz fel, amennyire csak akarsz és amilyenre szükséges. Ha a melós nem tudja megcsinálni rendesen amit kell, akkor vagy b*szd ki, vagy adj más munkát neki amit rendesen el tud végezni vagy add neki a meló felét és egy másik munkásnak a másik felét.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 951
113
A szomszéd folyton ezt a tamalest emlegeti, én meg mindig elmondom neki hogy a kukoricát az állatoknak adom.
tamales-in-steamer-forweb.jpg
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 951
113
Amúgy ki mire esküszik, szendvicstalpú edény, kerámia bevonatú,öntöttvas, vagy a rendes kendermagos? Én speciel ki nem állhatom a duplafalú edényeket, a kendermagos vált be nekem, az asszonynak persze nem az kell.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 951
113
Ezt lehet ismerem de így még nem halottam, szóval neked melyik ez a "rendes kendermagos". A többire a válasz: öntöttvas nagyon jó szerintem, némely ételhez kerámia bevonat kell (13 éves korom óta hobbi szinten főzök, most 25 vagyok)
Amilyen öreganyádnak is volt. :) A belseje.
bonyh%C3%A1diszom1.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: Celebra

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 187
13 457
113
Amúgy ki mire esküszik, szendvicstalpú edény, kerámia bevonatú,öntöttvas, vagy a rendes kendermagos? Én speciel ki nem állhatom a duplafalú edényeket, a kendermagos vált be nekem, az asszonynak persze nem az kell.
Kuktára, kettő is van belőle.