Gasztronómia, étel-ital dinomdánom

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
513
2 143
93
Egy (nálunk) tradicionális karácsonyi receptet hozok: étcsokis tiramisu

Alap tiramisu 4 tojással, mascarponéval, (piás*) kávéba mártott babapiskótával.
Annyi a csavar, h a 4 tojás sárgájából, mascarponéból kevert krémhez adok 1 tábla (100g) min 70%os vízfürdőben olvasztott étcsokoládét, és utána keverem hozzá a felvert 4 tojásfehérjét.

* piával nem vagyok válogatós, elméletileg amarettó, de boron, sörön, pezsgőn és gyomorkeserűn kívül mindennel próbáltam már: pálinka, gyümölcsvodka, zubrovka, házi likőr, miod pitny.
Cukrot csak annyit rakok bele, amennyivel a tojás fehérjét felverem, ill amennyi a babapiskótában van.
 
  • Tetszik
Reactions: rappali_

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
10 296
27 455
113
Az EU betiltotta az E171 élelmiszer-adalékanyag használatát
Forrás: https://kuruc.info/r/4/238592/

És egy találó komment alóla:

"Emlékszem nagyanyám mikor vasárnapokon főzte a tyúkhúslevest már reggel 6-kor hozzáfogott, 7-kor már főtt a tyúk, majd szépen kerültek bele a zöldségek, répa, krumpli, zeller, borsó etc, de sosem emlegette a titán-dioxidot mikor kell belerakni."
 
  • Tetszik
Reactions: svajcibeka

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
1 945
4 815
113
Az EU betiltotta az E171 élelmiszer-adalékanyag használatát
Forrás: https://kuruc.info/r/4/238592/

És egy találó komment alóla:

"Emlékszem nagyanyám mikor vasárnapokon főzte a tyúkhúslevest már reggel 6-kor hozzáfogott, 7-kor már főtt a tyúk, majd szépen kerültek bele a zöldségek, répa, krumpli, zeller, borsó etc, de sosem emlegette a titán-dioxidot mikor kell belerakni."
Annak idején a kálium-nitrát adalék magyarázata volt pazar; az eu-élelmiszer direktíva kijelenti, h rákkeltő adalék nem lehet...hacsak nem előz meg fertőzést (húskészítménynél Clostridium fertőzést pl.). Viszont ez a hacsak, mindenhol megengedte :) Volt 2000 körül egy magyar -tán élelmiszermérnök- fickó, aki vegyszermentes zöldségtartósítást (borso, stb) fejlesztett...a kutyának nem kellett, franciák jól elvannak azóta is az izotópos sterilezéssel.
 
  • Szomorú
Reactions: Pogány