Gasztronómia, étel-ital dinomdánom

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
3 249
5 226
113
Valaki, bárki tud itt tökéletes tükörtojást készíteni?
/Nem kell röhögni, a tojás nem olyan könnyű téma ahogy elsőre látszik!/
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
13 926
42 465
113
Mintegy nyolchónapnyi párbeszédet követően elkészült az útmutató az élelmiszerek kettős minőségének vizsgálatához, a kiadvány összeállításához a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) széleskörű iparági és kereskedelmi egyeztetéseket folytatott - közölte a Nébih pénteken az MTI-vel.
Forrás: https://kuruc.info/r/2/244074/
 
  • Tetszik
Reactions: Chandler99

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
3 249
5 226
113
Keeelll :D :D

front_fr.3.full.jpg
pate-henaff-marine-nationale.jpg
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
10 353
26 413
113
Valaki, bárki tud itt tökéletes tükörtojást készíteni?
/Nem kell röhögni, a tojás nem olyan könnyű téma ahogy elsőre látszik!/
Még a tökéletes lágytojás sem könnyű téma! Komolyan!
Michel Roux, az Angliában hires francia szakács (Le Gavroche, The Waterside Inn) irt egy könyvet csak a tojásról.
Eggs, Quadrille Publishing Ltd. 2005.
Talán még kapható...
 
  • Tetszik
Reactions: SirHiggins

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
370
3 825
93
Bezár a kedvenc bp. -i pizzériám, a Raffaello:

https://hu-hu.facebook.com/DaRaffaello

Azt kell tudni róluk, hogy baromi jó kajákat csináltak és az árak is elfogadhatóak voltak. A pizzát úgy kaptad, hogy hoztak hozzá extra parmezánt, paradicsom és fokhagyma szószt, és annyit tehettél rá pluszba amennyit akartál.

A kovid hisztéria előtt még fullon pörgött a hely. Megcsappant a forgalom, de túlélték. De azt a gazdasági terrorizmust, amit az USA és az EU folytat, már ők sem bírták.

Vajon mi lesz a többi a hellyel, ha már ők is kidőlnek? Az építőiparnak hamarosan gatya, a vendéglátók már nem rentábilisek, mert nem tudják kigazdálkodni az emberek ezt a brutális áramelkedést.

Vajon észhez tér -e a fehérember és lerázza magáról az áruló eurokomcsikat, vagy az egész kontinens megy a süllyesztőbe?
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
10 549
17 189
113
5 másodperces szabály, avagy meddig nem fertőz a leesett étel. :)

 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
24 129
57 998
113

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
3 249
5 226
113
Ők igen....:)

Nem készíteni akartam :) Csak nem tudom mi a különbség a koreai és a többi közt.
Ez minden esetre krva csípős volt épp :D
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
4 566
8 417
113
A hétvégén az asszony "családozik", nem kértem, hogy hagyjon vmi főtt(étel)et, mert ezt néztem ki magamnak mára: ...



...és csábító, hogy ha kömény nélkül dupla adagot készítek alapnak, akkor a mai lesz a köményes, a holnapi pedig a tárkonyos-tejszínes! + vörösboros, bele, vagy melléje pohárba. Hmmm...

;) + :hadonaszos:

.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal and rappali_

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
8 844
22 382
113
Valaki, bárki tud itt tökéletes tükörtojást készíteni?
/Nem kell röhögni, a tojás nem olyan könnyű téma ahogy elsőre látszik!/
Kinek mi a tökéletes. Én azt szeretem mikor nem sül le az alja, és a teteje már nem nyers hanem épp megsül, a sárgája meg folyjon. De más meg szereti ha odakapja kicsit az alján. Vagy van a vaj hívő, és van, aki zsírral süti. Én szeretek rá sajtot tenni, de nyilván van aki meg nem. Szóval ez elég szubjektív, hogy kinek mi a tökéletes tükörtojás.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
3 249
5 226
113
Kinek mi a tökéletes. Én azt szeretem mikor nem sül le az alja, és a teteje már nem nyers hanem épp megsül, a sárgája meg folyjon. De más meg szereti ha odakapja kicsit az alján. Vagy van a vaj hívő, és van, aki zsírral süti. Én szeretek rá sajtot tenni, de nyilván van aki meg nem. Szóval ez elég szubjektív, hogy kinek mi a tökéletes tükörtojás.
A klasszikus, belül folyós sárgával.
l-intro-1611137851.jpg
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
8 844
22 382
113
A klasszikus, belül folyós sárgával.
l-intro-1611137851.jpg
Nálam ez a kép már nem jó, mert le van pirulva az alja ahhoz képest, hogy szeretem.
Ha még aktuális, akkor én így szoktam:
Én zsírban sütöm -tudom, hogy valaki vaj mániás, de kipróbáltam és nem éreztem különbséget minőségi zsírhoz képest- de ez igazából majdnem mindegy; lassabban, kisebb lángon és fedő alatt sül. Tulajdonképen részben párolódik.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
3 249
5 226
113
Nálam ez a kép már nem jó, mert le van pirulva az alja ahhoz képest, hogy szeretem.
Ha még aktuális, akkor én így szoktam:
Én zsírban sütöm -tudom, hogy valaki vaj mániás, de kipróbáltam és nem éreztem különbséget minőségi zsírhoz képest- de ez igazából majdnem mindegy; lassabban, kisebb lángon és fedő alatt sül. Tulajdonképen részben párolódik.
Én a vajat és alacsonyabb hőmérsékletet hallottam, próbáltam és locsolgatást.
De sem ezzel, sem más zsiradékkal, magasabb hőmérséklettel, fedővel vagy anélkül sem sikerül úgy, mint pl egy reggeliző helyen.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
8 844
22 382
113
No, mivel szar a gépem és kitörölte az utolsó fél mondat beszúrása közben, most kicsit kevésbé részletesen:
Lehet, hogy még a Neked alacsony hő is túl magas. Én miután megolvasztom kis lángon a zsiradékot, mikor már rendesen teríthető az anyag, akkor teljesen őrlángra csavarom a gázt, úgy megy bele az 5-7 tojás, ami még visszább is hűtheti.
Ha valahol túl vékony, de még inkább, ha túl vastag, akkor fa spakli sarkával vagy villával kicsit kiszúrom, hogy a felsőbb rész is lokálisan magasabb hőt kapjon. És inkább lassabban sütöm, mert hőt könnyebb adni hozzá -ha egyáltalán kéne- mint mikor látja az ember, hogy sok -elvenni; meg akkor már általában késő.