1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Gepárd fegyvercsalád

Diskurzus a(z) 'Gyalogsági fegyverek és felszerelések' témában - Tcat által indítva @ 2013. április 16..

 1. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Hova sikerült eladni százas nagyságrendben legalább? Nem én vázolom fel, a valóság vázolja fel.

  Megint tőlem kérditek, hogy mit akar a román 1000 db-bal? Honnan a frászkarikából tudjam? De ha kell valakinek 1000 darab akkor miért nem mi gyártjuk? Én sem tudom a választ, de turbóskodás helyett talán ezen tessék töprengeni...
   
 2. chimera

  chimera New Member

  Moderálva a <a title="Fórumszabályzat" href="http://htka.hu/forumszabalyzat/">Fórumszabályzat</a> megsértése miatt (Off-topik).
   
 3. desertfox

  desertfox New Member

  Molin a csehek képzeld nem a szomszédaink , a nehéziparrol....
   
 4. zotyek78

  zotyek78 Well-Known Member

  @molnibalage

  "Hova sikerült eladni százas nagyságrendben legalább? Nem én vázolom fel, a valóság vázolja fel."

   

  Most már érdekelne, hogy akkor pontosan mennyit vett belőle India? Én nem találtam erre vonatkozó számszerű adatot... csak annyit, hogy 8 zászlóaljból (http://en.wikipedia.org/wiki/Para_Commandos_(India)) áll az a bizonyos különleges alakulat. Úgyhogy konkrétan ott akár vehettek is 100 db-ot.

  De azért ez a "hol vehettek legalább 100-at" érdekes kérdés, mivel egy eléggé specializált fegyverről van szó. :)
   
 5. joker

  joker Well-Known Member

  A <a title="Fórumszabályzat" href="http://htka.hu/forumszabalyzat/">Fórumszabályzat</a> megsértése miatt (Off-topik) törölt hozzászólásra adott válasz, ezért törölve ez is.
   
 6. therob

  therob Active Member

  Az látszik ebből az egészből, hogy vagy a fegyverrel van valami baj vagy a céggel aki árulja, mert eddig mennyi is 8 típusa van de egyik se tarol a piacon. A honvédségnél az M1-es van az nem egy olyan nagy szám olyan mint a többi hasonló fegyver. 

  A lényeg, hogy nem lehet teljesen igaz amit állítanak erről a fegyverről, mert különben sorba állnának érte. Nekem ez jött le ebből a sztoriból.
   
 7. zotyek78

  zotyek78 Well-Known Member

  Az M6 a kompaktsága miatt, illetve a sisakcélzó mindenképpen kiemelkedik még a Gepárd szériából is... Túl sok hasonló fegyver szerintem nem nagyon van. A régebbi verzióknak már biztos nagyobb konkurenciája van, ha meg már batár puskákról van szó, akkor biztos, hogy van jobb páncéltörő képességűek is. Más tekintetben viszont nem hiszem, hogy olyan nagy elétérések lennének a többivel, max az, hogy M1-nél a tár hiánya az lehet hátrány.
   
 8. zotyek78

  zotyek78 Well-Known Member

  Mármint a sisakcélzó azért poén, mert elég könnyű a puska ahhoz, illetve jó a csillapítása, hogy menet közben is, csipőből tudjál tüzelni... 
   
 9. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Ehemmm... , igen. Mégis mit akartál, milyen hírt írjak? Azt, hogy valamelyék orosz hadügyminisztériumi fősámán, megin valami olyasmit nyilatkozik, hogy 2020-ra mit fognak szolgálatba állítani? Azért írtam meg mert jelentős hírértéke van.
   
 10. tallking

  tallking New Member

  <p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Gepárd GM6 licencgyártása Romániában
  A "cseh ipar hagyományai" persze újkeletű hazugság, ugyanis a "cseh ipar" német ipar volt amíg erőszakkal ki nem telepítették a németeket csehszlovákiából.
   
 11. tallking

  tallking New Member

  <p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Gepárd GM6 licencgyártása Romániában
  A fegyver pedig kiváló, nagyon jó szakmai értékeléseket kapott, csak hát a mi politikánk...., inkább ne idegesítsük magunkat. A félsiker is siker.
   
 12. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Csehszlovákia 1993-ban szűnt meg szóval történelmi léptékben szomszédunk sőt, egy ideig egy birodalomhoz tartoztnuk...
   
 13. desertfox

  desertfox New Member

  Molin a Történelembe voltunk határosak a Németekkel is meg a Törökökkel.  de mind1 lényegtelen de a csehek szerintem szar példa.
   
 14. F1End

  F1End New Member

  A csehek igenis jó példa, már középkorban is iparosodottabb volt, mint Magyarország, sőt, a 2. vh előtt a világ 7 legfeljettebb ipari államai közé sorolták.
  Hogy németek voltak az ipar fő résztvevői, s nem a csehek? Nem tudom, lehet, hogy így volt, de a Ganz, Weiss Manfréd, Kühne és a Dreher is kicsit németesen hangzik nekem, az első magyar szénbányát pedig Brennbergbányának hívták.

  A Hiúzzal kapcsolatban: valóban egy elég magas minőségű termék, kategóriáján bellül egyedi, de ez azért is van, mert eléggé kis szegmenst céloztak meg. Ez egy olyan rombolópuska, amit kifejezetten ejtőernyősöknek(és egyéb, viszonylag könnyűfegyverzetű légiszállítású különlegeseknek) fejlesztettek ki, akik már magukban is egy viszonylag kis létszámú csoport, .50 -es kalibert közülük pedig végképp kevesen használnak. Nyilván hatalmas mennyiségre ebből nincs igény.
   
 15. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

 16. bokrif

  bokrif New Member

  <p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Gepárd GM6 licencgyártása Romániában
  Az is magyarázat lehet - és szomorú -, hogy azért adták el a licenct, mert a tulajdonos cégnek nincs elég tőkéje az exportra... Nincs jobb ötletem, mert talán még mondták is valami videóban, hogy nem szeretnék eladni a jogokat és szeretnék ők értékesíteni. Spekuláció, de ha így van akkor a HADIK-tervben miért nem karolták fel az egész GM-6 projektet? (A Rába megvásárlására is volt pénz.) ...vagy kell a lóvé valami más projekthez (a SERO-nál)?

  Mindenesetre nagyon kíváncsi vagyok miért adták el a jogokat.
   
 17. dudi

  dudi Well-Known Member

  Istenem!!!Ők alapból licenc eladásban gondolkodnak MIT NEM LEHET EZEN ÉRTENI????NEM AKARTÁK EXPORTRA NAGY MENNYISÉGBEN GYÁRTANI SOHA!!! Három napja vagytok kiakadva a semmin.
   
 18. ifff

  ifff New Member

  <p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Gepárd GM6 licencgyártása Romániában
  A jog egy hazai magánvállalat tulajdona. Azt csinál vele amit akar. A Magyar Államnak, illetve vállalatainak nem voltak vele tervei, így eladta a jogokat. (Gondolom)
  Mi ebben a baj?
   
 19. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Pont ugyenzt mondtam, oszt mégsem értetttek vele egyet, elég a + és - pontokat megnézni. Ezzel szemben te + -os vagy. A HTKA-n továbbra is igen "objektív" pipázgatás zajlik. Semmi nem változott azóta az ominózus "hormoszoros MiG-31 komment" óta... (Már, ha emlékszik rá valaki...)
   
 20. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Akkor nesze neked is egy +, csak, hogy ne sírj:D
   

Ezen oldal megosztása