1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Gepárd fegyvercsalád

Diskurzus a(z) 'Gyalogsági fegyverek és felszerelések' témában - Tcat által indítva @ 2013. április 16..

 1. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Az m2 is kepes a 10 es tar kiszorasara pillanatok allatt. /tokeletes tamogatofegyver konnyu csapatoknak./ nehezgeppuska erejevel remdelkezik de cerebe egy ember is eleg a kezelesehez.

  10 loszerrel hosszu sorozattal barmilyen puha celt le kell tudni kuzdeni a nagy tavolsagnak koszonhetoen is hatekonyan...

  A tartalekosoknak szerintem elengedhetetlen eszkoz es mar letezik... /ekkoroa tuzerot ilyen mobilitassal ilyen kis letszammal./ nemigen talalni a piacon a nehezgeppuska nehezebb kevesbe mobil tobb e!bert igenyel. Szpg nel 100x hasznosabb. /mondjuk az nincs jelenleg :) / sokkal de sokkal hasznosabb mint az m6 /az is hasznos csak az nagyon specialis./ mig az m2 lehet "pontlovo" fegyver es sorozatlovo kompakt ta!ogato.
   
 2. krisss

  krisss Well-Known Member

  Csak előbb csőcsere, normális távcsövet rá a MOM-os ótvar helyett etc. Egy konkrét újratervezés kéne, hogy igazából jó legyen.
   
  Ocses likes this.
 3. Negan

  Negan Well-Known Member

  Hát meg milyen tartalékosoknak?Mert ha azok 1-2időszakot letöltött,rendesen kiképzett katonák,ki területvédelmi tartalékosok lesznek,oké.De olyannak,ki az utcáról bejött,és kap egy gyönge kiképzést,meg félévente egy hétvégét,elég erős lenne egy rombolópuska,szerintem
   
 4. yangwenli

  yangwenli Well-Known Member

  Ezt ugy ertelmezem, hogy fizikai oldalrol erted. Az utcarol jovo ezt valami magan (esetleg kedvezmenyesitett) loteres loveszettel tudna potolni? Ha igen akkor mennyit kellene jarni loterre, hogy alkalmas legyen a fizikuma kezelni egy ilyen fegyvert? Vagy csak a helyes kezelesre erted?
   
 5. dudi

  dudi Well-Known Member

  Semmi fizikum nem kell hozzá.Ha elbír 20 kilót akkor alkalms(ilyennel nem kell km-eket menni).
   
  yangwenli likes this.
 6. Negan

  Negan Well-Known Member

  Nem elsősorban fizikailag problémás,hanem kezeléstechnikailag és harcászatilag.
  Én,ha elég erős a fegyverhez a delikvens,elösszőr egy mesterlövész kiképzést adnák a manusnak.Ha már egy SVD kategóriájú fegyverrel jol megy a dolog,utána továbblépni a rombolópuska kiképzésre(itt nem egyszerüen a lőtéri célbatalálásrol van szó,hanem a harctéri alkalmazásrol).Ráadásul eléggé sokat kellene gyakorolni,hogy stabilan meg is maradjon a képesség.És szerintem ez félévente egy hétvégével nem megy.
  De ha előzőleg szerződésesként gyakorlatott szerzett katonák kapják,tényleg nagyon hasznos lenne a területvédelemnél egy rombolópuska
   
  yangwenli likes this.
 7. Ocses

  Ocses Well-Known Member


  A honvédségben most van bármilyen mesterlövész képzés? Olyan ami tatán, Debrecenben, hódmezőn is meg van tartva?
   
 8. Parapitecus

  Parapitecus Well-Known Member

  Megválaszoltad a kérdést.
   
  Ocses likes this.
 9. Parapitecus

  Parapitecus Well-Known Member

  Mennyi vadász fiatal van, aki az apuka mellett tanulta a mesterséget? Azt gondolom, aki fiatal korától vadászgatott (golyós puskával), azt nem nehéz megtanítani egy romboló puska használatára. Alaszkai vadászok 12,5 puskával mennek szarvasra, medvére kicsit nagyobbal. A kis fickók tízen éves koruktól művelik ezt, nem gondolom, hogy a magyar fiatalok nagyság rendel gyengébbek lennének, csak senki nem tanította őket lövöldözni.
   
 10. dudi

  dudi Well-Known Member

  Nálunk vam máshol nem tudom.
   
  Ocses likes this.
 11. Negan

  Negan Well-Known Member

  Vadász az eredeti szakmám.Egy jó vadász simán megbirkózik egy rombolópuskával.De nálunk a vadászat pénzes mulatság.Kevés az olyan fiatal,kire gondolsz.De még egy jó vadászt is elöbb ki kell képezni a harcászatra.
  Másrészt a 12es vadászpuska ugyan 18miliméteres,444 Marlin,40-70,stb majdnem ngp kaliber,de teljesen más lőszerek attol még.Nem katonai lőszerek,teljesen másképpen vannak tervezve.Nagyságrendel kisebbek.
   
  Parapitecus likes this.
 12. Parapitecus

  Parapitecus Well-Known Member

  Teljesen igazad van, de a romboló puskára való kiképzést szerintem nem kell eltúlozni.
   
 13. dudi

  dudi Well-Known Member

  Olyat nem csinálnak,hogy csak romboló puskára képeznek ki.A mesterlövész képzés része a romboló puskára való kiképzés.
   
  Parapitecus likes this.
 14. Negan

  Negan Well-Known Member

  Itt nem a konkrét fegyverrel való lövészet a gondom.A céllövölde csak az alap.A harcászati kiképzést tartom a keményebb diónak.Ahoz több idő kell.
   
  Parapitecus likes this.

Ezen oldal megosztása