1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Gerald R. Ford-osztály

Diskurzus a(z) 'Repülőgép-hordozók' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 5..

 1. beta

  beta Well-Known Member

 2. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Elvileg alulméretezett a Ford szennyvíz hálózata, amit emiatt rendszeresen speciális tisztítószerrel kell átmosni az eltömődések miatt. Alkalmanként 400 000 dollárért... Az érdekes, hogy a probléma már az utolsó Nimitz-nél, a 2009-ben szolgálatba állított Bush-nál is jelentkezett. Basszus, jó 120 éve építenek nagyméretű hadihajókat, ebből 90 éve hordozókat. Hogy sikerül ilyesmit benézni, ráadásul kétszer egymás után? :confused:

  https://www.navytimes.com/off-duty/...VnkhqG0CiusjTrJHTUYKAGWzjYQVYyEZV90f0YhMBdRiA
   
  fishbed likes this.
 3. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Szartak a problémára? Szóvicc on, :)
   
  Rotten878, fishbed and Pocok75 like this.
 4. Capslock27

  Capslock27 Well-Known Member

  .
  Feltehetöen azert neztek be, mert jelentösen csökkentettek a szemelyzet letszamat, es ehhez rosszul szamolhattak ujra pl a szennyvizkapacitast?
   
 5. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Vagy seggmosót kéne beépíteniük. Vagy leszoktatni az amerikaiakat arról, hogy egyszerre egy méter szarópapírt tekerjenek a kezükre.
   
 6. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Passz. De a cikk szerint már a Bushnál is megvolt/van a probléma.
   
 7. Capslock27

  Capslock27 Well-Known Member

  .
  Tegyenek ki egy sor ToiToi bodet a rep.fedelzet szelere, azutan ha megteltek, bombazogyakorlat kereteben ledobhatjak ezeket a feltetelezett ellensegre? :) :) Egy-egy ToiToi-t lehetne F18 szarnya ala fuggeszteni? :) :) :)
   
  Rotten878 and gacsat like this.
 8. weasel007

  weasel007 Well-Known Member

  A régebbi változat :)
  [​IMG]
   
  Ettemlevest, nyugger, gacsat and 5 others like this.
 9. emel

  emel Well-Known Member

  Mint ahogy az egyszeri öreg amerikai veterán mesélte:
  - "Úgy lőttek bennünket hogy már a vakondtúrásba is bebújtunk volna, DE aztán csönd lett mert jött a légierő és ledobták rájuk még a budit is!!"
  És meg is csinálták ... :):D
   
 10. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 11. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ennek a videónak lényegében az a vége, hogy akkor egy ponton túl minden hajó elavult lesz...? Mert ezek szerint úgyis szétlövi mindent a ballisztikus rakéta vagy tengó...
   
 12. dudi

  dudi Well-Known Member

  A harckocsi sem lett elavult.Azzal a sztereotípiával kell szakítani,hogy lehet háborúzni veszteseg nelkül.
   
  nyugger, fishbed, Tcat and 1 other person like this.
 13. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Lehet, csak esélytelen ellenfél ellen és nagyon sokáig tart eredményt elérni vagy bármit.
  Ha ODS módra nekiestek volna a szerbeknek, akkor kb. 1 hétig sem húzták volna.
   
 14. dudi

  dudi Well-Known Member

  Azt ne nevezzük háborúnak amikor B-52-vel bombázod a géppuskafészket.Vagyis háború ez is csak elég fura.
   
 15. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Ja, ezt már hallotuk a légvédelmi raksik megjelenésekor is...

  Én pl a DF-26 esetén szoktam feltenni a kérdést, hogy ok, csodafegyó, de, hogy is deríted fel a célpontot, hogy hová lőj? Mert mikor már hordozókra lövöldözünk, az már világháború level, ott meg a műholdas (meg úgy mindenféle) felderítés nem nagyon lesz, az óceán meg marha nagy ám. Ki mondja meg hol van pontosan. Ok, BM, de azért az sem leküzdhetetlen célpont, és megintcsak totális háború eszköze, vagyis megy ellene a világon minden, pénz nem számít (űrbázisú elhárításra pont ezért fekszik rá az új Space Command - érdemes nézegeni a DARPA KV eszközeit).

  Ezzel szemben egy CVN kötelék rendelkezik felderítéssel (E-2), elhárítással (pl. AEGIS), csapásmérő képességgel és egy bazi nagy óceánnal maga körül. Én rohadtul nem írnám le - és a kínaiak sem, DF-26 ide vagy oda, hiszen inaikat megfeszítve építenek hordozóflottát....
   
 16. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Miért nem lesz műholdas felderítés? Pont afelé tart a világ, hogy annyira filléres a műhold, hogy egy 20x20 centis cubesatba belefér az, hogy észleljen egy CV méretű hajót. Ebből százszámra lehet feldobálni. Lődd le mind, ha tudod...

  A DF-26 kapcsán és minden BM esetén azt kell megkérdezni, hogy ennek alkalmazását hogyan képzelik el? Mert senki meg nem mondja, hogy nuki fejrésze van vagy sem, amikor jön feléd...

  Az is számomra homályos, hogy miért nedves mindenki bugyija a hiperszonikus fegyverektől és BM-től.
  Annál az AEGIS-nél, ami LEO pályán levő műholdat lőtt le...? A célsebességet tudja. A kérdés csak az, hogy akkor hány nagyon drága rakéta kell a CSG-re. Nem az, hogy egy kb. 0 paraméterrel érkező BM-et le tud-e lőni... Az erős túlzással ma már gyerekjáték. Az Sz-300V 30 éve tudja úgy, hogy mobil. 4000 m/s célsebesség ma már nem akkora fúúúúúúúdenagy valami. Ez M12. DF-26 ez alatt van. Jóval.
   
  fishbed and dudi like this.
 17. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  Kérdés, hogy a műholdakat eléred-e: milyen állapotban lesz az ionoszféra, tudsz-e kommunikálni?

  Amúgy biztos belefér abba a méretbe a szükséges műszerezés, és még inkább: táplálás? Az a durva, ahogy ahogy számolgatok úgy néz ki, hogy pl. 100km magasról, ahova egy eldobható cubestaot telepítenek mondjuk, a CV valószínűleg jól látható, akár szabad szemmel, akár optikával, ha a légköri viszonyok lehetővé teszik. Az optikai rendszer elméleti minimum lencsemérete, hogy fel tudjon bontani egy 2,5 szögperces objektumot (USS General Ford 78 méteres szélessége ennyi 100km-ről), az 1mm alatt van, tehát nem az optika felbontóképessége lesz a határ... Viszont a kereséshez nagy létőszögű optika kell, ott már kérdés, hogy mekkora CCD felbontást lehet mögé tenni, hogy kivehető legyen egy ekkora objektum (több mint 1 pixelre legyen leképezve a 2,5 szögperc). Avagy mennyi idő végigpásztázni a látómezőt... Nem tűnik lehetetlennek, de most nincs kedvem ezt tovább számolgatni. Engem meglepett, hogy meg lehet csinálni.

  Radarral viszont nem hiszem, hogy lehetne, a táplálás limitje miatt.
   
 18. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Cifu vagy más anno tett be képeket az ilyen kis műholdakéról. Leseggeltem.
   
 19. dudi

  dudi Well-Known Member

  Kombináltan keresnének.egy hordozócsoportnak nagyon nagy az elektronikai kisugárzása(nem tudom mi a rendes neve)ami az űrből is érzékelhető.
   
  fip7 likes this.
 20. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  Ez igaz, passzívan lehetne keresni, mint most a BME-s elektroszmog kereső. Kérdés, hogy konfliktusban nem mennek-e rádiócsendben? A radart pont fentről nem fogod megtalálni, oldalról meg messzebbről fogod a jelet, onnan optikailag nem látszik, tehát mindenképpen több ilyen együttműködése szükséges, de megoldhatónak tűnik most jobban végiggondolva.
   

Ezen oldal megosztása