A-6 Intruder (Grumman, USA)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 500
72 481
113
http://en.wikipedia.org/wiki/Grumman_A-6_Intruder

A-6_02.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: alfa74

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 500
72 481
113
Tolóerő-vektoros Intruder?

http://foxtrotalpha.jalopnik.com/the-a-6-intruder-was-originally-designed-with-thrust-ve-1560922846/1561036184/+zacestrada
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Nagy kedvenc! Van még repülőképes példány? Nem Prowler, sima, kétszemélyes!

Nem valószínű, a NAVY nem sokkal az Öböl-háború után kivonta a szolgálatból. Maszekban sajnos nem valószínű, hogy ilyen tipust fenntartana bárki is, airsow-bemutatózni inkább vadászgépeket használnak, ez meg azért mégis könnyűbombázó volt. Prowler se biztos, hogy van még, van helyette Growler.
 

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
8 227
17 085
113
A Tengerészgyalogságnál még lehúznak pár évet a Prowlerek, 2019-ig tervezik az üzemeltetést.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 786
75 820
113
A konkrét feladatnak megfelelő konfig az elterjedtebb vagy vannak általános konfigok amikkel járőröznek a gépek(CAS esetén)?
 
M

molnibalage

Guest
Tényleg Zuni, az otthoni monitor nagyon szarul van beállítva, nem látszott rendesen a 4 fekete kör, ami egyértelműen utal a rakéta pod-ra.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
A konkrét feladatnak megfelelő konfig az elterjedtebb vagy vannak általános konfigok amikkel járőröznek a gépek(CAS esetén)?

Ha járőrözni mennek, akkor soha nem lehet előre tudni, hogy milyen célpont ellen és milyen körülmények között (időjárás/látás, környezet, légvédelem) kell majd csapást mérni, így változatos, minél több feladatra és körülményre alkalmas fegyverzetre van szükség.
Ha konkrét előre felderített célpontra kell csapást mérni, akkor sokkal több tényező ismert, könnyebb a felkészülés ellene és specializáltabb lehet a fegyverzet összetétele.
Az egyre modernebb, és ennek megfelelően egyre drágábban üzemeltethető gépek esetében az lenne az általános tendencia, hogy minél kevesebb járőrözést (drága a rep-idő, több -tízezer dollár/óra!), és több konkrét, előre tervezett támadást kellene végezni. Ennek ellentmond viszont a gerilla-hadviselés elleni légi-harcászat, ahol túl gyorsan változik a földi harctéri helyzet, így sokszor volt kénytelen az USAF Irakban és Afgániában F-15E harcászati és még B-1nehézbombázókat is !!! méregdrágán járőröztetni gerillavadász akciók miatt.
 
M

molnibalage

Guest
Azt tudja valaki, hogy mirét hagytak fel az Mk-82 Snakeye használatával és miért a "fékernyős" BSU bombák vannak ma már csak rendszerben?
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Ezt valaki nem köszönte meg.

wvk8jofsft0bbis27f1b.jpg

Azt a valakit Ho Si Minh-nek hívták, és Hanoi-ban lakott - mármint ő volt a főnök, de a beosztottak és a civil lakosság se nagyon élvezte egyik oldalon se.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113
a6intruder_cutaway.jpg

Link: https://sobchak.files.wordpress.com/2010/10/a6intruder_cutaway.jpg
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Azt tudja valaki, hogy mirét hagytak fel az Mk-82 Snakeye használatával és miért a "fékernyős" BSU bombák vannak ma már csak rendszerben?

Egyrészt a műszálas fékernyő sokkal könnyebb mint a fémből készült merev féklap, másrészt állítólag még hatékonyabb is, jobban fékezi a bombát, így alacsonyabbról is lehetett oldani a kioldó gép veszélyeztetése nélkül.