1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Guizhou JL-9 Plateau Eagle

Diskurzus a(z) 'Kiképző repülőgépek' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ami lényegében a pilóták halálba küldése volt az ősrégi J-5/6/7 gépeken, nem az, hogy ARM-mal repülnek be. Az iskolagépeken nincs ARM és az ARM hatékony használatához dedikált EW eszközök kellenek.

  Röviden, álmodozás, amit írsz.
   
 2. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  De a q5 helyere szerintem tokeletes lehetne.
   
 3. Roni

  Roni Well-Known Member

 4. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

 5. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  [​IMG]
  [​IMG]
  Megcsinálják együlésesbe,és máris kész a Grummannal közösen a 80as évek végén tervezet Super 7.Ésakkor elmondhatjuk majd,a MiG21 öröké él
   
  fip7 likes this.
 6. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Ha elfogadjuk a kétüléseseket is akkor már most elmondhatjuk. A kiképző változat még hosszú évtizedekig szolgálatban lesz, a gyártásuk meg csak most kezd úgy igazán beindúlni. Van egy olyan érzésem, hogy nem csinálják meg együléses változatban mivel azzal a JF-17-nek csinálnának konkurenciát.
   
 7. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  JF17 kifejezetten a pakiknak készült,egy jelentősen továbbfejlesztett model.Az már nem MiG21,kicsit több annál.Ha ebböl csinálnak együlésest,az még olcsóbb,még "igénytelenebb" körülményeket is elviselő gép lenne.Vagyis nekünk ideális lehetne:D
  Modern elektronikával különben a világ nagyrészén még mindig bőven elég lenne a feltámasztott Super 7.
   
 8. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Igen, kifejezettem a pakik kérésére fejlesztették ki, de ha jól értettem akkor közösen próbálják exportálni és valahogy osztoznak a nyereségen. Egy ilyen még ennél is fapadosabb géppel pont ennek az eséllyeit rontanák.
   
 9. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Va
  Vagy ki tudja? Ismerve a kínai üzleti szokásokat nem lennék meglepődve hogy csináljanak belőle egy fapados egy üléses export változatott. Még a JF-17 él is olcsóbbat. Ne feledjük Afrikátol kezdve Dél Amerikáig potenciális piac lenne. Sőt talán a szegényebb európai országok is talán szóba jöhetnek. (Balkán) De itt úgyebár a nato miatt a kevés gatyájuk is rámegy a modern cuccokra. Plusz ferde szemmel néznék. Szerintem még mindig van benne piaci "potenciál". Az a baj hogy az újabb generációs gépek fizetős képes vevői kőre elégé szűkől lefelé.
   
 10. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Horvátoknak jól jöhetne, ők tartanak ki a Mi-21-esek mellett.
   
 11. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Jolbevált,olcsón üzemeltetthető reptechnika.Ugyanazt gondolom erröl is,mint a Kfir block60 kapcsán.Modern elektronikával nagyon is bevethető lenne ma is.Ahol igazán hátrányban van,az a dogfith,de azelöl meg kitérhet.A mai AAM felhozatal lényegében kiszoritotta amúgy is.
  Kinaiak mégse a JF17re alapozva hozták létre a JL9est sem.Mert az már nem MiG21,hanem egy kifinomultabb,drágább technika.
   
 12. Roni

  Roni Well-Known Member

Ezen oldal megosztása