Háborús könyvek / regények

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
16 433
59 662
113
Nekem tetszett elég régen a "Toko Ri hidja"cimű film. Egy híd elleni légi tàmadás története a koreai háborúban. Hullanak az amerikaiak is, nemcsak a ferdeszeműek. És sok a repülő... :) Azt hiszem, van róla könyv is (angolul)

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
4 290
20 715
113
Milyen szép darabra tettem szert:
aep9rVX.png
A Sarkadytól vetted?

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
17 989
24 578
113
Valaki már innen végig tudta olvasni Kamen Nevenkin, A Budapest Erőd-jét?
4x-re futok neki, de egyszerűen nem megy :mad:
Ha valaki már sikerrel járt, akkor mi a titok? :/
Roppant bosszantó ez az állapot o_O

BJani

Well-Known Member
2020. január 28.
1 482
3 908
113
Most értem a végére Sebő Ődön: A halálra ítélt zászlóalj könyvének.
Mindenkinek csak ajánlani tudom, akit érdekel Hazánk történelme, vagy a második világháborús emberi sorsok. Különösen ajánlanám a mai fiataloknak, akiknek esetleg már nem adatott meg, hogy az eseményeket átélt személyekkel, nagyszülőkkel, dédszülőkkel személyesen beszélgessenek.

Sebo%CC%8B_cimlap_reklam.jpg

• Tetszik
Reactions: Busho3301

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 857
14 485
113
Hogyan vált a Magyar Néphadseregből Magyar Honvédség.
A magyar haderő átalakulásának története a rendszerváltás idején.
Taxisblokád, Munkásőrség lefegyverzése, délszláv válság, leszerelési programok.

Érdekessége a kötetnek, hogy Benkő Tibor letiltatta a megjelenését és terjesztését a Zrínyi kiadónál, így kerülőúton tudott csak megjelenni.

„Kiemelkedő érdeme a szerzőknek az úgynevezett vitatott események történeti értelmezése. Közismertek egyebek mellett a honvédség parancsnokságának létrehozásával és működésével vagy a taxisblokáddal, a délszláv válsággal kapcsolatos megnyilatkozások, amelyek ismerethiánnyal, indokolatlan feltételezésekkel jellemezhetők.”

„Különféle vélemények láttak napvilágot annak kapcsán is, hogy akarta-e a párt a változások megakadályozására az erőszakszerveket felhasználni. A szerzők bátran nyúlnak e kérdéshez is.”

Lőrincz Kálmán
nyugállományú vezérezredes

2018-01-27-02.jpg
2018-01-31-02.jpg

• Tetszik
Reactions: Terminator

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
41 977
80 629
113
Hogyan vált a Magyar Néphadseregből Magyar Honvédség.
A magyar haderő átalakulásának története a rendszerváltás idején.
Taxisblokád, Munkásőrség lefegyverzése, délszláv válság, leszerelési programok.

Érdekessége a kötetnek, hogy Benkő Tibor letiltatta a megjelenését és terjesztését a Zrínyi kiadónál, így kerülőúton tudott csak megjelenni.

„Kiemelkedő érdeme a szerzőknek az úgynevezett vitatott események történeti értelmezése. Közismertek egyebek mellett a honvédség parancsnokságának létrehozásával és működésével vagy a taxisblokáddal, a délszláv válsággal kapcsolatos megnyilatkozások, amelyek ismerethiánnyal, indokolatlan feltételezésekkel jellemezhetők.”

„Különféle vélemények láttak napvilágot annak kapcsán is, hogy akarta-e a párt a változások megakadályozására az erőszakszerveket felhasználni. A szerzők bátran nyúlnak e kérdéshez is.”

Lőrincz Kálmán
nyugállományú vezérezredes
Ha jól látom, a kiadónál már nem kapható, de úgy tűnik hogy az egyik elektronikus könyvtárban legálisan elérhető:
Helgert Imre - Mészáros Gyula: A Magyar Honvédség a rendszerváltás sodrában. Néphadseregből - Magyar Honvédség 1. kötet
Helgert Imre - Mészáros Gyula: A Magyar Honvédség a rendszerváltás sodrában. Néphadseregből - Magyar Honvédség 2. kötet

• Tetszik
Reactions: dudi

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
17 989
24 578
113

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 560
11 316
113

Ma reggel fejeztem be, már nem is tudom hányadszor… régi nagy kedvencem.
Érdekes , idenéztem hogy a segítségeteket kérjem egy könyv megtalálásában, amit egyszer , vagy 25 éve olvastam és azt hiszem ez az.
Arra emlékszem csak hogy nagyon tetszett és a luftwaffe egy diverzáns elit alakulatáról van szó . Se a cîmre se az író nem jutott eszembe.

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 363
24 528
113
Érdekes , idenéztem hogy a segítségeteket kérjem egy könyv megtalálásában, amit egyszer , vagy 25 éve olvastam és azt hiszem ez az.
Arra emlékszem csak hogy nagyon tetszett és a luftwaffe egy diverzáns elit alakulatáról van szó . Se a cîmre se az író nem jutott eszembe.
Ez lesz az ;)

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
3 402
18 316
113
Valaki már innen végig tudta olvasni Kamen Nevenkin, A Budapest Erőd-jét?
4x-re futok neki, de egyszerűen nem megy :mad:
Ha valaki már sikerrel járt, akkor mi a titok? :/
Roppant bosszantó ez az állapot o_O
Le lehet tölteni pdf-ben valahonnan?

Románok benne vannak?
Fegyvernemi szervezés van benne? Térképek?
Ágyúk?

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
17 989
24 578
113
Le lehet tölteni pdf-ben valahonnan?

Románok benne vannak?
Fegyvernemi szervezés van benne? Térképek?
Ágyúk?
Szerintem nem lehet.
De Libriben még van:
Van benne minden is. Alapvetően szovjet oldalról ír, de románokról is.
az egyik kötet csak fotó, térkép és vázlatok. De úgy, hogy még a nagyobb támpontokat is megmutatja utcaszinten.
Egy nagyon must have, akit érdekel Bp ostroma, csak kurrrrva nehéz olvasmány.

• Tetszik
Reactions: Filter

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
3 402
18 316
113
Szerintem nem lehet.
De Libriben még van:
Van benne minden is. Alapvetően szovjet oldalról ír, de románokról is.
az egyik kötet csak fotó, térkép és vázlatok. De úgy, hogy még a nagyobb támpontokat is megmutatja utcaszinten.
Egy nagyon must have, akit érdekel Bp ostroma, csak kurrrrva nehéz olvasmány.
Kösz!
Ránézek majd.
Csujkov - Ahol a győzelmet kovácsolták. -ot ismered?