Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Annyira nem vagy érdekes, mint Castel: Függőleges koporsó c. könyve.Olvasd el ezt is.
Azt kérdezed, hogy mi a végzettségem, és mit dolgoztam, vagy most mit dolgozom? Ha visszaolvasol, akkor megtudod.
A Sarkadytól vetted?Milyen szép darabra tettem szert:
antikvárium.hu-n volt fent, egyből megvettemA Sarkadytól vetted?
Erzsébeten volt ennél a Sarkadynál egy jó állapotú példány,de már nincs meg neki. Akkor sanszos,hogy te voltál.antikvárium.hu-n volt fent, egyből megvettem
V.G.Jan: Dzsingisz kánPont ma akadt ez a kezembe:
Kicsit nyers, de tapasztalati úton megszerzett bölcsesség.
Szerk.: Minden aktuálpolitikai vonatkozás nélkül értem.
Ha jól látom, a kiadónál már nem kapható, de úgy tűnik hogy az egyik elektronikus könyvtárban legálisan elérhető:Hogyan vált a Magyar Néphadseregből Magyar Honvédség.
A magyar haderő átalakulásának története a rendszerváltás idején.
Taxisblokád, Munkásőrség lefegyverzése, délszláv válság, leszerelési programok.
Érdekessége a kötetnek, hogy Benkő Tibor letiltatta a megjelenését és terjesztését a Zrínyi kiadónál, így kerülőúton tudott csak megjelenni.
„Kiemelkedő érdeme a szerzőknek az úgynevezett vitatott események történeti értelmezése. Közismertek egyebek mellett a honvédség parancsnokságának létrehozásával és működésével vagy a taxisblokáddal, a délszláv válsággal kapcsolatos megnyilatkozások, amelyek ismerethiánnyal, indokolatlan feltételezésekkel jellemezhetők.”
„Különféle vélemények láttak napvilágot annak kapcsán is, hogy akarta-e a párt a változások megakadályozására az erőszakszerveket felhasználni. A szerzők bátran nyúlnak e kérdéshez is.”
Lőrincz Kálmán
nyugállományú vezérezredes
Brandenburger?Harry Thürk: A pokolbeli légió (Zrínyi Katonai Kiadó, 1971) - antikvarium.hu
Ez a könyv, Harry Thürk egyik legmegrázóbb regénye, különös hadszíntérre vezeti el az olvasót. A második világháború már a vége felé közeledik, a front...www.antikvarium.hu
Ma reggel fejeztem be, már nem is tudom hányadszor… régi nagy kedvencem.
Nem, frankfurterBrandenburger?
Érdekes , idenéztem hogy a segítségeteket kérjem egy könyv megtalálásában, amit egyszer , vagy 25 éve olvastam és azt hiszem ez az.Harry Thürk: A pokolbeli légió (Zrínyi Katonai Kiadó, 1971) - antikvarium.hu
Ez a könyv, Harry Thürk egyik legmegrázóbb regénye, különös hadszíntérre vezeti el az olvasót. A második világháború már a vége felé közeledik, a front...www.antikvarium.hu
Ma reggel fejeztem be, már nem is tudom hányadszor… régi nagy kedvencem.
Ez lesz azÉrdekes , idenéztem hogy a segítségeteket kérjem egy könyv megtalálásában, amit egyszer , vagy 25 éve olvastam és azt hiszem ez az.
Arra emlékszem csak hogy nagyon tetszett és a luftwaffe egy diverzáns elit alakulatáról van szó . Se a cîmre se az író nem jutott eszembe.
Le lehet tölteni pdf-ben valahonnan?Valaki már innen végig tudta olvasni Kamen Nevenkin, A Budapest Erőd-jét?
4x-re futok neki, de egyszerűen nem megy
Ha valaki már sikerrel járt, akkor mi a titok? :/
Roppant bosszantó ez az állapot
Szerintem nem lehet.Le lehet tölteni pdf-ben valahonnan?
Románok benne vannak?
Fegyvernemi szervezés van benne? Térképek?
Ágyúk?
Kösz!Szerintem nem lehet.
De Libriben még van:
Van benne minden is. Alapvetően szovjet oldalról ír, de románokról is.A Budapest Erőd 1-2. (Kamen Nevenkin)
A magyar fővárosért 1944-1945-ben vívott harc a Don-kanyarhoz hasonlóan a 20. századi magyar történelem egyik legfontosabb eseménye, egyúttal kitörölhetetlen trauma is a magyar társadalom kollektív emlékezetében.Budapest ostromának történetét sokan, sok szempontból feldolgozták már, de átfogó...www.libri.hu
az egyik kötet csak fotó, térkép és vázlatok. De úgy, hogy még a nagyobb támpontokat is megmutatja utcaszinten.
Egy nagyon must have, akit érdekel Bp ostroma, csak kurrrrva nehéz olvasmány.