1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Hadászati atomfegyverek

Diskurzus a(z) 'Ballisztikus és taktikai nukleáris, biológiai és v' témában - boki által indítva @ 2020. április 14..

 1. boki

  boki Well-Known Member

  Taktikai atomfegyverek
   
 2. boki

  boki Well-Known Member

  Frissítették a Németországban állomásoztatott amerikai atombombák szoftverjét

  Két napra elszállították a Németországban állomásoztatott amerikai atomtölteteket, hogy frissítsék a működésüket szabályozó szoftvert - jelentette hét végi számában a Der Spiegel.

  A német hírmagazin értesülése szerint az atomtöltetek és az eszközökhöz szükséges alkatrészek szállítására felhatalmazott egyetlen amerikai repülőezred, a Washington állambeli Tacomában állomásozó 62. Airlift Wing egy C-17 Globemaster típusú gépe tavaly augusztus végén landolt a német légierő (Luftwaffe) támaszpontján a Rajna-vidék-Pfalz tartományi Büchelben, hogy felvegye a húsz darab B-61 típusú atomtöltetet.

  Két nap elteltével valamennyi töltet frissített szoftverrel érkezett vissza. Németország így "48 óráig atomfegyvermentes övezet volt", de erről szinte senki sem tudott, mert a műveletet a legnagyobb titokban hajtották végre. A német kormányt is csak röviddel a Globemaster érkezése előtt avatták be - írta a Der Spiegel.
  Korábbi német sajtóértesülések szerint a Büchelben állomásoztatott töltetek csaknem 30 évesek és az amerikai kormány egy 10 milliárd dolláros (3250 milliárd forint) atomfegyver-korszerűsítési programja részeként legkésőbb 2022-ben mindet lecserélik. Az új - B61-12 típusú - bombák legfőbb előnye, hogy irányíthatóak, így jóval pontosabban lehet célba juttatni őket, ami komoly hadászati előnyt biztosít.

  Szakértők szerint az Egyesült Államok Európában Németország mellett Belgiumban, Olaszországban, Hollandiában és Törökországban is állomásoztat hadászati atomfegyvereket, nagyjából 180 darabot. Esetleges bevetésüket a NATO nukleáris részvétel elnevezésű elve szabályozza. Az elv szerint az észak-atlanti szövetség elrettentő erejének fokozására az atomfegyverek használatába be kell vonni olyan tagországokat is, amelyek nem tartoznak az atomhatalmak közé. Német viszonylatban ez azt jelenti, hogy a Büchelben állomásoztatott tölteteket ugyan amerikai katonák élesítenék, de a Luftwaffe Tornado típusú vadászbombázóival juttatnák célba.
  MTI
   
  gacsat likes this.
 3. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Írjuk át Harcászatira a topik címét. Ezek nem hadászati fegyverek, pláne, hogy Taktikai atomfegyverek alcímmel indítottad.
   
  gacsat likes this.
 4. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Eredetileg nincs is benne szoftver. Két óra van benne, meg néhány csap. Azóta biztos kapott szárnyakat, és ahoz kell.
   
 5. LMzek 2.0

  LMzek 2.0 Well-Known Member


  Most már van: ahogy "szokott lenni" az AMRAAM-ban és az F-35 típusokban, (meg az IBM korábbi -részletfizetésre eladott- számítógép-központjaiban ;) )
   

Ezen oldal megosztása