Hadgyakorlatok magyar részvétellel (Magyarországon és külföldön)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
45 780
88 154
113

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
45 780
88 154
113
Olasz bajtársaink Hajdúsámsonban gyakorlatoztak...

A NATO Előretolt Szárazföldi Többnemzeti Harccsoport részeként az alegység a héten helységharcban tehette próbára képességeit, valósághű körülmények között.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: Loken and Hortator

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 207
16 427
113
Az lehet, de neked ettől még ugyan úgy elképzelésed sincs arról, hogy kell éjjellátóval lőni.
Biztos nem úgy hogy nincs rajtad èjjellátó ès nappal van.

Te nem fárasztó vagy hanem idióta.

Hiszen megmagyarázol egy kèpet amit vagy nem láttál, vagy ha láttad akkor nem tudom mit nem èrtesz.

Ès biztos nem nincs elkèpzelèsem sem hogyan kell èjjelátóval lőni. Okos vagy megint. :D :(

• Tetszik
Reactions: fishbed and L.O.B

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
52 579
88 746
113
Megnéztem a képet ahogʻy már mondtam...
De ha ekkora szakértő vagy, akkor hallgatunk, hogy kéne csináĺniuk?

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
31 794
139 478
113
Éjjellátóval mégis hol legyen a szeme?
681b3002c0c44412946774.jpg

Erről a képről van szó te nagyon te :D

• Tetszik
Reactions: fishbed

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
52 579
88 746
113

"Ès amikor a szeme 3 cm-re van az irányzèk fölőtt, akkor annyira nem nagy a profizmus"

Eszembe nem jutott, hogy a fenti mondat erre a képre vonatkozik (nem az éjjellátón keresztül fényképezett képre). Ez a katona nem céloz és nem is lő, hanem figyel. Azt meg így kell csinálni.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
45 780
88 154
113
Harcászati kiképzésen vettek részt a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandár katonái.

A leendő tüzérek a 10 órás nappali és éjszakai gyakorlat során frissen megszerzett elméleti tudásukat használva többek között a tűzpárokban történő mozgást, és különféle manőverfeladatokat gyakoroltak, valamint tesztelhették túlélési ismereteiket is.

Mintegy nyolcvan katona indult útnak kora délután a tatai gyakorlótéren. Kiképzőik segítségével többek között gyakorolták a dróntámadás elleni védekezést, a gyors fedezékkeresést.

681c8e845dd7f747187451.jpg

• Tetszik
Reactions: Venom85

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 207
16 427
113

Nem erről de teljesen felesleges vele beszèlgetni.

A cikket megnèzve számtalan problèma van a "cikkel" meg a vègrehajtással is.

Èn azt mondtam 2+2 nègy.
Ő azt, nem annyi mert 3+3 az hat.
De èn azt mondtam 2+2...
Erre ő, nem tudhatod mert 3+3... ès amúgy sem tudod összeadni.

Szóval minek beszèlgessek vele

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 804
102 825
113
Nem erről de teljesen felesleges vele beszèlgetni.

A cikket megnèzve számtalan problèma van a "cikkel" meg a vègrehajtással is.

Èn azt mondtam 2+2 nègy.
Ő azt, nem annyi mert 3+3 az hat.
De èn azt mondtam 2+2...
Erre ő, nem tudhatod mert 3+3... ès amúgy sem tudod összeadni.

Szóval minek beszèlgessek vele
Ezért kell egy jó kompromisszum

3+2

• Hűha
  • Vicces
Reactions: honved and Ocses

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 917
6 233
113
Lesz valami Gripenes/légi utántöltős gyakorlat mostanában vagy a KC-135 tanker és C-17 csak jön és megy?

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
45 780
88 154
113
Lesz valami Gripenes/légi utántöltős gyakorlat mostanában vagy a KC-135 tanker és C-17 csak jön és megy?
A C-17-eseknek rendszeresen van légi utántöltés gyakorlás, de valahogy sosincs arról hír hogy a Gripenek is csatlakoztak a gyakorláshoz, ha már erre járt egy tanker... Az Ohioi Nemzeti Gárda KC-135-öse is szokott jönni rendszeresen, de csak katonákat hoz-visz. Pedig ott is logikus lenne az ilyen együttműködés. Valószínűleg mindkettő pénzbe kerülne.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
31 794
139 478
113
A C-17-eseknek rendszeresen van légi utántöltés gyakorlás, de valahogy sosincs arról hír hogy a Gripenek is csatlakoztak a gyakorláshoz, ha már erre járt egy tanker... Az Ohioi Nemzeti Gárda KC-135-öse is szokott jönni rendszeresen, de csak katonákat hoz-visz. Pedig ott is logikus lenne az ilyen együttműködés. Valószínűleg mindkettő pénzbe kerülne.
Szerintem más szabványú a töltőcsonk nem?

• Tetszik
Reactions: Terminator

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
45 780
88 154
113
Szerintem más szabványú a töltőcsonk nem?
A kosaras konténerek a szárnyak alatt vannak, a boom meg a törzs végén, így lehetséges egyszerre két különböző módszert használni a KC-135-ön. Szoktak olyat is csinálni, hogy a boom végére teszik a kosarat, de akkor már nincs lehetőség merevcsöves utántöltésre. Ez azért lehet jó, mert a gép mögött valószínűleg kisebb a turbulencia mint a szárnyaknál, így egyszerűbb a vadászgépnek, és így jobb fotókat lehet készíteni a tankoló gépről az utántöltő operátor munkahelyéről nézve.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
45 780
88 154
113
Légiroham az új honvédségi helikopterekkel Nagykanizsa felett...

A Magyar Honvédség Klapka György 1. Páncélosdandár Kaposvárra települt 2. Lövészzászlóalja szakaszellenőrző foglalkozást hajtott végre hétfőn a nagykanizsai gyakorlótéren.
Egy szakasz érkezett, vagyis 30 fő, akik a légiroham után maradnak és kedden már az ellenséges szakasz támaszpontját támadják meg.

aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzFmN2JmNjk5MGFiYTRjNzRhMzZmNGZhNjIwNmMyNjFk.jpg

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 207
16 427
113
Légiroham az új honvédségi helikopterekkel Nagykanizsa felett...

A Magyar Honvédség Klapka György 1. Páncélosdandár Kaposvárra települt 2. Lövészzászlóalja szakaszellenőrző foglalkozást hajtott végre hétfőn a nagykanizsai gyakorlótéren.
Egy szakasz érkezett, vagyis 30 fő, akik a légiroham után maradnak és kedden már az ellenséges szakasz támaszpontját támadják meg.

aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzFmN2JmNjk5MGFiYTRjNzRhMzZmNGZhNjIwNmMyNjFk.jpg

Mindíg szerettem a helikopterezèst, mègha a gyomrom annyira nem is bírta.
Így elötte nem ettem.
Bubis innivaló meg egyenesen tilos az ilyen gyenge gyomrúaknak mint èn.:rolleyes:

Nagyon meg tudja dobni a morált a vègrehajtó állomanyban egy akár 20 perces repülès.(Kivève aki fosik tőle :D )

Kár hogy csak 1 szakasz.

De ahogy nèzem legalább nem spórolták el, ès rendesen vittek cuccot.
Cg-t nem is nagyon láttam mèg ilyen gyakorláson.

• Tetszik
Reactions: fishbed and bel