Hadgyakorlatok magyar részvétellel (Magyarországon és külföldön)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Hans

Member
2010. április 19.
168
1
18
A megszálló orosz harckocsik....
Legalábbis ahogy páran vélekedtek, mikor meglátták őket. :DDD
Mondjuk az is egy buksi simire esélyes dolog, hogy a szerelvényen volt egy MP-s G Merga. Na, most nem tűnt ám fel a megszállást vizionáló honfitársaiknak az, hogy a felirat nem ruszki, hanem valami totálisan más...
 

ksspsta

Member
2013. február 18.
452
0
16
Naná, a hollandok hónapokkal esetleg évekkel ezelőtt idetervezett gyakorlata nem is lehet más okból mint az ukrán helyzet... Ők nem az usa.

És hol láttad, hogy ez régóta tervezett?
"Több száz jármű" meg 1db ellenőrző század? Egy hónapon keresztül? Elég érdekes...
 

tindalos

Well-Known Member
2011. október 8.
1 600
5 245
113
Nem láttam,hallottam. Eligazításon...
De ahogy a bejöveteleket gyakorló AWACS-et sem reklámozom itt ,az ilyen gyakorlatokat sem fogom.
Azt hiszem érthető..
 

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 590
5 195
113
<blockquote rel="tindalos">Naná, a hollandok hónapokkal esetleg évekkel ezelőtt idetervezett gyakorlata nem is lehet más okból mint az ukrán helyzet... Ők nem az usa.

És hol láttad, hogy ez régóta tervezett?
"Több száz jármű" meg 1db ellenőrző század? Egy hónapon keresztül? Elég érdekes...</blockquote>

Ez a történet még Afganisztánban kezdődött, a PRT tábort a hollandok építették, amikor átadták nekünk, pénz kértek érte. De mivel csóró a MH, ezért kiegyeztek, hogy gyakorlatok helyszínbiztosításával törlesztünk. Nincs itt semmi ukrán helyzet...
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 509
72 508
113
<blockquote rel="ksspsta"><blockquote rel="tindalos">Naná, a hollandok hónapokkal esetleg évekkel ezelőtt idetervezett gyakorlata nem is lehet más okból mint az ukrán helyzet... Ők nem az usa.

És hol láttad, hogy ez régóta tervezett?
"Több száz jármű" meg 1db ellenőrző század? Egy hónapon keresztül? Elég érdekes...</blockquote>

Ez a történet még Afganisztánban kezdődött, a PRT tábort a hollandok építették, amikor átadták nekünk, pénz kértek érte. De mivel csóró a MH, ezért kiegyeztek, hogy gyakorlatok helyszínbiztosításával törlesztünk. Nincs itt semmi ukrán helyzet...</blockquote>


Sejtettem hogy valami ilyesmiről van szó, mert máshogy nem állt össze a történet.
 

tindalos

Well-Known Member
2011. október 8.
1 600
5 245
113
Jajj! Csak csóri hollandok nem tudják hogy ők valójában oroszok/NATO-sok az ukrajnai események miatt/NATO-s rendfenntartók a választások miatt...
De **** emberek vannak.... :(
 

szittya88

Member
2010. október 23.
916
5
18
a hollandok amugy mit kemenykednek itt az ukran hatarorvideken. a jeges eszakon van. ha gaz van azt rendezzek el ott. vagy adjanak kaedvezmenyesen egy tester tankhajot. spicbergak dania utvonalon. tudok is egy olcso hasznalatonkivuli gaz es olaj atfejto allomast. egy fjordba ahol van nagy kapacitasu olajvezetek. [szerencse daniaba sok volt7van olaj gazeromu varosonkent komunankent9 a vezetek joallapotba van. gaznyomastesztre BAR szorulna meg egy ket csapcsere es automata rendszer beuzemelesere 7szivatyuk minden meg van7 mehetne a dan majd nemet rendszerbe. mivel komunas es hasznalaton kivuli berelheto. bartelbe felujitasert akar kezdesisegitsegnek ingyen 7gratistime alku targya7 egy 60e dan komuna aram ho ellatasa komoly szallitokspacitas aminek a szel es szemeteromuveknek halla 99 szazalek szabad egyedul az intervencioba szalitanak egy evbe 2x a rendszeren ezert eri meg nekik kiadni evi 363 napot mert az intervencio miatt a rendszer fentartasa szukseges
a kikoto jo allapotba van ep most bovitik. oriasok fogadasara nem alkalmas igy shel es a helyiek jet dong nem jatszanak. de nekunk nem is futna csoro magyarnak oriasra meg holland segitseggel se berbe se.
az eonnal igaz volt egy kissebb bajuszakasztas de a nemet vezetekbe szallitasba ez nem jatszik allam8i garancia eu belbiztonsagi erdek . 8munkat es jutalmat is elfogadok8 ;

e mien eveot evk ota keszlunek erre esemenyre lehet nem tiszta jenki 8lesznek ok is 9 de nemis osparasztok hogy egy ilyen meretu csapatmozgatashoz honapok keljenek .9 ember hol elsz te ez egy hadgyakorlat vagesz egy katlan szelen.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 960
113
kep.php
 

Star Trek

Active Member
2010. április 19.
1 252
6
36
Egyet nem értek.Ha ez közös hadgyakorlat volt akkor a mi katonaink a forgalomirányításon kívül mit csináltak?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 960
113
Lemosták a hollandok járműveit világhírű vegyvédelmi képességeink demonstrálásával. Gondolom még vizet is tisztítottunk, meg valami ellenerő "század"-ról is szó volt korábban.
 

alfa74

Well-Known Member
2013. március 15.
1 118
131
63
Látom azért milyen egységes a felszerelésünk: Passat, Astra, Saab.
Bizts nagyon jó lehet ez a típus kavalkád logisztikai szempontból!
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 509
72 508
113
https://www.facebook.com/szellemvarosokmagyarorszagon/posts/849534461738725?stream_ref=10


Magyarországon közterületről tényleg bármit lehet fotózni? Amit csak akarok? Vagy ezt csak akkor tehetem meg ha van egy fényképes igazolványom ami bizonyítja hogy valamelyik médiumhoz tartozom?

Pl. Görögországban és még egy-két más európai országban a fotósok ezért már régen börtönben lennének. Oroszországról nem is beszélve.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 960
113
Tudtam, a nyakamat rátettem volna hogy amerikai helikopterek jöttek megint! Így legyen lottó 5-ösöm. Régebben (kb 10 éve) míg gyakrabban jöttek mifelénk szoktak berepülni az országba 4-5-6 gép libasorban alacsonyan. Pénteken kora délután hallottam a hangjukat, csak most mintha több irányból mentek volna. Látni nem láttam most őket de fura volt hogy több irányból hallom az elhaladó helikopterhangot. Vonalban szoktak ezek repülni, nem szétszóródva. Gondoltam ami helikopterek. Teherszállítók nem érkeztek? Elég felhős volt és alacsony volt a felhőzet de több alacsonyan elhaladó repülő hangját is hallottam. Arra is gondoltam hogy katonai tehergépek mert ezeknek nagyobb a hangja általában. Vagy legalábbis más. De lehet csak a felhőzet erősítette fel de szokatlan volt, illetve egy gépet láttam is elég alacsonyan elhaladni kb pápa-szombathely útvonalon de nem ismertem fel a típust. Civil gépek nem szoktak ilyen alacsonyan menni.