1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Hadgyakorlatok Magyarországon

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - Terminator által indítva @ 2014. március 11..

 1. dudi

  dudi Well-Known Member

  Azért ennél egy kicsit több kell.
   
 2. krisss

  krisss Well-Known Member

  A lövedék alakja többek közt a lövdékálló mellényekkel szembeni hatékonyságot is befolyásolja. Szóval az, hogy lenyomja -e a parasztot 200m-en belül elég relatív.
   
  Nagy Csaba likes this.
 3. Ursa Maior

  Ursa Maior Well-Known Member

  1. Te nem vagy a molni másodnickje véletlenül? Mert ugyanazokat a jellegzetességeket mutatod. szelektív hallás, szélsőséges amerika imádat stb.
  2. Attól hogy beidézed saját ugyanilyen témájú, a HIVATALOS amerikai álláspontot ismételgető állításaidat még nincs igazad. Súlyos hiba egy anonim fórumot összekeverni egy tudományosnak tűnő vitával.
  3. a 300 BLK alapvetően NEM szubszonikus bár van olyan változata is. Szerintem a 300 whisperre gondolsz, ami már eleve vet fel kérdéseket
   
 4. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  Ezt kifejtenéd bővebben? Mert nem igazán értem és nem akarok abba a hibába esni, hogy valami nem tiszta, de azért kurva nagy arccal elkezdek okoskodni. Ugye megérted?


  Nem.


  Tudod, én legalább hoztam videókat, adatokat, tapasztalati leírásokat. Te mit is? Ja, semmit, csak a hitedet, meg egy ködös sztorit, amit gondolom, megint valami amcsi katona mesélt el neked két fröccs között egy kocsmában és nekünk ezt persze el is kell hinnünk, mert te mondtad és ráadásul baromira nem cáfolja az alapfelállást, ami pedig az, hogy a géppisztolynál hatékonyabb a gépkarabély.

  Ki nem szarja le, hogy szerinted alapvetően mi, vagy mi nem? Én arról írtam, hogy valódi előnye csak akkor van, ha a szubszonikusság követelmény. Cáfold meg, ha tudod, de adatokkal ám!

  Na és most:
  Többször is elszámoltam húszig. Kezdem egyre jobban megérteni molnit, ha már felhoztad. Pár évvel ezelőtt még nagyon moderációellenes voltam, még GrGLy-el is leálltam vitázni emiatt. De azóta nagyon elszaporodtak itt a trollok, fancsikák, meg hasonló fajzatok. Na szóval, ha rajtam múlna, az olyanokat mint te, akik kb. nulla szakmai tartalmat tettek eddig hozzá a fórumhoz, viszont trollkodásban, hülyeségek vég nélkül fújásában, meg haterkedésben/fanságban ugyancsak kitesznek magukért, már néhány, a legutóbbi két kommentedhez hasonló beszólás után úgy vágnám ki innen, mint a macskát. Mert az, hogy a biztpol vicctopikokban elszórakoztok, hát legyen, a hülyéknek is (akik ugye két sornyi szöveget nem tudnak értelmezni, de ennek ellenére nagy arccal elkezdenek trollkodni - szír topik, ha valakit érdekel) kell játszótér ebben a fene nagy liberalizmusban. Na de hogy már a szakmai topikokat is romboljátok az agyfosásaitokkal, az eléggé gáz.
   
 5. Ursa Maior

  Ursa Maior Well-Known Member


  Te arc figyeljél már.

  Beteszel 0,5 mp guglizással fellelhető youtube videókat, meg hivatalos közleményeket, vagy félhivatalos blogok meg egyebek böffenéseit és elvárod hogy komolyan vegyenek. Pláne akkor amikor emberek kellő komolysággal, meg valós tapasztalatokkal állítanak mást.

  Én nem hiszem el amit mások hazudnak és te nagykanállal szemlátomást laikusként benyalsz, én meg olyan helyzetben vagyok hogy nem adhatok meg forrásokat, kénytelen vagy nekem elhinni. Ha nem akarod a te dolgod.

  De amikor kövér kisfiúk esküdöznek, hogy a Black Ops 4ben az M4A1 SOPMOD átlövi a falat és azon keresztül is 100% damaget okoz, mert a forward grip meg a ACOG +25% accuracy és isten bizony M855A1-el lőtt, akkor én akinek egy pár raklap ilyen cucc átment már a kezén, hadd ne essek hanyatt lécci,
   
 6. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  Csupa szem és fül vagyok.

  Hát én legalább tettem be valamit. Te meg semmit. És az is érdekelne, hogy pl. egy lőszergyártó ballisztikai adatai a saját termékeikről mégis mitől lennének "HIVATALOS álláspont" (vagyis a te olvasatodban propaganda)?
  A videók kapcsán meg, tudod én pl. ugyanúgy elhiszem azt az orosz hivatalos videót is, amin azt demózzák, hogy a Mi-28 kabinüvege kibírja a 20 mm-es HE lőszert. Mert tudod, nem vagyok fancsika és ezért nem is nem kettősmércézek, sokakkal ellentétben.
  Ja, jut eszembe, azt ugye tudod, hogy az oroszok is lecserélték a 7.62x39-est 5.45x39-re?

  Komoly emberek, valós tapasztalatokkal? Na neeeeeeeee! Kik lennének azok? Abból a brancsból valók, akik szerint a MiG-21-eseket az USA vonatta ki a volt VSz-országokban,, mert féltek ettől a típustól, hiszen annyira nagy király? Vagy akik szerint a mi (lerohasztott) volt MiG-29-eseink is simán megennék a Gripeneket? Igen, van-volt pár hülye a hadseregben is, még tiszti rendfokozattal is (a búza közé is szinte mindig keveredik ocsú), de ezeket a szerencsétleneket a valóban komoly emberek kiröhögik.

  Nekem úgy tűnik, hogy éppen te kajáltad be nagykanállal a volt szovjet propagandát, meg a "nekünk ez van-ez jutott, hát magasztaljuk fel jól, hogy ne érezzük magunkat annyira kicsinek" típusú hülyék hantázásait.


  Ne égesd már magad! Most komolyan, van ennél még lejjebb? Amúgy kit érdekel, hogy "mi ment át a kezeiden"? Nekem is ment már át a kezeimen pl. másfél milliárdos számla, de attól még nem vagyok milliárdos és még azt sem állítom, hogy a pénzügyekhez értenék. Amúgy meg, te nem történész vagy? Legalábbis pár hónapja még ezt állítottad magadról (ha valakit érdekel, szívesen belinkelem). Vagy ilyen multidiszciplináris arc lennél? Egy személyben történész, SF-operátor, fegyvermester, ballisztikai szakértő? Az akkor szép életpálya, nem mondom!
  Na, ahogy látom, lett két hónapod a válaszra, szóval nehogy elkapkodd itt nekem! :D
   
  Nagy Csaba, fishbed and Pocok75 like this.
 7. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Deszemét :D Lassan már ez olyan lesz, mint az írók-költők levélváltása a 19.században (pl. Válasz a Mondolatra) :D
   
 8. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  Hehhehehe. :D Picit tényleg az volt, de nem én kezdtem a kóstolgatást.
   
  Pocok75 likes this.
 9. Spartan.asfv

  Spartan.asfv Well-Known Member

  Irakban szolgáló amerikaiak mesélhetnének arról,hogy a becuccozott kecskeszaggatókra még a karabély sem volt mindig megoldás.

  A magyar Rendőrség is rendelkezik ezekkel az eszközökkel,nem is kevéssel.

  Volt szerencsém ott lenni Táborfalván,amikor a B&T bemutatót szervezett a saját cuccaira,pl hangtompitók ( géppuskára is ),40mm-es gránátvető és a 300 whisper-re tervezett puskájuk.Hát kiábrándító volt.Már nem csak a bemutató,mert az durván katasztrófa volt,hanem úgy az egész.Ott amugy el is magyarázták,hogy a whisper relative egy rendvédelmi DMR fegyverhez való lőszer,korlátozott hatásfokkal és lőtávval. Olyan képességhez,ami pl a magyar viszonylatban nem is létezik,tehát kellene a fegyver is hozzá.Hát sokan fogták a fejüket...
  A hangtompitóik viszont tényleg nagy skálán mozognak és rengeteg kaliberre gyártanak.Elmondták,hogy szívesen gyártanak egyéni megrendelésre a honvédségnek például a PKM-ekhez is. A 240 és a 249-ekhez is gyártanak.Amugy a szolnoki Reintex volt a főszervező ha jol emlékszem,és kimondottan a különlegesek miatt lett szervezve.Ezért nem is értettük,hogy miért rendvédelmis eszközöket hoztak ki....

  Az oroszok 5,45 -ös lőszerét nem páncélozott célokra szeretik használni,ez értendő az emberi tesztrészekre is.Mint minden lövedék hidrosztatikus sokkot okoz,de ez a rosszaság valamiért (kialakitása miatt vagy nem tudom) kiemelkedően csúnya hatást vált ki.Volt szerencsém beszélgetni a volt fehérvári fegyvezeti főnökkel (még az átkosban volt az) és igen érdekes dolgokat mesélt az 5,45 -ről.
   
 10. dudi

  dudi Well-Known Member

  Azért ez a hidrodinamikai shock dolog nem ilyen egyszerű.
   
 11. exi

  exi Active Member

  Akinek elesebb a szeme nalam: milyen technikaval zakatol epp ez a tehervonat a vaci vonalon?

  [​IMG]

  forrás: Nagy László, FB Vasútrajongók klubja csoport
   
 12. jimkirk

  jimkirk Well-Known Member

  BMP-1/2?
   
 13. Pista a hegyről

  Pista a hegyről Well-Known Member

  [​IMG]

  BVP-2

  http://www.infoesztergom.hu/hirek/o...k-a-parkanyi-vasutallomason-2019-02-05-180252

  "Az úgynevezett BVP harckocsikat egy hozzászóló szerint gyakorlatra szállítják a felvidéki Lestre, a katonai bázisra.

  Egy másik hozzászóló szerint viszont Szlovéniából Csehországba viszik őket egy kohóba bezúzni."
   
  Nagy Csaba and exi like this.
 14. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Szerintem hamarabb fognak ezek landolni egy tessék lássék felújítás után valamely 3 ik világbeli országban mint a kohóba. Még az is megeshet hogy pár hónap múlva ukrán színekben fognak tündökölni.
   
  svajcibeka and silurusglanis like this.
 15. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Szinbol itelve nem europa a vegcel.
   
 16. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 17. honved

  honved Well-Known Member

  Ugyan nem itthon van, hanem Németországban, de ide rakom. Amennyiben nem tévedek, 3, azaz három tarackkal vagyunk jelen ezen a gyakorlaton. Jól gondolhatom, hohgy már csak ennyire lehet legénység ? Mert egy csonka üteget, (5 tarack ) eddig ki tudtunk állítani. ( fotók: facebook )

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Viszont testközelből nézhették meg a jövőt...

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  Nagy Csaba, arcas and ijasz like this.
 18. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 19. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  "A Kaposváron települő MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred kijelölt állománya gőzerővel készül a hónap végi interoperabilitási, többnemzeti szakharcászati gyakorlatra, amelyet a Bundeswehr 472. Logisztikai Zászlóalj állományával hajtanak majd végre, Safety Transport 2019 néven."

  https://honvedelem.hu/cikk/114945_duborog_a_logisztika
   
 20. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Hajmáskér - 2019 április

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   

Ezen oldal megosztása