Haditechnikai makettek

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 199
23 656
113

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 199
23 656
113
A Tamiya milyen volt minőségre ?

És most a MiniArt ?
Nem is a minőség volt a gond, hanem a kidolgozottság, részletgazdagság… bazi sok meló volt még velük, hogy jól nézzenek ki. Nem véletlenül kezdte el a Verlinden aztán meg csomó más cég a kifejezetten feljavító és/vagy átalakító kitteket a piacra dobni.

Én 2000 körül maketteztem, a Tamiya már akkor rengeteg terméket hosszú évek óta gyártott. Valamikor 1996/97 körül lehetett, hogy elkezdte az újabb szettjeit szebbé a kidolgozottabb formában adni. Azt nem tudom, hogy az akkoriban megjelent újabb gyártók volt-e az oka vagy a gyártásban sikerült nekik valamit okosítani, de érezhető és szemmel látható volt az új és régi dolgok között egy előrelépés a kidolgozottságban. Akkoriban indult náluk az a vonal is, hogy pl. újabb Panther, Tiger I és egyéb szebben kidolgozott szetteket kezdtek majd másfélszeres áron adni a régi szettekhez képest.

Hosszú évek óta nincs időm ilyesmire, így csak csodálom a jól megcsinált darabokat de konkrét tapasztalatom a mostani termékekkel nincs. Az utolsó években már amúgy is csak 12 meg 16 centis német figurákat csináltam a Verlindentől. Ilyesmiket:
s-l1200.webp
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 788
14 884
113
Oroszból vagy ukránból biztosabb modellt rendelni ? 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 199
23 656
113
Oroszból vagy ukránból biztosabb modellt rendelni ?Oroszból makettet, ukránból igazit… így csinálják most a nagyok… :D