Hadtörténeti Múzeum (Budapest)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. április 19.
21 051
35 163
113
Virtuális tárlatok nyíltak a HM Hadtörténeti Intézet és MúzeumbanAz intézmény honlapján, a Kiállítások fül alatt tekinthetők meg a tárlatok.

(A „Magyarország a Nagy Háborúban„ című tárlatot itt, a „Plakátok az utcákon” című kiállítást pedig ide kattintva lehet megtekinteni.)
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. április 19.
21 051
35 163
113
A rendszerváltás időszakára fókuszálva mutatja be a korszak haderejét a Hadtörténeti Intézet és Múzeum szombaton a Múzeumok éjszakáján.

A rendszerváltás korszakának katonai érdekességeit mutatta be a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM) a Múzeumok Éjszakáján, június 26-án, szombaton...

A látogatók megtekinthették a Magyar Néphadsereg és a Magyar Honvédség 1980-as évek végén és a 90-es évek elején tervezett, de sosem rendszeresített, kísérleti egyenruháit is.

 
 • Tetszik
Reactions: fishbed and megazez

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. április 19.
21 051
35 163
113


„AZ ÓCEÁNREPÜLÉSTŐL AZ ŰRREPÜLÉSIG”

- a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum időszaki kiállítása Kecskeméten

️Múzeumunk a korábbi repülőnapokhoz hasonlóan idén is a magyar katonai repüléstörténet jeles eseményeit, személyeit és eszközeit mutatja be. Ezúttal nyolc, egymást tíz évente követő évfordulós téma kerül középpontba:

1931: a magyar óceánrepülés,
1941: a Héja vadászrepülőgép gyártásának kezdete,
1951: a MiG-15 szolgálatba állítása,
1961: a MiG-21F-13 rendszeresítése,
1971: a Bázis névadója, vitéz Szentgyörgyi Dezső zászlós repülőhalála és a MiG-21MF vadászrepülőgép szolgálatának kezdete,
1980: Farkas Bertalan és a szovjet-magyar űrrepülés emlékezete.

Látogatóink a repülőeszközök mellett a „Justice for Hungary” roncsait, valamint a Szojuz-35 űrhajó parancsnoki kabinját is megtekinthetik.
 
 • Tetszik
Reactions: fishbed

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. április 19.
21 051
35 163
113
HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum - Keceli Haditechnikai Park 
 • Tetszik
Reactions: fishbed and Pogány