127 mm-es Mk45 hajóágyú automata töltése, hüvely kivetése:
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
ÉN nem vagyok tüzértiszt, azonban tudok pld olyan tényt, hogy a Panzerhaubitze 2000 tornyát kipróbálta a német haditengerészet, lövegtoronyként és rájöttek, hogy stabilizátor hiányában nem használható. Gondolom a mostani hajók lövegei is stabilizáltak, nem úgy mint a 2. vh-s hajóké, tehát a hullámok, időjárás és a cél mozgásának ellenére valószínüleg sokkal jobb találati valószínűségük van, mint a világháborúban. A harckocsik sem állva tüzelnek már mint a német Tigrisek, hanem a lövegstabilizátor használatával menet közben is tudnak pontos(sab) lövéseket leadni. Persze ez függ a stabilizátor hatásától is.
Ennyire nem ástam bele magam, én is olyan oldalról olvastam, amely annyit jegyzet meg hogy nem volt stabilizálva a löveg + a korrozióvédelmet is írták. Ugyanakkor a modern lövegstabilizátorok mennyire kompenzálhatják az időjárási hatásokat? Ha a nagy kereskedelmi Linerek klf. víz alatti szárnyait nézem azok hatásossága nem nagy. OK a lövegstabilizátor máshogy működik. Ugyanakkor ha nem lenne jól stabilizálva a löveg, akkor a lövedék árától függetlenül is a Littorial osztály nagy hatótávolságú tüzérsége hamvába hol elképzelés volt? Igaz azok szárazföld felé lőttek volna elsősoban és part mellől, nem nyílt tengerről.. A GPS vagy lézerirányítású lövedékek használata is segíthet a pontos találatban?Ne keverjük ide feleslegesen a Pzh 2000 alapú hajófedélzeti MONARC ( Modular Naval Artillery Concept ) koncepciót.
Ott leginkább az okozta a problémát, hogy a Pzh 2000 tervezésekor és építésekor nem vették figyelembe a sós tengervíz környezeti, első sorban korróziós hatásaival. Hiába rakták fel egy hajóra, és oldják meg a többi problémát, ha szétrohad a sós pára hatására.
Amúgy maga a koncepció ezt leszámítva életképes volt, a löveg stabilizálásának igényét is figyelembe vették, tehát nem "csak" egy hajófedélzetre hegesztett Pzh 2000 torony volt (noha sokszor ennyivel intézik el a MONARC-ot). A nagyobb reakcióerők miatt eleve egy rugalmas kereten ült a torony, amely elnyelte a reakcióerők nagy részét. Hogy a stabilizálást ezzel, vagy a toronnyal oldották volna meg, no, azt nem tudom...
Ennyire nem ástam bele magam, én is olyan oldalról olvastam, amely annyit jegyzet meg hogy nem volt stabilizálva a löveg + a korrozióvédelmet is írták. Ugyanakkor a modern lövegstabilizátorok mennyire kompenzálhatják az időjárási hatásokat? Ha a nagy kereskedelmi Linerek klf. víz alatti szárnyait nézem azok hatásossága nem nagy. OK a lövegstabilizátor máshogy működik. Ugyanakkor ha nem lenne jól stabilizálva a löveg, akkor a lövedék árától függetlenül is a Littorial osztály nagy hatótávolságú tüzérsége hamvába hol elképzelés volt? Igaz azok szárazföld felé lőttek volna elsősoban és part mellől, nem nyílt tengerről.. A GPS vagy lézerirányítású lövedékek használata is segíthet a pontos találatban?
Nem az lehet a válasz, hogy a videón a 30 mm-s egy kis naszádon van, ami jobban ki van téve a kisebb hullámoknak is, amik miatt nagyobb/gyorsabb mozgásra van szükség?A lenti videó ugyan egy 30mm-es gépágyú, de itt látványos a stabilizátor működése - egy 76 vagy 127mm-es lövegnél ez sokkal kisebb mértékű.
Nem az lehet a válasz, hogy a videón a 30 mm-s egy kis naszádon van, ami jobban ki van téve a kisebb hullámoknak is, amik miatt nagyobb/gyorsabb mozgásra van szükség?
A hajófedélzeti ágyú is tüzérség...Tüzérség hajóra? butaság az nem ? Szmercs grad szirszarok nem elegendőek ?