Harckocsi páncélok és lőszerek

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
5 836
14 871
113
Most mondanám, hogy ted be ezt a több száz képet, de megint T-72A-kat, Pompakocsikat, prototípusokat meg korai T-72S-eket.... (HH idején ERA nélkül voltak, bizony ám) raknál be.Te állítasz folyamatosan valamit amire semmi bizonyítékod sincsen.
Ráadásul abba a szánalmas dologba próbálsz kapaszkodni, hogy talán/szerinted az 5 éves gyártás alatt volt 1 hónap amikor talán nem kerültek föl az ERA-k... Hát bazd+, erre most mit lehet mondani? o_O
A mellet, hogy nem tudod semmivel bizonyítani amit állítasz ez még szánalmas is. :(Hogy folyhatott volna a T-72B gyártása már egy éve amikor 1985 Januárban lett hivatalosan elnevezve, rendszerbe véve stb....
Ha pedig a 100-as torony szerinted a B változat, akkor megint az a helyzet, hogy januárban vették T-72B-nek rendszerbe, de a hivatalos gyártás meg márciustól indult, előtte meg 1 évig akkor kurvára nem B-t gyártottak.... :D
De eleve , hogy gyártottak volna valamit 1 évig 1000-es darabszámba minisztériumi rendelet meg elnevezés és átvétel nélkül.... Ne röhögtesd már ki magadat!
Ezt a hülyeséget szerintem még te sem hiszed el!Ne legyél már ilyen légy szíves.... XD
Már kezdünk kisegítő óvodába átmenni baszki.
Ha a magyar T-72A az 1983-as gyártású, hogy a francba lehetne már bármi köze ahhoz a T-72B-hez, amit 1985 januárjának végén fogadtak el, és szerinted márciusától gyártottak? o_OMindig a féltékenység felől fúj a szél, értem én csak ettől még szánalmasabb ez az egész.
Valahogy mindenki tud önállóan értéket teremteni erre a fórumra/oldalra, csomóan írnak cikkeket, nektek meg ez a szánalmaskodás marad amit itt is művelsz. Rém ciki.De nekem nem kell magyarázkodnom semmiben, főleg nem feléd XD El vagy tájolva megint :D
Belém álltál valami miatt, amiről megint kiderült, hogy nem igaz. Sokadjára.
Terelsz, hazudozol, megint. ahelyett, hogy beismernéd, bocs, tévedtem...
Ez vagy te.
 • Még egyszer: Tök mindegy, hogy 84 őszén vagy 85 januárban hoztak meg egy döntést a névről, ha még 85 márciusban sem kapott semelyik Kontaktot. Ezen MIT AKARSZ FÉLRE DUMÁLNI? Az első B-k kontakt nélkül kerültek ki a gyárból. Mindenféleképpen, akár mikortól is számolja valaki a gyártást. :p
 • Ha ismernéd az orosz harckocsikat, tudnád, hogy a T-64-es is sokkal később kapta meg a hivatalos nevét. Már kb 400-500 le volt gyártva, mire hivatalosan is elnevezték. Akkor szerinted azok mik is voltak? :confused: Névtelen tankok? Ha ismernéd a Kontakt történetét (kiderült, hogy azt sem), akkor tudnád, hogy a Kontaktot is csak 85-ben fogadták (nevezték) el. Akkor az előtt nem is létezett? o_O Dehogynem.
 • Van 84-es gyártású magyar T-72A. Ahogy írták az új toronnyal, fegyverzettel a gyártás 84 elején megindult Objekt 184 jellel, (ez kapta utólag a nevét T-72B-ként, de neked ez nem lényeg). Az előző széria, régi páncéllal, régi toronnyal, de sok új dologgal, (pl V-84) lett a késői T-72A (1984). A T-72B (1984), ahogy te is beraktad a Vöröstéren felvonult harckocsik eredeti orosz megnevezését, ugyanabban az évben ugyanabban a gyárban, de teljesen más termékként gödrdült ki. Mivel ez ellentétes a te állításoddal ezért megpróbálod letagadni. :D
 • Tehát szerinted a 85 január előtti T-72 mind A, az utáni meg mind B, mert akkor nevezték el. Nem számít a valóság, ugye? Az sem zavar, hogy mindenki elismeri, sem torony (100-as), sem a Kontakt nem volt ekkor még gyártásban....
 • Értéket teremteni nehéz. Dicséretes a próbálkozás. Ha írtál volna szakmailag lektorált folyóiratban cikket, vagy esetleg könyvet, akkor tudnád, hogy mi az , hogy érték.... Sokan írnak a fórumra, elismerés mindenkinek, aki dolgozik és megpróbál értéket teremteni. De az érték nem a Te számodra kell, hogy érték legyen, hanem a közösség számára. ezért a kritikát, (ha már nem tudtad, vagy akartad, és a szerkesztők sem tartották fontosnak), szakmai ellenőrzés formájában valahogy el kellene fogadni. Én több kollegáét olvastam, a tiéddel többször megpróbálkoztam, de néhány oldal után sajnos abba kellet hagynom. Korábban Hpasp kollega, vagy Molnibalage kollégák művei tényleg hasznos adatbázisnak bizonyultak számomra. Tudom, hogy lektorált, ellenőrzött, forrásokkal alátámasztott munkák voltak. A tiedről ez sajnos nem mondható el, de még ez sem lenne baj, ha nem arra a célra használnád, hogy az általad érzelmi alapon megkülönbözetett eszközökről közölt sok esetben valótlan adatokkal befolyásold mások véleményét (és igazold vágyaidat). Szerinted ezt mások nem veszik észre? Ezért nem érték, amit csináltál. Sajnálom, ha ezt nekem kell közölnöm, de azt gondolom érezted, a sok kritikából, hogy az emberek nem hülyék. Ha lesz időm, szívesen segítek javítani, de eddig tényleg mindig feladtam pár oldal után. Ha most azzal jössz, hogy féltékeny vagyok, akkor gondold azt, hogy molni-t, vagy Hpasp-t mennyire irigyelhetem. o_O Mielőtt a primitív, agresszív stílusodban vádaskodni kezdenél, van más oka is annak, hogy a TE munkádra se legyek féltékeny...sok-sok oka.
 • Beléd állni meg annyiszor fogok én vagy mások, ahányszor megpróbálsz manipulált adatokkal félreinformálni embereket. Nem zavar, hogy mindig mindenki pont beléd áll? Pont téged találnak meg a kritikusok? Gondolkodj el ezen. Ha szeretnél értéket teremteni. o_O
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
15 250
36 165
113
A videóhoz tudni kell, hogy a NATO 80 foknál (normál emberek 10 foknál) laposabb szögek esetén még a nyíllövedékek is le szoktak pattanni. (Népiesen gellert kapnak). Ezzel a németek is számoltak, csak olyan németesen :rolleyes:

Nem véletlen, hogy a Leopárd 2A5 től kezdve jelentősen megerősíttették ezt a részt a harckocsin.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
40 789
57 623
113
A videóhoz tudni kell, hogy a NATO 80 foknál (normál emberek 10 foknál) laposabb szögek esetén még a nyíllövedékek is le szoktak pattanni. (Népiesen gellert kapnak). Ezzel a németek is számoltak, csak olyan németesen :rolleyes:

Nem véletlen, hogy a Leopárd 2A5 től kezdve jelentősen megerősíttették ezt a részt a harckocsin.
Ez szép meg jó, csak nem nagyon tudjuk, hogy hogyan is épül fel a teknőpáncél. Amúgy meg 83 fokos a dőlésszög de oda se neki, most csak 3 fokot tévedtél. Még az AV-nál is 45mm volt az ugyanígy döntött lap nem 40 csak szólok.
 
 • Vicces
Reactions: fip7

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
15 250
36 165
113
Amúgy meg 83 fokos a dőlésszög de oda se neki, most csak 3 fokot tévedtél.
Neked ez már kötelező olvasmány lesz ezentúl:
iu
NATO 80 foknál (normál emberek 10 foknál) laposabb szögek
 
 • Imádom
Reactions: LMzek 2.0

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
40 789
57 623
113
Neked ez már kötelező olvasmány lesz ezentúl:
iu
Jah, de elhangzik a pontos érték, csak mennyivel jobban hangzik a szemellenzős világodban a 80 foknál laposabb mint a 83fok. De ne hagyd figyelmen kívül a mondandóm többi részét sem.
 
 • Vicces
Reactions: fip7

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
16 430
52 712
113
Gondolom ezt ide akartad:

 
 • Tetszik
Reactions: Ashtar and fip7

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
40 789
57 623
113
Gondolom ezt ide akartad:

Nem.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
11 156
20 396
113
 • Tetszik
Reactions: fip7