1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Harckocsik harctéri alkalmazása

Diskurzus a(z) 'Harckocsik' témában - ehnaton által indítva @ 2014. február 21..

 1. dudi

  dudi Well-Known Member

  Meg kiszerelték a tornyokból a tűzzáró ajtókat és lőszer mwg kivetőtöltet volt mindenhol ahol elfért.De alapvetően igen p9ntosan ugyan így nembtartották be a rendszabályokat.
   
 2. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  OFF

  Zoli írásait tessék a témában elolvasni. Volt pont olyan hajó, amit szintén találat ért, de parancsnoka nem sértette meg a szabályokat. a hajó túl is élte. Több másik meg nem...
  http://www.mediafire.com/folder/712jt3pqzu28z/Zoli_Hajoi

  ON
   
 3. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  Igen, ezt is írta a wiki, nagyon kimerítő volt a wikis cikk is.

  Meg fogom nézni, köszönöm.
   
 4. blogen

  blogen Well-Known Member

 5. Ez elég veszélyes, ennél a Leclerc vagy Type 10 töltője jóval biztonságosabb.
  Nyilván igen, de ha lejjebb viszem a sebességet annyira hogy a parancsnok meg irányzó ne essen ki a bugyijából a töltő szerintem ugyanúgy zötykölődik és nem fog maximális teljesítményen teperni. Hozzáteszem csak T-72-ben ültem, kézi töltős harckocsiban nem de az emlékeim egész épek.
  Igen. Kérdés hogy a töltőben lévő lőszer elegendő-e egy átlagos csata megvívásához.
  Ha jól tudom az oroszok valamelyik T-90 modernizáción hátrafelé meghosszabbították a tornyot ahová a tartalék lőszert rakták. A nyugati gyakorlattól eltérően nem lehet hozzáférni a küzdőtérből, mivel a harctéri tapasztalataik azt mutatták hogy egy átlag csata után fedezékben/tábori körülmények között simán feltölthetik a töltőt így szükségtelen lett volna megbontani a torony hátsó falát.
   
 6. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Mi az akadálya, hogy megvegyék a Motor Szics legjobbját?
  Megjegyzem, Csaucseszku is itt bukott el. A PFSZ lopott nekik egy francia tankot, amit le akartak másolni. Persze a motorjához hozzá se tudtak szagolni. Hanem volt nekik egy német licenszük egy gyakorló harckocsimotorhoz. Állítólag csak az olajrendszerét kellett volna áttervezni, hogy tankhoz méltó dőlés-szögekben is működjön, de nem sikerült nekik. A Rábának végig nem sikerült megcsinálni a licensz MAN motor tükörképét. Állítólag már a blokk leöntésével sem boldogultak. A blokkon 20 év alatt semmit sem tudtak változtatni.
  Mellesleg el se tudom képzelni, hogy működik a rendre előkerülő X motorok olajrendszere. A csillagmotorokét sem értem.
   
 7. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Ilyen környezetben semmit nem ér az ágyúból indított lézervezélésű rakéta
   
 8. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Miért nem?
  5km-re ellátni, a pór a lovedék/rakéta után verodik fél,a tank gurul, nem maradt a porfelhoben, teljesen jó a környezeti, Szerintem.
   
 9. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Jaja, csak egyből megszakad a lézer vezetőnyaláb és a rakétád autómatikusan beáll egy 45 fokos röppályára. Az ilyen esetek kiküszöbölésére kapott egy csökkentett erejű vetőtöltetet.
   
 10. dudi

  dudi Well-Known Member

  Felfelé indítja és akkor minimális lesz a porfelverődés.
   
 11. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Szóval akkor előbb leveszed az iránzást a célontról, felfele lősz és újból megkeresed a célt és ráállsz?
  :eek:
   
 12. dudi

  dudi Well-Known Member

  A lézeressel ezt meg tudod tenni és az orosz harckocsiágyúból indítható ATGM-ek új generációja már lézeres.Elméletileg indítás után célpontot is tudsz váltani még ha korlátozottan is.
   
 13. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Alíg várom, hogy lássak egy ilyesmiről egy videót.
   
 14. dudi

  dudi Well-Known Member

  Keresgess a neten.Vagy nézz Kornet videókat van annyi mint a stemét.
   
 15. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Én harckocsiágyúsat akarok.
   
  Pogány likes this.
 16. dudi

  dudi Well-Known Member

  Én meg milliomos akarok lennni...
   
 17. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ide is beteszem:

  "Az utolsó Királytigrisek

  1945. április 19. Berlintől keletre.
  A környéken az s.SS.PzAbt.503 9 db Királytigrise.

  Parancsnokok:
  SS-Obersturmführer Karl Brommann

  Körner egysége:
  SS-Hauptscharführer Karl Körner
  SS-Hauptscharführer Harrer
  + 1 nem ismert parancsnok

  Müller egysége:
  SS-Obersturmführer Johann Müller
  SS-Unterscharführer Georg Diers
  SS-Untersturmführer Oskar Schäfer
  + 2 nem ismert parancsnok

  1945. április 19-én a kora reggeli órákban két darab a s.SS-Pz.Abt.503-asokhoz tartozó Királytigris haladt keresztül Strausberggtől észak-keletre lévő kis falun Klosterdorfon.
  A harckocsik elfoglalták a tüzelőállásukat a környék legmagasabb pontján és a lövegeket Prädikow-Grunow irányába állították.

  A 314-es toronyszámú Királytigrist Georg Diers parancsnokolta, a lövész Wolf-Dieter Kothe, a töltő Alex Sommer, a vezető Willi Kenkel, és a rádiós Bodo Harms volt) a másik harckocsiparancsnok Karl Brommann volt. Az első szovjet támadás észak-keletről érkezett. A németek a kedvező pozíciójukból fakadóan, könnyen megakasztották az előrenyomulást, Diers 13 szovjet harckocsit lőtt ki.

  Ezzel egy időben Müller egysége tankjaikkal Grunlow közelében várták a szovjeteket. Az első tankok amiket gyalogság is támogatott reggel 10:00 óra magasságában tűntek fel Ihlow és Grunlow között mindössze 400 méterre a német harckocsiktól. A királytigrisek habozás nélkül tüzet nyitottak. A heves harcok közepette kezdtek kifogyni a munícióból így pozíciójukat feladva Müllerék csatlakoztak Grunow és Klosterdorf között Körner egységéhez. A páncélosok közel 70 szovjet tankot semmisítettek meg. A dimbes dombos terepet kihasználva több szovjet tankos is fedezékbe tudott menekülni a könyörtelen 88 mm-es lövegek elől. A kilőtt tankok miatt hamarosan átláthatatlan fekete füst lepte be a környéket. A szovjet gyalogság teljesen elvesztette a tájékozódóképességét, ráadásul a német géppuskák is végig tűz alatt tartották őket, így hatalmas veszteségeket elszenvedve kényszerültek visszavonulni. Körner és egysége utasítást kapott, hogy azonnal indítson ellentámadást Bollersdorf közelében, és nyújtson támogatást azt ott harcoló alakulatoknak. Müller addig tartotta a pozícióját.

  Délután 13:00 óra magasságában Körner Bollersdorf felé vezető úton bele is botlik a szovjetekbe akik éppen a következő támadásra készítik fel a tankjaikat. Az úton 11 darab IS-2 es típusú nehéz tankot, a falu mellett további 100-120 darab T-34/85-ös harckocsit sorakoztattak fel. Körner kilőtte az első és az utolsó tankot, így a többi tank a torlasz miatt nem tudott megfordulni a keskeny úton, az IS-2-esek hosszú lövegei pedig elakadtak. Körner mind a 39 lövedékét ellőtte, ami a 39 kilőtt tankot jelentett. Harrer 25 tankot semmisített meg. Miután teljesen kifogytak a munícióból az egység visszatért Müllerékhez. Délután négy óra körül Müller tankja és az egységéből még egy harckocsi, megsemmisül egy heves Katyusha támadásban. A megmaradt tankok visszavonulnak Werneuchen. Körnerhez 17:00 órakor csatlakozik Schäfer parancsnok. A négy királytigris egy szovjet támadás során megsemmisít újabb 30 darab tankot, és körülbelül 1000 katonát a gyalogság soraiból. A következő napon Körner és egysége egészen Altlandsbergig kényszerül visszavonulni. Egy nappal később április 21-én már Berlin külvárosában folynak a harcok. Körnerhez csatlakozik Gerhard Feige parancsnok. Ketten együtt további 17 szovjet tankot semmisítenek meg. A két Tiger II már egészen Neuköllnig vonul vissza amikor Feige harckocsijának tornya találatot kap és a parancsnok meghal a robbanásban. Körner április 29-én megkapja Vaskereszt Lovagkeresztjét. A ceremónia után egyből visszatér a még mindig harcoló egységéhez akiket valahol Charlottenburg közelében talál meg.

  A s.SS-Pz.Abt.503-nak ekkor már csak 2 Királytigrise volt Berlinben. Az egyik éppen Georg Diers SS-Unterscharführeré. Április 30-án Diers tankjával éppen a Reichstaghoz tart, amikor Kroll Operához közel szovjet harckocsikba ütközik. Összesen 39 darab T-34/85 és IS-2-es tankot semmisít meg. Délután Hitler öngyilkosságot követ el. A körbezárt német katonák megkísérelnek egy utolsó áttörést az orosz ostromgyűrűn, és minden még működő járművet összeszednek köztük Diers Királytigrisét is. A csapatban sok magas rangú német katona köztük Martin Bormann is ott van. Az akció nem sokkal éjfél után indul, a katonák a Friedrichstraße állomáson át akartak kitörni, a heves harcokban azonban sokan meghalnak. Diers tankjával egy német aknára fut, és megállnak. A mozgásképtelen járművet elhagyva megpróbálnak eljutni az amerikai vonalakig, de tervük kudarcba fullad és szovjet hadifogságba esnek kivéve a töltőjüket Alex Sommert (has lövést kapott és eltűntnek nyilvánítottak). A fogolytáborból végül 1949-ben szabadultak.

  Karl Körner, Georg Diers, Oskar Schäfer, Karl Brommann is túlélte a háborút."

  Link:
   
  Pogány, fishbed and mindenen kívül like this.
 18. arbalest

  arbalest Well-Known Member

 19. dudi

  dudi Well-Known Member

  Nem csak harcjkocsi de azért nem rossz.
   
  fishbed, therob and anonim999 like this.
 20. blogen

  blogen Well-Known Member

  Hát hogy is mondjam, a Bundeswehr személyi felszerelése se volt túl fényes a nyolcvanas években, ha a Néphadseregét joggal leszóljuk!
   

Ezen oldal megosztása