piratvitorla
A minőségre visszatérve.
...
(Beretta kazánok, autóik,,, minden ami onnan jön az alatta van mondjuk a német minőségnek,,, lehet, hogy ez nem teteszik de én még nem hallottam az ellenkezőjét.
...
OFF
Én meg hallottam, sőt láttam a saját szememmel.
Épületgépészként elég rég óta "foglalkozok" kazánokkal.
Egyértelmű a német rendszerek fölénye szolgáltatások, rendszerintegráció terén de, az olaszok konkrétan a világ egyik legnagyobb kazángyártói. Kiragadtad az egyik kisebb és rosszabb nevű (Beretta) gyártót. A németek sok alkatrészt vásárolnak olasz beszállítóktól, ha szétszeded a hasonló kaliberű kazánokat rengeteg azonos alkatrészt fogsz találni (akár cikkszámra egyezőt).
És ráadásul igenis vannak jó nevű, megbízhatónak ismert olasz kazánmárkák. A Bosch kazánok jó része pl. Törökországból jön.
Elnézést a kitérőért, csak a fönti hsz idevonatkozó része nagyon sztereotip volt és ez a kis kitérő is rámutat, hogy nem olyan egyszerű eligazodni a műszaki világban.
ON
Nem értem a polgári szektor "lesajnálását" sem. Ott bizonyos értelemben keményebb világ van mint a katonáéknál. Ott nem lehet pl. csak kenőpénzzel operálni. Ha egy típus nem megbízható, drágább a fenntartása stb. azt nem fogják megvenni nagy számban hogy pl. tengeri olajfúró toronyra ingázzon. A polgári szektor min. 80% biznisz, a hadseregek pedig min. 50-100% politika csak a maradék a szakma.
És még valami, Agusta<b>Westland</b>, ott vannak az angolok is, ők sem ma kezdték az ipart.
Félreértés ne essék, nem védem az AW-t, de ne ilyen érvekkel hadakozzunk, mert pl. az én szakmám felől nézve ez a kazános hasonlat "Index"-es színvonalú.