1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Hiperszonikus csapásmérő eszközök

Diskurzus a(z) 'Ballisztikus és taktikai nukleáris, biológiai és v' témában - Phoenix által indítva @ 2014. január 17..

 1. dudi

  dudi Well-Known Member

  Mackensen

  Akkor minek kellet a J-10?
   
 2. dudi

  dudi Well-Known Member

  Minek nekik saját hajtómű?Minek bármiből saját?
   
 3. therob

  therob Active Member

  dudi

  Én se értem mi baj van azzal, hogy átvesznek bizonyos dolgokat máshonnan. Felesleges idő és pénz menne el arra ha a 0-ról indulnának minden téren. Nem szégyen olyanoktól tanulni akik értenek a saját szakterületükhöz pl. Eurocopter heli téren vagy az oroszok hajtóműben stb.
  Aztán egy idő után már könnyen lehet, hogy pont Kína lesz úttörő valamilyen területen. Ki tudja.
   
 4. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Mert az egy olyan kategória amire szintén szükség van. Ha egy típussal kéne meghatározni a "Nyugat" légierejét az, az F-16-os lenne. Nézd meg, hogy miből mennyit gyártottak és az F-16 viszi a pálmát minden téren. Számtalan esetben, számtalan feladatkörben bizonyított nem csak mint típus, hanem mint "elv". Nekik is szükségük volt egy közepes multifunkci vadászra, csak olyan az oroszoknak nem nagyon volt (most olyanokat olvasok, hogy kéne nekik is valami hasonló). A "Nyugat" meg már nem adott. Szóval maradt a saját út.
   
 5. blaze

  blaze Active Member

  Szerintem jelenleg egyszerűen kevés dolog indokolja az őrült fegyverkezési versenyt (ld hidegháború), mindenkinek vannak sokkal nagyobb problémái és egy világméretű konfliktus a következő 5-10 évben talán nem várható. A kisebbekre meg elég az ami van, jenki oldalról erősen overkill a technológiájuk. A meglévő projekteket is ott vagdossák ahol tudják mert nincs rá pénz. Persze ettől vannak új projektek (CUDA, ez, meg még láttam jópár egyebet, hogy most csak példákat mondjak), de a fene tudja, hogy mi lesz a végük.
   
 6. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Ezt remélte mindenki Jappán esetében is.
   
 7. ruhakupac

  ruhakupac Active Member

  Visszakanyarodva az eredeti kerdeshez:
  Ha jol ertelmezem, a hiperszonikus joszagok mas roppalyan haladnak es ezaltal jelenleg nem lehet oket elfogni az ICBM elleni vedelemmel. Vajon meddig lesz ez igy?

  A konvencionalis csapasmeresnel uj bombak kellenek, amik kibirjak ezt a terhelest. Nem vagyok gepeszmernok, de a belso bombateres oldas 5 MACH-nal eleg szep muszaki feladat.

  A felderites szerintem nagyjabol ertheto. Nincs mindig muhold ott ugy es annyi ideig mint szeretnek.


  Meg ezek eszkozok hozzak majd a repulo legvedelmi lezerek vilagat?
   
 8. Fade

  Fade Well-Known Member

  "Egy olyan ambíciókkal rendelkező államnak mint Kína MINDENT ki kellene tudni fejleszteni magának!"

  Egyenlőre egy ilyet ismerek. USA
   
 9. Kuruc71

  Kuruc71 New Member

  Mire hasznalhato egy ilyen ?


  Szamomra ha tengeren lennek a legnagyobb fenyegetest akkor jelentenek ha megjelenne egy szalvo egy ilyen hiperszonikus repulobol es a hajomnak tartana. A mai technikaval nem sok esely lenne egy 5M + cel ellen ha csak nem egyenesen nekem jon.
  Az az ha nekem kell mast vedenem pl egy CVN-t ami tavolabb van tolem akkor a mai eszkozeim hatastalanok lennenek, de magamat is csak igen alacsony hatasfokkal tudnam vedeni.

  Egy teljesen uj generacios legvedelmi rendszert kell kifejleszteni ezek ellen.
   
 10. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Feltételezem aki hiperszónikus repülőket akar tervezni az előbb jó ha épít valami ilyesmit.
  http://youtu.be/ROgXc3_NpMg
   
 11. Kuruc71

  Kuruc71 New Member

  "Szerintem jelenleg egyszerűen kevés dolog indokolja az őrült fegyverkezési versenyt (ld hidegháború), mindenkinek vannak sokkal nagyobb problémái és egy világméretű konfliktus a következő 5-10 évben talán nem várható."


  Bar igazad lenne. Sajnos egyre masra jelennek meg a strategia kutato intezetek tanulmanyai hogy a mai helyzet mennyire hasonlit az I. vagy II. VH elotti szituhoz.
   
 12. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Egyszer már ezt z egésu hiper izét kukázta mind a két banda. Pl a Spirál projectet.
   
 13. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Az egész
   
 14. dudi

  dudi Well-Known Member

  Fade

  És?
   
 15. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Miért...? A világ végéről is látni, hogy jön. A róla leoldott fegyverek végfázisban levő sebessége semmivel sem nagyobb, mint egy kutya közönséges szubszonikus bombázóról indított szuperszonikus ASM fegyveré...

  Akkor minek költesz annyi pénzt egy ilyen vacakra, amikor egy ilyen árából százszámra építesz ASM-et....?


  Eleve azt kérdezném, hogy mekkora és milyen hasznos terhelés van egy ilyen gépnek...? Egyáltalán M5.0+ sebesség mellett hogyan old is le bármit biztonságosan...?

  Szerintem meg egyáltalán nem. Van egy gyors platfrom, ami legjobb esetben is képes talán egy tisztsséges ASM-et magával vinni. Az árából meg 100+os ASM salvo indítható.

  Elég egyértlemű, hogy melyiknek van több értelme. Nem véletlen az, hogy a B-2 szubszonikus az, hogy a B-1 M2.0 képességéről lemondtak és az, hogy létezik durván korszerűsített H-6 és B-52. Fillérekért növelhető a tűzerő és a hatékonysága is a platfromnak. Totál felesleges az, hogy gyorsan repüljék és olyan platformot fejlessz ki, aminek korlátozott a fegyverzete, hatósugara és cserébe jó drága.
   
 16. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Azt kéne eldönteni, hogy ez platform, vagy maga a fegyver?
   
 17. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Na ne szórakozzunk már. Az I. Vh előtt állig felfegyverkezve állt a világ. A Hidegháborúhoz képest számtalan ország az önálló területvédelmi képességét is elvesztette, ahogy ezzel az inváziós képességüket, csak szövetségi rendszerben képesek magukat megvédeni.

  A Oo. ereje csak árnyéka a Szu-énak. India, Kína a közvetlen szomszédon kívül senkivel nem tud háborúzni, ha nem agyatlan ICBM salvoban gondolkodsz.

  So... Azok a kutatóintézetek egyáltalán hol képzelnek el egy nagyobb háborút...? A nehézfiúk közül hosszú határszakasza Kínának és Oo.-nak van, csak éppen az sem a legfejlettebb infrastruktúrájú környének, tehát igen nehéz lenne egy komoly támadást lezavarni. Európa a béke szigete ahhoz képest, amilyen fenyegetés alatt éltek a NATO - VSz idő alatt.
   
 18. kaktusz

  kaktusz Well-Known Member

  "Európa a béke szigete" Azért remélem egyeztettél déli szomszédainkkal is, ők is biztos így fogjak fel az elmúlt időszakot...
   
 19. blaze

  blaze Active Member

  Nemtudom ez a lézeres védelmi projekt hogy halad, arra még emlékszem hogy volt valami 747es amire rászerelték azt tesztelték, hogy mit tud. Aztán meg valami hajóra is rá tették, mondván, hogy az üzemben tartása olcsó. Ugyhogy ha jól gondolom elméletileg bármilyen jelenleg létező fegyvert célbaérés előtt meg tud semmisíteni (kellő pontosságú szenzorokkal, nyilván ez adott helyzetben problémás lehet).

  Egyébként én ezt a hiperszonikus izét légicélok ellen eltudom képzelni hatásosnak. Ilyen sebességgel 20+ km magasságból indítva brutális távolságokat érhet el BVR rakéta fegyverzettel. Persze nem a jelenlegivel (az AMRAAM csúcssebessége valahol M4 körül van). Mondjuk az nagy dilemma, hogy mégis hogy fogja kihasználni ezt a "lopakodók" ellen. Az is, hogy mégis hogy a fenébe fog bármit leoldani hiperszonikus repülés közben. Meg az ugye nyilvánvaló, hogy itt csak a belső fegyvertér játszik. Elég komoly feladat lesz megoldani, hogy rakteret nyisson 5xös hangsebesség felett úgy, hogy a gép közben stabil maradjon és a sebességet is valamennyire tudja tartani..
   
 20. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Egy balknái ország polgárháborúja mínuszos ahhoz képest, ami egy hidegháborús korlátozott háborúban lett volna. Ja, és 10+ éve nem lőnek ott sem.
   

Ezen oldal megosztása