Nem erek ra most nagyon, de megint ugyanazokat a faraszto, tucatszor megtett koroket futjuk...
Minél eccerűbben próbáltam megmagyarázni hogy Mach20-nál nincs éles cikk-cakk manőver (amit egyes fórumtársak képzelnek) mert szétszakad az adott test az ahhoz szükséges túlterhelés miatt.
Hat egyszerunek tenyleg egyszeru lett, ezert inkabb egyszeruen nem is reagaltam ra.
Ezt ti probaljatok igy eloadni, ezert indultok ki mindig teves feltetelezesekbol - gyanitom azert, mert az utana igazolni latszik az alapveto tevedeseteket, hogy barmi eselye van a jelenlegi interceptoroknak az uj HOT ellen...
A cikk-cakk legpraktikusabban le es fel tortenik nagyreszt, az a legegyszerubb, mint mondtam lefele raadasul biztosan gyorsul is, viszont 20,000 km/oranal egy varatlan is boven eleg arra, hogy tobbszaz kilometerrel eltevessze barmilyen interceptor, mar ha egyaltalan kepesek lesznek inditani ra barmit, mire eszlelik - mert ugye egyelore meg a muholdas rendszer terve sincs keszen, nemhogy az uj szezorai le lennenek gyartva, a muholdakon fenn uzemelnenek, minden automatizalva mukodne. Nagyon messze vagyunk meg ettol.
Amerika eleg vilagosan 2030 kornyekere teszi az uzemszeru mukodeset egy elharitasra kepes rendszernek; kozben termeszetesen nonstop dolgoznak mindenfele mas otleten is.
Ebben is verhetetlenek vagyunk itt, ez az egyik keves elonye az iszonyu pazarlo military-industrial complex fenntartasanak, hogy minden a hibbantnal kicsivel kevesse orult otletre adnak egy alapveto fejlesztesre elegendo penzt, aztan majd a 3-4 avagy 30-40 ilyenbol lesz par, amire adnak nagy osszeget, majd vegul az is lehet, semelyik nem lesz igazan megoldas, de 1-2 esetleg reszleges vedelmet nyujthat 2030 elott is.
Ez egy ilyen mufaj.
A fentiek miatt logikusan fekudtek ra sokkal inkabb a sajat hypersonic manoverezo tamadofegyverek fejlesztesere tavaly ota, mert azokat sokkal gyorsabban be lehet fejezni es rendszerbe lehet oket allitani, legalabb a tamadokepessegben paritast elerve.
Lehet komoly modellezést is végezni, és kíváncsi is vagyok rá, hogy akkor szerinted Mach20-esetén, 100g túlterheléssel (függőleges /amit elhanyagoltam/ és vízszintes komponens eredője) mekkora lesz a forduló sugara (mennyivel nagyobb az általam számított 37km-hez képest).
Lehetne, de azt meg nem sikerult egyikotoknek sem
@ozymandias kivul. Ez a tablazat peldaul gyakorlatilag irrelavans volt, senki nem akar
fordulni sehova, ezt
is magyarazzuk mar jo ideje.
Szerintem már maga a kiindulási pont hibás. 20G-s pályamódosításokról (nem manőverekről) írnak, nem 100G-ről. Mit akarunk a fordulási sugárral kezdeni, amikor néhány fokos eltéréseket elegendő elérniük. Véleményem szerint a súlypontot változtatják előre-hátra, amitől a rakéta orra mozog le-fel. Azt nem tudom még hogyan csinálják, de szerintem lehetséges. Mivel a sebesség nagy, ezért már a pályamodell eleget változik ahhoz, hogy ne lehessen megmondani, hol lesz a becsapódás helye. Nem a Molni által számított macska-egér játék a fontos kérdés, mert ha rá tudnak időben indítani, akkor már régen fuccs a támadó rakétának. Azt kell elérni, hogy a védelmi rendszerek HMZ-t hazavágják, ezt pedig a követés nagy fokú megnehezítésével lehet elérni. A másik, hogy az adott célsebességek, HMZ-k csak ballisztikus rakéták esetén érvényesek, tehát azt alapul venni problémás. A hiperszonikus támadó fegyverek vezérléséről, működéséről vajmi keveset tudunk, csupán annyit, hogy pályamódosításokra képesek, milyen sebességekkel, milyen magasságokban tudnak repülni.
A hadászati ballisztikus rakéták elleni elhárító rendszerek is csak addig tudnak hatásos védelmet adni, amíg a manőverező MARV robbanó fej nem aktiválódik. Utána már cseszhetik.
Pontosan errol van szo.
Nem veletlenul panikolnak itt Amerikaban ilyen szinten es nem veletlenul aggodnak sokkal inkabb a kinaiak miatt.
Egyreszt az o technologiai szintjuk elkepeszto utemben fejlodik, masreszt ott gyakorlatilag nincs epkezlab hirszerzese mar az amerikaiaknak, Hong Kong volt az utolso bastya, de egy ideje mar ott is szo nelkul csukdos le mindenkit a rendorallam.
Masreszt az oroszokat azert ismerjuk es azok, akarmennyire is keletiek bizonyos szinten, azert feher emberek, akik csak a maguk kornyeken akarnak birodalmat, nem agymosott, vilagbirodalomrol almodozo azsiai kommunistak, akiknel barmikor johet egy hibbant vezetes, ortodox fordulat stb.
Akkor szokás szerint marad rám a házi feladat elejének megmutatása...
Csak így nem készül a következő videó....
Azt nem értem, hogy ha itt annyi nagytudású ember van, akkor egy ilyen alap számítás elvégzése miért nem megy...?
A problema szerintem ott van, hogy te keptelen vagy elfogadni, hogy sokkal tobb az ismeretlen, mint ahogyan gondolod, ezert aztan ujra es ujra ugyanazzal a kozepiskolas matekkal probalod megmagyarazni azt, amit sajat magad feltetelezel es aztan nem erted, miert nem ert egyet veled senki.