Ukrán fegyveres erőkkel kapcsolatos hírek

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 174
6 712
113
Azért ne csak a hadi beszerzéseket emlegesd...
Nem tudom az ukrik hogy állnak az infrastruktúrával, az életszínvonallal stb... Ennyi erővel példálózhatnál épp Észak Koreával is ;)

Mire gondolsz?

Nem értem, hogy jön ide Észak-Korea, hogy a románok kútba ugrottak és az ukránok meg utánuk. Phenjan szerintem se Bel helikoptereket, se AirBust nem vásárolt.
Elmondom megint a hsz-em vázát, hátha mást olvastál és utána elmondod, hol illeszkedik bele ebbe a te gondolatod. Románok rendszeresítenek francia helikoptereket a hadseregnek, kapnak érte AirBus gyárat. És más állami szervezetek basznak rá, hogy akár ebből a gyárból is rendelhetnének, csináltatnak egy szerviz központot az amcsi heliknek, hogy olyanból is legyen nekik. Miközben a francia-német meg be akarja zárni az alkatrészgyárát, mert nem kap megrendelést a pásztor néptől.

Ukránok vásároltak a határőrségnek AirBusból rahedli sokat. Ekkora mennyiségért két ország is kap ipari központot, csak ők nem kérnek. De egy másik állami szervnek vásárolnak amerikai Belt, mert az majd felfuttatja az ukrán helikopter gyártást.

Tényleg fejtsd ki, mert kíváncsi vagyok rá, mi van Észak-Koreával?
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 174
6 712
113
Az amik megengedték hogy az Ukránok kivigyék a frontvonalba a Javelineket és állítólag már meg is volt az első indítás.
Talán hamarosan kiderül mit tudnak kezdeni a modern orosz tankok a top attack rakétákkal...
https://www.thedrive.com/the-war-zo...erican-made-javelins-at-russian-backed-forces

Az kemény, hogy ha a hírszerzésük főnökének tolmács kell, hogy nem interjút adjon, csak egy monológot elmondjon egy nyugati médiában!
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 589
7 546
113
Javlin és ukrán drónok ! Pár nap alatt bedarálják az oroszokat
Grúzok sokkal felkészültebbek voltak mint az ukránok, mégsem sikerült az a bedarálás.
Amúgy nem te írtad, hogy a törökök egy hét alatt lenyomják az oroszokat Szíriában.
Te egy proféta vagy, sajnos ez az ukránoknak nem jó hír.:)
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 315
13 363
113
Javlin és ukrán drónok ! Pár nap alatt bedarálják az oroszokat

1 orosz Szu-35 géppár röhögve félszemmel, enyhén félálomban letakarítja az eget a drónoktól... azok pontosan addig érnek valamit, amíg fel nem száll az első ellenséges vadászgép. A (non-stealth) drónhadviselés alapja a légtér uralma - na az az ukránoknak ebben az esetben nagyon nem lesz...
(Ha már nyíltan az oroszok bevatkozásáról beszélünk).
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Javlin és ukrán drónok ! Pár nap alatt bedarálják az oroszokat
en ha amcsi lennek javelint az ukranoknak nem adnak meg ha vilaghaboru lenne, akor sem! kretenek az amcsik, beindulna a daralo, a fele a ruszkiknal kotne ki.
kb mint avganisztanban ami volt.

milyen dronok roni? kis kvadrikopterok amik random dobaljak le a bombakat, es vagy eltalalnak vkit vagy nem?
az a par barjaktar meg stb meg egy nagy hadsereg ellen mint a ruszki lepkefing kategoria.

az csak ilyen szitukba jo mint most hogy megvan a frontvonal, tudjak egymasrol ki hol van. amugy total haszontalan.
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 174
6 712
113
en ha amcsi lennek javelint az ukranoknak nem adnak meg ha vilaghaboru lenne, akor sem! kretenek az amcsik, beindulna a daralo, a fele a ruszkiknal kotne ki.
kb mint avganisztanban ami volt.

A válasz az, hogy nem érdekli őket. Lejárt a szavatossági idejük már akkor is, mikor átadták. Az amerikaiak nem szívesen bíbelődnek olyan rakétákkal, amely indításnál élesedik, de nem repül ki a csőből. (Konkrét eset, vizsgáló bizottság is volt az esetről. És az ukrán megállapítás is az volt róla, hogy életveszélyes, de jelenleg nem kaptak jobbat.)
 
  • Hűha
  • Tetszik
Reactions: Nemerson and gacsat

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 429
18 851
113

"Pritula azt is megjegyezte, hogy az ukrán fél a haditengerészet területén is előnyben van"

Egy orosz korvett többet ér mint az ukrán hajók egybevéve


"Szerinte az orosz hadseregben használatos S-300-as vagy S-400-as elhárító rendszerek nem tudják felvenni a harcot az Ukrajnában használatos amerikai Tomahawk rakétákkal"

Pont az ellenkezőjét láttuk szíriában .

"Bayraktar pilóta nélküli harci repülőgép"

Talán ez az ami ér valamit .
 

MZ/X

Well-Known Member
2021. május 27.
573
2 333
93

Ukrajna jóváhagyta azt a tervet, hogy fegyvereket vásárol Romániától​

 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 174
6 712
113
Ukrajna hitelt kapott Londonból főleg hadihajók vásárlására.


Érdekesség talán, hogy

1, Az 1,7 milliárd fontos keretet 2,6%-os kamatra kapták. Ez a szabadpiacról felvehető összegekhez képest még mindig messze alacsonyabb, de ha visszaemlékezünk, hogy nálunk a vírus előtt még nem indult be a kamatemelési ciklus és jóval 1% alatt bocsátottunk ki a piacra állampapírokat, akkor ahhoz képest már jóval nagyobb a kamatszolgálat.
2, Az angolok beleraktak egy apró betűs pontot, hogy ezt a keretet akár túl is léphetik Kijevben "végszükség esetén", vagyis nagyon bőkezűen támogatni kívánják keleti szomszédunkat további szigetországi fegyver -vagy más termék- vásárlására.
3, A felvett összegnek legalább a felét (50%-át) kell brit áruk és szolgáltatások vásárlására fordítani. (Ami szintén meglepő, hiszen ez alapján a királynő kormánya hajlandó ugyan olyan mértékben finanszírozni ezek egyéb hülyeségeit, ha egy másik ugyan annyi lóvét elköltenek az angol gazdaság támogatására és fellendítésére.)
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
Status
Not open for further replies.