[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
45 122
62 292
113
<blockquote rel="boki">Ukrán hadifoglyok a debalcevoi katlanbol
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2RtVBbRr-rA

Az a két fiatal srác volt már fogoly egyszer. Vagy ez régi video?
A ritka bajszú volt aki olyan vékonydongájú és elsírta magát.</blockquote>

Volt egy társával egy másik videoban. Most valahova elvitték az ott osszegyujtott hadifoglyokat....
 

mcsaba

Active Member
2014. augusztus 23.
154
53
28
Na akkor pontonként mit is látunk:

<i>1. február 15 éjféltől tűzszünet</i>
Ez így szép, de tűzszünet volt már néhány. Ez általában a szakik számára járt hátránnyal.

<i>2. A tüzérség hátravonása </i>
Ilyet szintén volt már párszor. A mostani egyezség a szakik számára egyértelműen hátrányos, messzebb kell visszavonulniuk a mostani frontvonalról, mint az ukránoknak.

<i>3. Az EBESz ehez minden megfiylési adatot megkap, műholdak képesit stb.</i>
Ez nem a szakikon múlik. Eddig mennyire volt pártatlan az EBESZ?

<i>4. A kivonást követően tárgyalások indulnak az ukrán törvények alapján...</i>
Ez megintcsak a szakik számára hátrányos, kvázi elismeri az ukrán törvények fennhatóságát és alkalmazhatóságát Donbaszban.

<i>5.Amnesztia Donyeck és Luhanszk területén.</i>
Ez megint az ukrán fennhatóságot és törvénykezés elismerését feltételezi.

<i>6. Fogolycserék és mindenkinek az elengedése.</i>
Ha az ukránoknál több fogoly van, és jobb állapotban vannak, mint a szakiknál az ukrán foglyok, akkor ez a szakiknak kedvez. Erős a gyanúm az itt látott videók alapján, hogy nem ez a helyzet.

<i>7. humanitárius segítség szabadon mozgása</i>
Az orosz humanitárius segélyek eddig is szabadon mozogtak, ukrán segély meg nem volt.

<i>8. Az elmaradt szociális kiadások rendezése ...</i>
Erre nincs határidő. Porosenkó ki is jelentette, hogy majd akkor, ha visszaáll a törvényes rend. Nesze semmi, fogd meg jól. Visszaállni az ukrán bankrendszerbe tényleg jó ötlet? És mindez miből?

<i>9. Ukrán határellenörzés és alkotmánymódosítás 2015 végéig, amit Donyeck és Luhanszk beleegyezésével hajtanak végre</i>
Alkotmánymódosítást bármikor lehet csinálni, oda is, vissza is. Az ukrán határellenőrzésbe való beleegyezés egyértelműen rontja a szakik pozícióit.

<i>10.Külföldi fegyveresek és fegyverek kivonása Ukrajna területéről</i>
Milyen külföldi fegyveresek és fegyverek? Olyanok mindíg csak a másik oldalon szoktak lenni.

<i>11.Köteező alkotmányos reform, decentralizáció, állandú különleges státusz D és L-nek.</i>
Különleges státusz is volt már, kb. másfél napig. aztán a Rada gyorsan megszüntette. Nincs meghatározva, mi lenne az az alkotmányos reform, meg a decentralizáció.

<i>12. Donyecki és Luhanszki választásokat az EBESz szabályai szerint intézik a megfigyelésük mellett</i>
A 4-es pont szerint meg az ukrán törvényeket kell alkalmazni, ez szerintem ellentmondás.


Szakik szempontjából egyértelműen hátrányos: 1,2,4,6,9.
Irreleváns:3, 7, 8, 10, 12
Nesze semmi, fogd meg jól: 5,11.

Egyetlen szó sincs arról, hogy az oroszok milyen szerepet kapnának az ellenőrzésben, csak az EBESZ ellenőrizhet bármit is (3, 12).

Egyre inkább úgy tűnik nekem is, hogy Putyin a Krímért beáldozta őket. Ha visszaemlékezünk, az egész úgy kezdődött, hogy Putyin próbálta a kelet-ukrajnai megyéket lebeszélni a népszavazásról, csak Donyeck és Luhanszk nem hallgatott erre.
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 130
2 673
113
Az 5,6,7,8 pont ugye nem létezne problémaként felkelés nélkül. Ezek nem eredmények, hanem engedmények.
A 9-ben szereplő alkotmánymódosítás sötét ló, hasonlóan a 11-hez és 12-höz.
Igen, ez kapituláció azok után, hogy már "jegybankot" is létrehoztak.
Aha... Szóval szerinted Putyin (aki ott volt, míg te nem, és ő tárgyalt, amíg te aludtál) aláírt valamit, amiről gőze sincs, hogy mi az, ellenben te tudod, hogy mi van benne?
Mondd, hogy ezt komolyan gondolod, mert viccnek durva lenne! :D
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
5 375
11 263
113
<blockquote rel="naszados">Az 5,6,7,8 pont ugye nem létezne problémaként felkelés nélkül. Ezek nem eredmények, hanem engedmények.
A 9-ben szereplő alkotmánymódosítás sötét ló, hasonlóan a 11-hez és 12-höz.
Igen, ez kapituláció azok után, hogy már "jegybankot" is létrehoztak.
Aha... Szóval szerinted Putyin (aki ott volt, míg te nem, és ő tárgyalt, amíg te aludtál) aláírt valamit, amiről gőze sincs, hogy mi az, ellenben te tudod, hogy mi van benne?
Mondd, hogy ezt komolyan gondolod, mert viccnek durva lenne! :D</blockquote>

Pedig igaza van. Mert elvileg ez a felek által elfogadott - még ha csak szóban is - megállapodás. Ebből mi az amit nyert az LNR és a DNR? Autonómia nincs, nyelvhasználat nincs és úgy néz ki, hogy önrendelkezése sem. Mit nyertek ezzel a szakik??
 

naszados

Member
2015. február 6.
57
3
8
<blockquote rel="naszados">Az 5,6,7,8 pont ugye nem létezne problémaként felkelés nélkül. Ezek nem eredmények, hanem engedmények.
A 9-ben szereplő alkotmánymódosítás sötét ló, hasonlóan a 11-hez és 12-höz.
Igen, ez kapituláció azok után, hogy már "jegybankot" is létrehoztak.
Aha... Szóval szerinted Putyin (aki ott volt, míg te nem, és ő tárgyalt, amíg te aludtál) aláírt valamit, amiről gőze sincs, hogy mi az, ellenben te tudod, hogy mi van benne?
Mondd, hogy ezt komolyan gondolod, mert viccnek durva lenne! :D</blockquote>

Ez jelent meg, ennyit tudunk, s ennyit tudnak Ukrajna népei is.
És igen, abban egészen biztos vagyok, hogy a "különleges státusz" egyáltalán nincsen körülírva. Lehetetlen is volna ilyen hamar szabályozni.
Bokinak is mondom, korábban kérdezte, mit értek kapituláció alatt: annyi történt rengeteg vér és a régió lerombolása árán, hogy beszélhetnek oroszul, mint a Majdan előtt, s majd lesz valami különleges státusz, amiről nem tudni, hogy micsoda.
Nem hiszem el, hogy itt nincs valahol még egy csavar.
 

Unio

Member
2011. május 5.
663
2
18
Így hallgattatták el az orosz újságíronot, hogy ne tudjon kérdezni Porosenkotol.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oi19yfgBN0w

Jaj miért láttok bele ebbe is mindig zösszeesküvést? Megmondom én a frankót! A leányzó nem figyelt a nagydarab testőrre, aki viszont szerelemet akart neki vallani, ezért amikor a lány kért volna egy csésze kávét az gyorsan megölelte és simogatva mondta neki, hogy szeretlek, szeretlek.... :) :p :D

na de komolyra fordítva a szót: Mekkora köcsögök már, nesze neked demokrácia. És ez még a békés elhallgattatás volt, ez történhetett volna úgyis, hogy elvitetik vagy elverik.
 

sata

Well-Known Member
2014. július 20.
432
548
93
Szerintem várjuk ki,hogy mikor az IMF szankciókat bevezetik,mi történik Kijevben..Lehet,hogy szar se marad.
 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 319
3 166
113
Na lenne egy pár megjegyzésem.
Ha ez úgy van ahogy a médiában megjelent és nincs egy terv akkor ez az orosz impotencia újabb magnyilvánulása. (Szerbia, Irán, Líbia , .stb esetén is)
Van olyan épeszű ember aki hisz az EU és az Ukrán politikusoknak. Lásd előbb felsorolt országok. Ott ezek a politikusok bizonyítottak.
Nem kihasználni egy nyilvánvaló katonai előnyt, illetve átváltani politikai előnnyé bűn. Sőt mi több árulás.
Azt kellett volna csinálni amit a USA csinált volna ilyen esetben: A
2 megyét vissza a szakadároknak, teljes mértékben, a tűzszünetet saját békefenntartókkal biztosítani és ha az ukrán csapatok megszegik a tűzszünetet akkor haladéktalanul csapást fogunk rámérni .
A két megyének pedig teljes katonai és politikai önállóságot mint Koszovónak. Ugyanis Prosenkó és többiek csak és csak azért voltak ott " a sok kijelentés után amit tettek " beleértve az EU és Merkel is, mert a teljes vereség szélén állnak. Nem csak az ukránok hanem az unió is a szankciós politikával együtt ugyanis ha elbukjak Ukrajnát akkor nem csak az orosz piactól esnek el hanem amit eddig ebbe az ügybe beleöltek. És nem véletlen Merkel anyu igyekezete mert ennek legnagyobb haszonélvezője a németek lesznek ugyanis nekik van pénzük + EU pénzből halálra fogják magukat privatizálni.
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
5 266
13 451
113
A DNR kész az azonnali tűzszünetre Debalcevénél és biztosítaná az ukrán csapatok visszavonulását: http://sputniknews.com/europe/20150212/1018182760.html
Jön a 14. humanitárius konvoj: http://sputniknews.com/europe/20150212/1018167761.html
Porosenko szerint nem volt szó Ukrajna NATO tagságáról Minszkben: http://sputniknews.com/europe/20150212/1018185940.html
Porosenko további nyomásgyakorlást kért ez EU-tól oroszországra: http://tass.ru/en/world/777339
2015 végén jöhet az új ukrán alkotmány: http://tass.ru/en/world/777210
A lengyel külügyminiszter szerint a minszki békemegállapodással az ukrajnai fegyverszállítás kérdése lekerült a napirendről: http://tass.ru/en/world/777262
Holnap találkozik az orosz és az ukrán vezérkar: http://tass.ru/en/world/777244
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
5 375
11 263
113
<blockquote rel="boki">Így hallgattatták el az orosz újságíronot, hogy ne tudjon kérdezni Porosenkotol.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oi19yfgBN0w

Jaj miért láttok bele ebbe is mindig zösszeesküvést? Megmondom én a frankót! A leányzó nem figyelt a nagydarab testőrre, aki viszont szerelemet akart neki vallani, ezért amikor a lány kért volna egy csésze kávét az gyorsan megölelte és simogatva mondta neki, hogy szeretlek, szeretlek.... :) :p :D

na de komolyra fordítva a szót: Mekkora köcsögök már, nesze neked demokrácia. És ez még a békés elhallgattatás volt, ez történhetett volna úgyis, hogy elvitetik vagy elverik.</blockquote>

Mióta van Fehéroroszországban demokrácia? :)
 

Unio

Member
2011. május 5.
663
2
18
<i>7. humanitárius segítség szabadon mozgása</i>
Az orosz humanitárius segélyek eddig is szabadon mozogtak, ukrán segély meg nem volt.

Ukrán részről is volt segély, hogy hivatalos-e azt nem tudom, de egy pár nappal ezelőtti cikkben írták az zindexesek, hogy Donyeckba vagy hova egy régen ott élő gazdag fószer küld szállítmányt mindenkirészére rendszeresen. A tévedés jogát persze fenntartom.
 

Unio

Member
2011. május 5.
663
2
18
<blockquote rel="Unio"><blockquote rel="boki">Így hallgattatták el az orosz újságíronot, hogy ne tudjon kérdezni Porosenkotol.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oi19yfgBN0w

Jaj miért láttok bele ebbe is mindig zösszeesküvést? Megmondom én a frankót! A leányzó nem figyelt a nagydarab testőrre, aki viszont szerelemet akart neki vallani, ezért amikor a lány kért volna egy csésze kávét az gyorsan megölelte és simogatva mondta neki, hogy szeretlek, szeretlek.... :) :p :D

na de komolyra fordítva a szót: Mekkora köcsögök már, nesze neked demokrácia. És ez még a békés elhallgattatás volt, ez történhetett volna úgyis, hogy elvitetik vagy elverik.</blockquote>

Mióta van Fehéroroszországban demokrácia? :)</blockquote>

:) Hopp! Ezt benéztem :D. Megpróbálok visszavágni:
Te meg bedőlsz a cíájé vörd faktbúkjának meg az usákoknak, amikor azt mondják, hogy az utolsó európai diktatúra! A valóság az, hogy mérhetetlen gazdagság van és mindenki kinyilváníthatja véleményét szabadon. Napsütés, zöldellő mezők, lila tehenek.. bocs azok nem, szóval tehenek stb.
(A Fehérorosz állam fizetett hirdetését olvashatták.)
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
5 375
11 263
113
<blockquote rel="plushun"><blockquote rel="Unio"><blockquote rel="boki">Így hallgattatták el az orosz újságíronot, hogy ne tudjon kérdezni Porosenkotol.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oi19yfgBN0w

Jaj miért láttok bele ebbe is mindig zösszeesküvést? Megmondom én a frankót! A leányzó nem figyelt a nagydarab testőrre, aki viszont szerelemet akart neki vallani, ezért amikor a lány kért volna egy csésze kávét az gyorsan megölelte és simogatva mondta neki, hogy szeretlek, szeretlek.... :) :p :D

na de komolyra fordítva a szót: Mekkora köcsögök már, nesze neked demokrácia. És ez még a békés elhallgattatás volt, ez történhetett volna úgyis, hogy elvitetik vagy elverik.</blockquote>

Mióta van Fehéroroszországban demokrácia? :)</blockquote>

:) Hopp! Ezt benéztem :D. Megpróbálok visszavágni:
Te meg bedőlsz a cíájé vörd faktbúkjának meg az usákoknak, amikor azt mondják, hogy az utolsó európai diktatúra! A valóság az, hogy mérhetetlen gazdagság van és mindenki kinyilváníthatja véleményét szabadon. Napsütés, zöldellő mezők, lila tehenek.. bocs azok nem, szóval tehenek stb.
(A Fehérorosz állam fizetett hirdetését olvashatták.)
</blockquote>

Nem nem! Szerintem sem ez (ami itthon meg a környéken van) sem amaz nem demokrácia. Az egyik egy korporáció szerű valami a másik meg egy 20. századi diktatúra.
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
3 480
7 387
113
Egyre inkább úgy tűnik nekem is, hogy Putyin a Krímért beáldozta őket. Ha visszaemlékezünk, az egész úgy kezdődött, hogy Putyin próbálta a kelet-ukrajnai megyéket lebeszélni a népszavazásról, csak Donyeck és Luhanszk nem hallgatott erre.

Szóval a Krím szavazhat, és úgy lőn, DNR,LNR nem szavazhat!
Az egy dolog, hogy nem értem, de mit nem tudunk?
Krím fontos, -támaszpont- de a Donyeck medence sem egy elhanyagolható érték? Vagy nem eléggé?

Még mindig nem tudok napirendre térni felette! Ha Obama felébredt, és a szankciókat visszavonja és a Mistrálok is kifutnak, stb. akkor azt mondhatnám, hogy megérte, .... talán.
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 130
2 673
113
Ukrán részről is volt segély, hogy hivatalos-e azt nem tudom, de egy pár nappal ezelőtti cikkben írták az zindexesek, hogy Donyeckba vagy hova egy régen ott élő gazdag fószer küld szállítmányt mindenkirészére rendszeresen. A tévedés jogát persze fenntartom.
Volt "hivatalos" ukrán segély is, de annyira jelentős volt, hogy a kutya nem emlékszik már rá. Propagandafogás volt, semmi több. Amit említesz, az a helyi oligarcha rendszeres segélye volt, szintén propagandahúzás, csak valamivel komolyabb mértékű.

Ez jelent meg, ennyit tudunk, s ennyit tudnak Ukrajna népei is.
És igen, abban egészen biztos vagyok, hogy a "különleges státusz" egyáltalán nincsen körülírva. Lehetetlen is volna ilyen hamar szabályozni.
Bokinak is mondom, korábban kérdezte, mit értek kapituláció alatt: annyi történt rengeteg vér és a régió lerombolása árán, hogy beszélhetnek oroszul, mint a Majdan előtt, s majd lesz valami különleges státusz, amiről nem tudni, hogy micsoda.
Nem hiszem el, hogy itt nincs valahol még egy csavar.
Ha a megállapodás ezen a pár soron kívül semmit nem jelent, akkor mi a bánatot készítettek elő és tárgyaltak rajta ennyit? Az elméleted alapján a megállapodás 2 perc lett volna és a következő szöveg:
1. vodka
2. vodka
3. kaviár
4. világbéke
5. faláb
6. világbéke
7. sör
8. világbéke
9. lólengés
10. csiganyál
11. északi szél
12. vodka
13. világbéke
14. mehetünk haza
Az, hogy mit olvasol, egy dolog, meg az is, hogy a megállapodás a látszattal ellentétben nem néhány összehányt szó, amiről valójában senki nem tudja, hogy mit is jelentenek. Természetesen nem garantálható az ukránok hozzáállása alapján, hogy nem lesz még balhé az értelmezésen, az meg pláne nem, hogy vasárnap 00:01 órakor nem rúgják fel az egészet a francba (kézzel-lábbala szakikra és az oroszokra mutogatva), de ez egy másik történet. Na, mindegy.

A mai nap hozzászólásai alapján egyébként a lényeg a következő:
<b>
A "legeslegnacionalistább" oroszoknak egy közös ismertetőjele van: <i>MAGYAROK</i>.</b> :DDDD
 

Unio

Member
2011. május 5.
663
2
18
<blockquote rel="Unio"><blockquote rel="plushun"><blockquote rel="Unio"><blockquote rel="boki">Így hallgattatták el az orosz újságíronot, hogy ne tudjon kérdezni Porosenkotol.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oi19yfgBN0w

Jaj miért láttok bele ebbe is mindig zösszeesküvést? Megmondom én a frankót! A leányzó nem figyelt a nagydarab testőrre, aki viszont szerelemet akart neki vallani, ezért amikor a lány kért volna egy csésze kávét az gyorsan megölelte és simogatva mondta neki, hogy szeretlek, szeretlek.... :) :p :D

na de komolyra fordítva a szót: Mekkora köcsögök már, nesze neked demokrácia. És ez még a békés elhallgattatás volt, ez történhetett volna úgyis, hogy elvitetik vagy elverik.</blockquote>

Mióta van Fehéroroszországban demokrácia? :)</blockquote>

:) Hopp! Ezt benéztem :D. Megpróbálok visszavágni:
Te meg bedőlsz a cíájé vörd faktbúkjának meg az usákoknak, amikor azt mondják, hogy az utolsó európai diktatúra! A valóság az, hogy mérhetetlen gazdagság van és mindenki kinyilváníthatja véleményét szabadon. Napsütés, zöldellő mezők, lila tehenek.. bocs azok nem, szóval tehenek stb.
(A Fehérorosz állam fizetett hirdetését olvashatták.)
</blockquote>

Nem nem! Szerintem sem ez (ami itthon meg a környéken van) sem amaz nem demokrácia. Az egyik egy korporáció szerű valami a másik meg egy 20. századi diktatúra.</blockquote>

Igaz. De amúgy a testőr nem az ukrán delegációhoz tartozik véletlenül? Bár akkor sincs igazam, mert az se egy demokrácia :). Mindegy, megyek vissza a troll barlangomba, mára elég ennyi tőlem. Az erő legyen veletek ;).
 

Unio

Member
2011. május 5.
663
2
18
<blockquote rel="Unio">Ukrán részről is volt segély, hogy hivatalos-e azt nem tudom, de egy pár nappal ezelőtti cikkben írták az zindexesek, hogy Donyeckba vagy hova egy régen ott élő gazdag fószer küld szállítmányt mindenkirészére rendszeresen. A tévedés jogát persze fenntartom.
Volt "hivatalos" ukrán segély is, de annyira jelentős volt, hogy a kutya nem emlékszik már rá. Propagandafogás volt, semmi több. Amit említesz, az a helyi oligarcha rendszeres segélye volt, szintén propagandahúzás, csak valamivel komolyabb mértékű.

</blockquote>

Értem, akkor semmi érdemleges. Kösz a helyesbítést ;).
 

matyiii

Member
2015. február 9.
66
0
6
Ne véleményezzük ilyen hamar ezt a megállapodást nem biztos hogy ez az eredeti szóról szóra. Putin azt mondhatta a szaki vezetőknek "<i>most aláírjuk azt a katonákat lépcsőzetesen küldjétek haza pihenni s utána rendezzük sorainkat. Emlékeztek ezekkel Janukovics is írt alá papírt fele ennyi engedmény nem volt benn mégsem tetszett egy demokratikus országnak így ez sem fog nem is értem miért nem voltak itt</i>." Ezután mondhatja Mi ezen az áron is meg akartuk oldani Európával a helyzetet.