[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Eltorro

Active Member
2010. szeptember 27.
1 394
1
38
Az index-et felejtsük már el, mint hiteles hírforrást...
Tegnap facebook-on felvettem a kapcsolatot volt gimnáziumi osztálytársammal ( kárpátaljai magyar). Most az egész családjával attól rettegnek, hogy mikor viszik el öt az oroszok ellen, az apja arra biztatja, hogy vigye el a család egyetlen autóját és jöjjön át Magyarországra.
A Majdanról is elmondta a véleményét, mivel volt olyan botor, hogy kilátogatott rá. Csak azért nem ment másnap reggel haza, mert símaszkosok ellopták mindenét egy tülekedés során, ezért úgy kellett összekéregetnie a vonatjegy árát. Ekkor döbbent rá, hogy a tüntetök jelentös hányada nem tud se ukránul, se oroszul! 3 napot töltött a kijevi utcákon, amit ott látott az alapján azt mondja, hogy örüljenek azok a barmok akik most az országot "vezetik", hogy a "saját" katonaságuk nem támadt még rájuk...
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
45 161
62 680
113
<i>Ekkor döbbent rá, hogy <i>a tüntetök jelentös hányada nem tud se ukránul, se oroszul!</i> 3 napot töltött a kijevi utcákon, amit ott látott az alapján azt mondja, hogy örüljenek azok a barmok akik most az országot "vezetik", hogy a "saját" katonaságuk nem támadt még rájuk... </i>

Errol van szo...errol írok már2 honapja..., de vannak még mindig akik nem fogják fel. :) Akik most kvázi hatalmon vannak azok sem "ukránok" és nem az ukrán nép érdekeit nézik, képviselik.

Egyébként félnek a katonai puccstol.:) A legfobb ugyész, aki mellesleg soviniszta(dehát majdnem minden funkcioban a nacionalisták képviseloi vannak) már megfenyegette az ukrán katonákat, hogy bortonbe kerulnek, ha ezt megmerik kockáztatni..
 

bagira

Member
2013. február 26.
132
10
18
"A nép tobbségenek akarata a demokratikus választásokon nyilvánul meg....... "

Elvileg, kivéve, ha éppen pár tízezer idegen katona már bentvan az országban, másfél százezer pedig ugrásra készen várakozik a határon.

Ezt finoman erőteljes nyomásgyakorlásnak hívják.

(Abban teljesen egyetértek, hogy Ukrajna megosztottság egyre nő, ennek nyílván nem egy oka van.)

"Ugye ez csak valami vicc, hogy az orosz médiát szidod és erre válaszul az index színtiszta és az utolsó szóig hazug nyugati propagandáját hozod fel ellenpéldaként!"

Nem szidtam, csak jeleztem, hogy állami kontroll alatta van döntően. Először olvasd el, miről ír! Szidni utána is ráérsz. Én, lehetőség szerint, ezért olvasok többféle médiumot.

Üdv:

B.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
14 436
11 624
113
http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?99988-Russian-Photos-%28updated-on-regular-basis%29/page3704

Jól néznek ki a tigrisek! 2008-ban még csak bmp-2 tetején ültek a katonák.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
14 844
10 624
113
Orosz vesedelem? Az hogy nem engedik több millió oroszt bántani büntetlenül? Ma az oroszokat, holnap a karpatai magyarokat kiűzik az országból....Koszovoi albánnak van joga, ukrán orosznak nincs?
De hát eddig nem bántotta őket senki. Vagy lemaradtam valamiről?
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
45 161
62 680
113
gacsat
A majdanon is megoltek5 orosz állampolgárt, errol nem írtak, a Krímen is meghaltak oroszok, errol se írtak.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 124
11 590
113
Boki.....
Tényleg, a halálból nem jó dolog viccet csinálni, de magyarok is halnak meg itt-ott a világban. Most akkor menjünk neki minden országnak? Kegyetlen dolog, az igaz, de a politikába néhány halott mindig "belefér". Indoknak, casus bellinek jó, de ha az érdek úgy kívánja, akkor a kutya sem foglalkozik vele......
Tehát az orosz halottakra hivatkozni színtiszta demagógia.... kivéve, ha a világ egyik legerősebb serege áll a segged mögött....
 

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 726
2 238
113
Miért voltak orosz állampolgárok a Majdanon és hogy haltak meg?? Rendőrök voltak vagy tüntetők??
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
19 180
19 338
113
Szerintem ha megtehetné, minden ország ha kell katonailag védené a saját állampolgárait a világ bármelyik részén, csak ehez igen kevésnek van lehetősége. Magyarország is megtenné, ha lenne 50 db 5. gen gépe, 500 Leo2A6, 100 KA-52-es, emellett világszínvonalú tüzérség és legalább 50,000 gyalogos, a háttérben meg ezt kiszolgálni tudó logisztika és munícióból kvázi végtelen. Csak éppen nincs, és emiatt szar a diplomácia is, mert nincs ami a tárgyalásoknál nyomatékot adjon.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
45 161
62 680
113
Littlejohn
Kizárolag válasz volt gacsatnak, semmi más nincs mogotte !!!
Pocok75
2 uzletember volt(tuntetok kozott),3 rendor.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
45 161
62 680
113
Littlejohn
Oszintén , te mit csináltál volna az oroszok helyében? Hogy "megmentsék" Ukrajnát a Nato-tol.
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 143
4 996
113
Bagira, az Index egy (népátszabóhoz közeli) lakájmédia és nem hiteles lap. Ilyen Blikk-szintű, ki mekkorát villantott, meg hasonló kérdésekben illetékes kb.
Joker, igen, egy külügy szava akkor nyomatékos, ha van mögötte "érvrendszer".
A jelenlegi helyzetben ezért minket a Kárpát medencében senki nem vesz komolyan.
 

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 726
2 238
113
Orosz állampolgár volt a rendőr vagy orosz nemzetiségű? Mert az nem mindegy! És mit csináltak azok az üzletemberek a tüntetők között? Nem kötözködni akarok csak érdekel! :)
 

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 521
572
113
boki: Nem tudom milyen körülmények közt haltak meg azok az emberek,de ha nem orosz állampolgárok voltak, akik ott teleltek, akkor a legnagyobb baromság erre hivatkozni. Ugyanis ukrán állampolgárok, így az indok megkérdőjelezhető,hiszen gyanítom,hogy a 2 üzletember a Majdanon tüntetett, tehát aktívan részt vettek az "államrend" felbomlasztásában, nem jöttek el időben, a 3 rendőr pedig a hivatásából adódóan vállalta, hogy bármikor az életüket adják ukrajnáért és az az ukrán emberekért. Ergo mind az 5 ember vállalta akár a halált is (kivéve ha az utcán sétálva csapták őket agyon), így erre hivatkozni hülyeség. A terjeszkedő, csőcselék viszont valóban veszélyeztethette volna az oroszokat és más kisebbségeket, így szerintem erre ténylegesen meg van a jogalap, főleg úgy,hogy a hatóságok semmit sem garantálnak....
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
45 161
62 680
113
Krími oroszok, akik rendelkeztek orosz állampolgársággal, az uzletemberek? mint a tobbi kíváncsiskodo kulfoldi. ...:)
 

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 521
572
113
Orosz állampolgár volt a rendőr vagy orosz nemzetiségű? Mert az nem mindegy! És mit csináltak azok az üzletemberek a tüntetők között? Nem kötözködni akarok csak érdekel! :)

:DDDDDDDDD Egyre gondoltunk, egy időben... :DDDDD
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
45 161
62 680
113
bagira
Nem erre hivatkoztak. Amúgy egyetértek amit írtál. Csak válaszoltam a kérdésre .
Tobbszor ki volt itt tárgyalva az ok miért lépték ezt a dontést, nem akarom ismételni....
De akit érdekel.....Nem hivatalos info. Voltak olyan hírszerzési források,hogy a jobb szektor tobb száz aktivistát akart kikuldeni lofegyverrel felszerelve az oroszpárti tuntetés leverésére.....