[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
17 037
43 896
113
Akkor még egyszer megkérdezem, hogy mikor indultak el a deszant hajók. Ha ennek utánanézel, akkor a 3 hetes "puffogást" nagyon is reális reakciónak fogod találni....
Bocs, de 1991 óta egy rakat volt szovjet tagköztársaság nato tag lett. Akkor indultak el. Próbálták diplomáciai úton, amit az ukránok nem tartottak be, cserébe puccs Minszkben és a kazahoknál. Na akkor dőlt el, de még akkor is az olimpia ideje alatt volt esélye a békenek. Szomorú, de nem sajnálom az ukrikat. Ráadásul, itthon ezek után tuti veszít a Fidesz-KDNP, és jöhet MZP, meg mehetünk Ukrajnába. Ez van.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
982
7 944
93
Az a baj, hogy Europa es a nyugat 8 évig kényelmesen végignézte az ukrán etnocidumot..

8 évig nem tettek semmit, se az EU, sem az ENSZ, sem a nyugat, senki..

Békefenntartók helyett odaküldtek, mindenféle csiribiri megfigyelőket, kitömték az ukránokat fegyverrel, lőszerrel, kiképzőkkel..

most meg csodálkoznak hogy felébredt a maci a téli álomból, és lever pár fülest..

Komolyan mondom ilyen világméretű cinizmust ritkán látni :(
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
44 328
56 502
113
A kahovkai vízierőműben lecserélték a zászlót


 

Cifu

Well-Known Member
2010. július 12.
3 047
10 116
113
Kíváncsi leszek, mikor kezdik el a szabad GPS jelek lezárását vagy korlátozását az amerikaiak. Lesz itt pár eltévedt taxis...

Már nem az 1990-es években vagyunk, szóval eléggé valószínűtlen, lévén hogy a legtöbb modern telefon és navigáció nem csak a Navstar GPS, de a Galileo, GLONASS és BaiDou műholdjait is használja. Ha pedig az egyik rendszer műholdjai nem megfelelő időadatokat közölnek, akkor figyelmen kívül hagyják őket.
 

eszena

Well-Known Member
2021. április 3.
734
2 656
93
Húúú... tényleg van baj!

Hozzátette: "És aztán látjuk Lengyelországot, Romániát és az összes ilyen országot, ahol az orosz befolyás csak bimbózik."

Aztán kicsúszott a száján: "Szóval arról van szó -- miről is van szó? A magyar emberek öööööööö, sokan közülünk jártunk Ukrajnában, és láttuk, hogy szeretik a demokráciát".


Kérdem én: Mi lesz így a pásztor néppel? Még a végén kiderül ebben az évtizedben, hogy rezeg a léc és meg kell őket demokratizálni akár a demokráciát szerető magyarokkal is. :D
Istenem, Biden meg ez a Nancy... tudom én, hogy bábok ezek és azt kéne mondaniuk amit bábosok mondanak nekik de nem lehetett volna csak egy kicsit ,,valósághűbbeket" taláni? Ezeknél a Mazsola és Tádé is hihetőbben adta elő.
 

Tegin

Well-Known Member
2020. június 2.
389
1 286
93
Szerintem tegnap amikor Zeli belengette, h NATO gépekkel akarja védeni az ukrán légteret, világos volt, h az oroszok ezt nem várhatják meg. Persze még akkor is mondhatta volna a NATO h eszünk ágában sincs.
Ha az utolsó utáni pontot keresitek, amikor még talaán meg lehetett volna állni Ukrajna kapitulációjával, az a Putyin beszéd adásba kerülése előtti pilanat.
Most már világos mi történik, hallgassátok meg újra. Onnan semmilyen formában semmi visszaút nem volt. Azért is írtam akkor, amiket írtam.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
15 558
25 103
113
Ez nem a sajtótájékoztató. Ezután volt, csak Putyin vett részt rajta. De segítek:
Kijev köteles:
 • ismerje el a Krímet és Szevasztopolt orosznak;
 • megtagadják a NATO-hoz való csatlakozást és semleges státuszt nyilvánítanak;
 • lefegyverkezik (Ukrajna demilitarizálása).
Minderre kapott nem egészen 1 napot?
Ezt elküldték hivatalos csatornán is? (a sajtótájékoztató nem az!)
Erre érkezett ezalatt válasz?
Lukasenka az általános támadás közepette követeli, hogy teljesítsék a követeléseket, vagy különben....
Látod, már, hogy mi ezzel a probléma?
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
1 724
3 283
113
A maci-fagyi visszanyal!!!

Igy jár az a(z USA) játékos, akinek csak a korlátlan világuralom az elég, és olyan mohó, hogy a mérleg másik serpenyőjébe már semmit nem akar --és lassan nem is tud-- tenni, pl: jólét, biztonság, megbízhatóság,...

Már az "Amerikai álom" látszata sem érdekli...


.
.
.
Ezt a kedves-naiv macizast szerintem egyelöre csökkenteni kene.... Az orszagunk a NATO tagja lett, sajat akaratabol, szinte kivetel nelkul mindenki megszavazta, igy ebbe a csapatba tartozunk, ez a mez van rajtunk. Jo lenne a sajat csapatunknak es az önmagunk erdekeinek "szurkolni", mert a "maci" es Putyin nem az EU es nem Magyarorszag erdekeben kezdte el a musorat.
Az USA-t es a NATO-t mindenki szerette, amikor a barcsi bombazas, meg a jugoszlav balhe körul idejöttek, orjaratoztak, es elzavartak a jugo vadaszgepeket. Ott senki se volt USA ellenes, söt...!
Most megint ez van, a mi csapatunk a NATO es az EU. Nem tökeletesek, muködhetne a vilag jobban, de elhettunk volna sokkal-sokkal rosszabbul is.
.
Persze kiabalhatsz ebben a mezben innen, hogy te a masik csapatnak gyözelmenek szurkolsz, de akkor kb igy jarsz:
.

(csak felig poen valojaban, de azert erre jöhetnek a vicces szmajlik nyilvan)
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
1 691
9 051
113

No scope for diplomacy with Russia ‘at this stage’​

Al Jazeera’s Diplomatic Editor James Bays, reporting from Vienna, says Western leaders see no scope for “talking to the Russians at this stage”.


“The only diplomacy going on is diplomatic meetings aimed at formulating a response to what Putin has done – that is what the centre of attention is going to be in the coming hours,” he said.


Separatist leader says evacuation of residents to Russia suspended: Report​

Denis Pushilin, the Moscow-backed leader of the so-called Donetsk People’s Republic (DPR) in eastern Ukraine, says the evacuation of the territory’s residents to Russia has been suspended, according to a report by the Interfax news agency.

Russia moved to recognise the DPR and another breakaway territory, the Luhansk People’s Republic (LPR), as independent prior to launching its invasion into Ukraine.
 

Brácsa

Active Member
2020. szeptember 10.
56
172
33

Hadmozdulatok, politikai nyilatkozatok stb egy élő térképen.

ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszéke tette ki ezt az élő mappot a támadásokról, mindegyikhez tartozik egy kép ami bizonyítja. Ha nem frissül az azért lehet, mert túl sokan nézik, frissítsetek rá gyakran!
 

Hummen23

Well-Known Member
2019. március 5.
1 984
4 800
113
Ettől a "pray for..." jóemberkedéstől hányingerem van.
Majd mi és a lengyelek befogadjuk, segítjük a menekülteket. De az eu-s szankciók maradnak, kígyót-békát kiabálnak ránk, effektív segítséget senkinek sem adnak.
A svédek már jelezték, köszönik, de nem kérnek belőlük, nem elég pigmentáltak nekik.
Bocsánat a kirohanásért.
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
597
4 576
93
Nagyon ünneprontó leszek.

Ma hajnalban kitört a háború Európa két legnagyobb országa között, ráadásul az egyik a világ egyik vezető atomhatalma.
Mi a f@szt örömködik ezen bárki is?
Ez nem egy focimeccs b@sszátok meg, hanem egy háború és még nemhogy a vége közelében nem vagyunk, csak most kezdődött.
Putyin ráadásul világháborúval fenyeget, ha bárki kívülről bele mer avatkozni – ennél persze szebben fogalmazott és csak annyit jelzett, hogy olyan választ ad, amilyet még a világ nem látott. Érthető ugye?
Új időszámítás kezdődött ez tény, de nem látni, hogy ez végül mit is fog pontosan jelenteni és senki sem ígérte meg, hogy jobb lesz ezután. Sőt…

Voltak/vannak vélemények egyéb fórumokon is, hogy előre le lett zsírozva a nagyok között néhány dolog.
Oké, lehet, hogy így van.
És tessenek már elmondani nekem, hányszor járt jól Európa a történelemben, amikor a nagyok egymás között „lezsírozták” a bulit Európa feje felett?

Mi van, ha ez az egész Európa teljes seggre ültetésére megy ki?
Ugyanis nagyon úgy fest a dolog.
Persze ma még csak Ukrajnában dörögnek a fegyverek és csak a gáz, az olaj és az élelmiszer árak fognak elszabadulni... egyelőre.

De ugyanígy nincs igazuk azoknak sem, akik most tíz ujjal mutogatnak kizárólag Putyinra.
Ezt a játékot az USA szította, ők buktatták meg a törvényes ukrán kormányt 2014-ben forradalomnak hazudva a vegytiszta puccsot és ők juttattak neonácikat a hatalom közelébe, sőt, ők támogatják őket mind a mai napig.
Akkor most lehet Amerikának is tapsolni.

Oroszország vezető katonai és atomhatalom, területénél és hatalmas tartalékainál fogva képes az önellátásra jó sokáig, ellenben Európa sem önellátásra nem képes, se nem vezető katonai hatalom.
Aki itt a legrövidebbet húzhatja végül, az pont Európa, nem pedig az oroszok és nem az USA.

Akkor most lehet bulizni, úgy is a mi kontónkra megy az egész.