[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
6 366
21 767
113
Putyin hadműveletet indít Ukrajna denazifikálására és ennek gazdasági következményei
"Az Izvesztia által megkérdezett szakértők úgy vélik, hogy az orosz hadsereg öt napon belül befejezheti a műveletet. "Ez az alapvonal. Ez az, ameddig a nagyobb városokon kívüli fő tevékenységeknek meg kell tartaniuk. Abból ítélve, ami most történik, ukrajna keleti, középső, déli területei felszabadulhatnak" – mondta Dmitrij Abzalov, a Stratégiai Kommunikációs Központ elnöke."
Úgy tűnik nekem el akarják csatolni Novorossziát Ukrajnától a maradékból meg csinálnak valami bábállamot.
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 384
8 918
113
Dehogy tartja annak. Oroszország kérdőjelezi meg Ukrajna határait, mérgezte meg a miniszterelnökét, visel ellene nyílt háborút, fegyverezte fel az állam ellen az ország lakóinak egy részét, uszít ellene, hazudik reggel-délben-este. Ukrajna ebből egyet sem követett el visszafelé.

Elképesztő ez a valóságtagadás ami itt megy. Mondjuk a magyarok mindig is sík hülyék voltak (nem személyes sértés) a külpolitikához, soha semmit nem értettek belőle, ezért is bukták el az összes hasonló szituációt mindig és vesztették el az országuk nagy részét. Most is teljesen lukra megy ez a topik is és a magyar vezetés is óriásit bukott ezzel az orosz orientációval.

Szerintem ezt a "magyarozást" itt érdemes lenne befejezni. Amennyire akár minimális mértékben is tisztában lennél a történelemmel, akkor tudhatnád, hogy nem a "síkhülyeségünk a külpolitikához" volt az oka a történteknek. Ezzel még nem magyarként is tisztában lehetnél, ha már ide írogatsz ...

Amúgy egyébként mit kellene tennünk a jelenlegi adottságainkkal külpolitika terén mondjuk az elmúlt 10 évben? Például habzó szájjal fikázni az oroszt e tekintetben mindenki előtt járva, gázt lemondani, Paks -ról kirúgni, katonai támadást végrehajtani ellenük? Vagy mit? Meg mitől lenne a jelenlegi politikai vezetésünknek orosz orientációja? A jelenlegi háborúval kapcsolatos nyilatkozatokból ezt szűrted le? Avagy az orosz gáznak itt milyen alternatíváját tudtad volna felmutatni az elmúlt 10 évben vagy akár az elkövetkezendő pár évben? Mindezt úgy, hogy mi kapálóztunk a környéken a leginkább a diverzifikáció felé Türk Tanácsostul, Déli-Áramlatostul meg KRK -i LNG terminálostul stb. stb. Avagy nem lehet, hogy a közelmúltbeli politikánk az oroszokkal inkább a pragmatikus reálpolitikán alapult - minél kevesebb ideológiai dolgot belekeverve (mind pro- mint kontra)?

Namost az első bekezdéshez. Hasonló stílusban lehetne olyanokat is írni, hogy az oroszok környezetében erőszakos puccs általi hatalomátvételek pl. Grúzia, Ukrajna, Fehéroroszország (legutóbbi esetben csak kísérlet) stb. Apropó, Te pl. az erőszakos puccs általi hatalomátvételt a demokratikus intézményrendszer részeként tartod számon? Csak azért, mert nagyon sokszor írod, hogy az ukrán nép ezt akarta meg azt. Szerintem meg pl. ami 2014 után bekövetkezett azt nem akarták. Amit most elszenvednek azt meg pláne nem ... Ahogy írtam - ez meg az én véleményem.

Úgy egyébként az említett három puccs közül az első kettőnél (a 3. lényegében nem sikerült) vége egy fegyveres konfrontáció lett Oroszországgal. Úgyhogy igen, érezhette fenyegetve magát Oroszország ... Most az ukrán meg NATO fenyegető hangvételű nyilatkozatokról és egyebekről nem is beszélve. No meg a szankciók sem számítanak túlzottan baráti gesztusnak. A hatékonyságát hagyjuk is, de pl. nem lett volna értelme leülni az orosszal tárgyalni az elmúlt bő 7 évben mondjuk? Mondjuk egy erős nemzetközi nyomással karöltve biztonsági garanciák az oroszoknak meg mondjuk némi autonómia a kérdéses ukrán területeknek cserében Ukrajna területi integrációjáért? Nem, bakker inkább legyen egy bő 7 évig húzódó fegyveres konfliktus aztán meg ez a háború. Gratulálok ... Meg mindenkinek aki összehozta ...

Egyébként még hasonló stílusú "egybites féligazság" lehetne például az is, ha olyat írna valaki, hogy vajon melyik áll közelebb a valósághoz az alábbi két opció közül?

 • az oroszok lőtték az elmúlt 7 évben az országukban élő ukrán kisebbség területeit,
 • az ukránok lőtték az elmúlt 7 évben az országukban élő orosz kisebbség területeit.

Ugye milyen "egybites féligazság" ez is? A helyzet ennél sajnos minden szempontból sokkal bonyolultabb és még csak nem is oldja fel az, ha elkezdenénk teljes erőbedobással gyűlölni Oroszországot. Avagy pl. katonákat küldeni a keleti frontra, ahogy egyes politikusok helyénvalóként gondolnák ...
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
20 245
69 139
113
A kijev melletti reptéren az orosz ejtőernyősök kitartottak,a szàrazföldi erők megmentették őket.Habár a ruszkik nem szàmítottak ilyen gyors reakció időre,egy egész dandàrt lefoglalt egy szàzad VDVs egy napig .A 4. gyorsreagàlàsú,(NATO àltal kiképzett) dandàr súlyos veszteségeket szenvedett.A VDV szàzad ,a veszteségek ellenére harcképes maradt.
Én úgy gondolom az ukránok tegnap visszavették. Ma odaért az orosz főerő és szépen kiverte őket, a desszant meg visszatért az erfőből vagy ah9va felszívódott Az orosz mesekönyvet is kritikával kell kezelni, nemcsak az ukránt.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
9 106
15 872
113
Mi értelme lenne (lett volna) Ukrajnát felvenni Nato tagnak? Miért akarná ezt az USA?
Ha támaszpontot szeretne ott, annak lehet helyet bérelni tagság nélkül is.
Egy ilyen helyen a tagság rengeteg hátránnyal és problémával járna a nyugatnak, de előnye semmi nem lenne.
A NATO-nak pont az volt az ideális állapot, amikor a szaki-területeken álltak a ruszkik, nyakig a "mocsárban", sem előre sem vissza nem tudtak menni, égették a pénzt minden nap, és megvolt az ütközőzóna. A nyugatnak ez egészen biztosan nem volt érdeke felborítani.
A tagság emlegetése inkább gesztus volt, mint realitás. Ezt az oroszok is jól tudták.
Ezt a donyeck balhét is azért csinálták hogy a területi vita miatt ne is vegyék fel az Ukránokat a NATO-ba.
 

Tegin

Well-Known Member
2020. június 2.
390
1 293
93

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
9 106
15 872
113
 • Tetszik
Reactions: Szittya

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
2 595
13 759
113
https://life.karpat.in.ua/?p=91396&lang=hu
"Zelenszkij felszólította az európai állampolgárokat, utazzanak Ukrajnába, és harcoljanak az oroszok ellen
Volodimir Zelenszkij elnök pénteken arra szólította az európai országok állampolgárait, hogy utazzanak Ukrajnába, és segítsenek visszaverni az orosz támadást – adta hírül az rbc.ua hírportál az elnök sajtótájékoztatójára.
A tudósítás szerint az államfő azt mondta: „ha önöknek Európában vannak harci tapasztalataik, és nem akarják tétlenül nézni a politikusaik határozatlanságát, utazzanak az országunkba, és velünk együtt védjék Európát, mert erre most nagy szükség van.”
Mint Zelenszkij az európaiakat emlékeztette: „önöket már zsarolták a gázzal. Önöket már alázták. Önöket meg akarják osztani, ahogy ma ezt Ukrajnával teszik. Védjék magukat. Ahogy mi védjük magunkat.” "
De először tanuljunk meg ukránul, mert ugye a nyelvtörvényt nem vehetjük semmibe. Mit szív?
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
25 420
61 875
113

Orosz bombázók repülnek Harkovba: mindenkinek azt mondták, menjen fedezékbe..​


2022. FEBRUÁR 25., PÉNTEK, 18:43

A városi hatóságok figyelmeztették Harkov lakóit, hogy orosz bombázók repülnek be a városba, ezért mindenki azonnal bújjon óvóhelyre és bombaóvóhelyre.

Forrás : Harkiv Városi Tanács Polgári Biztonsági Osztálya

 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 143
10 082
113
Aztán ez vagy igaz vagy nem sajnos ezt nehéz kideríteni,az biztos, hogy az a 18 IL-76 nem véletlenül döntött úgy, hogy még sem száll le a repülőtérre
Valószínűleg a leszállópályákat a 4. gyorsreagálású dandár tüzérsége gallyra vágta, hiszen most sem a gépek hozták az erősítést, hanem egyrészt lábon jöttek a páncélosok másrészt állítólag ernyőzve jöttek a VDV erők. De persze, hogy mi a valóság majd a győztes megmondja a végén... :D