[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
6 923
24 485
113
Az nem jelent semmit, attól még lehetnek elbújt/megbújt katonák, ellenállók, stb...

Hogy őszinte legyek én ukránnak azt se hiszem el amit kérdez a lezárt boszporuszos meg kijev szelleme sztorik után.

Simán belefér, hogy egy zsákmányolt haditechnikát többször felhasználnak propaganda felvételre, ezért üres mindig. Meg eléggé gyanús, hogy harcoló csapatokat kvázi élőben közvetítenek HD minőségben, miközben a valódi lakossági felvételeken látszik a mobiltelefon kamerájának maszatos képe.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
15 238
11 342
113
Nem én írtam le, de érdemes elolvasni. Szerintem teljesen jó helyzetértékelés!

"Úgy látom elég nagy a káosz a fejekben és mindenki érzelmi oldalról közelíti meg a dolgot. Ezért próbáljuk meg most tisztába tenni a dolgokat egy picit.
Először is a háború nem jó, senkinek, mármint a francokat nem, egy jól behatárolható csoportnak jó, mindenki más szo@pni fog.

Az ukrán-orosz konfliktus nem idén kezdődött. A gyökerei egészen 1991-ig nyúlnak vissza, amikor a Szovjetunió és a Varsói Szerződés széthullásával a kétpólusú világ egyensúlya felbomlott. Nyilván értelmes ember nem sírja vissza a Szovjetuniót, sem a kommunizmust. Az viszont tény, hogy a NATO és Oroszország kötöttek egy írásbeli megállapodást, hogy a NATO nem terjeszkedik keletre az oroszok rovására. Az ezt bizonyító dokumentumokat a Der Spiegel a múlt héten a nagyközönség elé tárta, valahogy nem került bele a fősodratú hírekbe...

Ugorjunk egy pár év(tized)et előre az időben: 2014 februárjában feltehetően a CIA segítségével megpuccsolták az akkori oroszbarát ukrán kormányt, helyére egy USA barát kormány került. Röviddel ezután Ukrajna bejelentette óhaját az EU-hoz és a NATO-hoz való csatlakozására. erről az USA azonnal támogatásáról biztosította, az Eu pedig bizonyos feltételekhez kötötte.

Itt most álljunk meg egy pillanatra és nézzünk a térképre:
Ha Ukrajna csatlakozik a NATO-hoz, ez a következőket jelenti:
- Ororszország elveszti a Fekete-tenger feletti uralmát, mert akié a Krim azé a Fekete-tenger. Egyúttal elveszti a szabad átjárást a Földközi-tengerre a Boszporuszon keresztül. Ezenfelül, Moszkva légicsapás közelbe kerül a NATO erőkkel szemben, arról nem is beszélve, hogy az ukrán ásványkincs nagy részét az oroszok felügyelik. Ez megszűnne és az amcsik kezébe menne át, ahoyg ez történt Irakban, Szíriában stb, stb.

Na ezután foglalta el a Putyin a Krímet, és robbantotta ki feltehetően a GRU (a KGB utódja) segítségével a donbaszi és luhanszki szeparatista felkelést. Aminek a végjátékát az oroszok ma indították el. Ez történik most.
Tehát ez a háború nem azzal kezdődött, hogy a gonosz Putyin a reggeli kula+kávé+cigi kombó után gondolt egyet és bevonult Ukrajnába. A jelenlegi helyzet az USA agresszív, erőszakos terjeszkedés politikájának gyümölcse, amit az elmúlt hozzávetőleges 30 évben jól megfigyelhettünk, nyomonkövethettünk. Az ukrán háború nem akció, hanem reakció, az USA és a NATO sorozatos szerződésszegésére, és a geopolitikai status quo felrúgására.

Légyszi ne kezdjünk már bele az ilyen talmi mantrákba, hogy de Ukrajna az egy szuverén ország, joga van eldönteni, hova akar csatlakozni. Te is és Én is pontosan tudjuk, hogy ez egy szépen hangzó maszlag, és a világ az nem így működik. Így kellene de soha nem így működött és belátható időn belül nem is fog így működni.
Nincsenek független, szuverén országok, érdekszférák vannak és ha rossz érdekszférába tartozol, akkor bizony beszoptad.

Mint említettem, ez nem jól van így és nem így kéne lennie, de így van.
Putyin le fogja dózerolni Ukrajnát, és ez ellen nem csak, hogy senki nem tehet semmit, de nem is akar és mindezt a saját ostobaságuknak és az USA-nak köszönhetik az ukránok. Kirakhatod az ukrán zászlót a profilképedre, meg hashtagelhetsz iprayforukraine-t ez csak annyit jelent, hogy nem vagy tisztában vagy nem érdekel az összes vonatkozása a történetnek. Jóemberkedéstől viszont továbbra sem leszel jó ember.
Adalékok:
Az ENSZ-nek 8 éve volt arra, hogy békefentartókat küldjön a régióba és segítsen a konfliktus megoldásában, de ez egyetlen egyszer sem merült fel, vajon miért? Felthetőleg mert eleinte azt várták, hogy az ukrán hadsereg majd pár hónap alatt leveri a szakadárokat és visszaáll minden a maidani útra. Hát nem sikerült nekik. Aztán meg ugye ott volt a vita és az amerikai nyomás, hogy az EU ne támogassa az északi-áramlatot, amit most így háború kitörésével kénytelenek voltak a németek felfüggeszteni. Amivel kit lőttek tö@kön? Saját magukat. Tehát ki jár jól ezzel a háborúval? Az USA. És persze az oroszok is, mert a gáz ára egyből megugrott.

Ukrajnában a nacionalista kormány minden elképzelhető módon vegzálta és vegzálja a kisebbségeket: kezdve a kárpátaljai magyaroktól a románokon át az oroszokig: megtiltja nekik ananyelvük használatát és az azon való tanítást, tanulást, rendszeresek a verőosztagok vegzálásai. De ahogy a délvidéki magyarok esetében, ezekben az esetekben sem érdekli, érdekelte sem az ENSZ-t , sem az EU-t, sem az Amnesty féléket, mert cserébe az ukrán katonai bázisok használatáért szemethunytak ezen atrocitások felett, ahogy a kárpátaljai kényszersorozások felett is.

Számunkra e háborúnak két nagy kockázata van: A pö@csfej amcsiknak sikerül belerángatnia a NATO-t és ezáltal minket is, ami az ország megsemmisüléséhez vezet, illetve Ukrajna elfoglalása után, Putyin visszaadja Kárpátalját Magyarországnak. Ez esetben olyan belső feszültséget teremt a NATO-ban és az EU-ban is, ami végleg megingatja az amúgy sem rózsás helyzetünket az EU-ban és kizárnak minket mind az EU-ból , mind a NATO-ból és végleg megindul az EU és a NATO erodálása.

Szóval mielőtt teleposztoljátok ukrajnát siratva a Faccét, meg a twittert, ezen gondolkozzatok el egy picit." Itt kezdődött minden:Élve égetős, aki kiugrott lelőtt emb@erekkel,ezt tették ukránok, a mai napig 14000 civil emberáldozattal !

Roland Belfi"
2014 februárjában feltehetően a CIA segítségével megpuccsolták az akkori oroszbarát ukrán kormányt,
Ja előtte meg "valaki" megmérgezte a túlságosan nyugatbarát ukrán miniszterelenököt.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
6 366
21 765
113

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
6 923
24 485
113
Genfi egyezmény betartását. Másik oldalon az oroszok a hadifogoly ukrán katonákat megetetik, megitatják, a sebesülteekt ellátják, nem verik, nem kínozzák. Csak ez a különbség.

Klasszikust idézve: Nem Genfben vagyunk.
Szép dolog, de csak egy darab papír amit a háború lezárása után a győztes fél lobogtathat, hogy a másik nem tartotta be.
 

snakeye

Active Member
2010. április 27.
134
173
43
2014-ben még igen, azóta minden orosz tv, web letiltva, blokkolva, csak az ukrán agymosó propagandát hallgatták az emberek 8

Genfi egyezmény betartását. Másik oldalon az oroszok a hadifogoly ukrán katonákat megetetik, megitatják, a sebesülteekt ellátják, nem verik, nem kínozzák. Csak ez a különbség.
Ott voltál? láttad? Az oroszok meg arról híresek, hogy betartják az egyezményeket és tutujgatják az elfogott ellenséget. Pedig jó lenne, ha mindenki betartaná, de az egy álom világ! Mindkét oldalon vannak és lesznek is túlkapások és kivételek. Nem kell elfogultnak lenni egyik oldal felé sem!
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
2 595
13 755
113
Nem tudom hol tetszett lenni 2014-ben, de a meginduló harci cselekmények többé-kevésbé objektív megtárgyalása itt abban az időszakban megtörtént.
Rengeteg anyag is volt fent, amit nyilván azóta töröltek ukrán-amerikai nyomásra, ahol donyecki civilek, öregek és gyerekek áldozati képek, videókat láthatott itt mindenki. De sehol máshol. A magyar média akkor is csak az ukránok verzióját vette át, teljesen tele hazugságokkal, így az átlag hírfogyasztó csak arról olvashatott, hogy a szegény, fegyvertelen ukránokat orosz civilek gyilkolják. Vagyis az orosz nagykövetség előtt tiltakozó fiatalok talán előbb visszatekintenének, netalán kérdeznének, mi is történt anno. Napi szinten voltak egyébként gyilkosságok a két megyében, és emiatt a cérna most szakadt el, mert ahogy a Blöffben is mondta a Török: minden akciót reakció követ. És a dzsipó - itt orosz - reakció kva félelmetes akció.
De azért vannak még felvételek az ominózus odesszai irtásról:
Ennek a csürhének legalizálása az ukrán politikai vezetést, Porosenkótól Zöldikéig teljes felelősség terheli a radás bűntársakkal egyetemben, hogy kvázi velük is terrorizálták az akkori Ukrajna nem mélyukrán állampolgárait. Soha sehol egyetlenegy felszólalást sem hallottunk nemzetközi jogvédőktől arról, hogy "kedves ukrán vezetés viselkedjetek már normálisabban", csak azokat az eseteket publikálják amelyek, itt is, bizonyos köröknek érdekeit szolgálják, mondjuk konkrétabban, az amerikai deep state. Senki sem hibátlan és egyik oldal sem bűntelen, de aki fegyvert emel az számoljon annak következményeivel.
A Szovjetunió szétesése nagyon hányaveti módon volt kezelve Európa részéról a utódállamok kérdáse és bizony itt a feketeleves, mert nem fognak tudni mit kezdeni vele. Holott a nyugaton általános és jól működó autonómia rengeteg konfliktusnak kihúzta volna a méregfogát.
Annyival kiegészíteném, h a nyugaton általános és jól működő autonómiát is többnyire fegyverrel kényszerítették ki. Legalábbis az észak-írek, a baszkok és a dél-tiroliak biztosan.
 

Shadow

Well-Known Member
2018. október 29.
1 128
3 664
113
Újra itthon...... Semmi "különös"... félelem van és nyugalom... Hosszú sor a határnál..... Megyek aludni haza..... Még annyi, hogy kérdeztük, félnek-e az oroszoktól.... válasz: legyintés....
Nekünk azt mondták ami tudunk Tiszabecsre vigyünk mer ott van most gond. Sokan ott állnak a határátkelőn és nem mernek beülni a buszokba mert félnek hova viszik őket. Vizet sem nagyon hajlandóak elfogadni csak ha az ember leteszi a földre. Ott éjszakázik sok nő gyerekekkel, terhesen nem mernek felszállni az értük küldött járművekre. Nem tudom mi ennek az oka de nagyon kellenének tolmácsok. Főleg ruha kell mivel sokan gyakorlatilag üres kézzel jöttek át, az összes ruhájuk az ami rajtuk van, minimális kézpénzzel. Meg helyben fogyasztható ételek… remélem valahogy sikerül őket meggyőzni, hogy menjenek tovább, sok helyen készülnek rájuk, tornatermek vannak megnyitva stb.
 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 231
2 381
113
Hogy őszinte legyek én ukránnak azt se hiszem el amit kérdez a lezárt boszporuszos meg kijev szelleme sztorik után.

Simán belefér, hogy egy zsákmányolt haditechnikát többször felhasználnak propaganda felvételre, ezért üres mindig. Meg eléggé gyanús, hogy harcoló csapatokat kvázi élőben közvetítenek HD minőségben, miközben a valódi lakossági felvételeken látszik a mobiltelefon kamerájának maszatos képe.
Jaj hagyjad már... Tudjuk, hogy amit az ukránok mondanak az kamu, amit meg az oroszok, az a színtiszta igazság. Az oroszoknak nincs vesztségük: 0 elvesztett páncélos, 0 meghalt/megsebesült/fogságba esett katona. Igen tudom. :)
Én úgy látom, hogy inkább az oroszok hazudoznak jobban, nem az ukránok.