[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

T

Törölt tag 523

Guest
te tényleg nem érted mi folyik itt....

Amúgy Zelenszkij kezdett atommal fenyegetni arról tudsz?

Tudsz róla ahogy már leírtuk, hogy atombombázók köröznek Románia és Lengyel o felett?

Akkor ki fenyeget atommal most?
Zelenszkijnek mennyi atomja is van? Segitek mert nem biztos hogy tudod: 0

És pontosan ugyanennyi lett volna neki 10 év múlva is.
 
H

Hummen23

Guest
Korábban az volt a narratíva hogy a ravasz Putyin most jól megleckéztet mindenkit.

Most meg már ott tartunk, hogy szegény Putyint csőbe húzta a gonosz nyugat.
Szerintem itt sokan alábecsülik az ő, és a bizalmi köre szellemi teljesítményét, valamint oroszország erejét.
Szintén a világ nagyobbik része hatalmas kettős mércét alkalmaz a világhatalmak háborús cselekedeteivel szemben.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 282
5 131
113
Zelenszkijnek mennyi atomja is van? Segitek mert nem biztos hogy tudod: 0

És pontosan ugyanennyi lett volna neki 10 év múlva is.
Nem olvasol?
Neked is ajánlok 200 oldalt vissza....
Atomot kért hogy megvédje magát...
és állítólag piszkos bombát is reszeltek csernobilban, de ezt nem tudom megerősíteni.
 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
930
1 021
93

Munkács polgármestere felszólította a menekülteket: viselkedjenek „emberi módon” Kárpátalján​

Andrij Baloga, Munkács polgármestere felszólította a Kárpátaljára érkezett menekülteket, hogy viselkedjenek „emberi módon”, különben gyorsan le lesz állítva a „pökhendieskedésük” – adta hírül vasárnap a mukachevo.net hírportál.
A kiadvány idézte a Kárpátalja második legnagyobb városának számító Munkács vezetőjét, aki közölte, hogy befutottak az első panaszok a lakóhelyüket kényszerből elhagyókra. „Tisztelt menekültek, különösképp a férfiak! Ukrajna Oroszország ellen harcol, mindnyájan minden szükségeset megteszünk az ellenség legyőzése érdekében. Önök ideiglenes vendégek vendégszerető megyénkben, ahol sajátjaikként fogadták önöket. Viselkedjenek emberi módon, a helyzetnek megfelelően! Ellenkező esetben gyorsan vége lesz a pökhendieskedésüknek!” – szólította fel a Kárpátaljára érkezett menekülteket Andrij Baloga.

 

Catles

Well-Known Member
2021. február 5.
360
1 231
93
Baszki ha hallgattál volna bölcs maradtál volna ! Nézz utána ki volt "Hóbagoly" na mivel bukta az akuntját reggelt újra és lett Neutron...........! Sok évet kell végig tolnod itt aktívan posztolva , hogy a közelébe érj a réginek is !
Akkor bocsi @neutronbagoly. Viszont nem áll szándékomban utolérni a régit sem, nekem már ez is sok.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
15 239
11 343
113
F*ck the EU Nuland? :)
BwDvHy7IMAAyXA-.jpg
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
9 513
21 968
113
Ez az atomos sztori meg olyan hogy nincs győztes csak vesztes, gondolom ezt azért még putyin is tudja, vagy kb annyi esze van mint a bajszosnak a 2. VH végén a nemzethalállal. Én hiszem hogy ennél ő értelmesebb, vagy legalább valamelyik tábornoka.

Az ő és az egyenruhások arckifejezése a beszédében nem jósolt sok jót. Aztán hogy az utóbbiak húznak-e egy puccsot a parancs végrehajtása helyett az utolsó pillanatban, arra nem tenném fel a világot. Meg kéne érteni, hogy nem minden nem komolyan gondolt "propi", amit nyomnak az oroszok. Az ő fejükben a NATO ellenség, mint a német lovagrendtől Dolfiig a többi Nyugatról jövő ellenség volt, a közeledése Moszkvához egzisztenciális fenyegetés. Ezért most távolabb akarják tolni Moszkvától. A naiv vagy álnaiv nyugati világ meg nem érti vagy nem akarja érteni, hogy ez több egy ember "őrületénél". A mártíromságkultusz az meg benne van az orosz kultúrában (is). Ukrajna, legalábbis a keleti fele meg történelmi orosz föld számukra. Kb. úgy tekintenek az ukránokra, mint mi azokra az erdélyi magyarokra tekintenénk, akik román zászlóba csavarják magukat és közölnék, hogy ők román emberek, mindig is azok voltak.
 

brezso

Active Member
2022. február 27.
37
166
33
Három kérdésem lenne, hátha valaki ki tud okosítani:

-Az oroszok egyik céljukként a nácitalanítást jelölték meg. Ezt hogyan lehetne békeidőben végrehajtani, mármint a társadalom "megtisztítását" az általuk nem kívánatos szélsősgéektől. Nem egy "elhúzódó" háború alkalmas erre leginkább?
Ha ezt nem teszik meg, mármint az általuk kívánt "tisztítást", véleményem szerint képtelenség bármit kezdeni ukrajnával, akár nekik, akár bárki másnak, akár maguknak az ukránoknak.

-A 128-as dandár még mindig kárpátalján van?

-Amennyiben a helyzet változatlan lesz, vagy rosszabb, de mondjuk nem lesz atomcsapás, akkor mi a szarral fog fűteni európa harmada ez év végén?

Köszönöm
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 254
5 418
113
oroszország erejét.
Szintén a világ nagyobbik része hatalmas kettős mércét alkalmaz a világhatalmak háborús cselekedeteivel szemben.
Ha Amerika belenavigálta magát az afganisztáni kudarcba, akkor nem látom hogy a kreml miért ne tudna hibázni.

Másrészt a diktátorok hajlamosak elhinni a magukról kialakított képet a nyilvánosságban. Elvileg Putyin alapvetően az oroszi állami médiából tájékozódik. Simán ő is beleeshetett ebbe a csapdába.
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 632
113
te tényleg nem érted mi folyik itt....

Amúgy Zelenszkij kezdett atommal fenyegetni arról tudsz?

Tudsz róla ahogy már leírtuk, hogy atombombázók köröznek Románia és Lengyel o felett?

Akkor ki fenyeget atommal most?
Én ott látom a problémát, hogy a határok meg voltak szabva, mindenki tudta és most mindenki átlépte.
Nem fog Putyin egyik pillanatról a másikra lemondani és eltűnni Szibéria valamelyik csodálatos nyaralójában.

És csak újabb és újabb szankciók, eladások, gazdasági tönkretétel, erre Putyin nem számított, ebben biztos vagyok.
Lehet csavarni a dolgokat, de nagyon veszélyes napokat él a világ és az elvakult, hatalomba emelt nyugati proletariátus képtelen megállni, mert nem politikus alkat, egyszerű vak gyűlölet vezeti, életveszélyes.

Meddig tart a háború?
Mit találnak ki holnap?
Mert lassan nem marad már olyan, amit még be tudnak dobni az oroszok ellen, lezárják a határokat is, vagy mi?
Kilövik az orosz kamion sofőröket? Vagy hova lehet ezt még fokozni?
Felrobbantják a NS1 vezetéket?, már nem tudom.
Abban is kételkedek, hogy egy ilyen, autoritter politikus egoja, ezt a sértést lenyeli, hogy az orosz hajóknak meg kell felelnie a törököknek.

Putyin sok mindent csinál, de az elején megmondta, senki ne merjen beleavatozni, mert előre meghozták a döntéseket a megtorlásról.
Erre idegen légió, meg fegyverek ezerszámra?

Megörültek. Kockáztatnak egy érdekszférázó háborúban, amit ráadásul valami testvérnép vív akik összevesztek.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
26 405
47 572
113
Ez már nem ukrajnáról szól, amióta putyin belengedte az atomcsapást meg a Finneket és Svédeket is megfenyegette, olyan mintha rossz csatornát nézne itt néhány ember. A támadás elején mindenki visszafogta magát de mivel a ruszkik nem tudtak gyors sikert elérni ezért elkezdtek izmozni a nyugatiakkal amire mindenki rájött hogy ez így nem mehet tovább. A ruszkikat helyre kell tenni kerül amibe kerül. És helyre is lesznek rakva.
Jah, atommal wazze. Na akkor aztan nem lesz gaz.
 
 • Tetszik
Reactions: theo