[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

notaricon

Well-Known Member
2016. január 7.
3 384
9 937
113
Mondd ki bátran, hogy szeretnéd ha mind megdöglene, amikor az agitpropot nyomod, nem vagy ilyen szégyenlős.
Mindenki aki valamiféle önös indíttatásból ukrajnába megy, hogy ott harcoljon vagy fegyvereket szállít, az nem a béke előremozdításán dolgozik.
Minden perc amivel tovább húzzák az ukrán civileken csattan. Teljesen mindegy, hogy a kretén külföldi zsoldos hányas szállítmánnyal jön haza.
Putyin megmondta, hogy akkor lesz vége amikor ő azt mondja, hogy vége.
A nyugat végtelenül kretén politikai-gazdasági őrjöngése, sőt ámokfutása nem segít az ukránokon. Azt a sok ártatlan ukrán civilt a nyugati politikusok belpolitikai céljaik érdekében mind feláldozták.
0 azaz nulla konstruktivitást látok arra a nyugat részéről, hogy ez befejeződjön. Senki nem próbálja az oroszokat hűteni, annál inkább hergelik őket.
Hánynom kell.
 

ZeiG

Well-Known Member
2017. április 4.
545
2 640
93
Most már én is fel fogom fújkálni, aztán verjétek a seggeteket a földhöz.:mad:
MAGYARORSZÁGON MAGYAR ÁLLAMPOLGÁR JOGAIRÓL VAN SZÓ!
Amivel szemben egy (mint kiderült) erőszakos ukrán érzelmi világa áll.

Ne csicskuljatok már be mert ez már hányinger.

Azzal se lenne semmi bajom, ha katonakorú ukrán férfiként itt ellenne amíg elül a helyzet. Akkor sem, ha otthon amúgy akár széljobbos politikai-katonai szervezet tagja. Csak legyen nyugton. De ez merőben más.
Vannak emberek, akiknek komoly indulatkezelési problémáik vannak, és ha hergelik őket, elmegy az eszük. "Maunika, hát idegállapotba gyütteeem..!"
Vannak jelképek, amik még az átlagemberből is dühöt váltanak ki, és kiválóan alkalmasakak az ilyen indulatos arcok hergelésére.
Vannak a szabadságjogok, amik lehetővé teszik, hogy amíg törvényt nem sért, mindenki szabadon jöhessen idegállapotba, illetve hergelhessen másokat.

És vannak az ősi törvényszerűségek, miszerint folt a zsákját megtalálja, és addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik.

Mi volt a cél ezzel a Z-betűvel? Valószínűleg nem a Zorro előtti tisztelgés és nem is az orosz csapatok tüze elleni védelem, hanem egy markáns kiállás, nem, nem az oroszok, az orosz nép, Oroszország mellett, merthogy ezeknek nem a Z a jele, hanem az orosz invázió mellett: Ide nézzetek, én támogatom az oroszok háborúját Ukrajna ellen!

Magyarországon, magyar állampolgárként, miért hirdeti valaki, hogy ő aztán kiáll az orosz invázió mellett, ha nem azért, hogy provokáljon? Ugyanarról van szó, mint amikor ronda, homokos faszik rózsaszín bikiniben, kirúzsozva vigyorogva rázzák a Bibliát az Andrássy-n a kopaszok előtt, vagy mint amikor Lenin, Hitler vagy bin Laden arcképével ékesített pólóban ül be valaki a kocsmába.

Látják ezt sokan, de a többség egyszerűen leszarja, észre sem veszi, hogy itt valaki feszeng. Aki észreveszi, az is inkább szánja szegényt, akinek biztosan rossz kapcsolata volt a szüleivel, nincs barátnője, azért feccöl a figyelemfelkeltésbe ennyi energiát. De még akit föl is húzza magát a provokatíve kipakolt vöröscsillagon, horogkereszten, UTE-sálon, szivárványzászlón, az is vesz egy nagy levegőt, magában elmormog egy "fordulnál fölt" és tovább lép.

De ha elég sokáig szaladgál az ember provokatív jelképével a világban, előbb-utóbb bele fog futni abba az idegállapotba gyött túlérzékeny bunkóba, akinél végre sikere lesz, és akkor megkapja azt a támadást, amitől pszichéje kb. gyerekkora óta rettegett. Helyére kerülnek a dolgok.
Nagy általánosságban ez így néz ki.

Szerintem egyaránt megkérdőjelezhető a magyarsága, a tisztessége, és a szellemi színvonala annak az embernek, aki ma, Magyarországon fontosnak érzi, hogy az Ukrjana elleni orosz háborút nyilvánosan és provokatív módon támogassa.
Mégis, mi volt a cél ezzel a hülye Z-betűvel? Milyen hatást várt?

A másik oldalról meg: Az ukránok nem rossz emberek, de átlagban, mondjuk ki, bunkóbbak, tuskóbbak, faragatlanabbak, mint a tőlük nyugatabbra élők. Nem volt gyerekszobájuk, vízöblítéses WC-jük, náluk az erőszak sokkal általánosabb, elfogadottabb, mint nálunk. Náluk jobban benne van a pakliban, hogy anyám elveri a seggemet, a tanár felképel, a rendőr végigvág rajtam a gumibottal, én részegen lezúzom a kirakatot, rásózok Natasára, a képviselőink meg néha bunyóznak a Radában. Az oroszok is ilyenek! Ezek idegállapotba jönnek. (Erősen ajánlott olvasmány: Solohov - Csendes Don!)

Mi meg nem igazán. Mi kulturáltabbak, cizelláltabbak vagyunk. Mi nem sózunk oda, csak fölkúrjuk a Z-betűt a verdánkra, aztán várjuk a hatást.
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 320
9 509
113
Nagyon remélem, hogy ez "3889 USD / 1000 m3" gáz ár csak valami félreépelés eredménye. Tavaly szeptemberben ez még 400 USD alatt volt..
Nem elírás sajnos, valamennyit vissza megy majd, ha a piac megnyugszik.
Lesz itt még káosz. Búza, ápra, olaj, stb.

Rossz belegondolni, ha majd az osztrák szívja a fogát a "50 eurós" kenyéren, mi lesz Egyiptomban, Etiópiában, Nigériában, vagy még rosszabb Líbiában, Szíriában, Jemenben, Afganisztánban. Utóbbiak tömeges éhhalál.
Kemény pár év jön.
Szerintem, aki érzi ezt, se fogja még fel, hogy mennyi mindent befolyásol ez majd a világban.
Lesz itt még tüntetések, forradalmak, minden.
Egyetlen dolog van, ami mindig balhéhoz vezet és az az, ha nincs mit enni.:oops:
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 312
2 936
113
Valami furcsa véletlen folytán szinte minden elfogott orosz pilóta sérült és vérzik... Szerintem nem lesz ennek jó vége.
A videójátékokkal ellentétben a katapultálás nem a világ legbiztonságosabb cselekménye.
Az előbbi képen meg helikopter pilóta és gondolom a helikopter álltal vitt felderítő látható. Örülhetnek, hogy nem ropogósan szálltak ki a gépből.
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
1 724
3 287
113
Emlékszel erre a régi munkásmozgalmi dalra?
.
.
A mostani Oroszorszagnak semmi köze a Szovjetuniohoz es munkasmozgalomhoz. Sokkal inkabb emlekeztet a forradalom elötti idökre, csak most Putyin a car, illetve a regi föurak helyett az oligarchak jelentik a durvan nagy tavolsagot az atlag orosz dolgozotol. Azutan most is van/lesz egy vesztes haboru, aminek a vegen az oroszok elzavarjak az "uralkodo osztalyt".
 
 • Vicces
 • Tetszik
Reactions: vata and Avtomat

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
939
1 651
93
Az ukránok szerint megtalálták a Harkov felett lelőtt Szu-34 darabjait....

Az orosz Szu-34 PKS törmeléke Harkovban. 2022.03.07
Az orosz Szu-34 PKS törmeléke Harkovban. 2022.03.07
RF-95070
További képek
 
 • Tetszik
 • Hűha
Reactions: BJani and Wilson

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
2 630
6 026
113
Igor Strelkov: https://m.vk.com/wall347260249_644205

A HÁBORÚ 12. napja.

Egyre kevésbé érkeznek megbízható információk a frontokról. Ennek megfelelően az összefoglalókhoz sem áll rendelkezésre elegendő anyag. Röviden (északról délre):

Kijevi front - heves harcok folytatódtak Bucha város környékén és magában a városban (Kijev külvárosában). Az eredmények nem ismertek. Valószínűleg az orosz csapatok értek el helyi sikereket, de eddig nem többet.

Központi front (Csernigov-Kharkov): A jobb szárnyon - semmi érthető. A bal oldalon a harcok Harkov régióban és Izyumtól északra folytatódtak. A jelek szerint az RF fegyveres erők itt sem értek el döntő sikereket, bár továbbra is folytatnak támadó hadműveleteket.

Donyeck front. Nincsenek jelentős változások. Tegnap egész nap folytatódtak a harcok a Volnovakha régióban és magában a városban, valamint északnyugatra.

Déli front. A jobb szárny - tegnap nem érkezett új előrenyomulás a Gulyai-Pólus környékén és Zaporizzsja irányába. A központi rész (irány a Krivoy Rog felé) hasonló. Balszárny - az RF fegyveres erők taktikai veresége Voznyesenszk város közelében, és visszavonulás a város déli részéből és a szomszédos területről az északról telepített ellenséges csapásmérő csoport erős ellentámadása következtében. Úgy tűnik, több hadosztály megszakadt. És (feltehetően - az ellenség által közzétett videók elemzése alapján) - nagyrészt - egységeink üzemanyag- és kenőanyag-hiánya miatt. Az embererő-veszteségek valószínűleg kicsik, a felszerelésben, nem a veszteségek valós száma miatt fájdalmasak, hanem attól, ahogyan az ellenséges propaganda bemutatja.

Általános következtetés: A korábbi jelentések szerint a frontvonali egységek és alegységek akut hiánya nem tette lehetővé a kezdeti hadműveleti sikerek kialakulását, és először a további haladás „csúszásához”, most pedig annak tényleges gyengüléséhez vezetett. Tegnapi értékelésem, miszerint "egy felfújt buborék" a déli front bal szárnyán, gyorsabban vált valóra, mint ahogy elképzeltem volna, és a legkellemetlenebb módon. Nyilvánvalóan - ma, teljesen értelmetlen és nyilvánvalóan ugyanilyen eredménytelen tárgyalások során - az Orosz Föderáció Fegyveres Erői és az LDNR végrehajtják a szükséges átcsoportosításokat. Az ellenség azonban minden bizonnyal kihasználja a szünetet és a "csend módot" az ilyen akciókhoz. A főbb területeken azonban biztos vagyok benne, hogy „a tárgyalások korrekciója” nélkül folytatódnak a harcok. Abban az esetben, ha az Orosz Föderáció katonai-politikai vezetése továbbra sem von le nyilvánvaló következtetéseket az Ukrajnában harcoló csoportunk megerősítésének megsokszorozásának szükségességéről, úgy gondolom, hogy sürgető feladat az ukrán fegyveres erők teljes legyőzése és Novorosszia felszabadítása és Kis-Oroszország a náciktól lehetetlen (a rendelkezésre álló erőkkel).
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
5 971
16 737
113
Rossz belegondolni, ha majd az osztrák szívja a fogát a "50 eurós" kenyéren, mi lesz Egyiptomban, Etiópiában, Nigériában, vagy még rosszabb Líbiában, Szíriában, Jemenben, Afganisztánban. Utóbbiak tömeges éhhalál.

Ezekből Etiópia már kínai érdekszféra, az elvtársak még azt az évszázados álmot is elérték, hogy az országnak közvetlen összeköttetése legyen a tenger felé...
Afganisztánt most is India látja el élelemmel, elemi érdekük, hogy Oroszország felé nyitva legyen a kereskedelmi folyosó.
Többiek megszopták.

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
1 348
7 977
113

Az ukrán elnök azt is üzente Oroszországnak: Etesse őket a háború!
A világnak le kell állnia az orosz olaj és olajipari termékek vásárlásával, ha el akarja kerülni a terrorizmus finanszírozását, mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfői beszédében.

"Ha az invázió folytatódik, és Oroszország nem tesz le Ukrajna elleni terveiről, akkor új szankciós csomagokra lesz szükség. Új szankciókra a háború ellen, a békéért" – javasolta.

"Bojkottálják az orosz exportot! Állítsák le az orosz olaj és olajipari termékek vásárlását! Hívhatjuk ezt embargónak. Vagy hívhatjuk egyszerűen erkölcsnek. Amikor nem adsz pénzt a terroristáknak. Bojkottálják az importot Oroszországba!" – szólított fel Zelenszkij.

Az ukrán elnök azt is mondta Oroszországra utalva, hogy "ha nem akarnak civilizált szabályokat követni, akkor nem szabad megkapniuk a civilizált világ áruit és szolgáltatásait". "Etesse őket a háború. A nemzetközi közösségnek még határozottabban kell fellépnie. Ha valaki elveszíti az eszét, akkor el kell engednünk a félelmeinket, és el kell felejtenünk a kereskedelmet." – magyarázta.
Ukrajna a civilizáció csúcsa, Dombaszban is hűen követte a civilizációs szabályokat!
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
2 821
12 052
113
Orbán Viktor miniszterelnök aláírt egy rendeletet, amely felhatalmazza a NATO-csapatokat a Magyarországon való állomásozásra – vette észre a Bloomberg.

https://www.portfolio.hu/global/202...gi-allomasoztatasarol-szolo-rendeletet-531549
Csak hogy ne kelljen klikkelni, a szöveg:
"
A Magyar Közlönyben megjelent „Az ukrajnai válsággal összefüggő csapatmozgásokról és egyes kapcsolódó feladatokról” szóló kormányrendelet.


A Közlöny szerint Alaptörvény és az Egyesült Nemzetek Alapokmánya alapján, valamint a NATO- és EU-tagságból folyó kötelességeire tekintettel „a szövetséges államok fegyveres erőinek az ukrajnai válsággal összefüggő csapatmozgásainak és egyéb feladatainak elősegítése érdekében” a magyar kormány


 1. engedélyezi a NATO reagáló erők Magyarországon területén szárazföldi és légi úton történő áthaladását, illetve Magyarországra történő települését;
 2. az Ukrajnába történő áthaladás esetét kivéve engedélyezi a szövetséges erőknek az 1. pont alá nem tartozó, a NATO döntésén alapuló, Magyarország területén szárazföldi és légi úton történő áthaladását, valamint szükség szerint Magyarországra (Dunántúlra) történő települését;
 3. a február 28-i uniós döntés értelmében engedélyezi a halálos erő célba juttatására tervezett katonai felszereléseknek, valamint platformoknak az ukrán fegyveres erők számára való biztosítása céljából Magyarország területén szárazföldi és légi úton más szövetséges tagállamba történő szállítását;
 4. ugyanakkor nem engedélyezi e felszerelések, valamint platformok Magyarország területén szárazföldi és légi úton Ukrajnába történő szállítását;
 5. engedélyezi viszont a nem halálos erő célba juttatására tervezett felszereléseknek és készleteknek (például egyéni védőeszközök, elsősegélynyújtó felszerelések és üzemanyag) Magyarország területén más szövetséges államba, illetve szükség szerint Magyarország területéről Ukrajna területére történő szállítását;
 6. egyetért az 5. pont alá nem tartozó további egészségügyi és más humanitárius anyagoknak a szövetséges tagállamokba és szükség szerint Magyarország területéről Ukrajna területére történő szállításával;
 7. felkéri a honvédelmi minisztert, hogy tájékoztassa a Nemzetbiztonsági Operatív Törzset a szövetséges fegyveres erőktől beérkező technikai engedélykérelmekről.
"

Ez rusnya :(