[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 043
6 712
113
Hiába juj juj-ozol, Lengyelország nem elhanyagolható tényező... Középhatalom, haderejük pedig az egyik legerősebb a NATO-ban. A fehéroroszokkal elbírnak. Kicsit (?) túlértékelik itt egyesek az orosz és fehérorosz potenciált.
A kérdés az, hogy a lengyelek beszállnak-e ukrán területen. Bevállalják-e.
 

ghullaire

Well-Known Member
2019. május 4.
144
899
93
Ezeknél az orosz forrású térképeknél azért a southfront közelebb áll a valósághoz... Na meg utóbbi nem használja a jól bevált élénkpiros színt sem ilyen erősen (tanultam térképészetet, tudom...).
Ukraine_map_2022_03_20.jpg
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
285
2 796
93
A donbaszi háborút is Putyin indította... Szóval ez nem lehet a valódi ok.
Indított -e Putyin donbaszi háborút az előtt, hogy az amerikaiak megpuccsolták a rendszert, és a nagyonukránok elkezdték terrorizálni az orosz lakosságot? Nem indított, utána sem egyébként. Az más kérdés, hogy segítette -e a felkelőket.

Nem tudom, hogy tisztában vagy -e azzal, hogy Ukrajna mennyire megosztott volt K-Ny irányban az birodalmi elköteleződés és euroatlanti integráció vonatkozásában. Csak azért kérdezem, mert sokszor úgy van beállítva a dolog, mintha az ukránok az EU és NATO közeledés vonatkozásában egységes álláspontot képviseltek volna. Pedig nagyon nem.

Ami tényszerűen történt, az az volt, hogy egy megosztott társadalomban egy külső rosszindulatú erő megbontotta a törvényes rendet, majd a társadalmi közakaratképzést a marionettjein keresztül olyan irányba torzította, ami a társadalom egyik felének akaratát törvénytelen keretek között a másik fél akaratának rovárására érvényesítette. Közben pedig gyakorlatilag pogromokat hajtott végre az orosz lakosság és a törvénytelen hatalomátvétel ellenzői ellen. És ha ez nem lenne elég, megbontotta a status quo-t is, mert az általa létrehozott illegitim rendszer veszélyeztette a szomszédos atomhatalom egyetlen melegtengeri hadikikötőjét.

Egy ilyen geopolitikai veszteséget Oo nem engedhetett meg magának, főleg úgy, hogy egy illegitim rezsim penderítette volna ki Krímből, ami nem mellesleg ízig-vérig orosz terület.

Továbbá Putyin rendkívüli önmérsékletről tett tanúbizonyságot, amikor az illegitim rendszer ellen fellázadt donbasziaknak csak segítséget adott, ahelyett, hogy porrá zúzta volna bitorló ukrán rezsimet. Ez sajnos nagy hiba volt, aminek a korrekciója most történik meg.

Ebben a felállásban egyértelműen az USA az agresszor, melynek ukrajnai felforgatási akciója csak egy az Oo ellen folytatott provokációk hosszú sorában.

A törvénytelen bitorló usa-báb ukrán rendszer, ami a saját állampolgárait terrorizálja, nem léphet fel a nemzetközi porondon a társadalmi közakaratképzés letéteményeseként. Ezért a donbasziak szabadságharca jogos. Putyin jogosan harcol a nyugati terroristák bábjai ellen, hogy védje a lakosságot a terroristáktól és helyreállítsa a hidegháború lezárásával létrejött status quot.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
2 756
11 756
113
Hiába juj juj-ozol, Lengyelország nem elhanyagolható tényező... Középhatalom, haderejük pedig az egyik legerősebb a NATO-ban. A fehéroroszokkal elbírnak. Kicsit (?) túlértékelik itt egyesek az orosz és fehérorosz potenciált.
Szerintem a lengyeleknek több eszük van annál, mintsemhogy a fegyverszállítmányok épsége miatt megtámadják Fehéroroszországot. Szép provokáció lenne, talán még a cseheket tudnák berángatni ebbe magukkal, de kb ennyi.
Arra is kíváncsi lennék, hogy ha az oroszok/fehéroroszok (vélhetőleg) nem lengyel (/NATO) területen füstölik el a hoholnak szánt hadianyagot, hanem mondjuk az ukránoknál, a határszélen, ahogy azt eddig is tették, akkor milyen indokkal támadnák meg lengyel tesvíreink a CSTO ukrajnát demilitarizáló akciójában részt vevő országait? (Nem röhög!)

Még valami: most így hirtelen egy olyan háború sem jut az eszembe, amiben Lengyelország (!) a 20-21. században részt vett, mint támadó erő és sikeres volt. Úgy értem, amit megnyertek.
De ha van ilyen (valószínűleg van, csak nem tudok róla), kíváncsi vagyok!
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
5 376
15 629
113
Hiába juj juj-ozol, Lengyelország nem elhanyagolható tényező... Középhatalom, haderejük pedig az egyik legerősebb a NATO-ban. A fehéroroszokkal elbírnak. Kicsit (?) túlértékelik itt egyesek az orosz és fehérorosz potenciált.
Akkor kapnak a pofájukba, abban biztos lehetsz.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
16 948
43 375
113
Nálatok mindig akkor pattan el a húr amikor az oroszok támadnak. Utoljára 14-ben tomboltatok így. Ami azért pikáns, mert mégis csak Putyin támadott akkor is és most is, a hívei meg akkor vannak leginkább áldozati szerepben felháborodva, amikor a vezérük épp támad.
2014ben Putyin?

Ember, Nulandék puccsoltak egyet Kijevben, aztán a náci csürhéjük 2014. május 2-án odament lincselni az ogyesszai szakszervezeti székházhoz és fegyvertelen oroszokat gyújtottak fel, lincseltek meg. Aki kijött az épületből agyonlőtték. Milyen Putyin támadt? Majd miután meg volt a pogrom, az utolsó donyecki traktoristának is meg volt az indok, hogy miért utálja meg az ukránokat. Aztán nem sokkal rá egy csoport bement a donyecki reptérre, elfoglalta azt, majd az ukrik helikkel megpróbálták visszafoglalni, és közben lőni kezdték a saját civil állampolgáraikat, a la román forradalom! Majd miután nem ment első körben a csoport kiűzése, a saját népük ellen indítottak egy Anti Terrorista Hadműveletet (ATO), és kemény mészárlásba kezdtek az oroszok lakta kelet megyékben. Közben ezerszámra jöttek az önkéntesek át harcolni, pl. Givi és Motorola fajták, egyszeri munkások katona múlttal. A többi történelem.

Most sem véletlen, hogy az orosz vinalon Különleges Művelet néven fut az anti-ATO, és nem háborúként!

Anno a magyar média se háborúnak nevezte a donyecki és luhanszki harcokat, hanem különleges terrorista ellenes műveletnek!

Ha az nem volt háború (de az volt), akkor ez se az (de az).

Csak megint az a fránya kettős mérce, persze attól függően, hogy mi a média fősodor.

Egyébként Aquarell linkelte a héten az egyik legjobb cikket a miértek témában. Kár, hogy nem nagyon volt róla több szó sehol!


Egyébként semmi se változott 2015 óta.

Ukri sikerpropaganda, orosz veszteségek, nagy csönd a sajátról vagy torzítás, mint most, majd ahogy bekerítik őket, majd felszámolják, és jönnek az első képek az ukri veszteségekről százas nagyságrendben, mint ami ma este látható volt, a hatás is uaz lesz, mint 2014-2015ben. Nem lesz itt béke ... a ruszkik behúzzák Ukrajnát.

Annyi a különbség, hogy azért Poros ezt drogok nélkül is képes volt végigcsinálni. De nem tolta túl, az oroszok meg nem akartak világot megváltani, és leálltak. Most nem fognak.

Miután pedig felszámolták a keleti frontot, az oroszoknak lesz egy harcedzett katonai erejük a felszabadult egységekkel, az ukriknak meg semmi, ráadásul ahogy első nap írtam, tök jó, hogy a védelem korrekt, de ha nem mozdulnak ki, akkor Kijev bánja, ha meg igen és kitörnek, elpusztítják őket egy-egy katlanban, ahogy 14-15ben is tették.

Az ukriknak a hülye stratégia okán első nap óta végük, ezt majd ugyanúgy észre fogod venni, mint tetted 14-15ben, és bár reménykedsz, hátha most nem, ajrópanatosegíccccs, most lesz igazán végük! A fegyverszállítmányokat az oroszok megszerzik, szétlövik, a zsoldosokat elpusztítják. Gondolj bele mit fognak tenni Kijevvel, ha Mariupollal ezt tették, ami orosz kötődésű!?

Pillanatokon belül úgy fognak Ukrajnán át száguldozni, ahogy akarnak vagy tették az első napon. Ha kisebb ambushok lesznek is, lényegtelen lesz, mert vagy véget vet a háborúnak az ukrán elit, vagy úgy fog kinézni az egész ország, mint Berlin 1945. Nem elfelejteni, hogy a felállás, mint 1944ben: az otthon, az orosz területek felszabadítása után idegenben törlesztenek. Egy szírt vagy egy csecsent nem fogja érdekelni Kijev szépsége és szelleme. Ha ostrom alá veszik, ha!!!, akkor porba száll majd.

A dán példát kellett volna az ukránoknak követnie: nincs segítség, megadják magukat, de nem, feláldozták őket azok, akiktől a segítség nem érkezett meg, csak mert ha már elqurták, akkor az oroszok ezért szenvedjenek meg érte. Durci, durci.

Simán a nyugat miatt halnak meg ezerszámra. Ráadásul mindkét oldalon. Az ukriknak a teljes országot újjá kell majd építeniük, az oroszok meg pont azt érik el ami ellen küzdöttek korábban, vagyis egy nyugat mentes civilizációt, ahol nem lesz jelentősége egy választásnak. Ha lesz is, jelképes. Most intéztek el egy 150 millás országot a szanciókkal, ami pl. Európának öngól, az oroszoknak egy óriási esély. Konkrétan a nyugat kiszorult az orosz piacról. Nem hittem volna 1990 után.

Nehéz lesz az oroszoknak is, de idővel minden megoldható lesz Kínából.

Az ukránok meg nem fognak létezni. Inkább utálni fogják a maradók a vezetőket, mint isteniteni a nyomorért. Itt nem Németország szintről esnek az ukrik még nagyobbat vissza, hanem a gazdasági nyomorból még nagyobb gazdasági nyomorba. Már aki a szétlőtt országban ott marad. Az elmenekülők nem fognak visszatérni, mert nem lesz hová ...

Senki se fog emlékezni Ukrajnára. Ha miatzuk kitörne a 3. Vh, pláne ...

Most elképzelem a szitut, hogy az oroszok területeket ajánlanak fel a nagypofájú lengyeleknek Ukrajnából! Azonnal bukik a lengyel kormány ha nem fogadja el, folyamatosan egészen addig, míg el nem fogadja. A román dettó, főleg, ha a moldàv mézesmadzagot is bedobják, és igen, a magyar is kemény döntés elé kerül, ha ez az opció feljön ...

Viszont ha meglépik, addigra már egy nagy területű, de -20 millával kisebb országról fognak dönteni.

Ha az oroszok azt akarják, hogy ismét nyugi legyen, ahhoz ezt fel kell dobni. Ezért is érzem azt, hogy addig nem fognak leállni, míg fel nem lehet egy felosztási opciót dobni, így szerintem lesz Kijev és lesz más nagyvárosok ostroma is, ha az ukrán sereget megtörték Keleten.

Ha az orosz média jó időben betesz ukrán halottakról, romokról, kilőtt haditechnikáról képeket, talán nagy ellenállás sem lesz.

De ez még idő.

Pár hete a szankciók miatti szopást Európában nyárra tettem, aztán ahogy a debilebbnél debilebb intézkedések jöttek, májusra. Nem tudják megfogni sem az inflációt, sem a gazd problémák sorát.. A hülye kormányok Európa szerte nem fognak tudni ezzel megbirkózni, így az ukrán háború is lerövidülhet. Remélem!
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
25 507
39 805
113
Azt hiszem ezek a kikötözések olyanok lehetnek, hogy nem mondta jól, hogy elektricska ezért szabotőr, senki nem akar ilyen helyzetbe kerülni. Biztos nem az öreglényok kötötték ki őket. Csak ott lettek hagyva.
Lehet hogy leszbikusok voltak... :rolleyes:

Amugy viccen kivul ejjel is visznek el embereket es elverik oket csoportosan. Pont ma lattam egy ilyen kisfilmet a weibon.

Pont ezt:
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 043
6 712
113
2014ben Putyin?

Ember, Nulandék puccsoltak egyet Kijevben, aztán a náci csürhéjük 2014. május 2-án odament lincselni az ogyesszai szakszervezeti székházhoz és fegyvertelen oroszokat gyújtottak fel, lincseltek meg. Aki kijött az épületből agyonlőtték. Milyen Putyin támadt? Majd miután meg volt a pogrom, az utolsó donyecki traktoristának is meg volt az indok, hogy miért utálja meg az ukránokat. Aztán nem sokkal rá egy csoport bement a donyecki reptérre, elfoglalta azt, majd az ukrik helikkel megpróbálták visszafoglalni, és közben lőni kezdték a saját civil állampolgáraikat, a la román forradalom! Majd miután nem ment első körben a csoport kiűzése, a saját népük ellen indítottak egy Anti Terrorista Hadműveletet (ATO), és kemény mészárlásba kezdtek az oroszok lakta kelet megyékben. Közben ezerszámra jöttek az önkéntesek át harcolni, pl. Givi és Motorola fajták, egyszeri munkások katona múlttal. A többi történelem.

Most sem véletlen, hogy az orosz vinalon Különleges Művelet néven fut az anti-ATO, és nem háborúként!

Anno a magyar média se háborúnak nevezte a donyecki és luhanszki harcokat, hanem különleges terrorista ellenes műveletnek!

Ha az nem volt háború (de az volt), akkor ez se az (de az).

Csak megint az a fránya kettős mérce, persze attól függően, hogy mi a média fősodor.

Egyébként Aquarell linkelte a héten az egyik legjobb cikket a miértek témában. Kár, hogy nem nagyon volt róla több szó sehol!


Egyébként semmi se változott 2015 óta.

Ukri sikerpropaganda, orosz veszteségek, nagy csönd a sajátról vagy torzítás, mint most, majd ahogy bekerítik őket, majd felszámolják, és jönnek az első képek az ukri veszteségekről százas nagyságrendben, mint ami ma este látható volt, a hatás is uaz lesz, mint 2014-2015ben. Nem lesz itt béke ... a ruszkik behúzzák Ukrajnát.

Annyi a különbség, hogy azért Poros ezt drogok nélkül is képes volt végigcsinálni. De nem tolta túl, az oroszok meg nem akartak világot megváltani, és leálltak. Most nem fognak.

Miután pedig felszámolták a keleti frontot, az oroszoknak lesz egy harcedzett katonai erejük a felszabadult egységekkel, az ukriknak meg semmi, ráadásul ahogy első nap írtam, tök jó, hogy a védelem korrekt, de ha nem mozdulnak ki, akkor Kijev bánja, ha meg igen és kitörnek, elpusztítják őket egy-egy katlanban, ahogy 14-15ben is tették.

Az ukriknak a hülye stratégia okán első nap óta végük, ezt majd ugyanúgy észre fogod venni, mint tetted 14-15ben, és bár reménykedsz, hátha most nem, ajrópanatosegíccccs, most lesz igazán végük! A fegyverszállítmányokat az oroszok megszerzik, szétlövik, a zsoldosokat elpusztítják. Gondolj bele mit fognak tenni Kijevvel, ha Mariupollal ezt tették, ami orosz kötődésű!?

Pillanatokon belül úgy fognak Ukrajnán át száguldozni, ahogy akarnak vagy tették az első napon. Ha kisebb ambushok lesznek is, lényegtelen lesz, mert vagy véget vet a háborúnak az ukrán elit, vagy úgy fog kinézni az egész ország, mint Berlin 1945. Nem elfelejteni, hogy a felállás, mint 1944ben: az otthon, az orosz területek felszabadítása után idegenben törlesztenek. Egy szírt vagy egy csecsent nem fogja érdekelni Kijev szépsége és szelleme. Ha ostrom alá veszik, ha!!!, akkor porba száll majd.

A dán példát kellett volna az ukránoknak követnie: nincs segítség, megadják magukat, de nem, feláldozták őket azok, akiktől a segítség nem érkezett meg, csak mert ha már elqurták, akkor az oroszok ezért szenvedjenek meg érte. Durci, durci.

Simán a nyugat miatt halnak meg ezerszámra. Ráadásul mindkét oldalon. Az ukriknak a teljes országot újjá kell majd építeniük, az oroszok meg pont azt érik el ami ellen küzdöttek korábban, vagyis egy nyugat mentes civilizációt, ahol nem lesz jelentősége egy választásnak. Ha lesz is, jelképes. Most intéztek el egy 150 millás országot a szanciókkal, ami pl. Európának öngól, az oroszoknak egy óriási esély. Konkrétan a nyugat kiszorult az orosz piacról. Nem hittem volna 1990 után.

Nehéz lesz az oroszoknak is, de idővel minden megoldható lesz Kínából.

Az ukránok meg nem fognak létezni. Inkább utálni fogják a maradók a vezetőket, mint isteniteni a nyomorért. Itt nem Németország szintről esnek az ukrik még nagyobbat vissza, hanem a gazdasági nyomorból még nagyobb gazdasági nyomorba. Már aki a szétlőtt országban ott marad. Az elmenekülők nem fognak visszatérni, mert nem lesz hová ...

Senki se fog emlékezni Ukrajnára. Ha miatzuk kitörne a 3. Vh, pláne ...

Most elképzelem a szitut, hogy az oroszok területeket ajánlanak fel a nagypofájú lengyeleknek Ukrajnából! Azonnal bukik a lengyel kormány ha nem fogadja el, folyamatosan egészen addig, míg el nem fogadja. A román dettó, főleg, ha a moldàv mézesmadzagot is bedobják, és igen, a magyar is kemény döntés elé kerül, ha ez az opció feljön ...

Viszont ha meglépik, addigra már egy nagy területű, de -20 millával kisebb országról fognak dönteni.

Ha az oroszok azt akarják, hogy ismét nyugi legyen, ahhoz ezt fel kell dobni. Ezért is érzem azt, hogy addig nem fognak leállni, míg fel nem lehet egy felosztási opciót dobni, így szerintem lesz Kijev és lesz más nagyvárosok ostroma is, ha az ukrán sereget megtörték Keleten.

Ha az orosz média jó időben betesz ukrán halottakról, romokról, kilőtt haditechnikáról képeket, talán nagy ellenállás sem lesz.

De ez még idő.

Pár hete a szankciók miatti szopást Európában nyárra tettem, aztán ahogy a debilebbnél debilebb intézkedések jöttek, májusra. Nem tudják megfogni sem az inflációt, sem a gazd problémák sorát.. A hülye kormányok Európa szerte nem fognak tudni ezzel megbirkózni, így az ukrán háború is lerövidülhet. Remélem!
Nagyjából egyetértek, de én még mindig tartom, hogy az oroszok nem akarják sem Kijevet, sem a többi nagyvárost lerombolni.
Mariupol a kivétel, az szerintem látszik az elejétől fogva, hogy elvi kérdés nekik, hogy az Azov-fészket kipucolják, jó látványosan, ha máshogy nem megy, belerobbantják az egész várost a tengerbe.