[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ximix

Well-Known Member
2017. december 1.
688
1 989
93
Hős Hohol Családapák lábon lövik az orosz hadifoglyokat… (az elején az épp elvérezni készülő katonák vannak, a videó végén lövik meg a “friss” szállítmányt):
(18+)
Hát. Izé.
Szőnyegbombázás?
@Kijev Szelleme
@beta
@Wilson

Reddit-en csinált valaki egy angol fordítást a hallotak alapján.

Forrás


Chrushev

Translation.
Most of the video the cameram is trying to figure out how they are injured. One guy is asked if his leg is broken, he says yes.
One guy in the background is heard yelling "You are an officer, why the fuck are you shelling Kharkiv? Killing civilians?" (so it seems like this is an artillery group.)
Then another guy is yelling "Are there officers?" "Are there officers?"
Then they shoot the officers (presumably) in the legs. Presumably as revenge for giving orders for those under their commands to shell civilians.
Second guy he talks to he asks him his nationality, he says he is Azerbajani and says that he has documents. He asks him why the fuck he came there, he says, it was an order.
EDIT: Since this is a pretty important video from crimes perspective. Ill translate word for word... in a sec in this post below here.
 • <bunch of inaudible talking as he approaches a soldier>
 • Cameraman: Where are (he says "Razvidosi bitch", I am not sure what this means, could be Razvedka, which would be recon unit, that wasnt with these guys when they got captured. He is asking about their location)
 • POW: On the left side
 • Cameraman: Where?
 • POW: As you enter the village on the left side
 • <he takes off the bag>
 • Cameraman: Left, side. Where exactly? <he lets him down> Speak up! Bitch Speak up.
 • <man in the background is asking "Who has relatives in Ukraine?">
 • Cameraman: Where are you from? Tell me.
 • <POW is unresponsive>
 • Cameraman: He lost consciousness.
 • <People in the background are heard asking others their full name, place of birth, address, talking about having so many POWs they have nowhere to keep them, and involving prosecution in starting cases against these guys>
 • Cameraman: Turn him over. <they turn him over>.
 • Cameraman: Legs are shot huh? <someone else replies "yeah">
 • Cameraman: I think he is fucked.
 • <Someone in the background is heard yelling "Because you were fucking up Kharkiv, you are used condoms (Gondon)"
 • <Man in background continues "You are a fucking officer, (implying that he knows whats right and whats wrong) and you were fucking up Kharkiv"
 • <Cameraman approaches another hooded POW and takes off bag>
 • Cameraman: Fucking bitch. Whats your nationality?
 • POW: Azerbaijani. I have documents.
 • Cameraman: Why the fuck did you come here?
 • POW : Those were the orders
 • Cameraman: Fucking orders huh?
 • <Someone in the background is heard saying "You were shooting back">
 • Cameraman: You had a recon regiment here, how many people?
 • POW: On 6th of March when we entered we had 50 people.
 • <men in the background saying something is shot up, I cant make out what they are talking about>
 • <Cameraman walks back and shows his leg and asks "Broken leg? yea?", someone else replies "Broken leg">
 • <Man in background says "Are there officers?" (someone else was talking to an officer earlier, so this must be someone that just entered, maybe a higher ranking officer asking for an update). He continues "Are there officers?">
 • <Someone in the background says "Come here". Then "Stop">
 • <Camera pans to a dude with black shirt and dark pans (this is so that you know at which part in the video we are)>
 • <Someone in the background asks again "Are there officers?"
 • <Soldier walks up to him and says "Hello" and shoots him in the leg>
 • <They proceed to shoot 2 more guys, looks like 3rd guy knew it was coming and kneeled>
 • Voice asks again "Who are officers?"
 • <video ends>
On personal note, them mentioning starting criminal cases against these POWs, yelling at them that they are officers and should know better, plus the absolute hate towards them to the point of shooting them. It seems like these Russians did some heinous shit. No, it doesnt justify shooting them. But UA soldiers here are pissed.
EDIT: Thank you all for all the upvotes and rewards. Following are some more throughs from me regarding the last few seconds of the video.
Since this video has been posted on a ton of subs and even reposted here like 100 times today it made me think a little deeper, as someone who understands Russian culture/language, I think that perhaps when he is asking "Who is an officer?" He is not actually asking for officers. But he is asking a rhetorical question. Sort of "who is a man among you dogs that shot at civilians". In Russian culture a soldier is someone who gave an oath to serve and protect, to follow laws and rules of war etc, someone who has honor above all. So asking "who is an officer" is sort of like saying, who of you are actually a soldier and not a war criminal. This would also explain the man in the background saying "You are an officer, how could you shell Kharkiv?". As in, its a war crime, you know its a war crime, how as a person who gave an oath and as a person who knows the rules of war could you do this?
Just some thoughts that came to mind.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 482
10 886
113
De Ukrajnában nem volt semmilyen támadófegyverzet sem, amely veszélyt jelentett volna Oroszországra.Ha pedig azt mondod, hogy ez csak idő kérdése volt , az meg ugye nem tény hanem feltételezés, amiből az következik, hogy Oroszország egy feltételezés alapján indította el az inváziót, ezek után pedig mindenki döntse el maga , hogy egy feltételezés mennyire indokol egy ilyen pusztító háborút.
Ami pedig azt a kijelentésedett illeti, hogy Ukrajna egy két éven belül úgyis megtámadta volna Oroszországot szintén feltételezés és amit szerintem semmi sem támaszt alá.Szerinted hogyan tud Ukrajna egy-két év alatt olyan haderőt felállítani amely a siker bármilyen eséllyével képes megtámadni Oroszországot, arról nem is beszélve ,hogy az orosz védelmi stratégiában ott van feketén-fehéren hogy simán használni fogják ilyen esetben az atomot, úgyhogy a részemről teljes mértékben kizárnám ezt a lehetőséget...

Te is nagon jótl tudod, hogy NEM Ukrajna itt a fő tényező hanem az USA.
Kár itt úgy beállítani az ukránok szerepét, hogy ők egy szuverán, ártatlan ország aki agresszió áldozatává vált. Itt az USA által hatalomra segített bábkormány hajtja végre a megbízóik utasításait. Nuland is nyíltan megmondta, hogy ez a kis huncutság 5 milliárd dollárjukba került. Ezek a tények! Őket használja fel a Biden adminisztráció arra, hogy Oroszországot gyengítsék és az EU és Oroszország közötti gazdasági kapcsolatokat végleg tönkre vágják. Ez az EU szempontjából óriási gazdasági hátrányokat fog okozni különös tekintettel az energia függőség terén. Ez az USA-nak jó, mert hozhatja az óceánon át a méregdrága palagázt. Az energia lobbi és a fegyvergyártó lobbi szépen rángatja a Biden adminisztrációt. Ez most igazolódik be amikor a nyugati világ teljes mellszélességgel áll ki és nyújt katonai és gazdasági segítséget egy olyan országnak aki sem a Natonak sem az EU-nak nem a tagja. Az EU-s korrupt vezetők pedig boldogan asszisztálnak Európa kivéreztetetéséhez. Érdekes Jugoszlávia, Irak, Szíria, Arab tavasz agressziója rendben van!De nem szabad elfelejteni, hogy Oroszország nincs egyedül és a szankciózása csak átmeneti gondokat fog okozni nekik. Viszont a dollár-euro pénzhatalmi központa szemünk láttára inog meg és veszti el vezető szerepét. Ezt mát több posztban is megírtam, de törölve lett.
Gondolom ezt a posztomat is majd ismét tölrik a modik a tranparencia a szólás és véleményszabadság nevében. Ha ez most is megtörténik, akkor kérdem, én hogy mennyiben különbözik egy autoriter rezsimtől egy neoliberális demokrácia? A vélemény csak addig szabad ameddig a fősodorral megegyező, máskülönben törlendő!
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
1 344
7 958
113
Oroszország légvédelmi hadgyakorlatot tartott Kalinyingrád térségében

Az Orosz Fegyveres Erők egységei a Balti-tenger mellett fekvő Kalinyingrád térségében rakétavédelmi hadgyakorlatot tartottak – számolt be az észt közszolgálati média, az ERR internetes kiadása.

Az egységek az S-400 as légvédelmi rakétarendszerrel hajtották végre a gyakorlatot, amelynek lényege, hogy egy esetleges ellenséges légitámadást hatékonyan hárítsanak el. A szimuláció során az Orosz Légierő Szu-27-es vadászgépei „támadtak”, a „védekezést” pedig a radarok segítségével az S-400-as rakétacsalád fejtette ki.Ezt miért? Van ennek ésszerű magyarázata?
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
2 231
2 206
113
"Az Orosz Föderáció védelmi miniszterhelyettese, Alekszandr Fomin vezérezredes a Visnyevszkij katonai kórház egyik kirendeltségében állami kitüntetéseket adott át azoknak a sebesült orosz katonáknak, akik a Donbass védelmét szolgáló különleges művelet során kitüntették magukat.

Kilenc Bátorságrenddel tüntették ki az ukrajnai különleges katonai művelet résztvevőit. Korábban az Orosz Föderáció elnökének rendeletét adta ki ezeknek a katonai személyzetnek a kitüntetéséről.
A katonák az egészségügyi intézményből való elbocsátása után rehabilitációra mennek az osztályok egészségügyi központjaiba és szanatóriumaiba a teljes gyógyulás érdekében."

Eddig a hír a felvételen látható kitünteteknek érdemes nézni az arcát....
Mindegyik fiatal ember a kitüntetettek közül nyolcnak amputálták a lábát, kilencediknek pedig az egyik karja hiányzik......:(

A videó az alábbi linkben látható....

Én kíváncsi lennék, hogy mi jár ezeknek a katonáknak a fejében? Mi a véleményük erről az egészről? Tény, hogy az arcok elég árulkodóak voltak.
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
23 434
56 504
113
Te is nagon jótl tudod, hogy NEM Ukrajna itt a fő tényező hanem az USA.
Kár itt úgy beállítani az ukránok szerepét, hogy ők egy szuverán, ártatlan ország aki agresszió áldozatává vált. Itt az USA által hatalomra segített bábkormány hajtja végre a megbízóik utasításait. Nuland is nyíltan megmondta, hogy ez a kis huncutság 5 milliárd dollárjukba került. Ezek a tények! Őket használja fel a Biden adminisztráció arra, hogy Oroszországot gyengítsék és az EU és Oroszország közötti gazdasági kapcsolatokat végleg tönkre vágják. Ez az EU szempontjából óriási gazdasági hátrányokat fog okozni különös tekintettel az energia függőség terén. Ez az USA-nak jó, mert hozhatja az óceánon át a méregdrága palagázt. Az energia lobbi és a fegyvergyártó lobbi szépen rángatja a Biden adminisztrációt. Ez most igazolódik be amikor a nyugati világ teljes mellszélességgel áll ki és nyújt katonai és gazdasági segítséget egy olyan országnak aki sem a Natonak sem az EU-nak nem a tagja. Az EU-s korrupt vezetők pedig boldogan asszisztálnak Európa kivéreztetetéséhez. Érdekes Jugoszlávia, Irak, Szíria, Arab tavasz agressziója rendben van!De nem szabad elfelejteni, hogy Oroszország nincs egyedül és a szankciózása csak átmeneti gondokat fog okozni nekik. Viszont a dollár-euro pénzhatalmi központa szemünk láttára inog meg és veszti el vezető szerepét. Ezt mát több posztban is megírtam, de törölve lett.
Gondolom ezt a posztomat is majd ismét tölrik a modik a tranparencia a szólás és véleményszabadság nevében. Ha ez most is megtörténik, akkor kérdem, én hogy mennyiben különbözik egy autoriter rezsimtől egy neoliberális demokrácia? A vélemény csak addig szabad ameddig a fősodorral megegyező, máskülönben törlendő!
De ennek semmi köze ahhoz, hogy Ukrajna 1-2 éven vagy X időn belül neki ment volna Oroszországnak v a Krímnek, és megjegyzem ezután a háború után Ukrajna meg inkább az USA játszótere lesz....
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
1 344
7 958
113
A veterán diplomata szerint Biden kijelentésével tovább „forrósította” a helyzetet

Richard Haass veterán amerikai diplomata szerint Joe Biden amerikai elnök még veszélyesebb helyzetet teremtett azzal, hogy azt mondta, Vlagyimir Putyin orosz államfő nem maradhat hatalmon.

Haass szerint Biden megjegyzése „még nehezebbé tett egy már amúgy is nehéz helyzetet”, kiterjesztheti és elnyújthatja a háborút: „Azt javaslom, hogy a fő tanácsadói tegyék világossá, hogy az Egyesült Államok kész elfogadni ezt az orosz kormányt” – mondta Haass.

A diplomata úgy véli, hogy a Fehér Ház hiába próbálta később tompítani Biden kijelentését, az már nem sokat számít.

 

dragonman

Well-Known Member
2013. április 3.
399
1 265
93

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
1 344
7 958
113
Putyin koreai mintára kettészakítaná Ukrajnát Kijev szerint

Miután az egész ország megszállására tett kísérletük meghiúsult, az oroszok most ketté akarják szakítani Ukrajnát, hogy egy Moszkva ellenőrzése alatt álló régiót hozzanak létre – állította vasárnap az ukrán katonai hírszerzés vezetője.

Kijrilo Budanov a Reuters jelentése szerint azt mondta, Oroszország arra törekszik, hogy Észak- és Dél-Korea mintájára egy kettéosztott országot hozzon létre Ukrajnában. Hozzáfűzte, országa hamarosan gerillaháborút indít az oroszok által megszállt területeken.

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
1 344
7 958
113
Macron óva intett Biden durva szóhasználatától

Emmanuel Macron francia elnök egy interjúban óva intett az ukrajnai háború kapcsán használt politikai nyelvezet eldurvulásától és elhatárolódott az amerikai elnök szombati éles szóhasználatától – írja a BBC. Joe Biden beszédében egyebek között mészárosnak nevezte Vlagyimir Putyint, és kijelentette, hogy az orosz elnök nem maradhat hatalmon.
Noha az amerikaiak azt tagadták, hogy Biden rezsimváltást sürgetett volna Oroszországban, Macron megjegyezte, ő nem használna ilyen kifejezéseket. Szerinte szavakban és tettekben is visszafogottságra van szükség, hogy a diplomácia eszközeivel elérjék céljaikat, azaz a tűzszünetet és az orosz katonák kivonulását Ukrajnából.
Macron, aki az ukrajnai háború alatt mindvégig fenntartotta a kapcsolatot az orosz elnökkel, a francia médiának bejelentette: a következő két napban beszélni fog Putyinnal, hogy megszervezhessék a Mariupolban rekedt civilek evakuálását az ostromlott kikötővárosból – írja a BBC.

 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
44 328
56 501
113
Oroszország légvédelmi hadgyakorlatot tartott Kalinyingrád térségében

Az Orosz Fegyveres Erők egységei a Balti-tenger mellett fekvő Kalinyingrád térségében rakétavédelmi hadgyakorlatot tartottak – számolt be az észt közszolgálati média, az ERR internetes kiadása.

Az egységek az S-400 as légvédelmi rakétarendszerrel hajtották végre a gyakorlatot, amelynek lényege, hogy egy esetleges ellenséges légitámadást hatékonyan hárítsanak el. A szimuláció során az Orosz Légierő Szu-27-es vadászgépei „támadtak”, a „védekezést” pedig a radarok segítségével az S-400-as rakétacsalád fejtette ki.Ezt miért? Van ennek ésszerű magyarázata?
Két napja egy lengyel tábornok kijelentése szerin Kalinyingrád régió Lengyelországot illeti. Tehát a lengyelek tovább fokozzák a háborús helyzetet...
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
23 434
56 504
113
Putyin koreai mintára kettészakítaná Ukrajnát Kijev szerint

Miután az egész ország megszállására tett kísérletük meghiúsult, az oroszok most ketté akarják szakítani Ukrajnát, hogy egy Moszkva ellenőrzése alatt álló régiót hozzanak létre – állította vasárnap az ukrán katonai hírszerzés vezetője.

Kijrilo Budanov a Reuters jelentése szerint azt mondta, Oroszország arra törekszik, hogy Észak- és Dél-Korea mintájára egy kettéosztott országot hozzon létre Ukrajnában. Hozzáfűzte, országa hamarosan gerillaháborút indít az oroszok által megszállt területeken.

Ha megvalósul ez a verzió amire reális esély van akkor bizony a gerrilaháború és a Nyugat által támogatott Ukrajnából koordinált szervezett fegyveres ellenállás szinte biztosan megfog valósulni az oroszok által ebben a háborúban Ukrajnától elszakított megszállt területeken...
 
 • Tetszik
Reactions: Kopi2000

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
669
3 579
93
Az origo lehozta!!!

Ha lehozta már az origo is ebből nagy baj lesz az ukránoknak...lehet jó páran el kezdenek gondolkozni nyugaton. Szarházi gyílkosok ezek. Nem tudok mást mondani. Egyszerűen ökölbe szorul a kezem, és csak azt kívánom ők se járjanak jobban. Bocs...katolikus vagyok, de nem fordítom oda a másik orcámat....
azok a "kedves" fórumtársaim akik ezen nevettek...a videón, és a hozzászólásokon...hát gratulálok nekik. na most inkább nem írok semmit....
 

bigos

Well-Known Member
2022. február 26.
115
681
93
Eléggé felkavart amit a videóban láttam. Nem a vér.. a sérült emberek. Azt bírom...

De az értelmetlen szadizmus, a barbárság,az,hogy egy másik, már harcképtelen embert hagyunk szenvedni, elvérezni ezt már nem veszi be a gyomrom.

Ez szimpla gonoszság.

Hiszem azt, amit a kereszténység tanít, hogy bánj úgy a másikkal,ahogy elvárnád, hogy veled bánjanak.

Ez nem csak békedőre igaz.... háborúra is. Nem fogom kínozni az elfogott ellenséget, mert lehet 1 hét múlva engem ejtenek foglyul.

Azt értékrendem szerint minden ukrán katona, aki beazonosítható azon a felvételen és hagyta ezt a gonoszságot, az halott ember.

És itt megnyugodott az igazságérzetem, mert tudom, hogy az oroszok pontosan ezt fogják tenni. Akit sikerül beazonosítaniuk, azt megölik.

És ez jó. Ettől a világ jobb hely lesz.

A gonosz, szadista, barbár állatokat lekell vágni, mint a disznót... legyen az ukrán, orosz, amerikai, magyar, román, indiai, kínai, piréz vagy ufó....
nagyon igaz,eggyetértek
 

hayate

Well-Known Member
2012. december 3.
250
1 037
93

dragonman

Well-Known Member
2013. április 3.
399
1 265
93
 • Tetszik
Reactions: paul64 and cirqle