[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
25 507
39 805
113
A Bayraktarokat szerintem senki sem istenitette vagy várta tőle a megváltást, a Bayraktar méretű drónok is egy orosz haderő elleni háborúban fogyóeszközök, a Switchblade is egy csak egy olyan harceszköz amely meg tudja keseríteni az orosz haderő katonáinak életét,de nem lesz megváltó ő sem.
Nana, a Bayraktarokat pont hogy csodafegyvernek tartottak. Itt is sokan, es Ukrajnaban is, nem veletlen vasaroltak be beloluk.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
915
4 825
93
Ukrajna 48 óra alatt elesik, valamelyik fórumtárs az orosz ezredes barátjával vacsizik Záhonynál a támadás napján…. Tök jó hogy itt ennyi jós van. Lottószámokat esetleg valaki?
Az,hogy ki,és hol kivel vacsorázik,és mikor az egy dolog. Egyenlőre annyit látni a káoszból,hogy mindennap nagyobb az ukiktól behúzott terület. Jól mondom?
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
23 409
56 436
113
Nana, a Bayraktarokat pont hogy csodafegyvernek tartottak. Itt is sokan, es Ukrajnaban is, nem veletlen vasaroltak be beloluk.
Akinek volt egy csöpp rálátása a Bayraktarokra az tisztában volt a képességeivel, amúgy nem rossz platform csak tudomásul kell venni, hogy fogyóeszköz.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
931
2 995
93
Elobb fogynak el azok a dronok mint az oroszok.
azokkal a drónokkal az a baj hogy ha az a néhányszáz darab hatékonynak mutatkozik akkor küldenek pár ezret vagy pár tízezret
mert pici olcsó és az usa hadiipari kapacitások képesek pillanatok alatt legyártani
az oroszoknak is vannak jó képességű drónjaik de nincs gyártási kapacitásuk sok év termését használják most el ebben a háborúban
 
 • Tetszik
 • Vicces
Reactions: cirqle and paul64

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
25 507
39 805
113
Nevetséges miért is? Miért kellene nekik jet-skivel operalniuk ha nem tudnak partraszállást végrehajtani a tengerfelől az oroszok azzal nagyon sokat nyertek az ukrik mert a szárazföld felől nagyon nehéz dolguk lesz az oroszoknak ha körbe akarják keríteni Odesszát.
És azokon az orosz dízel tengókon lévő Kalibrok nem tudnak támogatást nyújtani egy partraszálláshoz .
Miert kellene partra szallniuk? Ott vannak 150km-re szarazfoldon. Ez a partraszallas dolog meg a D napnal becsipodott a fejekbe. A legnagyobb riziko, es a legutolso dolog egy partraszallas. Minek szallnanak partra mikor a parton vannak mar? A tenger felol semmi sem jon at, bemennek eszakon es bezart a bazar.
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
637
2 779
93
2 kérdésem lenne:
 • Odesszánál az elaknásítást nem lehet kibombázni buta bombával?
 • Mi értelme van annak, hogy beviszik a fegyvert, letárolják, majd az oroszok kilövik? Ez megy 1 hónapja.
(Azt értem, hogy jó drágán ki lehet számlázni és fogy az orosz rakéta, de ezen kívül?)
 

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
1 661
3 235
113
Szevasztopol a Krím fővárosa tehát a térképen ahol Szevasztopolt látod az a Krím félsziget, ha te felgurulsz Herszonon át Mikolajivig és onnan indulsz Nyugatnak Odessza felé akkor bizony te kelet felől támadsz...:)
Pontosan leírtad Odessza a kelet felől történő "basztatását"

Amivel kapcsolatban azt írtad és most pontosan idézték...

"A Krím felől támadva fogják elérni Tiraszpolt/Moldova határát szóval kelet felől senki sem fogja basztatni őket addigra"
Na és mire írtam ezt? Arra hogy szerinted majd keletről fogják akadályozni a már északon, észak keleten (Odesszához képest) lévő orosz csapatokat. Erőst elbeszélünk egymás mellet úgy tűnik.
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
23 409
56 436
113
Nehéz lenne megszámolni,hogy hány képről derült ki,hogy fake. Sosem akartak a ruszkik partra szállni Ogyesszánál,az a deszanthajós móka,csak arra kellett,hogy odaragasszanak minél több ukrán alakulatot. Az a szenvedés valahogy egyre nagyobb területet jelent. A NATO cuccok folyamatosan jönnek,és valahogy nem igazán van sok látszatja. Az álmodozás meg marad neked.
Azt akarod mondani, hogyha elkezdi önteni a nyugati haditechnikát az Ukránoknak annak nem lesz majd látszatja?
Én azt tanácsolnám Putyinnak, hogy azelőtt érje el a hadműveleti céljait, mig ezek a nyugati haditechnikák nem kezdik éreztetni a hatásait.
 
 • Tetszik
 • Vicces
Reactions: aamen and ghullaire

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
4 717
10 333
113
Tudod az elején gyorsan le akarták rendezni a dolgot, most taktikát váltottak és szép lassan felőrlik őket. Ukrajna pedig egyre nagyobb bajba kerül. Fogy az ember, lassan minden család elveszít valakit a háború miatt. A gazdaságról és a pénzügyi helyzetről is csak annyi, hogy: ,,Siralmas". Ukrajnának vége!! Egyedül ez a pojáca tartja életben a mostani helyzetet, ha eltűnik vége a háborúnak. Lehet én látom más szemszögből a dolgokat, de magyarként nem tudok szurkolni ennek a más népeket gyűlölő ukrán rezsimnek. Takarodjanak!
Putyin szereti a magyarokat?
Lesz olyan ukrán rezsim, amelyik szereti a magyarokat?
Tudsz választani a két rossz közül?
Ha választhatnál, a szétbombázott, működésképtelen ukrán rezsimmel, vagy a győztes Putyinnak szeretnél harcolni Kárpátaljáért?
;)
Az utóbbinak atomja van, tőle nem veszel el semmit.
Remélem érted, a bonyolult összefüggést.
 
 • Vicces
Reactions: oliver88

ghullaire

Well-Known Member
2019. május 4.
144
899
93
Ukrajna 48 óra alatt elesik, valamelyik fórumtárs az orosz ezredes barátjával vacsizik Záhonynál a támadás napján…. Tök jó hogy itt ennyi jós van. Lottószámokat esetleg valaki?
Ennél már csak az nagyobb kreténség, hogy korrupt, koldus, kényszersorozott Ukrajna ezt a háborút megnyerheti a földrésznyi atomhatalom, Oroszország ellen. De látom egyre többen saját ukrán propagandájuk hatása alá kerültek. Még mindig nem világos mi? Így vagy úgy, de győzni fognak az oroszok. Odesszát meg majd beveszik, ha kell nekik. Mindenesetre szívesen fogom olvasni a szakértőket, amikor aktuális lesz Odessza elfoglalása.
 

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
122
306
63
Az,hogy ki,és hol kivel vacsorázik,és mikor az egy dolog. Egyenlőre annyit látni a káoszból,hogy mindennap nagyobb az ukiktól behúzott terület. Jól mondom?
Mondjuk ez pont nem igaz. Két hete amikor visszavonultak az oroszok Kijev alól akkor csökkent az elfoglalt terület. Most gondolom nő. A vacsorás sztorit meg azért nem érted mert nem voltál a fórumon a háború kitörése előtti héten.