[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
982
7 943
93
Afganisztán viszont az USSR küszöbén volt. (térkép azért sokszor segít)
igen,csak azért az afgán mujaheddin ellátása Stingerekkel meg a kijevi rezsim felfegyverzése között azért van némi különbség,és ha már mind ketten kitértünk a térképre, vedd már figyelembe a 750 meg a 3300 km közötti differenciát,és az eltérő földrajzi viszonyokat szóval tényleg segít a térkép,ajánlom figyelmedbe.

nem beszélve arról,hogy ha pl a venezuelai elnök úgy döntene,hogy az amerikai fenyegetés miatt szeretné az országát biztonságban tudni,és ehhez jól jönne mondjuk 2 db hadikikötő,és 1 db légibázis az országa területén,ahol orosz vagy kínai katonák állomásoznának,másnap már bombázná az USA Caracast,de tegyük át akkor ezt a helyszínt kicsit közelebbre mondjuk Kubába ismét.;)
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
25 532
40 052
113
A felrobbantott moldovai antenna így nézett ki:
b1ZVgVDZtltWIEuDn0ueCENflE-BV5Lv7ODZKiAWlRidnP51qFG3-J9lll5HaqMApLYL2_gehr2FZau9ZpAHLfRV.jpg
Tegnap be akartam rakni, csak aztan elmaradt. Ez valami hatalmas egy eputmeny, azt irtak 100m magas.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
982
7 943
93
Ez Moszkva új üzleti negyede, szép, de azért nem ez Oroszország.
igen ez igaz,kizárólag egy területre koncentrálódott a séta ..ellenben vannak más környékek amin ilyen "walking street" videók készültek és pl a budapesti viszonyokhoz képest meglepő a tisztaság (amit én láttam azokon) lenne mit tanulni tőlük !
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
982
7 943
93
Tegnap be akartam rakni, csak aztan elmaradt. Ez valami hatalmas egy eputmeny, azt irtak 100m magas.
Duga jut róla eszembe ,csak kicsiben
Lényegtelen. 8 éve szankciózzák őket. 8 éve. Volt régen egy perverzitásom, jártam pár helyre ahol folyamatosan szankcióztak, de egyik ország fővárosa se volt ilyen!

Youtubeon amúgy rakat orosz város van fent, nem csak Moszkva nem üzleti negyede is (egyetem, parkok, stb.). Elképesztőek a nagyvárosaik! Persze van vidék, van gány és szegénység ott is, de egy kontinens méretű országról beszélünk! Emellett ebben az országban volt háború, milliós veszteséggel, volt több puccs, volt minden. 100 év alatt három rendszer (cári, Szu, kapitalista) bukott meg! 2014 óta szankciózzák. Kuba, Damaszkusz, Teherán azért nem így néz ki!
Szentpétevár verhetetlen !!! Akinek lesz rá lehetősége feltétlenül látogassa meg,hihetetlen szép város !!
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
800
347
63
Kramatorsz felé az Orosz előretörést lelassítják a talált ukri fegyverek tömegei.


yqvcYEyUClp4bogEnyG6o0YCkqoyF8vcMyGSlVAwA0YeNtmbg2B1ROYu3Xsutltr6B5v0ofWGivwbqGrG2GOB7ii.jpg
XdjgTqcQGBqKiyRWixkoi8D53Zcg8KLPnby-AM5SykK4ONavJaXjUWA-3YMGWKjkQZ3sUtgHMvNja23BearYTnYj.jpg
Csepp a tengerben!
 
 • Tetszik
Reactions: antigonosz

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
5 393
15 778
113
A Nyugat által szállított fegyverek egy nagy része megsemmisült Ukrajnában
Oroszország szerint rakétái eltaláltak egy fegyverraktárt az ukrán Zaporozhye városban
 

bigos

Well-Known Member
2022. február 26.
115
681
93
Nincs más választásuk? Miért a ukrán NATO egyesített csapatok Moszkva felé nyomulnak és már Moszkva elővárosában zajlik az ütközet?
Azt ,hogy mikor érzik úgy -nincs más választásuk - nem mi fogjuk eldonteni.Azt meg,hogy szerintuk hol a végso határ, ne akarjuk mindenáron kiprovokálni ,de hogy nem turtoztetik magukat míg Moszkváig nem értunk az biztos.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
2 815
11 998
113
Bő két hónap telt el a "különleges katonai művelet" kezdete óta. A mai nap egy fordulópont. Nem csak azért mert az oroszok valamennyire összeszedték magukat és már "Novorosszija" területére koncentrálnak, hanem főleg azért, mert Ukrajna váltott stratégiát. Eddig mereven elzárkózott tőle (feltételezem nyugati nyomásra), hogy az orosz föderáció katonai és katonai infrastruktúrához nélkülözhetetlen célpontjait támadja, de a mai nappal áthatóan ez megváltozott (szerintem úgy látják a nyugat kérésének értelmetlen eleget tenni és hátrakötött kézzel harcolni, arra várva, hogy a nyugat küld majd annyi fegyvert, ami ezt kompenzálja, már kb megkapták amit megkaphatnak minden mást olyan szállítási határidővel ígérgetnek, hogy nem érdemes tovább "finomkodni"). Az ukránok ma már módszeresen támadnak célpontokat az orosz föderáció területét a határtól akár 100 kilóméternyire, valamint az orosz föderáció katonai alakulatait és raktárát pl. Moldáviában.
Moldávia új, de a határhoz közeli városokat már kóstolgatták a mai "fordulópont" előtt is (pl üzemanyaglerakat, ami így hirtelen eszembe jut).
Szerintem nem az ukránok szívták fel magukat, hanem ilyenkor nyílnak "ablakok" a vélhetően nem túl fegyelmezett orosz légvédelemben. Ezek ilyen Moszkva cirkáló szintű blamák, egyáltalán nem szabadna megtörténniük, aztán mégis megtörténik.

A NATO hírszerzés még mindig ott van, ők bőven képesek ilyen szintű ötletadásra.

..., de egyben lehet csali is... ha támadnak az ukránok rájuk robbantják és rájuk kenik... elvileg egy hirosima méretű konvenvionális robbanásra lehet számítani.
BÁR ÍGY LENNE :)
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
2 815
11 998
113
Karl Nehammer osztrák kancellár cáfolta azokat a reggeli információkat , amelyek szerint az ország beleegyezett az Orosz Föderáció rubelben történő gázfizetési feltételeibe. Twitterén hamis orosz propagandának nevezte:

„Természetesen az OMV továbbra is euróban fizeti az Oroszországból érkező gázszállítást. Ausztria szigorúan betartja a közösen elfogadott uniós szankciókat.”

@OpenUkraine
Az a jó ebben a rubel/euró szarkavarásban, hogy mindkettő verzió igaz, hiszen az OMV eurót utal, csak utána azonnal rubelre váltják egy másik bankszámlájukon :)
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 352
2 201
113
Jelenleg Oo céljai katonailag főleg a jelenlegi felállásban elérhetetlenek. A jelenlegi háború ahogy én látom már nem más mint kb egy területszerző háború.

Politikai, diplomáciai megoldásra van szükség. Bucsa, Mariupol... után nem lesz könnyű.
 
 • Tetszik
Reactions: ladagrant

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
25 532
40 052
113

Oroszorszagban leesett ukran dron.
 
 • Tetszik
Reactions: dragonman

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
1 978
3 257
113
Moldávia új, de a határhoz közeli városokat már kóstolgatták a mai "fordulópont" előtt is (pl üzemanyaglerakat, ami így hirtelen eszembe jut).
Szerintem nem az ukránok szívták fel magukat, hanem ilyenkor nyílnak "ablakok" a vélhetően nem túl fegyelmezett orosz légvédelemben. Ezek ilyen Moszkva cirkáló szintű blamák, egyáltalán nem szabadna megtörténniük, aztán mégis megtörténik.
Eddig én csak egy alkalomról tudok, de aztán azt is letagadta mindkét fél. Az ukránok is azt mondták nem ők voltak, az oroszok is azt mondták nem tudják ki volt. Mi-24 volt. Sokan azt találgattuk ez valami alúlról jött kezdeményezés volt és fentről nem volt rá jóváhagyás ezért tagadták le. Ma pedig egyből több célpont is. Szerintem ez egy új ukrán hozzáállás, mármint úgy, hogy fentről engedélyezett.
 
 • Tetszik
Reactions: cirqle