[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
14 334
9 779
113
Lengyelország 7 milliárd dollár értékű katonai segélyt nyújtott a szomszédos Ukrajnának a Kijev és Moszkva közötti konfliktus kirobbanása óta – jelentette a Polskie Radio.
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
23 419
56 466
113
Nem ahogy érzem, hanem hoztam egy példát, amire nem sikerült válaszolnod. Egyébként a véleményed nem lesz tény attól, hogy odaírod hogy tény. Na de hogy egy példára már csak ennyit írsz...ne haragudj de csöppet komikus. Igen Wilson a tény attól tény marad, csak mi értelme van ennek a mondatodnak a párbeszédünk kontextusában? Az aztán nem tény, hogy a szakik a felelősek az Azov létrehozásáért. A tény az az, hogy Kolomojszkij tömte ki az Azovot, hogy a szakik ne élhessenek az önrendelkezésükkel, amire azért volt szükség mert a puccsista junta nekiment a saját orosz állampolgárainak. Most komolyan egy veleljéig romlott Kolomojszkij oligarchát és egy korrupt narkós Hunter Bident védesz csak azért hogy az ukrajnai oroszok ne élhessenek békében? Te sem gondolhatod komolyan.
Csak az időrend kedvéért , 2014 márciusában robbantak ki a harcok Donbaszban 2014 májusában alakult meg az Azov 2014 novemberében emeltek be az Azovot az Ukrán Nemzeti gárda kötelékébe miután visszafoglalták Mariupolt ,ekkor mondta Porosenko ,hogy ők a legjobb harcosainak.Ha tetszik neked vagy nem ezek a tények lehet ezzel vitatkozni de nem érdemes, és nem védek senkit csak a tényeket közlöm.

Néhány tény..

Az Azov bár bázisának Mariupolt tekinti a csoport magja Harkovból származik innen származik a csoport szoros kapcsolata Arszen Anakov akkori belügyminiszterrel aki korábban Harkov kormányzója volt,amikor az Azov egyik elődje szorosan együttműködött az ottani hatóságokkal.

Az Azov 2014 májusában alakult meg önkéntes alapon egy ultranacionalista és egy neonáci csoport fúziójából.

Avakov 2014-ben azért támogatta az Azovot mert a kormány rájött, hogy az ukrán hadsereg túl gyenge az oroszbarát szeparatisták elleni harchoz Donbaszban.


Az önkéntes zászlóaljak működését főként az oligarchák pénzelték . Közülük a legismertebb
Igor Kolomojszkij energiamágnás, a Dnyipropetrovszka régió akkori kormányzója, aki az Azov mellett más félkatonai egységeket is finanszírozott.
 

skf

Well-Known Member
2019. április 25.
86
369
53
https://www.portfolio.hu/global/20220430/lavrov-targyal-oroszorszag-a-szankciok-feloldasarol-542223

Lavrov csak addig hülye amíg tolni kell az agitpropot. Azt fullba de aztán megjön az esze.

Aszem orosz vonalon is realizálták, hogy vmi elképesztően félre ment és milyen szép és jövedelmező is volt a pragmatikus egymás mellett élés és nem biztos megéri orosz szemmel két zsebkendőnyi terület ezt az egészet.
Oo-ról sok mindent el lehet mondani de Lavrov egyáltalán nem hülye. Egy vén róka, művelt, a diplomáciában nagy tapasztalattal rendelkező diplomata-külügyminiszter. Nem ugyanabban a ligában játszik ám mint az egyes, magukat nagyhatalomnak tituláló országok külügyérei, vagy egynémely EU-s tag improvizált és pehelysúlyú külügyminiszterei. Eltekintek a felsorolástól.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
14 334
9 779
113
Lengyelország 7 milliárd dollár értékű katonai segélyt nyújtott a szomszédos Ukrajnának a Kijev és Moszkva közötti konfliktus kirobbanása óta – jelentette a Polskie Radio.
Érdekes, hogy a ruszkik hogy próbálják összeugrasztani a lengyeleket az ukribugrikkal, mégsem emlegetik soha azt a 100E lengyelt, akiket az ukrik irtottak ki dolfi szárnya alatt. Azt sem, hogy 1921ben a lengyelek felrobbantgatták Kijevben a hidakat.
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
447
2 079
93
Teljesen legitim célpontok. Combatans elemek.
Alap eset addig lövöd még mozog. Itt csak az eszköz volt más.
Ez nem paintball, hanem háború.
S a háború szörnyű.

A beteg inkább az, h felvétel van, jó minőségben, kikerül a netre, a jó nép pedig az otthoni fotel melegeből csorgatja rá a nyálát vagy szörnyűlködik, mások halálán.
"Alap eset addig lövöd még mozog."- ne viccelj már...
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
12 603
29 231
113
Én nem arra a videóra gondoltam. Volt pár még. Biztos mind manipulált volt. Oké.
Továbbra is tartom, hogy a nép szolgája egy ócska pojáca, aki képes volt tűsarkúban vonaglani, vagy a farkával zongorázni. Most pedig húsdarálóba küldi a népét.Ha egyszer ez a kell az olajár magasan tartásához,fentartható fejlődés,az a lényeg,nem tudtad?
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 351
2 195
113
Oo-ról sok mindent el lehet mondani de Lavrov egyáltalán nem hülye. Egy vén róka, művelt, a diplomáciában nagy tapasztalattal rendelkező diplomata-külügyminiszter. Nem ugyanabban a ligában játszik ám mint az egyes, magukat nagyhatalomnak tituláló országok külügyérei, vagy egynémely EU-s tag improvizált és pehelysúlyú külügyminiszterei. Eltekintek a felsorolástól.

Én is ezt gondoltam de ha ilyen ász talán átláthatta volna a helyzetet és elmondhatta volna a főninek, hogy figyelj ez gigaszívás lesz inkább ne.