[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

oliver88

Well-Known Member
2020. április 3.
176
530
93
2-ik vilaghaboru ujratoltve.
Muzealis fegyver, kar volt ezeknek adni. Kozel 100 eves, ki tudja mennyit hasznaltak. Ez olyan segitseg ami lehet tobbet art. El nem hiszem nincs az ukranoknak ettol modernebb hideghaborus cuccuk. Azert ez eleg lenezo egy ajandek. Legvedelemre talan helikopter ellen, de arra ott a tengernyi manpad.
Hat nem tudom mire volna jo, igy ebben a formaban. Vontatgatod, letalpalod...
Maga fegyver amugy nem volna rossz, csak fel kene rakni egy tankra vagy MT-T, AT-T vontatora hogy legalabb erjen is valamit.
Szerb hadsereg is használ Boforst. Egy páncélozott járműre van rakva. Pasarsnak hívják, és a Bofors mellet fel van szerelve Mistral rakétával is
trenazna_gadjanja_ciljeva_u_vazdusnom_prostoru_maj_1652339259.jpg
 

ghullaire

Well-Known Member
2019. május 4.
144
899
93
Ezek az ukránok tényleg a mordori orkokat is túlszárnyalják. S néhány itteni jóképességű ezek mellett kardoskodik.:D:D:D

"Az ukrán történelemtankönyv a 7. osztály számára, amelyet Ljah és Temirova szerkesztett, azt állítja, hogy az ukrán nemzet kialakulása 140 000 évre nyúlik vissza. A Turcsenko és Moroko által szerkesztett 9. osztályos történelemtankönyv szerint a 18. század végére az ukránok az akkori Európa egyik legnagyobb népének számítottak"

"Kiderült, hogy a Csernyihivi területen található Mena város nevét az első egyiptomi fáraó, Menész adta, maga az ukrán állam pedig számításai szerint több mint 7500 éves"

"Ezután a szerző azt tanácsolja, hogy olvassa el a mongolok titkos történetét, ahol Dzsingisz kánt Bogdy kánként emlegetik. Nos, ebből egyértelmű, hogy nem mongol volt, hanem igazi ukrán. Annál inkább harcolt, ahogy Bebik biztos benne, ukrán tridenttel és ukrán zászló alatt. És végül a legfőbb következtetése - Ukrajna a világ civilizációjának bölcsője, és még Jézus Krisztus is - nem zárta ki Bebik az egyik interjújában - galíciai lehetett"
https://www.vadhajtasok.hu/2022/05/...tt-oroszorszag-allando-ensz-kepviseloje-video
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
336
2 232
93
Ukránok a honvédők. Ez az ő nagy honvédő háborújuk a másik oldalon pedig a náci oroszok vannak.
Úgy tűnik nagyon kiborított hogy a pártfogoltjaidat lenácizzák, csak mert horogkereszteket tetoválnak magukra, mein kampfot olvasgatnak, karlengetnek, SS példaképeik vannak, "fehérhatalom" pólókban rohangálnak (ami értelmezhetetlen), meg szeretnek népirtani.
De teljesen felesleges ez a kontra-nácizás. Eladhatatlan és hiteltelenné tesz. Senkit nem tudsz ezzel megtéríteni aki csak egy kicsit is tájékozódott. Érvelj valami olyannal ami nem sorol a laposföldhívők szintjére.
 

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
218
1 939
93
Először volt halálos áldozata az Oroszország ellen végrehajtott ukrán támadásoknak - közölték csütörtökön orosz hírügynökségek. A határmenti Belgorod megyében lévő Szolohi községet szerda este ukrán oldalról tüzérségi támadás érte, amelyben egy civil lakos életét vesztette, további hét megsebesült, 17 lakóház pedig megsérült. A falu lakosait evakuálták.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/243461/
Tegnap azon frissiben beraktam a hírt, de valamiért törölték. A mai hírek szerint a halálos áldozatok száma már kettőre nőtt.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 350
2 189
113
Úgy tűnik nagyon kiborított hogy a pártfogoltjaidat lenácizzák, csak mert horogkereszteket tetoválnak magukra, mein kampfot olvasgatnak, karlengetnek, SS példaképeik vannak, "fehérhatalom" pólókban rohangálnak (ami értelmezhetetlen), meg szeretnek népirtani.
De teljesen felesleges ez a kontra-nácizás. Eladhatatlan és hiteltelenné tesz. Senkit nem tudsz ezzel megtéríteni aki csak egy kicsit is tájékozódott. Érvelj valami olyannal ami nem sorol a laposföldhívők szintjére.

Mért borított volna ki? Elég jól ismerem az orosz agitpropot.

Igen Ukránok a honvédők. Oroszok meg a nácik. Az ukrán féle ork túl kedves.
 

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
218
1 939
93
https://news-front.info/2022/05/12/zachem-predstojatel-upc-vystupil-v-zashhitu-azova/

Onufrij, a 2018-ban a moszkvai metropolita fennhatóságától elszakadt Ukrajna Pravoszláv Egyháza (PCU) metropolitája Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz fordult a mariupoli Azovsztálban ostrom alatt lévő Azov-hadosztály banditáinak evakuálása ügyében. Az ostromlottakat a metropolita javaslata szerint Ukrajna, vagy más, harmadik ország területére kellene evakuálni. Onufrij Putyin „keresztény lelkiismeretére” és a „húsvéti napok szentségére” apellált. Botrányos módon képes volt az Azov-hadosztály tagjait, a város egykori ostromlóinak ideológiai utódait Leningrád hős védőihez hasonlítani. V.V. Putyin családtagjai egyébként átélték Leningrád 2 év 4 hónapig tartó ostromát 1941-44-ben.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
321
2 739
93
Magyarország nem is tartozik a fejlett liberâlis demokráciákhoz. :)

Sajnos már ígyis túl liberális és a kreténséget kell tolni. Az érzékenyítés eljutott arra a szinte, hogy a normális értékrend jóformán szégyenleni való, míg az aberrált betegeknek több joguk van.
Sajnos bizonyosnpolitikai körök megdolgozták már a magyar társadalmat is. Annó egy kormánypárt egyetlen eredménye egy gazdasági válságon kívül az volt, ha ma valaki a házára kirak egy magyar zászlót, akkor mindenki kérdően néz és szélsőséges nacionalistának tartják. Ide jutottunk. Szégyen!!!
Vagy mi a liberális demokrácia definiciója? Ahol valami liberálisnak mondott párt van kormányon csaholva a kreténségben a "nyugatnak" Ahol csak hvg és 444 hazudik kézenfogva és más véleményt azonnal cenzúráznának?
Vagy milyen formában lehetne liberálisabb a magyar demokracia még ennél is? Gondolom csakis az az irány megfelelő, hogy a nem felsorakozókat a liberális kreténség mögé elnyomják.
Amit ma liberálisoknak hívnal az ég világon semmi köze nincs az eredeti eszmékhez.
Ezek csupán teljes elnyomást tartanának megfelelőnek és maguknak kiváltságokat.
Fekély a társadalomban.
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
296
552
93
Mekkor öngól ez a Nagyoroszoknak.

"Valójában Finnország ennél sokkal jelentősebb erőt képvisel. Az ország, ahol a mai napig fenntartják a hadkötelességet mind a férfiak, mind a nők számára, a világ negyedik legnagyobb tartalékos haderejével bír, az aktív állománnyal és a félkatonai egységekkel együtt csaknem milliós sereget képes hadba bocsátani.

...

A svéd haderőből a haditengerészet rendelkezik globálisan is kiemelkedő képességekkel, elsősorban kisebb hajóosztályokban, korvettekben és őrnaszádokban, illetve tengeralattjárókban és aknásító hajókban."


 

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
218
1 939
93
https://ukraina.ru/exclusive/20220512/1033951774.html
https://life.karpat.in.ua
https://news-front.info/2022/05/12/...ny-operativnaja-svodka-12-maja-obnovljaetsja/

Tegnapi (május 12.) kishírek:
 • Légicsapás érte Novgorod-Szeverszkij (Csernyigovi terület) városközpontját. Ukrán jelentések szerint 3-an meghaltak és 14-en megsebesültek.
 • Rakétatámadás érte Dergacsi települést (Harkovi terület). Ukrán közlés szerint egy személy életét vesztette, hárman pedig megsérültek.
 • A Csernyigovi területen az orosz-ukrán-belorusz hármashatáron álló „Három nővér”-emlékmű lebontásáról döntöttek. Az 1975-ben emelt emlékmű a három szláv nép testvériségét jelképezi. 2016-ig itt tartották meg minden júniusban a „Szláv Egység”-fesztivált. Az emlékműnek azonban csak 1/3-a áll ukrán területen.
 • A Lengyel Posta Volodimir Zelenszkij elnök arcmását ábrázoló bélyeget bocsátott ki, amelyet magas ára ellenére egy óra alatt szétkapkodtak az ukrán államfő lengyel rajongói. A bevétel teljes összegéből az ukrán államot támogatják. Egy krakkói önkormányzati képviselő az egyik bélyeget felragasztotta egy ukrán nyelvű képeslapra, és elküldte a lengyelországi orosz nagykövetnek.
 • Az SZBU hazaárulással vádolja az Oroszországban tartózkodó Petro Heckót, a Podkarpatszka Rusz Köztársaság önjelölt miniszterelnökét. A korábban (távollétében) már 12 évre ítélt Hecko javaslattal fordult az orosz elnökhöz, hogy Kárpátalját nyilvánítsák Podkarpatszka Rusz Köztársasággá mandátumterületként és a ruszinokat államnemzetté, továbbá hogy ne fejezzék be a különleges katonai műveletet Ukrajnában több, Kárpátaljára vonatkozó tényező figyelembevétele nélkül.
 • Ukrajna katalógust készít a nyugati országok számára a régiókról, amelyeket „újjá kell építeniük”. „A végéhez közeledek az egyes régiók infrastruktúra-újjáépítési igényeinek katalogizálása, és hamarosan elérhetővé válik a nyugati partnerek számára, akik majd védnökséget vállalnak az egyes régiók helyreállítása fölött” – jelentette be Kiril Timosenko, az Elnöki Hivatal helyettes vezetője.
 • A mariupoli drámai színház áttelepült Ungvárra. A színház épülete teljesen megsemmisült a városban folyó harcok során.
 • Az oroszországi Belgorodi terület kormányzója nyilatkozatban cáfolta azokat a terjedő rémhíreket, miszerint az ukrán hadsereg átlépte az orosz határt és elfoglalta a határmenti Szereda falut.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
931
2 995
93
Mekkor öngól ez a Nagyoroszoknak.

"Valójában Finnország ennél sokkal jelentősebb erőt képvisel. Az ország, ahol a mai napig fenntartják a hadkötelességet mind a férfiak, mind a nők számára, a világ negyedik legnagyobb tartalékos haderejével bír, az aktív állománnyal és a félkatonai egységekkel együtt csaknem milliós sereget képes hadba bocsátani.

...

A svéd haderőből a haditengerészet rendelkezik globálisan is kiemelkedő képességekkel, elsősorban kisebb hajóosztályokban, korvettekben és őrnaszádokban, illetve tengeralattjárókban és aknásító hajókban."


egy nato-orosz háborúban nincs jelentőségük a hagyományos eszközöknek
azok nem kerülnek elő
finnország nem a hagyományos haderejével fenyegeti oroszországot, hanem azzal ha beengedi az usa nukleáris csapásmérő erőket a területére
ha ez megtörténik, akkor az oroszoknak tényleg van egy problémájuk
 

fonak9

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
8 206
18 191
113
Baszki ezek olvassák Wilsont (bocs!), és tényleg nekiálltak nemzetek "csinálni" magukból.
Te jó ég!:eek::D
"Van például egy ilyen történész Ukrajnában, Valerij Bebik (és nem ő az egyetlen). Azt állítja, hogy Konstantinápoly a mai Szevasztopol területén lévő Herszonészosz kolóniája volt, és hogy a szkíták őse egy krími őslakos, Héraklész, akinek gyökerei a Dnyeperben lévő Horticza szigetéről származnak"

Ha azt hiszed, már mindent láttál, akkor nézd meg ezt:


Szóval briték csak vissza akarnak térni az Azovi-tengerre... ;)