[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
10 352
26 404
113
Levertek mindent a toronyról és az egyik oldal telitalálatot kapott, az első szél le is dönti, ha még nem dőlt le. Lehet kuncogni a kóválygó rakétán, de hatásos. Páncélozott járművek ellen készült, a pontossága elég hozzá, jó kezelő 1x1m célt simán eltalál vele. A rakéta aerodinamikai kialakítása okozza ezt a röppályát, ami arra szolgál, hogy az irányításához használt drót akadálytalanul csévélődjön le.
A nem dróttal irányitott rakéták is kóvályognak, nem?
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 171
3 574
113
Az orosz katonák tömegesen utasítják vissza, hogy újra Ukrajnába vezényeljék őket. Ha orosz földön tagadják meg a külföldre vezénylést legfeljebb leszerelhetik őket... amíg nincs hadiállapot.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
14 497
30 006
113
Mintha kezdene valami változni, néha néha a fősodratba is belengetnek ukris negatívumot is.
Ki fog futni ez a nagy ukrán imádat nyugaton. S a realista válasz rá az, hogy nem, nem ezek miatt a dolgaik miatt, hanem mert a nyugati átlag ember egyszerűen rájön, hogy Ő igazából jobban élni szeret inkább, mint ukránt támogatni erőn felül. Ez van. Ukrajna fel lett kapva, majd el is lesz felejtve. Én legalább is kb. ezt várom.
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
496
3 504
93
Szerinted van Ukrajnaban tanitas? En nehezen tudom elkepzelni a frontvonalak kozeleben a bekes elet eme megnyilvanulasat....
De azért előszeretettel használják az oktatási intézményeket ,és ha egy tank belőne egy malacot a pofájába,már egyből jönnétek azzal,hogy az oroszok lebombázták az iskolát,és meghalt 20 gyerek.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 037
8 191
113
Szerintem nem, sokkal inkább arról szól a dolog, hogy Putyin jelenleg nem meri bevállalni a mozgósítás belpolitikai kockázatait, pedig legalább egy részleges mozgósítás nélkül, még az új csökkentett céljaikat sem fogják tudni elérni,tehát Donbasz elfoglalását és Ukrajna tengerparti területeinek leszakítását.
"Szerintem nem, ..." Tudod a vélemény olyan mint a.... :D
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
5 671
13 012
113
A vegen szep lassan kiderul hogy mindent arrafele gyartottak ami az EU-ba erkezett. Ott nem kellett betartani a hulye EU eloirasokat. Kornyezetvedelem, jatek a malacoknak, stb... A szoveg meg az volt hogy á... Oroszorszag csak egy nagy benzinkut...
Már a termék pontos nevére nem emlékszem, valamilyen adalékolt műanyag volt, az adalék ahogy az eu-ba csatlakoztunk betiltódott, így aki itthon gyártotta az előbb valami erdélyi városba vitte ki a gyártást, de 2012 környékén onnan is mennie kellett, így oroszba került végül a teljes gyártósor. Ja az eu-s országoknak és hazánknak végig beszállítója.... Olyan ez mint a környezetvédelem, a nyugat a szemetet lerakja jó messze aztán már nincs probléma...
 

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 467
3 243
113
Ki fog futni ez a nagy ukrán imádat nyugaton. S a realista válasz rá az, hogy nem, nem ezek miatt a dolgaik miatt, hanem mert a nyugati átlag ember egyszerűen rájön, hogy Ő igazából jobban élni szeret inkább, mint ukránt támogatni erőn felül. Ez van. Ukrajna fel lett kapva, majd el is lesz felejtve. Én legalább is kb. ezt várom.
Szerintem is.
Amint az életszínvonal beesik, esetleg valós nélkülözés (itt nem a jajj Merci helyett csak VW -t tudok vennire, hanem élelem, gyógyszer,üzemeanyag) lesz borulni fognak a dolgok.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
8 836
22 373
113
A Donyecki Népköztársaság és az orosz fegyveres erők elérik Ugledart

A donbasszi egységek a szövetséges orosz csapatokkal együtt megközelítették Ugledar városát, amely nemcsak hagyományos kis hatósugárban, hanem tágabb értelemben is kulcsszerepet játszik az Avdejevka körül telepített neonáci védelmi rendszerben.

Erőink egyszerre több oldalról támadják Ugledart, és félkörben foglalják el a települést. A város egyes területei többször is gazdát cseréltek a héten.

Videó:
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
3 244
5 209
113
menőn elkapott pillanat
FSoR5kvXEAE6BTS
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
8 836
22 373
113
"
Ez egy újdonság. Egy hónappal ezelőtt az Azov ezred harcosai hajtották körbe az üzemet. Most a DNR biztonsági erői saját érdekeikre használják ki ezeket a járműveket.

Az alkotás a 2009-10-es években kezdődött. Egyesek fele-fele arányban ukrán és orosz részekből álltak. 2014 után Oroszországot amerikaiak, olaszok váltották fel.

És az üzlet mindenütt jelen van, hangosan hirdetett eszmék, de a kereskedelmi érdekek állnak a középpontban. "

Videó: