[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 489
3 313
113
Ki fog futni ez a nagy ukrán imádat nyugaton. S a realista válasz rá az, hogy nem, nem ezek miatt a dolgaik miatt, hanem mert a nyugati átlag ember egyszerűen rájön, hogy Ő igazából jobban élni szeret inkább, mint ukránt támogatni erőn felül. Ez van. Ukrajna fel lett kapva, majd el is lesz felejtve. Én legalább is kb. ezt várom.
Szerintem is.
Amint az életszínvonal beesik, esetleg valós nélkülözés (itt nem a jajj Merci helyett csak VW -t tudok vennire, hanem élelem, gyógyszer,üzemeanyag) lesz borulni fognak a dolgok.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
9 112
23 208
113
A Donyecki Népköztársaság és az orosz fegyveres erők elérik Ugledart

A donbasszi egységek a szövetséges orosz csapatokkal együtt megközelítették Ugledar városát, amely nemcsak hagyományos kis hatósugárban, hanem tágabb értelemben is kulcsszerepet játszik az Avdejevka körül telepített neonáci védelmi rendszerben.

Erőink egyszerre több oldalról támadják Ugledart, és félkörben foglalják el a települést. A város egyes területei többször is gazdát cseréltek a héten.

Videó:
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
3 792
6 134
113
menőn elkapott pillanat
FSoR5kvXEAE6BTS
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
9 112
23 208
113
"
Ez egy újdonság. Egy hónappal ezelőtt az Azov ezred harcosai hajtották körbe az üzemet. Most a DNR biztonsági erői saját érdekeikre használják ki ezeket a járműveket.

Az alkotás a 2009-10-es években kezdődött. Egyesek fele-fele arányban ukrán és orosz részekből álltak. 2014 után Oroszországot amerikaiak, olaszok váltották fel.

És az üzlet mindenütt jelen van, hangosan hirdetett eszmék, de a kereskedelmi érdekek állnak a középpontban. "

Videó:
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
10 895
28 571
113
A brit hadsereg irányítja eddig az ukrán fegyveres erők műveleteit, mondta a forrás.
"Például Zaporozhye-ban április végétől május hatodikáig ezek a tisztek folyamatosan az egyik parancsnoki állásból a másikba költöztek, nem messze a frontvonaltól, Zahradivkától, az ukrán fegyveres erők parancsnoki tartalékának 60. különálló gyalogsági zászlóaljának helyén, Olekszandrivkáig," - mondta a forrás.
Hát, ezek se a legélesebb kések a fiókban. :)
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
701
1 326
93
Csak jelezni szeretném, az orosz kommunikáció végig ugyanaz volt, a tervek szerint halad az offenzíva, a kitűzött végcélt bizonnyal elérjük.
Nem volt meg sem állunk berlinig, nem volt két hét alatt győzünk, nem volt megjelölve célként semmilyen terület elfoglalása.
Miután még mindig nem mutatta be senki az orosz vezérkar terveit, így az, hogy mik voltak a meghatározott célok se tudhatjuk.
Az, hogy a nyugati propagandagépezet mindenféléket belelát a dolgokba, még nem orosz témákról van szó.

Viszont a dolog amire felhívnám a figyelmet a következő: Az orosz állam NEM RENDELT EL mozgósítást, tehát feltételezhető, hogy még mindig biztosak benne, hogy a kezdeti célok elérhetők a rendelkezésre álló erőkkel.
Kezdeti cél Ukrajna teljes nácitlanitása,demilitarizálása(lefegyverzése)volt hivatalosan!Innen lépnek folyamatosan visszafelé a célokkal!
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
24 852
59 858
113
Nem gondolnám, hogy Excalibural fognak az ukránok lövöldözni! De nyilván nagy előrelépés a tüzérségükenek!
Már lövöldözik.Mivel már kaptak.
Édes szűzmária gyere le :D !

Jah, lesz ilyen képesség, igen az ukránoknak is. MEEEENNNYI ??! Bakker, nem a technikai - minőségi lehetőségeiből volt a problémája az ukránoknak eddig sem, High End nyugati fegyverekből kaptak TÖMÉRDEK mennyiséget, Javelint, faust 3-at, Stingert, Starstreak-et, NLAW-ot, CG-t, MILANT, minden szart. Méregdrága prec és rak. pótós lövedék nélkül az az M777 meg egy sima vonatott ágyú...
Én még azt is kétlem, hogy az amúgy valóban high end német - brit - francia SPG-k hez lesz kellő számban prec és rak pót lövedék, mert hogy azok kurva drágák ám, meg az sem baj ha olyan lövi ki aki ért is hozzá. Ha küldenek vele nyugati személyzetet is, az meg első számú célpont lesz, és igen meg fogja érni már csak presztízsből is akár az ISZKANDERT is az oroszoknak egy egy ilyen üteg...

Az oroszok meg ha a nagy képet nézzük bezergelték az ukránokat már az elején létszámhátrányban a nekik valóban stratégiai fontosságú frontokon, összekötötték szárazföldön a Krímet a keleti megyékkel, biztosították a vízellátását, stratégiailag fontos tengerparti szakaszokat szereztek. Ukrajnában már mindenkit is soroznak, nyugaton nyünnyögnek hogy már nem nagyon van mit adni (már a volt VSZ országok keleti eredetű fegyverei IS elfogytak az ukránok alatt), s a saját készletből adogatnak nyugati cuccot, még úgy is hogy azért az már anyagilag is fáj, meg ki is kell rá képezni az ukránokat, ami nem 3 nap. S közben jönnek az ilyen vicces hírek, hogy pl. adnánk de már nincs, meg ami van azt adnánk, de a kurva Svájc nem adja hozzá a lőszert, bocs.

Ott vannak ukrán győzelmi jelentések, ahonnan mikor átcsoportosítottak ÉS KIVONULTAK az orosz csapatok, az ukránok be tudtak menni szinte harcok nélkül. TÉNYSZERŰEN nem kiverték őket, hanem hogy más fronton az áttöréshez meglegyen a kellő fölény, feladták az álló harcot, és manővereznek onnan el az oroszok.
Csak szólok, hogy már kaptak Excalibur lövedékeket az ukránok, és már használták is az M777-ben a kelet Ukrajnában, raktam fel én is róla ebbe a topikba videót.
Semmi köze Svájcnak a 155mm tüzérségi lövedékekhez a Svájciak a Marder és a Gepárd gépágyú lövedékeivel kavartak be, de a Gepárdnál már meg is oldotta a problémát, mivel leszerződtek a brazilokkal, akik szállítanak nekik 200.000 darabot, érdekes ,hogy pont azok a brazilok csinálják ezt akiktől minden oroszfan azt várta, hogy majd Putyinnal együtt vállvetve fognak harcolni az angolszász berendezkedés ellen.

Ami pedig Harkovot és a donbaszi offenzívát illeti Harkovnál kivonták az echte orosz erőket, és helyettük frissen besorozott rosszul felszerelt szaki ujoncokból álló haderőt vetettek be Harkov térségében,őket szorította vissza az ukrán haderő, és még ezekkel az átcsoportosított orosz csapatokkal is csak iszapbirkozik az orosz haderő a donbaszi fronton.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
14 530
30 179
113
Szerintem is.
Amint az életszínvonal beesik, esetleg valós nélkülözés (itt nem a jajj Merci helyett csak VW -t tudok vennire, hanem élelem, gyógyszer,üzemeanyag) lesz borulni fognak a dolgok.
Bingo!

Nézd, ez már egyébként kezdi elérni a nyugati országok alsó középosztályát, meg az USA-t is!

Egyre több ember teszi fel a kellemetlen kérdést a környezetében, hogy amúgy megéri ez nekünk?!

Kurva kíváncsi leszek pl. Bidenék félidős bizonyítványára, hamarosan... Lehet ezt tolni, csak úgy fognak járni mint a mi ellenzékünk járt a választáson, aztán olyan gyorsan el lesz engedve az ukránok keze, hogy öröm lesz nézni! No akkor nem lesz majd jó Zelenszkij köréhez tartozni...
 

-Ashlan-

Member
2017. február 1.
20
77
13
Zseniális haditerv!
Azért halt meg 20 000 + orosz katona, hogy lassan érjék el a céljukat.

Micsoda géniusz vagy Putyler generaliszmusszal együtt.

Minden katona, biztonságpolitikai szakember ostoba a bolygón. De te és ő zsenik vagytok.
:D
Sokat gondolkodtam, h leírjam-e, de végül is csak véleményszabadság van!

Minden kívül, Te egy faszfej vagy!

Ment az ignor, jöhet a bann…
Ennyit megér!
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 099
9 231
113
Bakker, majdnem elfelejtettem, hogy az orosz gazdaság ma megint tönkrement! A rubel 64.59-en áll, és sajnos erősödik... Tudom, mesterséges, meg nem is jó az erős rubel, meg egyébként is majd a lefoglalt orosz pénzből jól tönkreteszik őket, meg várjuk csak ki a végét, mert ... mert csak. :D Lassan odaérünk, hogy a lefoglalt orosz pénzeszközök visszajönnek az energiahordozók többletbevételein... :D
Na, de ne szépítsük, biztos csak kamu, hogy az idei évben valószínűleg rekordot dönt a kalászosok termésszintje az oroszoknál és feltehetően a kieső ukrán gabonaexport miatt nem őket fogják keresni az afrikai országok... :D
Szóval vigyázni kell, mert mi túl közel vagyunk és az összeomló orosz gazdaság a fejünkre hull...
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
4 442
5 090
113
Ki fog futni ez a nagy ukrán imádat nyugaton. S a realista válasz rá az, hogy nem, nem ezek miatt a dolgaik miatt, hanem mert a nyugati átlag ember egyszerűen rájön, hogy Ő igazából jobban élni szeret inkább, mint ukránt támogatni erőn felül. Ez van. Ukrajna fel lett kapva, majd el is lesz felejtve. Én legalább is kb. ezt várom.

Kommunikáció kérdése az egész. Megfelelő kommunikációval el lehet intézni, hogy az emberek úgy gondolják, hogy az egzisztenciális problémák az oroszok hibája, és csak az ukrajnai bukásukkal kezelhető a probléma.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
2 281
11 844
113
Szerinted van Ukrajnaban tanitas? En nehezen tudom elkepzelni a frontvonalak kozeleben a bekes elet eme megnyilvanulasat....
De azért megy a sírás, h az oroszok az iskolákat lövik. Ezt a fószert kiszednék onnét, arról is olyan híradás születne, h a gonosz Hókuszputyin pont az iskolát lövi direkt, és ott óvóhely volt ám!