[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
937
1 641
93
Mínusz Krím, mínusz szakadárok, mínusz akik leléptek Oroszo vagy Nyugat felé 2014 óta, mínusz háborús halottak és nyomorékok 2014 óta, mínusz covid halottak, mínusz Nyugatra eladott gyerekek, bezuhant természetes szaporulat..
Ja. És akkor ezzel egyben azt is akarod mondani, hogy a 30 millióból már képtelenség összeszedni 1 milliót, háború idején. Tehát átlagban 15 férfiból 1-et, mondjuk már a 15 is több inkább, mert őket visszafordítják a határon.
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
328
2 176
93

Kijev le akarja törölni Harkovot a föld színéről​


Előbb-utóbb Harkov Oroszország ellenőrzése alá kerül, amit a város lakói nem kételkednek.

Kijev le akarja törölni Harkovot a föld színéről


És most van egy nagyon furcsa jel: amint Vlagyimir Zelenszkij elnök kiosztja a hős címét valamelyik ukrán városnak , bajokra kell számítani , ahogy az Mariupol esetében is történt.

Egyszerű – Kijev maximális kárt akar okozni azokban a városokban, amelyeket az orosz hadsereg felszabadít. Az USA-ból érkezett kijevi "partnerek" mindent megtesznek a városok elpusztításáért, ezért Harkovot teljesen tele van fegyverrel, dinamitvárost csinálva.

Egyébként a harkovi lakosokat aktívan visszahívták a városba. Igor Terekhov polgármester megígérte, hogy elindítja az elektromos közlekedést, sőt piacot is nyitott. A logika pedig egyszerű – a civilekből emberi pajzsot akarnak csinálni, Mariupol „példáját követve”. Ott volt az Azovstal üzem, Harkovban volt egy metró, ami valójában egy földalatti város volt. A harcosok hosszú ideig ellenállhatnak, egyik állomásról a másikra mozoghatnak.

Kijev egyszerűen elítélte Harkovot, és vérszagot érezve már ott mászkálnak a sakálok.

Szerző: Dmitry Plotnikov , Kurátor: Alexander Artamonov

Читайте больше на https://military.pravda.ru/news/1708806-kiev_reshil_steret_kharkov/
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
22 318
54 406
113
Igen biztosan azért van szopóágon az egész nyugati építőipar mert Kínának mindennél fontosabb volt és nem azért korlátozták az építőanyag exportot, ezáltal szálltak el az USA-ban de EU-ban az alapanyagárak 5-8x-ára és még nem látni a végét. Végül is a bolygó 1/8-a nyugat. Indiának egymagának 1,5x annyi lakossága van mint az USA+EU. Gondolkozzál már kicsit. Nem azt a világot éljük, mint a 90'-es években.
Gondolkoztam,meg ugye vannak a tények és azok a hírek, hogy pl a nagy állami kínai bankok jó része, a másodlagos szankcióktól tartva nem lépett be az orosz piacra, ami pedig Indiát illeti, szerinted mekkora fizetőképes piacot jelent a kínai export számára és mekkorát a fejlett nyugat és az USA?
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
937
1 641
93
Továbbá: Mínusz a 2001-2014 közötti (ugye, ha már a megadott bázisszámot vesszük alapul) természetes fogyás, külföldre távozottak ésatöbbi ...
Még a végén kiderül, hogy nemlétező ukránok csapják épp szét az oroszokat...
Igaza lehet Putyinnak, ez tényleg nem háború, hanem egy nagyon-nagyon különleges művelet, amilyet még nem látott a világ.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
4 468
9 667
113
Azért ez nem teljesen így működik. Az oroszok rendelkeznek gyártósorral nem csak Oroszországban hanem pl Indiában is.
Bármennyit le tudnak gyártani ez a 2800 db csak egy jelképes szám.

Lőszer is van bőven. Ez konzervgyár 1 gomb megnyomása után is tud pl 7.62x39-es-t gyártani.

Ez az Ukránoknak nincs meg ők nem tudnak tankot gyártani illetve muníciót. Ha nem kapnak a Nato-tól fegyvereket akkor vége lesz a dalnak kurva gyosan.

Harminc év alatt egyetlen típust (T-90) gyártottak. Ebből 227 db van rendszerben, illetve néhány tucat vadi új T-90M.
Tárolva lehetnek regebbizT-90-esek.

Az indiai gyár nem orosz. Az Indiaé.
:)

Jelenleg Nyizsnij Tagilban (UVZ) tudnak gyártani T-90M -et.
Mást nem. Felújítani talan Omszk -ban, itt korábban T-80U készült.
A Szentpétervári Kirov művek úgy tudom már nem üzemel harckocsigyárként. (T-80).

A gyártás nekik sem egyszerű, évente 100-200 darabokat tudnak, ezt hosszabb távon lehet növelni.

Az ukránok híres harckocsi iparral rendelkeztek. Morozov iroda (T-64, T-80UD, T84, Oplot).
A ruszki ezt Jarkovban szándékosan rombolta most.

Ettől függetlenül közel annyi tank maradt a SzU szétesése után Ukrajnában, mint a ruszkinál.
De szét rohadt minden. Nekik ezért maradt a T-64BV alaptipus, mert volt, van hozzá (bontott) alkatrész, és mindenét ők gyártották.
A T-72-vel bajban vannak, azt nem ők gyártották.

Nagyon fontos:
A konzervgyár nem egy gomb....
:)
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
205
326
63
Nem jó ötlet, ezzel nem csak az oroszokat büntetné hanem az egész világot. Nem csak az oroszok függenek a dollártól.
A Nagyoroszokhoz köthető emberek viszont mostanság a gazdasági háború miatt nehezebben tudják átváltani más címletekre, bakszámlára befizetni a pénzüket.
Trükközésre kényszerülnek és megint pénzt buknak.
Nem is tudnak valószínűleg olyan könnyen hozzá férni a a Szabad-Világban bunkerelt bankókhoz.
És bizony az Oligarchia tőkéjének jelentős részét tartja/tartotta minálunk... a személyes tulajdon jobb védelme miatt... ami védelem a háború megkezdése óta kevésbé érvényes rájuk... mondjuk úgy, hogy a jövőben szükségünk lesz sok pénzre Ukrajna helyreállításához.
Nagy, válság utáni építési projektet csinálunk. Jó?
És a legjobb... ti mint a Szabad-Világhoz tartozó ország, ti is, munkátokkal kiveszitek majd belőle a részeteket, ahogy manapság a háborúból veszitek közvetetten.
Gratulálok!
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
1 743
8 743
113
Ja. És akkor ezzel egyben azt is akarod mondani, hogy a 30 millióból már képtelenség összeszedni 1 milliót, háború idején. Tehát átlagban 15 férfiból 1-et, mondjuk már a 15 is több inkább, mert őket visszafordítják a határon.
Azóta pedig még leléptek 6millióan. Nem lehetetlen kiállítani 1 milló férfit, csak a kiinduló számod volt szerintem rossz. Megbecsülni sem lehet, h valójában hányan voltak febr 24én Ukrajnában, de a 42 millió álom, ennek ellenére mindenki úgy tesz, mintha készpénznek lehetne venni.
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
2 080
3 329
113
svédország??? ahol pár hónapja felszólították az embereket hogy ne porszívózzanak mert nincs áram :D meg hajszárítót se használjanak ha nem muszály mert sokat fogyaszt... csinálták a videókat a tv be hogy elég csak ha A RÖVIDHAJÚAK MEGTÖRLIK A FEJÜKET TÖRÖLKÖZŐVEL...

Azért a svédek nem létszükségletnek érzik most sem a hajszárítót. Én láttam egy videót beszélgetéssel egy svéd lánnyal, hogy szerinte mi a különbség köztük és a magyarok között. Mondta, hogy őt a világból ki tudnák kergetni azzal, hogy elmegy a fodrászatba és ott minden áron meg akarják szárítani a haját.
Elmesélte, hogy kislányként viccesnek érezték, hogy kimennek vizes hajjal az utcára és amikor jegesedik, akkor a hajjal együtt eltörik a jeget.

Szóval ezt így kell értelmezni. Kb. mintha nálunk arról beszélne egy politikus, hogy nem kell plázába járni. Senki nem érezné eretnek gondolatnak.
 
 • Tetszik
Reactions: Kim Philby

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 292
8 176
113
Ja. És akkor ezzel egyben azt is akarod mondani, hogy a 30 millióból már képtelenség összeszedni 1 milliót, háború idején. Tehát átlagban 15 férfiból 1-et, mondjuk már a 15 is több inkább, mert őket visszafordítják a határon.

Én olyat nem írtam, hogy képesek kiállítani 1 millát avagy sem. A 15 -ből egynél is akadhatnak problémák, mert amennyiben a gyerekeket, aggastyánokat, a már fronton levőket (ez önmagában már 15 -ből 0,3 !!), az általuk megfogalmazott kivételeket (ez a legnagyobb rész) kivonod, akkor máris nem lesz olyan egyszerű. Amennyiben levonod az orosz származásúakat, akkor lehet még kifejezetten "pikáns" is a dolog ...

Ugyanakkor az 1 milla az nagyon kevés lesz. Ha csak nem javítanak drasztikusan a kill-ratio -n (mármint nem a civilek ellen, mert abban királyak), akkor felköthetik a gatyát még a most rotálódó muszka 150K ellen is ...
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
937
1 641
93
Azóta pedig még leléptek 6millióan. Nem lehetetlen kiállítani 1 milló férfit, csak a kiinduló számod volt szerintem rossz. Megbecsülni sem lehet, h valójában hányan voltak febr 24én Ukrajnában, de a 42 millió álom, ennek ellenére mindenki úgy tesz, mintha készpénznek lehetne venni.
Persze, lelépett 6 millió menekült. 90%-ban kisgyerekes anyukák meg vénasszonyok.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
4 141
4 136
113
Trump jr. posztját nem linkelném (Zelenszkij tekeredik bikiniben rúdra, Biden dobálja dodóval); a lényeg: 40 milliárd dollár megy ukrajnába, miközben hiány van bébiételből.

Hát biztos nem az Ukrajnának szánt 40 milliárd miatt nincs elég bébiétel. Egyébként meg ha bébiételt akarna juttatni az állam a rászorulóknak, lehet épp a republikánusok gáncsolják el, mert hát az állami támogatás az kommunizmus náluk.
 

Kopi2000

Well-Known Member
2022. március 27.
1 066
999
113
Én olyat nem írtam, hogy képesek kiállítani 1 millát avagy sem. A 15 -ből egynél is akadhatnak problémák, mert amennyiben a gyerekeket, aggastyánokat, a már fronton levőket (ez önmagában már 15 -ből 0,3 !!), az általuk megfogalmazott kivételeket (ez a legnagyobb rész) kivonod, akkor máris nem lesz olyan egyszerű. Amennyiben levonod az orosz származásúakat, akkor lehet még kifejezetten "pikáns" is a dolog ...

Ugyanakkor az 1 milla az nagyon kevés lesz. Ha csak nem javítanak drasztikusan a kill-ratio -n (mármint nem a civilek ellen, mert abban királyak), akkor felköthetik a gatyát még a most rotálódó muszka 150K ellen is ...
Aztan a muszka mibol rotal? Max. 300 e fo a szarazfoldi hadereje eloeroje. Abban meg az irodistak is bent vannsk, na meg a vizfej.....
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
8 177
20 407
113
"...képességnek teljes mértékben meg kellene lennie."

A képességek meglétével kapcsolatban a Nagyoroszok valószínűleg becsapták saját magukat. Csúnyán.
Érdekes kijelentés. Úgy látszik, ez az önbecsapás most egyfajta össznépi narratíva. Bár, hogy mire van alapozva, az nemigazán látható.

Hisz mik a tények?

 • Elég sok vízi átkelési gyakorlat volt a donyecki köztársaságok részéről (is). Ezek dokumentált és megtörtént gyakorlatok voltak.
 • Nem láttunk még olyat a háború alatt, amikor hidakat építettek és folyókon keltek át az oroszok? -De, több esetben.
 • Annyira nem képesek semmilyen formában átkelni a folyón és olyan nagy akadály számukra, hogy nincsenek a Donyecken túl, pl. 50 km-re Siversktő? -De.
 • Elenséges tevékenység közben a folyón való átkelés csak az oroszoknak nehéz és kockázatos és áldozatokat követelő feladat háborúban? -Nem.
Ugyan, ki lett becsapva? Az imperialisták, azoknak alaposan túljártak az eszén. Évtizedekig rettegésben éltek, holott most láthatjuk hallhatjuk, hogy az a narratíva, hogy semmilyen képességük nincs. Még a képességre sincs képességük.