[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
800
347
63
Attól, hogy bezsírozol egy 40 éve gazban rohadó tankot, az még nem fog menni...
Szép tervek ezek, de a fizika törvényeit nem lehet áthá

Szia!

Ehhez is csak azt lehet kommentelni, hogy bizonyára nem boldogulnak az oroszok, sőt kb 1,5- 2 hónapja, miután feladták Kijevet egy cm-t nem haladtak, a gazdaságuk is összeomlott, a moráljuk szar, a rakétákból, üzem és emberanyagból kifogyóban vannak, hatalmas veszteségeket szenvednek a páncélos erőik, a VDV 80%-ban elpusztult,és a légierjük is rogyadozik, hiszen a modern helikopterek X %-át már elvesztették, otthon Oroszországban a szankciók hatására gazdasági csőd közeleg, az áruházakban nincs elegendő élelmiszer már most, senki nem fogja megvenni az energiahordozóikat,bedőlt a rubel, forrong a nép a háború miatt, ráadásul Szojgu vezetésével a vezérkar és a külföldre menekült oligarchák vezetésével katonai puccs készül a rákos/halálos beteg Putyin ellen ... (hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem semmit nem hagytam ki a topicban eddig felsoroltak közül)

mind ez bizonyára igaz, hiszen megírta a mainstream média, illetve a külföldi titkosszolgálatok, az ukrán hadijelentések, sőt még a Brit tudósok megállapításai is erről szóltak,szemben a megszokott orosz dezinformációval!

Így a történet végére már csak Colombo hadnagy kérdése maradt :

ha mind ez igaz, akkor vajon kivel harcolnak az ukránok már több mint 70 napja?
Miért boldogulnak? Minden rendben?

Jahh bocsánat. Ez volt a terv.
 
 • Vicces
Reactions: Sniper

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
195
1 189
93


Erre mondják hogy touché. :)
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
23 434
56 507
113
A legöregebb lövegeket kapták az ukránok. Csak az A1-től van DFC!
Kaptak A2-t is van fennt a topikban ukrán cikk róla ..

A videón az M777A2 módosítás jelölése látható. A módosítás ezen verziójában az „ Excalibur ” nagy pontosságú lövedékek használatára szolgáló szoftver frissítésre került.


markuvannya-768x354-1.jpg
 
 • Tetszik
Reactions: blogen

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
332
2 862
93
Már az a premisszád, hogy az emberek tömege itt a saját kényelmét többre becsüli, mint a haragját a Nagyoroszokra... már ez téves.

2014-ben, amikor a Nagyoroszok lelőtték a Maláj gépet (Nyugatról jött... a Kisoroszok minek lőttek volna rá...), pontosan akkor megalapozták az Európai összefogást ebben az egész Kisorosz szuverenitás témában. A Szabad-Világban húsz éve nem voltunk ilyen morcosak. Most viszont nem tudjuk katonailag elkapni az agresszort (igen tudom, Irak megtámadása túlkapás volt), megy a háború az Ukránokon keresztül, valamint a gazdasági háború... remélem 50 évig kb. keresztbeteszünk a Nagyoroszoknak gazdasági téren... visszabombázzuk őket gazdaságilag... tudományosan... technikailag... társadalomfejlődésileg (gondolom akkor az az ókor lesz)... még kultúrális csere se nagyon lesz.

A fenébe is... még mindíg úgy viselkednek mint a kisgyerekek... átálló ügynökök színpadias kivégzése a Szabad-Világban... az ilyennekkel csak lejáratják magukat...

Szerintem ebben is téves elképzelésetek van, mint a magyar médiával kapcsolatban is (volt).
Itt harcolni? Vicces vagy.
Itt a konditerem nyitvatartás, a férfiak intim gyantázása, az instagramm fotó, és a bicajos aplikáció a legfontosabb.
És nyugatabbra méginkább.
Itt ha a kényelem minimális romlása kontra nemhogy az ukrán, hanem akár a magyar haza közt kell választani, akkor kérdés nélkül a nagyrésze a kényelmet választani.

Ne felejtsed el, a liberális eszmék a nacionalizmust ölik évtizedek óta és folyamatos az agymosás. Itt a saját országukért sem állna ki a kényelem árán a nagyérdemű. Nehogy egy ukrajnáért.
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
1 970
7 117
113
Jó példa erre, hogy felhívták az amcsik Sojgut egy kis tűzszünet kellene... Eközben a háttérben kiderült, hogy nem megy az a 40 milliárd elfogadása olyan gyorsan, ahogy szeretnék és a jelenlegi keret alig 100 millió... Ezért kellett volna a tűzszünet. Na, az nincs.
Mondjuk most nincs nagyon időm a háborút mélyebben követni, de sejtettem, hogy így lesz. 40 milliárd túl nagy pénz, az már hiányzik onnan is.
 • Az egy dolog, hogy ennyi pénzből lehetne venni pl. 4 Ford osztályú hordozót, vagy lefuttatni az NGADot protókig.... ne feledjük, hogy hiába 800 milliárd a költségvetés, ennek jelentős része megy fizetésekre, bázisfenntartásra, maintenance feladatokra, stb... mikor a haderőnemek ölre mennek egymás között néhány millió dodóért, akkor a szemük előtt kidobni ekkora zsozsót... szóval nem fog menni.
 • És itt a lényeg - kidobni. A Pentagon meg a hírszerzés azért sokkal jobban tudja, hogy ennek a pénznek kb. a 90%-át ellopják (az ukránoknál fullos hálózat lopja a beáramló USA/EU pénzeket), a maradékot meg a RuAF szétégeti. Mert csak könnyebb cuccot küldhetnek.
 • És itt a baj, hogy a maradót sem lehet jól elkölteni. F-35-öst pl. nem küldhetnek belőle, mert azt az oroszok szétolvasztanák azonnal, tekintve a levegőben semmit sem tehetnének ellenük, de a HIMARS se lenne nagy segítség, és szét is CMeznék már a határon, mert túl nagy fenyegetés. Küldhetnek egyebeket, de az meg baromira nem okozza azt a kárt az oroszoknak, amit szeretnének.
 • Vagyis a katonák érzik, hogy az a pénz az amerikai honvédelem szempontjából jobb lenne a saját erőknek, mint az ukránoknál elégetni - és sejtem, hogy finoman szóltak a szenátusnak, hogy ez így nem korrekt.
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
800
347
63
Lehet, hogy nem vagyok "pszichológus" viszont a katonák lélektanát picit (sokkal) jobban ismerem nálad. Ne írj olyanról, amihez semmi közöd, mert csak süketelés lesz belőle... :D A lengyel T72 modernizálva is az egyik legxarabb konstrukció, és én ukrán T64-ről nem beszéltem egy szót sem, az csak a te fixációd... :D
A katona meg azért kockáztat 80 napig akár, mert parancsba kapta, és mert felméri, hogy ha nem tetszik neki a dolog és dezertál, akkor azért egész más lesz a "jutalom".
Miért hihetetlen, hogy védik a hazájukat?
Te nem tennél így?
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
14 173
28 213
113
Vsz ez volt az orosz cél.
Na ezt a franc tudja. Lehet persze, de simán lehet hogy megpróbáltak több irányból átkelni, és az ukránok meg az amerikai műholdakról kapott információk birtokában szépen levédekezték és visszatolták őket.

Én bármit elképzelhetőnek tartok, meg annak az ellenkezőjét is!
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
5 399
15 828
113
Akkor tőled is megkérdezem miért mászik be az ukrán katona a lövészárokba miért kockáztatja az életet nap mint nap?
Nagy szerepe van ebben a hazug ukri prpagandának ami azt mutatja, hogy halomszámra ölik a zoroszokat, ukránok szerint már 25 ezer feletti a zorosz kia-k száma és már csak napok, hetek kérdése a fordulat, mert a nato küldi a pénzt paripát, fegyvert.
Mellesleg találtam olyan infót is, hogy a nácikok nem engedik a megadást, aki letenné a fegyvert azt ott helyben felkoncolják.
 

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
254
1 551
93
Valamiért csak megpróbálták, az ukránok meg igen komoly erőt raktak ott össze - ha igaz több dandárnyit, emlékeim szerint 4 dandárt írt a cikk - hogy visszavessék őket.
Ez stratégiai hiba,azzal pedig hogy a kaprok komoly erökkel örizték helyzeti elönyüket négyzetre emleték a hibát.Én nem vagyok képzett katona csak sorállományu voltam,de én ezt a hadmüveletet itt biztos hogy nem inditottam volna el.
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
23 434
56 507
113
Nagy szerepe van ebben a hazug ukri prpagandának ami azt mutatja, hogy halomszámra ölik a zoroszokat, ukránok szerint már 25 ezer feletti a zorosz kia-k száma és már csk napok, hetek kérdése a fordulat, mert a nato küldi a pénzt paripát, fegyvert.
Mellesleg találtam olyan infót is, hogy a nácikok nem engedik a megadást, aki letenné a fegyvert azt ott helyben felkoncolják.
Nézd én is találtam olyan forrást amelyben azt állítják hogy a dezertálni akaró ukrán katonákat ott helyben lelövik, (hozzáteszem most nem a mariupoli
Azovosokról beszélek) de ez egy orosz forrás, ugyanakkor van olyan forrás is amely szerint az orosz alakulatok mögött záró alakulatok vannak, amelyek lelövik a menekülni próbáló orosz katonákat, csakhogy ez pedig ukrán forrás, szerinted mennyire lehet hitelesnek tartani az ilyen forrásokat, a jelenlegi helyzetben?
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
210
1 361
93
Hát az illuminátusok vagy maga Soros, nyilvánvalóan! Esetleg az ukrán tekknológia már olyan fejlett volt akkor is, hogy csináltak egy időgépet, eljöttek 2022-be, meglátták hogy jujujujjj itt bizony háború lesz, gyorsan visszamentek az akkori jelenükbe és előre besorozták az asszonyaikat.

Itt a fórumon is van egy kolléga, aki a csillagok állásából illetve horoszkóp alapján fejti meg előre, hogy hol melyik tankot fogják kilőni meg hogy mit lép Putyin, a legrémisztőbb, hogy itt nem kevesen véresen komolyan veszik a jóslatait. A fenti időgépes sztori szintén oltári nagy faszság, de egy fokkal azért hihetőbb. :)

Egyébként a visszamenőleges hatályú törvénykezés pont olyan paradoxonokat szül, mint az időutazás.
Hát bocsi, de ez nem visszamenőleges hatályú törvénykezés volt - mert tavaly hozták.

A végrehajtási rendelet szerint idén fokozatosan adták volna ki a katonakönyveket, és kezdték volna a kiképzéseket, csak a februári események kissé összezavarták a dolgokat..

Csak szigorúan a történésekre hivatkozva- nem hiszem hogy a fórumunk olvasói közül bárki is meg tudná jósolni hogy akár 2 hétre előre is mi fog történni a világban. És ezek a történések csak egyre sötétebb jövőképet mutatnak nekünk.

A sötét jövőképhez még a himnuszunk is rámutat: "Megbünhödte már e nép a multat - s jövendőt"

Ennek alapján Kölcsey is egy jós, időutazó volt?
 

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
893
1 563
93
Erről valami forrás,hogy minden ukrán alakulat mögött ukrán halálosztagok működnek? De légy szíves ne az orosz propagandát vagy az oroszok által elfogott ukrán katonák nyilatkozatait hozd, mert én is tudok olyan ukrán propagandát, vagy elfogott orosz katona vallomását hozni amelyben arról beszél, hogy fenyegetik és lelövik a menekülni próbáló orosz katonákat, szerinted ezeket az orosz és ukrán "információkat" mennyire lehet komolyan venni?
Miért forrásozol állandóan?? Ha egy reguláris seregből lelépsz az dezertálás, az meg háborús helyzetben minimum hazaárulas.... ezt az összefüggést még Te is erthetnéd ha nem játszanád még az értetlent. Nincs más választásuk! Nem akarnak ott lenni de meghalnak a semmiert...