[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
459
3 283
93

Lengyelországból származó Mi-24-es harci helikoptereket láttak Ukrajnában​


Az ukrán hadsereg bemutatta egy pár Mi-24-es harci helikopter munkáját.

Lengyelországból származó Mi-24-es harci helikoptereket láttak Ukrajnában


Figyelemre méltó, hogy az ukrán hadseregnek nem volt ilyen típusú helikoptere, de az álcázó színezés szerint ezek a lengyel légierőhöz kapcsolódnak.

A felvételen két Mi-24-es helikopter látható, amint ismeretlen célpontok ellen indítanak rakétatámadást – írja az Avia portál. pro. Később számos médiában olyan információ jelent meg, hogy a DPR-ben lévő objektumok rakéták célpontjai lehetnek. A helikopterek alacsony magasságban működnek, és az álcázás jól megkülönböztethető - szinte teljesen megegyezik a lengyel légierő helikoptereinek álcájával.

Ismeretes, hogy csak az amerikaiak szállítottak ilyen felszerelést Nezalezhnaya számára. Mi-17-es helikopterekről beszélünk. Ha a bemutatott harcjárműveket valóban Kijevnek adnák át a lengyelek, akkor Varsó nehézfegyver-szállítása igen súlyos következményekkel járna.

A helyszíni elemzők nem zárják ki, hogy a Mi-24-eseket nem adták át az ukrán fegyveres erőknek. A helikopterek Lengyelországhoz tartozhatnak, de lengyel pilóták üzemeltették őket.


Читайте больше на https://military.pravda.ru/news/1708960-na_ukraine_byli_zamecheny_polskie/
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
818
410
63
tényleg nem akarlak megbántani,de felvázoltam a magyarországi ukrán pártolók talán összes vízióját amit eddig itt elsütöttek a topicban .. tényleg ,én igyekeztem,elnézést ha valamit kihagytam ..

minden rendben ? kérdezed .. és megint elnézést kérek hogy vissza kell kérdeznem, de szerinted ukrán oldalon minden rendben van ?

nem az oroszok vannak Ukrajnában ? nem az oroszok foglalnak el területeket ? nem az ukránok vannak hadisegélyre szorulva ? nem az ukránok végeznek kényszersorozásokat ? nem az ukrán elnök kilincsel mindenkinél némi alamizsnáért ?

tényleg minden rendben van akkor Ukrajnában ?? :D

mi volt a terv ?

egy tervet mindig az adott helyzethez kell igazítani .. ezért változhat,ellenben az a terv nem változott amit Putyin kihirdetett Ukrajna demilitarizálását,és náci mentesítését illetően,ennek megfelelően járnak el az oroszok. (és ennek függvényében az adott helyzet tükrében változhat a terv..)

de írd meg nyugodtan ha tévedtem valamiben .. vagy nem fedi a valóságot amit írtam. (pl nincsenek az oroszok Ukrajnában,nem harcolnak stb stb .. )

de annak is örülnék,ha felvázolnád akkor te hogy mi volt a terv ? hiszen úgy nyilatkoztok meg itt a topicban mint az Isteni sugallat tudói,akik 100%-ban biztosak vagytok abban,hogy tudjátok mi volt a terv .. már elnézést a kifejezésért,de kb lófaszt tudtok arról,hogy mi volt a terv,sem ti sem én,se a külföldi elemzők(de inkább azt írom,hogy spekulánsok) nem tudjuk hogy mi volt a terv .. csak találgatunk, elméleteket gyártunk,próbálunk a magunk kis világnézete szerint állást foglalni egy olyan dolgokban,amiről igazából halványlila gőzünk nincs .. akik tudják mi volt a terv,azok egyedül az orosz vezérkari tisztek,senki más .. akik a hadihelyzetnek megfelelően valószínűleg sokszor improvizálnak.

baromi vicces amikor itt a topicban olvasom emberektől a "100% true" kijelentéseket,hogy "a külföldi megfigyelők szerint", az "ukrán titkosszolgálat jelentése szerint", "a NATO hírszerzése szerint", "XY biztonságpolitikai szakértő szerint" ,amerikai vagy brit vezérkari tisztek szerint" ,"a pentagon szerint" stb stb .. ömlik a bullshit ..

ha ennyire tisztában voltak/vannak/vagytok (pláne ti a fotelstratégák ..magamat is beleértve,aki szintén csak találgat,de legalább nem jelent ki valamit 100% bizonyossággal !!!) azzal mit az oroszok tervei .. akkor egyáltalán mi a búbánatos cifra faszt keresnek még ott az oroszok,ha minden lépésüket előre ismerik/ismeritek ?

ha meg nem,akkor honnan tudjátok mi a terv ?
Én nem tudok ennyit írni csak a lényeget írom:

minden rendben ? kérdezed .. és megint elnézést kérek hogy vissza kell kérdeznem, de szerinted ukrán oldalon minden rendben van ?

nem az oroszok vannak Ukrajnában ? nem az oroszok foglalnak el területeket ? nem az ukránok vannak hadisegélyre szorulva ? nem az ukránok végeznek kényszersorozásokat ? nem az ukrán elnök kilincsel mindenkinél némi alamizsnáért ?

tényleg minden rendben van akkor Ukrajnában ??

1. Én az orosz szemszögből tettem fel ezt a kérdést. Tényleg minden rendben van Ukrajnában?

2. Oroszország támadta meg Ukrajnát, nem fordítva.

ha meg nem,akkor honnan tudjátok mi a terv ?

Nem tudom mi a terv!
DE
Bármilyen hír, cselekmény, történés van, ami nem orosz győzelemről szól, akkor előjön a Jolly Joker érvelés, hogy ez volt a terv!
Ezt így akarták, így tervezték.
 

Spartan.asfv

Well-Known Member
2016. október 25.
611
1 522
93
A legmegbízhatóbb adatok szerint már ötszáz fölött jár az Ukrajnában elesett orosz tisztek száma. Még a két világháborúban sem voltak egyik országnak sem ilyen súlyos arányú tisztáldozatai.

Az Ukrajnában elesett orosz tisztekről elsősorban az orosz híroldalak és az orosz közösségi média posztjaiból szereznek információkat. Ez úgy néz ki, hogy szorgosan monitorozzák például a VKontaktye nevű orosz Facebook-klónt, ahol a hozzátartozók vagy különféle VK-csoportok gyakran nyilvánosan számolnak be az ukrajnai „különleges katonai művelet” során elhunyt hozzátartozókról. Ezek a gyászposztok szinte kivétel nélkül mind hitelesek,

 • Altábornagy: 2
 • Tábornagy: 7
 • Ezredes: 18
 • Alezredes: 38
 • Őrnagy: 74
 • Százados: 109
 • Főhadnagy: 158
 • Hadnagy: 101
 • Egyéb: 10

A Wafenn SS like-olja ezt...
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
8 836
22 373
113
Háttérbeszélgetés
(V-hang, C-operatőr) V1:... szóval AK-val tért vissza. Igen, elvette. V2: És hol van veled? V1: Ki? Öregember? Nem, elengedték. C: Szóval csendben, srácok. a csevegés folytatódik C: Fogd be a francot! V?(másoknak): Csend!
Operatőr: Általában véve a történet a következő. Itt 150 méter az Azovstal kerítés. A katonák észrevették, hogyan sétál az öreg, és megállították. Fegyver volt a kezében. Bullpup. AK bullpup-ra alakítva. És ennek a havernak az iratai. Ez a haver a kerítés alatt fekszik, most nem tud megközelíteni. Harc résztvevője, volt ATO résztvevő. [A halott katonáról] Szóval, öregember azt mondta, hogy (UAF katonák) arra kényszerítették, hogy odamenjen az elhagyott holttesthez, és felvegye ezt az iratot és fegyvert. Természetesen nem törődtek az öreg sorsával. Jól. Elkobozták tőle a fegyvert, az iratokat is. És akkor elengedtük. Elmondja, hogy kétszáz méterrel odébb a pincében körülbelül kétszáz katona ül. Keresi a menekülési módot. Felajánljuk nekik, hogy megadják magukat. Még mindig gondolkodnak és keresik a menekülési lehetőségeket.
P.S. A videó szerzője szerint ez egy régi felvétel a Mariupolért vívott csatából.

Videó ezen a linken, angol leírás a kommentekben.
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
459
3 283
93

Basirov elmagyarázta, miért ágyúzzák az Azovstalt: semmiképpen nem foszfort​


Vasárnap délelőtt új felvételek jelentek meg a mariupoli Azovstal üzem ágyúzásáról, ahol a neonácik maradványai rejtőznek. Az orosz katonaság úgy önti ki, "hogy a légy ne repüljön". Ugyanakkor ukrán részről már elkezdtek felkiáltások hallani, hogy valamiféle tiltott gyújtólőszert, nagy valószínűséggel foszfort használnak, ami után nem lehet megállítani a tüzet.

Basirov elmagyarázta, miért ágyúzzák az Azovstalt: semmiképpen nem foszfort


Arra a kérdésre, hogy valójában milyen bombákról van szó, Marat Bashirov politológus megpróbált válaszolni . Korántsem tény, hogy foszforról van szó – jegyezte meg a szakember.

Azonban még ha ő is, akkor csak civilekkel szemben tilos a használata, és ahogy Kijev állítja, ők már nincsenek Azovstalban – emlékeztetett az elemző.

"Valószínűleg ezek a gyújtóbombák alumíniumból és vas-oxidból készült termittel vannak felszerelve" - javasolta.
Úgy néz ki, mint az ütős elemek, például a "Tornado", ahogy a katonaság a mezőnyből írja. De ez biztosan nem foszfor – összegzett a szakember.

Emlékezzünk vissza, szombaton a fegyveresek azt mondták, hogy az Orosz Fegyveres Erők harckocsikkal, gyalogsággal és repülőgépekkel támadást indítottak az üzem ellen.


Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/world/1708971-bashirov_objasnil_chem_obstrelivajut_azovstal/
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
2 068
10 690
113
Azt állították a cikkben, hogy Ukrajna lakosságának harmada azon aggódik ,hogy hogyan jut élelemhez, egyrészt ezt nem tudom mi alapján állapították meg másrészt, az ha aggódik valaki nem azt jelenti, hogy nem jut élelemhez

Azért ez nem így van Mariupolba azért éheznek az emberek mert az oroszok körülzárták és nem tudnak az ukránok élelmet szállítani oda, ebből azt a következtetést levonni, hogy azért éheznek mert Ukrajna nem tud élelmiszer biztosítani nekik mert nem nincs élelmiszer egyszerűen nem igaz.
Mariupolba viszik az oroszok a humanitárius segélyt.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
5 668
17 327
113

Lengyelországból származó Mi-24-es harci helikoptereket láttak Ukrajnában​


Az ukrán hadsereg bemutatta egy pár Mi-24-es harci helikopter munkáját.

Lengyelországból származó Mi-24-es harci helikoptereket láttak Ukrajnában


Figyelemre méltó, hogy az ukrán hadseregnek nem volt ilyen típusú helikoptere, de az álcázó színezés szerint ezek a lengyel légierőhöz kapcsolódnak.

A felvételen két Mi-24-es helikopter látható, amint ismeretlen célpontok ellen indítanak rakétatámadást – írja az Avia portál. pro. Később számos médiában olyan információ jelent meg, hogy a DPR-ben lévő objektumok rakéták célpontjai lehetnek. A helikopterek alacsony magasságban működnek, és az álcázás jól megkülönböztethető - szinte teljesen megegyezik a lengyel légierő helikoptereinek álcájával.

Ismeretes, hogy csak az amerikaiak szállítottak ilyen felszerelést Nezalezhnaya számára. Mi-17-es helikopterekről beszélünk. Ha a bemutatott harcjárműveket valóban Kijevnek adnák át a lengyelek, akkor Varsó nehézfegyver-szállítása igen súlyos következményekkel járna.

A helyszíni elemzők nem zárják ki, hogy a Mi-24-eseket nem adták át az ukrán fegyveres erőknek. A helikopterek Lengyelországhoz tartozhatnak, de lengyel pilóták üzemeltették őket.


Читайте больше на https://military.pravda.ru/news/1708960-na_ukraine_byli_zamecheny_polskie/
Ez lengyel? A képen a MI 24 hasikáján egy nagy veres csillagot látok.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
4 306
4 581
113
Nagy belemagyarázás, mikor csak annyi történt, hogy egyetlen egy szenátor (republikánus rand paul) megfúrta az egyhangú átmenését a dolognak, ezért most hosszabb procedúra kell.
Késik a 40 milliárd dolcsi elküldése kb másfél hetet.

De az jobban hangzik orosz szemszögből, hogy már az amerikaiak sem akarják kiadni a pénzt!
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
459
3 283
93

Az EU azzal a tervvel állt elő, hogy a szankciók megsértése nélkül vásárolna gázt Oroszországtól​

2022. május 15., 09:50


20220427_gaf_u39_328.jpeg.jpg

Fotó: Global Look Press/Patrick Pleul

Az Európai Unió (EU) megoldást kínál gázimportőreinek, hogy elkerüljék a szankciók megsértését, amikor Oroszországból vásárolnak üzemanyagot. Az ötlet ugyanakkor lehetővé teszi Moszkva új feltételeinek teljesítését a gáz rubelben történő fizetésére vonatkozóan. Erről a Bloomberg számolt be május 14-én forrásokra hivatkozva.


A kiadvány szerint a gázfizetésről szóló új útmutatóban az Európai Bizottság (EB) azt tervezi pontosítani, hogy a cégeknek egyértelműen nyilatkozniuk kell arról, hogy teljesítettnek tekintik kötelezettségeiket, amikor a meglévő szerződések alapján euróban vagy dollárban fizetnek. Az ügynökség megjegyzi azt is, hogy az EU végrehajtó testülete zárt ülésen közölte a kormányokkal, hogy a vezetés nem akadályozza meg a cégeket abban, hogy számlát nyissanak a Gazprombankban, és az uniós szankcióknak megfelelően lehetővé teszi számukra, hogy gázt vásároljanak.
"További kulcsfontosságú szempont, hogy miután az európai vállalatok euróban vagy dollárban fizettek, és kijelentették, hogy teljesítették kötelezettségeiket, az orosz féltől nem kell további lépéseket követelni a fizetéssel kapcsolatban" - tette hozzá a kiadvány.
A Bloomberg forrása azt is elmondta, hogy azon a zárt ülésen megoszlottak a kormány képviselőinek véleményei az EB-tervről. A kiadvány szerint Németország, Magyarország, Olaszország és Franciaország ötletét támogatta. Lengyelország "bizonyos jogi egyértelműsítést" tett. Másokat megzavart a rubelben történő számlák nyitására vonatkozó konkrét utasítások hiánya.
Korábban, május 12-én, csütörtökön a Bloomberg arról is beszámolt, hogy már 20 európai cég nyitott számlát a Gazprombanknál, hogy a moszkvai feltételeknek megfelelően fizessenek az orosz gázért. Jelenleg továbbra is négy a rubelben fizető ügyfelek száma, mint április végén. Más vásárlók fizetése még ebben a hónapban esedékes.
Irina Anisimova, a PR Partner kommunikációs ügynökség vezérigazgatója az Izvesztyiának adott interjújában kijelentette, hogy a Gazprom számára veszteséges, hogy nyilvánosságra hozza azon cégek nevét, amelyek elfogadták az orosz gáz rubelben történő fizetésének feltételeit, hogy ne sújtsák be őket. negatív fény a külföldi média területén és az együttműködés folytatható .

 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
14 497
30 006
113
És akkor végső soron 4 dandárnyi erő nem tudott teljesen visszaverni egy zászlóaljnyi (vagy mennyi volt pontosa?) átkelő erőt; mert ha jól emlékszem Wilson írta, hogy a gyalogság el tudta magát sáncolni a faluban?
Fogalmam sincs a részletekről, meg hogy mennyit járt rájuk a a VVS, milye tüzérség dolgozott rájuk, tényleg volt e ott 4 dandárnyi uki erő, etc.