[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
224
2 000
93
https://topwar.ru/196341-v-harkovskoj-oblasti-zaderzhan-ukrainskij-vrach-sadist-veretenchenko.html

Volcsanszkban (Harkovi terület) elfogták azt az ukrán sebészt, Viktor Veretencsenkót, aki korábban egy tévéműsorban szólított fel a fogságba esett orosz katonák megkínzására és kasztrálására. Az orvos apja a második világháborúban a Bandera-hadsereg tábori orvosa volt, fia is Bandera követőjének vallotta magát. Az interjú elején látható "relikviák" (Bandera és Suhevics mellszobra és írásai, jelvények, piros-fekete UPA-zászló) az orvos saját gyűjteményéből valók. Az orosz riportereknek Veretencsenko elmondta, hogy ma már "szégyelli magát".

Interjú a sebésszel:
https://ok.ru/video/4225538460280
Helyesbítés: megkerestem a március végi hírhedt tévéadást, Veretencsenko nem azonos az ott kasztrálásra felhívó orvossal, ő a harkovi kórházban a saját kollégáit hívta fel a hadifoglyok kínzására. Ezekből a bandero-mengelékből tehát több is van. Egyébként a harkovi kórház hírhedt volt már 2014-15-ben is, a Donbasszból az SZBU által elhurcolt "szeparatisták" arról számoltak be, hogy az ukrogestapón történt megkínzásuk után a kórházban az orvosok állatként mutogatták őket a medikusoknak és semmit sem tettek fájdalmaik enyhítésére.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
10 106
25 114
113
Következzék a legújabb nyugger kolléga féle elemzés. A szokásos hadi helyzet mellett ebből az Azovsztal evakuációja még kimaradt, de cserébe van benne pár kétség Harkov kapcsán, illetve az egymillió fős ukrán haderő kérdése
De jó ezt olvasni a sok szemét és szagértő után... :)
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
3 294
6 440
113

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
2 816
12 001
113
A sportpuska jellemzően pont, hogy rohadt nehéz a kaliberéhez képest és vastag csövű, adott esetben külön csősúllyal. Könnyű puskával nem lehet stabilan lőni. Bár a biatlonos lehet hogy tényleg könnyített hiszen ott cipelni is kell.

A hadipuskára átállás nem olyan nagy cucc, oké, nagyot tol, de minden más ugyanaz, ha valaki az egyikkel jól lő nagyon hamar megszokja a másikat is.

Viszont nagyon más dolog állva lövöldözni céltáblára meg mesterlövészként megtanulni rejtőzködni és rejtve mozogni.

Ps. Biatlonos puska is 3.5 és 7.5 (!) kiló lehet szabályzat szerint, szóval jó nehéz.
OK, elsősorban arra gondoltam, hogy például a sütése teljesen más.
Pontlőni jól fog tudni egy AK-val is, viszonylag hamar.
De célokat leküzdeni, változó távolságokon, a fronton, sokszor átmozogva, mindenféle nyomorult pozitúrákban - ez szerintem neki is sok idő lesz, míg megtanulja.
 

vilmoci

Well-Known Member
2010. április 24.
1 512
2 592
113
"Ha igen, akkor érdemes lenne egy kis háborús bűn jellegű tevékenység keretében elrendezni annak is a sorsát egy békésebb jövő érdekében."
Kinézem a magadfajta moszkovitákból, hogy megtennéd te is... Ez minden elmond a szellemi állapotodról, hogy hajlandó lennél gyerekeket gyilkolni. Csak nehogy visszaüssön a dolog... ;) Szerintem inkább számolgasd a ruszki hullákat, mert van belőlük már néhány (a téli háborúban is volt :D). A 'főnid' szóvivője, Peszkov is elmondta néhány hete, hogy súlyosak a veszteségeik.
 1. A szó, amit keresel, az előrelátás... Egy ilyennek a kölke is ilyen lesz (az üthet vissza, ha meghagyják magnak és majd egyszer kitalálja, hogy nem is az oroszok az ellenség. ukriknál ilyen ötlet könnyen jön). A göebbels családnak is jót tett, hogy nem maradt belőlük az utókorra.
 2. Ez a főnizés, meg moszkovitázás, már akkor is ratyi szöveg volt, mikor még a Torgyán papa használta... Nekünk itt a büdösszájú ukránok szomszédságában az az érdekünk, hogy boruljanak, mint a rohadt nád. Minél kevesebb marad belőlük, annál jobb.
 3. Az meg külön cinkes, hogy véresre szopkodod az ukrik f..át (akik amúgy deklaráltan az ellenségeiknek tekintenek minket, magyarokat [köztük elvileg téged is]), anélkül, hogy bármiféle, akárcsak vélt előnyöd is származna belőle...
Gondolom az oroszról is ez a véleményed. Vagy tévedek? :)
Kb. igen. De ezt már március kilencedikén is leírtam egyszer:
Magyar szempontból az volna a triviális és kívánatos megoldás, ha a nagy ukránokat ledarálnák az oroszok mind egy szálig (és természetesen az, hogy az nagy ukránok ne féljenek a haláltól), eközben pedig épp annyira meggyengülnének, hogy egyéb akciókra ne fussa az erejükből, de annyira azért ne, hogy véletlenül pl. a lengyelek is elérkezettnek lássák az időt...
Csak az oroszok ehhez meglepő módon túl humánusak... fene se gondolta volna, hogy majd pont ők fognak vigyázni az ukrikra, mint a hímestojásra...
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
330
2 853
93

És ezt az orosz állami médiában mondta, remélem nem lesz baja.

Nálatok ezért börtön vagy halál járna neki? Vagy csak egy szép napon elvinné az szbu?
 
 • Tetszik
Reactions: Ramzana

hayate

Well-Known Member
2012. december 3.
250
1 037
93
Olimpiai sztárlövő csatlakozik az ukrán erőkhöz, figyelmezteti az orosz csapatokat: "Nem lesz esélyük"

Egy olimpiai arannyal rendelkező ukrán bajnok lövöldöző most arra kívánja felhasználni tudását, hogy megvédje hazáját a megszálló orosz csapatoktól.

A huszonkét éves Kristina Dmitrenko aranyat nyert biatlonban a 2016-os Ifjúsági Olimpiai Játékokon – a sífutást és a puskalövést ötvöző sportágban. Idén februárban a nyugat-ukrajnai Kárpátokban járt, ahol egy nemzetközi versenyre való felkészülés utolsó simításait végezte. Oroszország azonban február 24-én megszállta nemzetét, és mindent megváltoztatott számára.

"Soha életemben nem gondoltam volna, hogy minden így lesz" - mondta Dmitrenko asszony az ukrán belügyminisztérium Facebook-oldalán közzétett bejegyzés fordítása szerint. A 22 éves nő azonban hozzátette, hogy "nem fél az ellenségtől".

"Jól lövök, így a megszállóknak esélyük sem lesz" - mondta Dmitrenko asszony. Azt is leszögezte, hogy őt az sem rázná meg, ha a biatlonpuskát géppuskára cserélné. "Bármilyen fegyver van a kezemben, akár versenyen, akár a hadseregben, a végsőkig ki fogok állni" - írta a posztban, hozzátéve: "a győzelem mindenképpen a miénk lesz".

t30gi3ng_kristina-dmitrenko-650_625x300_15_May_22.jpg


Igazán bátor , és élszánt.
Azért én remélem csak propaganda célokat szolgál és nem küldik harcba. De ha mégis, akkor meg azt remélem hogy megússza mint a celeblövész Willy a veréb.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
330
2 853
93
Ezek vajon régóta legyártott/tárolt eszközök lehetnek?Vagy most megint gyártanak?Csak mert voltak itt irások arról hogy leálltak mert nincs alkatrész meg ilyenek.

Ugyanazok írtál akik szerint naponta 100 millió usd a háború az oroszoknak es két hónappal ezelőtt államcsődöltek.

Álmaik kivetülése az interneten.

Bezzeg a dicső nyugaton van alapanyaghiány, meg chipphiány rendesen.
 

gorcsev

Well-Known Member
2021. december 19.
274
1 743
93
‼️Lavrov több nyilatkozatot is tett az ukrajnai helyzetről és a geopolitikáról:

▪️Ukrajna nem független, még ha Kijevben is így gondolják. Oroszország információi szerint a tárgyalások ukrán felét London és Washington irányítja.
▪️Németország Scholz megjelenésével elvesztette a függetlenség utolsó jeleit.
▪️A nyugati országok nem tesznek javaslatot Ukrajnára.
▪️Oroszország kész folytatni a humanitárius kérdések megoldását Ukrajnában, ahogyan korábban az Azovsztálból történt sebesültek elszállításakor.
▪️Diplomatáinak Nyugatról való kiutasítása után Oroszország növeli az afrikai és ázsiai diplomáciai képviseletek összetételét, és átformázza a külügyminisztérium központi apparátusát.
▪️Ukrajna senkinek sem kell, Ukrajna fogyóeszköz az Oroszországgal vívott hibrid totális háborúban.
▪️Prioritásaink nem nyugatellenesek, hanem a felgyorsult fejlődés mellett állnak azokkal az országokkal, amelyek tiszteletben tartják az ENSZ alapelveit és chartáját.
▪️A barátságtalan országokból hazatért orosz diplomaták most más területeken találnak munkát.
@RVvoenkor