[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 040
8 243
113
Vicces vagy ugye tudod, mintha nem tudnád már egy ideje,hogy azt akarják, az Azovosok,hogy evakuálják őket...
Ja, és a megadás nem "evakuálás", mégha ennek is szeretnék egyesek eladni. Az evakuálás ugyanis kimenekítést jelent, jelen esetben ez hadifogság/bírósági ítélet/kb. Szibéria kombó lesz... Egyet garantáltak az oroszok: kifelé jövet nem lövik halomra őket. Úgy látszik már ez is elég... (és nyilatkozhat bármit Zselé, ez akkor is kapituláció és nem evakuálás! )
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
4 306
4 582
113
 • Vicces
Reactions: omae

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
959
3 839
93
Azovstal, valakinek van pontos infoja hogy mi a deal? Csak úgy nem jöttek volna ki

tFpnl6i.jpgElvileg kicserélik orosz hadifoglyokra őket. Viszont lehet csak trükk volt: https://444.hu/2022/05/17/az-azovst...sere-betiltasat-akarjak-az-orosz-torvenyhozok
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
2 722
16 256
113
Az Azovstalból elfogott fegyveresek új tételét Jelenovkába szállították további fogva tartás céljából
@btr80
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 040
8 243
113

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
2 722
16 256
113
A 4 laktanya egyike a "Desna" központban az RF fegyveres erők tegnapi támadásai után. Helyi források szerint 250-300 ember halt meg.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
2 071
10 705
113
Azovstal védők kimentéséről van szó?
Őőő miért hősi halál ha sérülten normális egészségügyi ellátás élelmiszer /víz/ nélkül meghal?
Tehát a nemzetközi vörös kereszt a 19 században pont a ilyen helyzetek kezelésére jött létre /van a muszlimoknak is hasonló szervezete.
Most hol vannak?
Tehát harcképtelen sebesült szenvedő katonákkal szemben a ellátást megtagadni hmmm ez nem is korokhoz fűződik mert a ókorban is lehetett emberséges hadvezér meg napjaink oroszországában is lehet embertelen.
Itt most nem tételes hadijogi normákat kérnék számon hanem EMBERSÉGET.
Harcolt megsérült nem azonnal de 1-2-3 hét múlva ellátást kimenekítést kér.
Ez történelmi korokon átivelően egy értékelhető erkölcsi szituáció.
Kimentés a Luang-barlangból volt, ez itt megadás volt.
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 653
1 902
113
Ezt az "elvileg" kérdést eddig csak az ukránok emlegették, orosz oldalról szó sem volt ilyesmiről. Nem volt trükk, nem is mondtak ilyent.
Napok óta érlelődött ilyesmi.
Helyes döntést hozott Zelenszkij!
Igazi főparancsnoki döntést!
Ugyanis van az a szint amikor emberileg katonailag értelmetlen a további ellenállás.
A védők így is túlteljesítettek. Mércét állítottak fel!
Érdemes ezeket a embereket összehasonlítani a eus nehogy drágább legyen a rezsi kategóriájú emberekkel.
Ők ennek a hány %át tennék a hazájukért?

Tisztességgel harcoltak a hazájukért, hadifogságban is megérdemlik a normális bánásmódot. /pro forma oroszok szerint nincs háború de akkor micsoda egy másik állam területén rommá lőni egy várost és hónapokon át ostromolni?.../
Yoda bízik benne hogy létrejön a hadifogoly csere néhány napon belül.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 699
11 175
113
https://karpathir.com/2022/05/17/bo...ukrajna-kifogyjon-a-katonai-felszerelesekbol/
"BORRELL: AZ EU NEM HAGYJA, HOGY UKRAJNA KIFOGYJON A KATONAI FELSZERELÉSEKBŐL
Az Európai Unió nem fogja hagyni, hogy Ukrajna kifogyjon katonai felszerelésekből, fontos, hogy Kijev “megvédhesse magát az orosz agresszióval szemben” – jelentette ki az uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő Brüsszelben, az EU-tagországok védelmi minisztereinek tanácskozását követően kedden... "
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 040
8 243
113
Majd meglátjuk. Az ő helyzetükben a megadás értelmetlen lett volna, egy alku viszont nem.
A "megadás" jelen esetben az élet és a halál közti választást jelentette. Nem voltak alkupozícióban. Kijöttek és garantálták nekik, hogy élve eljutnak a fogolytáborig. Ez jobb, mint az Azovstal alatt meghalni.
 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
399
1 132
93
Gondolom jott tenne ez a lepes a katonaid moraljanak a javitasa erdekebe. Igy legalabb latnak, hogy tenyleg fogyoeszkozok a seregben, mint a WC papir.... Ha en ilyenkor a katonad lettem volna, mar nem elnel...
Egy súlyos égési sérülttel, aki üvölt a fájdalomtól, könyörög a halálért, te mégis mit tennél? Hagynád szenvedni még percekig had sikoltozzon? Vagy megrövidítenéd a kínjait? Mert én az utóbbit választanám, ha én szenvednék...
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 653
1 902
113
Azért elgondolkodtam, hogy anno Paulust és a 6. hadsereget is "evakuálták" Sztálingrádból. :D Mondjuk ezt még Göbbelsék sem merték így tálalni... :D
Néhány oldallal ezelőtt valami elmerokkant betett ide egy orosz videot hasonló pauluszos címmel kb. egy perces volt és a hadifoglyok átmotozását mutatta.

Akkor önnek is.
Onnan tudom hogy orosz volt a videó mert már a címében is hazug volt.
/paulus idegen ország főtisztjeként idegen várost akart elfoglalni több ezer kilóméterre a hazájától. ő nem kapott a főparancsnoktól megadásra utasítást.
sőt paranccsal szemben adta meg magát.
/egyéb iránt elég ideig tartották magukat ahhoz hogy rosztov irányában a kaukázusból valami két német hadsereg meg tudjon pucolni így e erőket nem sikerült bekeríteni egyébként a keleti fronton kb. 1943.02. 03. hónapban vége is lett volna a háborúnak//

Tehát itt a saját hazájukat védték a mariupoli védők!
1 cm2 területet se voltak oroszország területén fegyverese és pláne nem hódítási céllal!
Itt most szerencsére volt főparancsnoki utasítás a megadásra!
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
4 306
4 582
113
A finn energiavállalat, a Gasum nem hajlandó rubelben fizetni Oroszországnak a gázért:

 
 • Tetszik
Reactions: Árpicsek

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
24 129
57 998
113
Parancsra Wilson, parancsra! Amit te eddig rohadtul nem tudtál elképzelni sem, jöttél itt a hazaszeretet dumával. Parancsra védték a területet és parancsra adják fel. Mert katonák, olyanok, akikről neked láthatóan fogalmad sincs. Nem lánglelkű forradalmárok, mini-Petőfik, hanem KATONÁK.
Ne légy ilyen indulatos...:) látszik,hogy az Azovos és a Zelenszkij megszólalásokat, nem olvastad, az Azovosokra volt bízva eddig, hogy megadják-e magukat, vagy sem, eddig abban reménykedtek, hogy megtudja oldani azt az ukrán vezetés, hogy Ukrán területre evakuálják őket, de mostanra kiderült, hogy két választási lehetőségük van, vagy ott hallnak meg vagy szaki/orosz területre fogják evakuálni, őket.Végül belementek az utóbbi lehetőségbe.Az meg, hogy az ukrán közvélemény felé így jobban el tudják adni,hogy parancsra adtak meg magukat ,az már más lapra tartozik.