[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

eszena

Well-Known Member
2021. április 3.
734
2 656
93
Nem vagyok döntőbíró de.
Evakuáció is van meg megadás is van.
A katonák nyilván parancsra cselekszenek meg jelen esetben hazaszeretetből is!!!

/volt jánynak a hírhedt felkoncolási parancsa 1942.01. hónapban amikor a magyar katonák nagy része /nem mindenki!/ egy napi harc nélkül fegyvereket eldobálva menekült. itt mindegy volt hogy mi volt a parancs, mert nem volt parancs visszavonulásra de megtették/
1943 te szerencsétlen f@sz..
 

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
215
808
93
Persze a vereséget is lehet győzelemnek kommunikálni, attól az még vereség marad... :D Ennyire lenézed az "ukrán közvéleményt", hogy úgy gondolod elhiszik, hogy ez evakuálás volt? :D :D :D
(Ja, és nem kell "vért izzadni", a szavakat kellene helyesen értelmezni, de ez láthatóan nem megy neked. :D )
Hagyd már nem wilson válasza volt csak zseliéket közvetítette.
 

duckdodger ™

Well-Known Member
2012. március 5.
2 882
10 587
113
Azovstal védők kimentéséről van szó?
Őőő miért hősi halál ha sérülten normális egészségügyi ellátás élelmiszer /víz/ nélkül meghal?
Tehát a nemzetközi vörös kereszt a 19 században pont a ilyen helyzetek kezelésére jött létre /van a muszlimoknak is hasonló szervezete.
Most hol vannak?
Tehát harcképtelen sebesült szenvedő katonákkal szemben a ellátást megtagadni hmmm ez nem is korokhoz fűződik mert a ókorban is lehetett emberséges hadvezér meg napjaink oroszországában is lehet embertelen.
Itt most nem tételes hadijogi normákat kérnék számon hanem EMBERSÉGET.
Harcolt megsérült nem azonnal de 1-2-3 hét múlva ellátást kimenekítést kér.
Ez történelmi korokon átivelően egy értékelhető erkölcsi szituáció.
Már jó ideje könyörögtek nekik a ruszkik, hogy jöjjenek ki, de eddig mindenhez feltételt szabtak. A legszebb az volt mikor civileket akartak ellátmányra cserélni ugye.
Eddig is lett volna lehetőségük a sebesültek átadására, de amíg volt bent kaja és valamennyi kötszer/gyógyszer, addig nem tették meg. Lelkük rajta, én nem tűrtem volna meg odabent szerencsétleneket, mert kijárt volna nekik a rendes ellátás és biztos vagyok abban is, hogy jópáran épp annak hiányában vesztették el egy vagy akár több végtagjukat. Én biztosan nem tudnék a pk helyében sokáig élni ezzel a tudattal, bárki bármit is mond. És nem is adnám át magam, hogy mutogassanak majd az újságíróknak. Megköszönném mindenkinek az eddigieket és távoznék, ahogy egy katonához illik.:hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 384
8 911
113
A finn energiavállalat, a Gasum nem hajlandó rubelben fizetni Oroszországnak a gázért:


Ha nem hajlandó fizetni a már kapott gázért, akkor nem kap a továbbiakban gázt ...

Egyszerű a matek ...

Mi van a magyar vétóval a 6. csomag kapcsán?
Magyarország csak magában vétózgat vagy kapott erre nemét három betűs szervezettől valami iránymutatás "félét"?

Aztán meg inkább előbb érdemes lehet Kijivnek is elgondolkodnia meg Moszkvának is hogy ezt még is meddig akarják csinálni?
Ugyanis eu ad ilyen olyan fegyvereket ukrajnának a oroszoktól meg vesz nyersanyagot és fizet érte így kb. mind két felet ők finanszírozzák /részben/ hogy háborúzzanak egymással.
/Miért "jó" az a orosznak ha a kelet európai infrastruktúra meg társadalom pusztul?/

Az orosznak nem jó, de ugye nem Ő a szervező fél. Az ukrán addig nyomja amíg a gazda parancsolja - azaz az utolsó ukránig. Az orosz meg denacifikál és demilitarizál ...

A szankcióknak egyfelől semmi értelme. Már csak a lebegtetésükkel elszálltak az energiahordozó- és nyersanyagárak. Az orosz köszöni szépen ... Azaz pont a szankciókkal finanszírozzák a muszkát ... :) A másik oldalról viszont nem EU érdek. Az olcsó és biztos energiahordozó- és nyersanyagról történő leszakadás egy brutál erős egyoldalú (EU a rosszabbik oldalán) függésre, többszörös árért és komoly bizonytalanságért. Ráadásul hiányos állapotok is meg elszállt árak stb. ...

A fegyverek és lóvé adása is kizárólag a háború elnyújtására jó. Az idő a muszkának dolgozik - így többet keres illetve sokkal jobban is fáj a másik oldalnak. Másfelől lesz még idén aratási szezon meg a "winter is coming" dolog is még ...

Amerikai elképzelés az olajembargó helyett/mellet(?) :


Don Vétó ...

Mi lenne, ha az USA a saját muszka olaj importjára vetne ki vámot, amit odaadhat az ukránnak vagy akinek akarja ... Tudom nem így működik a világ, de ...
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
23 409
56 436
113
Elmondom: Mariupol környékén két lehetőség volt: vagy ukránok által ellenőrzött területre mennek, vagy orosz fogságba. Az már az elején kiderült, hogy a török vonalról szó sem lehet, tehát ezek maradtak. Namost ezek közül az első a "saját terület" ami ugye a te meghatározásod szerint "kitelepítés az ellenséges támadás álta fenygetett területről", míg a másik megoldás az orosz/szaki területre való szállítás, azaz a hadifogság. Olyant még nem hallottam, hogy valakit fogságba "evakuáltak" volna, bár Wilson óta tudjuk, hogy ezt így kell kommunikálni az ukrán lakosság felé... :D Hadifogságba úgy kerül az ember, ha kapitulál. Ha ezt nem érted messze kerüld el a sereget, mert csalódni fogsz a végén... :D
Ne vidd el a témát te kitaláltad, nem tudom honnan ,hogy evakuálni csak saját területre lehet,én belinkeltem az evakuáció meghatározását,amiben nincs semmi olyan amit te kitaláltál, tehát lehet ellenséges területre is evakuálni.
De persze annyi önkritikát nincsen,hogy beismerd, hogy ezt rosszul tudtad,mert azt az égig nem engedi meg, de semmi probléma már ezt megszoktam tőled,max ezt is elteszem az év végi humorosba.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
13 949
16 625
113
Ne vidd el a témát te kitaláltad, nem tudom honnan ,hogy evakuálni csak saját területre lehet,én belinkeltem az evakuáció meghatározását,amiben nincs semmi olyan amit te kitaláltál, tehát lehet ellenséges területre is evakuálni.
De persze annyi önkritikát nincsen,hogy beismerd, hogy ezt rosszul tudtad,mert azt az égig nem engedi meg, de semmi probléma már ezt megszoktam tőled,max ezt is elteszem az év végi humorosba.
jó legyen evakuáció. de akkor az orosz hadsereg evakuált ukrán katonákat akiket hadifogolytáborokba evakuálak. végülis ha valakit börtönbecsuknak is csak bezárják egy objektumba mint más ember este a házába zárkózik be.
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
23 409
56 436
113
érdemes három felé bontani
van az ukrán propaganda
van a ruszki propaganda
és van a vélhető valóság
a konkrét esetben - kijöttek, megadták magukat, felszálltak a ruszki buszra - a vélhető valóság kifejezetten egybecseng a tárgybani ruszki propagandával
értelemszerűen ha a prokopenko holnap kijevből nyilatkozik akkor tévedtem és tényleg elcserélték őket
Hülyék lennének elcserelni a duma számára már be is nyújtottak egy törvény javaslatot, hogy "nácik foglyokat" ne lehessen elcserelni,én azt tippem, hogy az minimum ,hogy Azovos tiszteket orosz bíróság elé fogják állítani (nácitlanítás) a többit pedig majd elcserélik orosz hadifoglyokra.
 
 • Tetszik
Reactions: HAndrás

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
23 409
56 436
113
jó legyen evakuáció. de akkor az orosz hadsereg evakuált ukrán katonákat akiket hadifogolytáborokba evakuálak. végülis ha valakit börtönbecsuknak is csak bezárják egy objektumba mint más ember este a házába zárkózik be.
Nézd az evakuáció meghatározása szerint bárhová lehet evakuálni embereket.
 
 • Vicces
Reactions: grigorij3

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 201
5 716
113
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
23 409
56 436
113
Jaja! És tulajdonképpen nem támadta meg Oroszo. Ukrajnát. Csak arról van szó, hogy visszafoglalják a szakadár területeket az ukriknak. (irónia)

Baszdki ez már nagyon súlyos, remélem azért Te is érzed.
Van fogalmad neked miről szól egyáltalán ez a diskurzus? Mert láthatóan fogalmad sincs róla.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
983
7 253
93
Ne vidd el a témát te kitaláltad, nem tudom honnan ,hogy evakuálni csak saját területre lehet,én belinkeltem az evakuáció meghatározását,amiben nincs semmi olyan amit te kitaláltál, tehát lehet ellenséges területre is evakuálni.
De persze annyi önkritikát nincsen,hogy beismerd, hogy ezt rosszul tudtad,mert azt az égig nem engedi meg, de semmi probléma már ezt megszoktam tőled,max ezt is elteszem az év végi humorosba.
Te tényleg ennyire egyszerű vagy? Te írtad, hogy az evakuáció " a katonaságnak, ill. a polgári lakosságnak és az intézményeknek kitelepítése ellenséges támadás v. elemi vész fenyegette helységből" Nézzük ebből csak az ide vonatkozó részt: "a katonaságna .... a kitelepítése ellenséges támadás fenyegette helységből" A szaki/orosz területre "kitelepítés" miért is nem "ellenséges támadás fenyegette helység"??? A saját szavaidat nem tudod értelmezni, csak remegve vagdalkozol mert lyukra futottál ezzel az egész "hazaszeretet", "evakuáció" stb... dologgal. Még az "év végi humorosba" sem férsz bele, mert ez inkább a faék egyszerűségedet mutatja... :D