[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
23 409
56 436
113
Nyugodjatok le, ne idegeskedjetek! :)
Feltételeztem, hogy elitélitek a háborús bűntetteket. Ezen a részen átsiklottatok, nem éltetek a lehetőséggel, de ez nem az én problémám!
Smith ügynök sem egyedül dolgozott! :);)
Mivel folyamatosan többes számban beszélsz így nem tudom kinek címezed ezeket a hozzászólásokat.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
13 949
16 625
113
A terv az lenne nyugaton. de a békeszerződésig jut a dolog abba benne lessz foglalva hogy a nyugat távolságot kell hogy tartson politikailag...
de mivel ukránról ahogy írod is nem mond le a nyugat de az orosz se fog vele bírni ... Szabad lessz az út számunkra és a lengyelek számára is...
persze zselé ebbe belepiszkíthat egy gyors békével. De az ukránok nem látják át...
 
 • Imádom
Reactions: Kim Philby

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
13 949
16 625
113
Az csak akkor működne ha az oroszok elfoglalnák és megszállják Ukrajnát de erre nincs semmi esély..
nem akkor pont nem... ez akkor jöhet össze ha csak ukrajna egy részéből harapnak cserébe a nyugat is haraphat és megmarad egy a jelenleginél kisebb ukrajna. (csúnya dolog de ukrajna is ezzel járna a legjobban. így lenne jövője.) máskülönben bukovári... ha zsírrá vállnak a 2 fogaskerék között maradnak ha akasztják a 2 fogaskereket elmorzsolódnak elpattannak.
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
23 409
56 436
113
nem akkor pont nem... ez akkor jöhet össze ha csak ukrajna egy részéből harapnak cserébe a nyugat is haraphat és megmarad egy a jelenleginél kisebb ukrajna. (csúnya dolog de ukrajna is ezzel járna a legjobban. így lenne jövője.) máskülönben bukovári...
Miért is nem működne, akkor a nyugatnak semmi lehetősége nem lenne,arra, hogy bármilyen módon befolyást gyakoroljon Ukrajnára.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 674
11 035
113
https://karpathir.com/2022/05/18/terrorszervezetnek-nyilvanithatjak-az-azov-ezredet-oroszorszagban/
"TERRORSZERVEZETNEK NYILVÁNÍTHATJÁK AZ AZOV-EZREDET OROSZORSZÁGBAN
Az orosz legfelsőbb bíróság május 26-án tárgyalja az Azov ukrán félkatonai alakulat terrorszervezetté nyilvánítását, valamint tevékenységének betiltását orosz területen – közölte az orosz igazságügyi minisztérium.
Ha a legfelsőbb bíróság terrorszervezetnek ismeri el az Azovot, amelynek tagjai ellen Oroszországban büntetőeljárás indult, akkor az alakulat minden tagjára 10-20 évi, a szervezőkre pedig 15-20 év börtönbüntetést szabhatnak ki...
... https://karpathir.com/2022/05/18/meg-a-halalbuntetes-is-felmerult-az-azov-ezred-szamara/"
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
915
4 825
93

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
218
1 939
93
Mai kishírek:
 • A felszabadult Energodarban elfogták a helyi teroborona volt parancsnokát, az 1995-ös születésű Artyom Davidovot. A hírhedt ukronácinál, az „ATO” volt résztvevőjénél fegyverek sokaságát (6 AK-74, mesterlövész-puska, MR308-as német karabély, gránátok, robbanószerek, stb.) foglalták le. 6 társával terrorcselekményekre készültek a felszabadult Zaporozsjei területen, többek között vezető személyiségek meggyilkolására.
 • Ramzan Kadirov a speciális hadművelet helyzetéről: minden 100 százalékig a terv szerint halad, felszabadítjuk Ukrajnát.
 • A Washington Post adatai Ukrajna vált a legnagyobb amerikai katonai támogatást kapó országgá, megelőzve Izraelt és Egyiptomot. 2014-21 között 2,7 milliárd, a háború kezdete óta 3,8 milliárd dolláros „katonai segély” érkezett a legújabb amerikai bábállamba.
 • Előző éjjel az azovisták tömegesen másztak elő csótányként az Azovsztál romjai alól az orosz haditudósítók szemléletes leírása szerint. De miért takarják el az arcukat és ragaszkodnak a fényképezés tilalmához? Ilja Kiva volt ukrán parlamenti képviselő véleménye: a sajátjaik megtorlásától rettegnek, hiszen parancsot kaptak a védekezésre az utolsó emberig. A magukat feladó azovisták most is rettegnek az ukrogestapó családjukkal szembeni kegyetlen megtorlásától.
 • Oroszország minden határátkelési formaságot megszüntetett a Donyecki és a Luganszki Népköztársaságok irányába. Mostantól az orosz állampolgárok szabadon elhagyhatják Oroszországot a népköztársaságokba közúti, vasúti, gyalogos és egyéb ellenőrző pontokon keresztül.
 • A 32 területvédelmi dandárból 25 teljes egészében vagy részben harcol Oroszország ellen a háborúban – közölte Szerhij Szobko, az ukrán fegyveres erők vezérkari főnöke.
https://news-front.info/2022/05/18/...ny-operativnaja-svodka-18-maja-obnovljaetsja/
https://news-front.info/2022/05/18/...povedenie-neonacistov-pokidajushhih-azovstal/
https://podiji.karpat.in.ua/?p=83713&lang=hu
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
23 409
56 436
113
Erről a gyártósorról természetesen semmilyen infód nincs. Jól mondom? https://www.popularmechanics.com/mi...lin-stinger-missile-stockpiles-sent-to-ukrain
Szokás szerint tévedsz...

"Most kezdjük meg a felfutást, már van egy aktív gyártósorunk, amelyet az elnök is látott" - tette hozzá, utalva Biden elnök nemrégiben tett látogatására a Lockheed Martin Troyban (Ala állam) található üzemében.


A Stingeres sztorival már le vagy maradva mivel a kiesett beszállítók miatt a Stinger keresőfejében lévő elektronikát már módosították...

Ismét örülök, hogy segíthettem....:)